Bulletin č. 15/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 13:34

Ing. arch. Marek Říčař - vězeň svědomí, byl dnes propuštěn na svobodu!

Ricar MarekDnes ráno opustil věznici v Hradci Králové. Byl propuštěn na podmínku rozhodnutím soudu po uplynutí poloviny z 6 let odnětí svobody. Všichni slušní lidé naší Ricar partezemě srdečně, upřímně blahopřejí panu Josefu Markovi a jeho těžce zkoušené rodině. Jméno změněno během přijetí do pětiletého programu na ochranu korunních svědků PČR, včetně jména manželky a dětí. Chtěl svým svědectvím pomoci odhalit korupci v nejvyšších místech. Ta mu dala najevo svoji sílu.

Jen s takovýmito statečnými lidmi má svoboda a demokracie v naší zemi naději. Děkujeme Vám pane Marku! Přejeme do budoucna Vám, Vaší statečné manželce a všem Vašim nadaným dětem, pevné zdraví a vše dobré.


Číst dál

Otevřený dopis Martinu Michalovi zmizel z médií krátce po zveřejnění?

Michal Martin cerny404 - File or directory not found.

The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Dne 3.4.2017 jsem zveřejnil Otevřený dopis Martinu Michalovi a následně rozeslal všem hlavním médiím, regionálním deníkům, stovkám novinářů, včetně bulvárních médií. Jediné Parlamentní listy.cz se odvážily otevřený dopis zveřejnit. Převzaly ho Politické listy.cz, MojeCelebrity.cz a Czech News. Otevřený dopis byl řádně podepsán, uveden autor dopisu i adresát Martin Michal. Jeho příjem potvrdil adresát svým podpisem. Bylo na médiích, aby předala veřejný vzkaz. STALA SE NEVÍDANÁ VĚC !!! Na všech čtyřech médiích je zveřejněný dopis zablokován. Stalo se tak  na základě pouhé jedné výzvy právní zástupkyně Martina Michala Parlamentním Listům (PL)! Nechce se věřit, že takové médium, jakým PL jsou, se zaleknou a zablokují dopis (ostatní tři jen odkazovaly na Otevřený dopis (OD) v PL. Zablokováním dopisu na PL se zablokoval i odkaz na ostatních třech webech). Může mít jeden člověk takovou moc, jakou nemá ani prezident České republiky Miloš Zeman, kdo potom?!


Číst dál

Skandál u soudu s miliardovým daňovým podvodem

MSP AM prg 100417Zpravodajství: MS Praha Antonín Michal – VS Praha Martin MichalMSP AM mafie 100417

Druhé z 21 nařízených soudních jednání na tento rok se konalo u MS Praha dne 10.4.2017, pod vedením předsedkyně senátu JUDr. Moniky Kříkavové od 9:00 hod. Začalo až v cca 12:30 hod. Po většinu času probíhala porada senátu zda povolit zvukové záznamy při veřejném jednání? Vadily jednomu z obhájců obžalovaných. Byl jsem v podstatě obviněn, že ohrožuji svým zpravodajstvím ze soudu právo na spravedlivý soud. Stalo se mi to poprvé. Dosud si nikdo nestěžoval, že bych svým zpravodajstvím jakýmkoliv způsobem omezoval právo kohokoliv na spravedlivý proces. Soudů jsem absolvoval stovky za 15 let mé nezávislé publikační činnosti.

O vlastním průběhu soudu napsala Pavla Kubištová v iDNES. O vystoupení redaktora Jiřího Pánka, který spolu se mnou hájil zákonné právo na pořízení zvukového záznamu, nepíše. Jemu zvukový záznam povolen byl, mně zakázán. To by bylo na samostatný článek. Video z našeho vystoupení iDNES natáčela, ale zatím nepoužila žádné (to u článku je z prvního soudního jednání 10.3.2017). Ve věci jsem za Sodales Solonis z.s. podal dnešního dne STÍŽNOST k rukám předsedy MS Praha a VÝZVU k rukám MsP. Níže následují dvě videa – první z vystoupení Jiřího Pánka a Jana Šinágla, druhé se zdůvodněním usnesení JUDr. Monikou Kříkavovou. Na okraj uvádím, že se nemělo jednat o usnesení, ale o opatření. Rozhodovat má sám předseda senátu, ne senát. Rozhodnutí nemá mít písemnou podobu.   

   


Číst dál

Skandál u soudu s miliardovým daňovým podvodem pokračuje a bude zřejmě pokračovat - za pokračování mlčení médií?!

MSP AM soud 100417Dne 13. dubna 2017 bylo pokračováno druhým jednáním - viz iDNES - Jsou to policejní kejkle, odmítají vinu obžalovaní z daňových podvodů. Pochopitelně všichni obžalovaní vinu odmítají. Přináším doplňující informace a postřehy ke článku na iDNES, které nezazněly.

Soudkyně JUDr. Monika Kříkavová už podruhé zakázala veřejnosti pořizování zvukového záznamu, na které má ze zákona veřejnost právo! Povinností veřejnosti je pouze pořizování zvukového záznamu soudu oznámit a soud bere na vědomí. Vydatně ji podpořili advokáti obžalovaných a hlavní obžalovaný Eduard Vít. Stejného dne následovala druhá STÍŽNOSTpředsedovi MS Praha a druhá VÝZVA ministerstvu spravedlnosti, už s požadavkem finančního odškodnění za způsobenou újmu. Doporučuji poslech začátku jednání a usnesení, o zákazu pořizování zvukového záznamu. Obhájce: „…pan Šinágl porušuje princip presumpce nevinny a zasahuje zcela jasně do práv spoluobžalovaných….“.


Číst dál


Hrůza a děs: Devět komentářů ke komunistické straně

9 K avers 2017Epoch Times: DEVĚT KOMENTÁŘŮ KE KOMUNISTICKÉ STRANĚ – kniha, která inspirovala miliony Číňanů k vystoupení z komunistické strany9 K revers 2017

Křest knihy se uskutečnil v Galerii Lucerna 12.dubna 2017 od 19:00 hod., za očekávaného malého zájmu. Věřím, že touto cestou počet „návštěvníků“ značně vzroste. Žádného zástupce médií jsem nezaznamenal. Otřesné ukázky z knihy přináším níže spolu s postřehy z následné debaty. Úvodní debata panelistů je na videu v celé délce.

 


Číst dál

Epoch Times: DEVĚT KOMENTÁŘŮ KE KOMUNISTICKÉ STRANĚ

9 K avers 2017Kniha, která inspirovala miliony Číňanů k vystoupení z komunistické strany (170 – 181 str.) – Lidská práva bez hranic 20179 K revers 2017

II. MIMOŘÁDNĚ KRUTÉ ZPŮSOBY ZABÍJENÍ

Vše, co ČKS dělá, slouží pouze k získání a udržení moci. Čím více lidí je zabito, čím krutější jsou způsoby zabíjení, tím lépe slouží k zastrašování lidí. Tento teror začal již před čínsko-japonskou válkou.

MASAKR V SEVERNÍ ČÍNĚ BĚHEM VÁLKY S JAPONSKEM

Bývalý americký prezident Hoover, když doporučoval knihu Nepřítel uvnitř od pátera Raymonda J. de Jaeghera a americké spisovatelky Irene Corbally Kuhnové, řekl, že tato kniha úplně odhaluje teror komunistic­kých hnutí a že by si ji měl přečíst každý, kdo touží porozumět této zlo­volné síle.


Číst dál

Rada ČT opět „kádrovala“ vystoupení veřejnosti

AKTUALIZOVÁNO 15.4.2017: Bude gen. řed. ČT Petr Dvořák opět zvolen, nebo půjde „sedět“ jinam…?! – Médii zamlčený projev Radka Žádníka o hospodaření České televize, prezentace v Senátu dne 11.4.2017

Videozáznam ze zasedání Rady ČT dne 12.4.2017. Výsledky hlasování pro zájemce o vystoupení z řad veřejnosti: pan Vacek - ano 9, ne 1, zdržel se 4 (14 radních). Paní Straková 2+5+7 (14). J.Š. 0+8+7 (15). Gen. řed. ČT Petr Dvořák 15 ANOJ - Charakter člověka se nemění, ale poznává. Stejně tak odpovídá kvalita institucí převažujícím charakterům - Chudým se stává ten, kdo odmítá, brání se, či se obává jiných názorů.

 

 


Číst dál

Národní ostuda spícího národa

Bata Jan Antonin a TGMKdo je Jan Baťa? Člověk, který byl národním idolem. Jméno Baťa je vyjádřením toho nejlepšího v hospodářství, pokroku, výrobě, obchodu atd. Při každé Bata Tomas a znakpříležitosti to rádi opakujeme!

Většina národa si ho přála za prezidenta, když Beneš abdikoval a jel dělat "civilního" profesora do USA. Člověk, který po obsazení Protektorátu (!) dokázal zachránit dva tisíce židovských rodin, když jejich otce zaměstnal v nových zahraničních obchodních zastupitelstvích. (Na tom nic nemění ani ignorace židovské obce). Člověk, který zaměstnal stovky nezaměstnaných, když v předválečných letech zřídil pracovní tábory, kde se účastníci, dobře ubytovaní a dobře živení, po práci učili řemeslům, aby si snadněji našli práci, a ne jen ševcovskou. Našli u něj práci vyhození studenti vysokých škol i Češi vyhnaní z pohraničí! Ani K. H. Frank nedokázal nic proti Janu Baťovi, když brojil proti koncentraci vysokoškoláků ve Zlíně, a viděl v tom  pokračování jejich studia.


Číst dál

Kritizoval nadřízené, poslán mimo službu, ministr se ho zastal

LN Streda Jiri VS CR 031016Dobrý den, pane Šinágle

chtěl bych Vám poděkovat, že jste veřejnost také Vy informoval o mé kauze. V příloze Vám posílám rozhodnutí ministra spravedlnosti R. Pelikána (zaslouží si za to úctu a díky) o zrušení rozhodnutí ředitele Vazební věznice Olomouc o mém propuštění ze služebního poměru. Asi Vás bude zvláště zajímat, že má, údajně skartovaná, psychologická dokumentace z 2014, se našla. Na generálním ředitelství asi lhali i Vám v této věci. Uvidíme, jak se vše ještě bude vyvíjet. 


Číst dál

Vyjádření společnosti Bauer Media, v.o.s. k útokům pana Martina Michala

Bauer media… Společnost Bauer Media, v.o.s., však považuje za zcela absurdní a hraničící s jen těžko pochopitelnou drzostí, pokud se u představitelů státu a zejménaMichal Martin cerny ministerstva spravedlnosti takovým způsobem domáhá řádného výkonu justice pan Martin Michal… Je však třeba, aby tyto informace byly veřejnosti zpřístupňovány, byť za cenu, že jsou redaktoři společnosti Bauer Media, s.r.o., vystavováni značnému tlaku ze strany pana Martina Michala. …

* * *

Společnost Bauer Media, v.o.s., a jí vydávané časopisy Rytmus života, Pestrý svět a Šťastný Jim jsou v posledních letech vystaveny značnému počtu žalob ze strany paní Heleny Vondráčkové a pana Martina Michala. Společnost Bauer Media, v.o.s., je považuje za cílenou snahu ovlivnit činnost novinářů a přimět je k tomu, aby s panem Michalem a paní Vondráčkovou spolupracovali a uveřejňovali pouze "líbivé" informace. Uvedenému nátlaku se nehodlá podvolit a podaným žalobám se brání v rámci vedených soudních řízení.


Číst dál

Fenyk

FenykJak známo, v řízení u Ústavního soudu nemohou účastníci brojit proti průtahům ani stížnostmi, ani návrhem na určení lhůty, a tak nezbývá než trpně vyčkávat. A vlastně – ani se není na co těšit. Jiný senát rozhodne, že Fenyk a Filip jsou těmi nejmorálnějšími lidmi, kteří kdy kráčeli po této zemi, a stěžovatel se dopustil hrubé urážky jejich majestátu, jestliže si o jejich velikosti a morálních kvalitách dovolil pochybovat. Je to jako se vším v této společnosti: že král je nahý, se nesmí u českého soudu vyslovit, a u toho ústavního už tuplem ne.

Ke kuriosní situaci došlo ve věci ústavní stížnosti Adriana Portmanna, švýcarského historika, jenž se před několika lety – neúspěšně – ucházel o post ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů. Obecné soudy rozhodly, že neúspěšnému uchazeči v takovém řízení nesvědčí aktivní žalobní legitimace, a případ doputoval k Ústavnímu soudu, kde byl jako soudci zpravodaji přidělen právě J. Fenykovi. Nezůstalo však při tom, další soudcem v tomto senátu je Jan Filip, další předlistopadový výtečník, komunista, jak se mezi lidem říkává, až na půdu, a někdejší předseda fakultního výboru KSČ, tedy typický karierista, jemuž jsou pojmy jako morálka bytostně cizí. A. Portmann proti oběma vznesl námitku podjatosti, v níž argumentoval, že tito kdysi vysoce postavení komunisté nemohou přece rozhodovat o tom, jak má být obsazeno ředitelské místo v ústavu, jenž by měl šetřit jejich vlastní zločiny, a světe div se – už přes půl roku se nic neděje, námitka se patrně ztratila někde v podatelně. Jeho případ usnul tvrdým spánkem a nejeví známky, že by se měl kdy probudit.


Číst dál

Donald Trump: „Žádné Boží dítě by nemělo zažít tu hrůzu.“

LN Trump 080417Reakce z internetu: „Jestli někdo viděl "záběry" onoho "chemického" útoku, tak tam prostě někdo zapálil bílou dýmovnici...  Chlór není bílý a nervově paralytické látky barvu nemají...“

(vlevo článek z LN, 8.4.2017).

Žijeme v době informací a dezinformací. Mohou jim podlehnout i poctiví novináři. Nepochybně byl sarin použit, jinak by Američané nereagovali tak rozhodně – Ruský sarin v Sýrii - dědictví sovětského antisionismu. Takto ruská armáda „bojovala“ v Afganistánu - „Byl jsem dobrým vojákem a Vy velitelem ve špatné válce…“. Rusko vždy uznávalo jen sílu. Donald Trumf svým rozkazem vykonal více než jeho předchůdce za celé funkční období. Kdy se začne veřejně říkat, že Polsko napadli Hitler se Stalinem SPOLEČNĚ, že tak vyvolalo II.světovou válku na základě smlouvy Molotov Ribentrop, smlouvy mezi Německem a Sovětským svazem. Až tohle Rusko přizná, uzná a přestane zapírat, bude důvěryhodným partnerem. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by své způsoby změnilo. Obávám se, že komentář níže je součástí rafinované ruské dezinformační kampaně, které mohl podlehnout i jeho autor…


Číst dál

Nadějeplné svátky Velikonoc

Holeckova Jitka Velikonoce 2017

Jitka Holečková, CH

 

 

 

 



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing