Bulletin č. 17/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
středa 24. duben 2024 6:14

Dnes před 29 roky zemřel mučednickou smrtí Pavel Wonka – vězeň svědomí

WonkaPAVEL WONKA - STRUČNÝ ŽIVOTOPISNÝ NÁSTINHavel Pavel Wonka 080408

(Dopis vpravo mi zaslal president Václav Havel k 20.výročí smrti Pavla Wonky. Byl poprvé přečten při demonstraci před OS Trutnov dne 26.4.2008) 

Pavel Wonka se narodil 23. ledna 1953 ve Vrchlabí v rodině německého dělníka a české úřednice jako jejich druhorozený syn. Krátce po jeho narození však jeho otec zemřel a oba chlapce - Pavla a o tři roky staršího Jiřího - vychovávala sama jejich matka, která se již podruhé nevdala.

Po ukončení základní školy nastoupí do pětiletého učebního poměru pro automechaniky, který úspěšně zakončuje maturitou. Okolo svých dvaceti let se začne hlouběji zabývat problematikou práva. To má svou příčinu jednak v jeho přirozeném vývoji, když již v dětství velmi těžce snášel všechnu nespravedlnost činěnou nejen proti němu samému, ale i proti jiným, ale i v nových zkušenostech: na praxích v místních podnicích a ve svém zaměstnání ve vrchlabském podniku Mileta se často setkával s různými nepravostmi, které chtěl pranýřovat. Třikrát se pokusil o přijetí na Právnickou fakultu, pro kterou ale byl podstatnější posudek z vrchlabských komunálních služeb než jeho výborné znalosti a smysl pro spravedlnost. Svou závažnou roli v posudku hrál jeho německý původ, pro který po celý život zažíval častá příkoří.


Číst dál

Taškařice proradných televizních radních ČT při volbě svého šéfa – necenzurováno!

RCT PW JS ochranka 260417Podrobné zpravodajství k „volbě“ staronového gen. řed. ČT ing. Petra Dvořáka.Wonka

Na Seznamu.cz nás informuje Jindřich Šídlo, na Neviditelném Psu Ondřej Neff alias Aston neuvěřitelně vychvaluje ČT?! K nim se přidal i Erik Tabery, šéfredaktor RESPEKTu, kdy ho ze lži usvědčuje Jan Schneider na České pozici.   

Video zveřejněné na Seznamu.cz zamlčuje co se někomu nehodilo (presentace Petra Dvořáka od 28:35 min. a Martina Konráda od 1:31:20 hod.). Po celou dobu presentace Dvořáka, jsem držel v ruce desku s Pavlem Wonkou – tichý protest v den 29.výročí jeho mučednické smrti. Ochranka mi ho chtěla odejmout – neuspěla – viz foto vlevo. Na mém obvyklém místě pro média seděl Jindřich Šídlo. Na mne zbylo místo až vzadu pro veřejnost. Kameraman si dával pozor, abych nebyl v záběru. I mé komentáře při presentaci Dvořáka a komentáře s potleskem při vynikající presentaci Konráda, byly odstraněny. Zvukové záznamy a co vše se dělo si můžete poslechnout a přečíst níže.  


Číst dál

Poslušní radní ČT zvolili poslušného kandidáta PPF - jednotně, jako za totality!

RCT radni CV 260417První dojmy po skončení volební taškařice na Kavčích horách – Stránského román lásky v komunistickém kriminále „KOUSEK NEBE“, dávají soudruzi od CT Vacek 10 bodu 26041722:30 hod. ve čtvrtek v pracovní den na ČT 2. Pan ředitel Dvořák se soudružsky, děkovně poroučí...  Pokud si veřejnoprávní ČT kupuje vylepšení své pověsti za 12 milionů, tak sama dokazuje, že je nekvalitní a neschopná oslovit diváky patřičnou kvalitou.

RCT Vacek megafon 260417Politiky vyvolení „zástupci“ občanů, byl "zvolen" zástupce určený PPF totalitním skóre 15:0?!. Děly se neuvěřitelné věci, které se z veřejnoprávních médií nedozvíte. Např. pro novináře a "novináře-komparsisty" z řad zaměstnanců ČT, byla TAKTO označena sedadla, aby se „nelhalo“. Níže další video z demonstrace dlouholetého zaměstnance TV Ostrava Stanislava Vacka (jeho 10 důvodů proč nevolit Dvořáka vpravo) s nečekaným rozhovorem s radním ČT Šarapatkou. Proradní radní pak spokojeně, vesele a spiklenecky popíjeli, za „předsednictví“ ing. Jana Bednáře, pivo v restauraci "Rohlík"... Naštěstí jsem se najedl dříve… Předseda to jistě za všechny „zatáhl“, jak se sluší za dobře RCT Vacek KSC 2 260417odvedenou „práci“. Účet může předložit Dvořákovi a ten do vyúčtování nákladů Kellnerově PPF… Viditelně nepřijal demokratické zásady poctivé, nezávislé práce, které měl možnost získat během svého dlouholetého pobytu ve Velké Británii, studia v Oxfordu a práce v redakci československé redakce BBC v Londýně. Podřídil se poslušně totalitním praktikám, stejně jako ostatní členové Rady ČT. Jeho profesní minulost pouze účelově kryje nedemokratické praktiky mocných v pozadí. Že taková „práce“ není zadarmo a vyžaduje i jiné charakterové „předpoklady“, není třeba zdůrazňovat. Věřím, že má příští návštěva Rady ČT bude mít už nového předsedu, nové členy a veřejnoprávní ČT nového generálního ředitele. 

Občané a televizní koncesionáři nechť si udělají názor sami. Podrobné zpravodajství bude následovat v dalších dnech. I po 29 letech od své mučednické smrti by měl Pavel Wonka proti čemu protestovat a bojovat. K naplnění jeho představ má naše společnost stále ještě hodně daleko…    

 


Číst dál

Slovensko zveřejňuje výsledky osmiletého výzkumu o Slovácích v zajateckých táborech NKVD

Tisková zpráva ze dne 24.4.2017 - Pozvánka na vyhodnocení výzkumu do Bánské Bystrice, dne 26.4.2017 od 17:00 hod.

Múzeum Slovenského národného povstania po ôsmich rokoch intenzívneho výskumu zavŕšilo projekt s názvom „Slováci v zajateckých táboroch NKVD v rokoch 1939 – 1956.“ Rovnako bol ukončený projekt Občianskeho združenia Krásny Spiš „Lepšie neskoro ako nikdy“, ktorý prebiehal od roku 2015 súbežne s archívnym výskumom.

V priebehu tohto výskumu sa ukázalo, že sa v Ruskom štátnom vojenskom archíve (archív RGVA) nachádza niekoľko tisíc záznamov obyvateľov bývalého Československa, ktorí prešli systémom GUPVI (Hlavná správa vojenských zajatcov a internovaných). Systém fungoval nezávisle na u nás známom systéme GULAG. ...


Číst dál

Divadlo o krutosti násilí a národní genocidě

Mao Ce TungZtratím-li 50 milionů občanů, národ to ani nepozná“ - Severní Korea další zárodek zla

Bohužel se nejedná o divadlo, ale o reálný dokument o způsobu jak zničit národ. Film „EVOLUCE ZLA“, vysílaný v pátek 21.dubna v 15,50 h, na TV Prima Zoom, opakovala 25. dubna 2017 ještě od 20,00 hod. Film je tvořen dokumenty ze života Mao Tse Tunga. Ukazuje hromadného vraha spíše zrůdu, která děti, mládež a mladistvé poštvala vraždit dospělé, aby se země zbavila starých názorů. Jen v Pekingu bylo zavražděno 400 učitelů a učitelek vlastními studenty.


Číst dál


Bývalý gen. prokurátor ČSFR JUDr. Jiří Šetina usvědčuje senátora Václava Chaloupku!

Chaloupek senator

Senát má význam – ale ne s takovými „senátory“! Ostrý dopis senátorovi Chaloupkovi v kopii vedení Senátu!

SPQR

… V Týdnu č.15/2017, vámi vzpomínanej “politickej vůz plný sraček“, jste sám sobě naložil “vlastníma sračkama“ a dotáhl až do SENÁTU. Jak nebojácně sdělujete světu, “do místa, kde se vám líbí ......“. Máte kancelář v KOLOWRATSKÉM paláci a z okna své kanceláře koukáte na TERASY a pražskej hrad. Dodávám, navíc výbornou a levnou kuchyň s restaurací. Vše za cenu cca 1 mld. Kč. S. P. Q. R. (Senát a lid římský. J.Š.): - vznešené místo pro vznešené lidi - pro nejchytřejší z chytrých - vznešené místo pro vás p. CHALOUPEK, agenta StB, který to ale jinak myslel  dobře ....

ZDE si můžete přečíst celý dopis bývalého generálního prokurátora JUDr. Jiřího Šetiny, ze dne 11.4.2017, adresovaný Václavu Chaloupkovi a daný na vědomí vedení Senátu. Zůstává dosud bez odpovědi… (JUDr. Jiří Šetina není uveden na WIKIPEDII…?!).


Číst dál

Senát má význam – jen více takových senátorů!

Michalek Libor… Považuji toto rozhodnutí Senátu za jedno z nejdůležitějších za dobu 4,5 let, co v Senátu působím. Zpočátku bylo v Senátu jen 10 osobností, které podporovaly protikorupční návrhy občanské iniciativy Rekonstrukce státu. Po volbách v roce 2014 se počet podporovatelů zvýšil na 25 a po poslední změně třetiny Senátu v říjnu 2016 je tento počet již 38. Není to sice nadpoloviční většina a s tímto počtem se nemusí podařit schválit např. novelu Ústavy, která má rozšířit kontrolní kompetence NKÚ. Ale na to, aby zůstaly veřejně dostupné smlouvy týkající se ročně zhruba 150 miliard korun, již tento počet stačí. …  


Číst dál

Porušování platného zákona soudkyní MS Praha dr. Kříkavovou pokračuje

IUSTITIA padaVe VĚCI jsem podal už 3 stížnosti k rukám předsedy MS Praha (opakovanou 25.4.2017) a 2 výzvy k rukám MSpr. - Odpověď místopředsedy MS Praha Mgr. Jan Kadlece ze dne 24.4.2017 - Odpověď ředitele odboru odškodňování MSpr. Mgr. Jakuba Severy ze dne18.4.2017 - Usneseni soudkyně JUDr. Moniky Kříkavové ze dne 10.4.2017.

Soudkyně nevěří mému danému slovu o nezveřejnění zvukového záznamu (ZZ)? Neuznává presumpci neviny a veřejně mne uráží. Vždy jsem své dané slovo dodržel! Nikdo mne za 15 let mé činnosti o slib nezveřejnění ZZ dosud nepožádal, nemluvě o žádné stížnosti za způsobené "škody" zveřejněním ZZ z veřejného jednání. Ještě by měla dr. Kříkavová vysvětlit, jak pouze mně vyslovený zákaz pořizování ZZ zaručí, že se následní svědci nedozví vůbec nic? Asi mi příště zakáže používat tužku, papír, pamatovat si a zůstat pod dohledem justiční stráže do skončení výslechů všech svědků v soudní síni. Pak by mělo její opatření racionální smysl, bohužel jen u mne. U ostatních, kteří opustí soudní síň, se musí spoléhat na jejich mlčení i bez slibu, který jsem vyslovil jako jediný.


Číst dál

Toalety v Rusku jako nejvýstižnější důkaz stavu země

Toaletní korupce

Když se korupce týká záchodů, je našinci tak nějak bližší a srozumitel­nější, než když jsou jejím výsled­kem zámky, jachty, luxusní auta, mladé milenky a zlaté kliky.

V roce 2011 našla moskevská radnice ve svém rozpočtu kolon­ku WC a zapsala do ní částku 6,6 miliardy rublů (vzhledem k tehdejšímu kurzu přes 165 mi­lionů eur). Podle plánu se měly v následujících pěti letech bouřli­vým tempem rozvíjet městské veřejné záchodky, aby dosáhly úrovně záchodků hodných světo­vé velmoci. Celé akci se začalo říkat „zlaté toalety“. V roce 2013 vedení ruské metropole vyhlásilo konkurz, kdo bude mít tu čest za­kázky se chopit. Přinese totiž ne­jen zisk, ale i užitek a náležité zvi­ditelnění po celém světě, neboť moskevské zlaté záchodky bu­dou užívat i turisté, kteří si pak s sebou domů odvezou nezapomenutelný zážitek čistoty, vůně a intimního pohodlí.


Číst dál

Ilie Nastase se za hulvátství neomluvil

Býval to muž dvou tváří. Ta první patřila vítězi - v 70. letech vyhrál Ilie Nastase dvakrát grandslam, čty­řikrát Turnaj mistrů, dva roky byl tenisovou jedničkou a své­mu Rumunsku pomohl třikrát do finále Davis Cupu. Odvráce­nou tváří dnes sedmdesátiletého muže s pověstí playboye, který o sobě tvrdí, že za svůj život vy­střídal v posteli devět set žen, byl šovinistický vztah nejen

DRUHÉ PODÁNÍ

k tehdejším tenistkám. A proto­že se často nebál obout do roz­hodčích ani svých soupeřů (na­příklad na US Open 1979 ode­hrál proti Johnu McEnroeovi „nejnechutnější zápas histo­rie"), začalo se mu i kvůli jeho příjmení říkat „Nasty Boy“, tedy Protivný kluk.


Číst dál

HANS-OLAF HENKEL: NĚMECKO PATŘÍ NA POHOVKU

Rozhovor s německým ekonomem o rozcestí, na němž dnes stojí evropské státy. Proč Německo trpí syndromem pomocníka a co s tím?¨

Ve své nové knize Německo patří na pohovku píšete, že vaše země trpí „syndromem pomocníka“. Má tento problém původ ve druhé světové válce, nebo je zakořeněn hlouběji v německé historii a v německé duši?

„Syndrom pomocníka“ můžeme často rozpoznat u lidí, kteří v dětství nebo mládí trpěli nedostatkem uznání. Mnohdy si tento syndrom kompenzují přehnaným „pácháním dobra“. Pomáhají totiž i tehdy, když je druzí o žádnou pomoc nežádají. Můj spoluautor Joachim Starbatty se stejně jako já narodil v roce 1940 a oba jsme ztratili své otce ve válce. Byli jsme vychováni k pocitu viny. V naší knize tvrdíme, že tímto komplexem mohou trpět nejen jednotlivci, ale i celé společnosti. Trpí jím i Německo, dokonce i sedmdesát let po válce. To je také důvod, proč naši politici usilují o vytvoření Německa coby nové morální supervelmoci. Německé elity chtějí zachránit světové klima, euro, celou Evropu, Řecko, Portugalsko i Španělsko a teď i všechny uprchlíky celého světa. Ironií je, že touto údajně skvělou politikou Německo páchá významné škody. Proto jsme v naší knize Německo usadili na freudovskou pohovku. 


Číst dál

Kniha: Velký regres: Mezinárodní rozprava o duchovní situaci dneška

Velky regresV knize Velký regres, vycházející souběžně ve třinácti jazycích, sedmnáct intelektuálů, renomovaných sociologů, politologů a filozofů, z nichž mnozí jsou české veřejnosti známi (například nedávno ... 

V knize Velký regres, vycházející souběžně ve třinácti jazycích, sedmnáct intelektuálů, renomovaných sociologů, politologů a filozofů, z nichž mnozí jsou české veřejnosti známi (například nedávno zesnulý Zygmunt Bauman, Slavoj Žižek nebo Václav Bělohradský), pátrá po příčinách a souvislostech znepokojivého stavu, v němž jsme se ocitli. Mnohé nasvědčuje tomu, že svět, především ten západní, nezadržitelně vstupuje do temného věku, tedy do éry, kterou můžeme přiléhavě nazvat obdobím regresu. Po éře, v níž vládl historický optimismus a kdy se zdálo, že ideály liberální demokracie již definitivně zapustily kořeny a jejich šíření v čím dál větší části světa už nic nezastaví, přichází bolestné prozření a deziluze, s níž je spojena nejistota, destabilizace, rozvrat a chaos.


Číst dál

Slavnostní shromáždění ke 100.výročí bitvy u Zborova

Dejvice 100 let Zborov pozvanka 230617Součástí slavnostního shromáždění dne 23.6.2017 bude i presentace I. dílu knihy pplk. letectva. Ing. Zbyňka Čerovského o katastrofách čs. letectva v letech 1918 – Cerovsky obalka katastrofy 1918 19901990.

 

Jan Šinágl, 25.4.2017



Otřesná výpověď Mgr. Miroslava Stiebala o jeho bývalém obchodním partnerovi ve firmě Air Central „JUDr.“ Martinu Michalovi…

Stiebal IUSTITIA I 200417Mgr. Miroslava Stiebala znám roky. Navštívil jsem ho na jeho přání dne 20.dubna 2017 v dopoledních hodinách, poté co mi zatelefonoval a nabyl jsem dojmu, že se mu není vůbec dobře. Natočil jsem s ním toto krátké video s následným 52 min.MM Stiebal IUSTITIA II 200417 rozhovorem. Jistě zaujme širokou veřejnost, hlavně hudební scénu a bulvár. Otázkou je, kdo si na tento rozhovor, resp. na jeho závažný obsah, troufne mediálně upozornit, když Otevřený dopis Martinu Michalovi, včetně jeho verze na YouTube, všechna média dosud absolutně zamlčují, resp. ignorují? Rozhovor si můžete poslechnout na odkazu níže. V domnění, že už mi pan Stiebal řekl vše jsem vypnul kameru, předčasně, dodal ještě: „No vidíte, támhle mám dvě a každý večer je fackuju.“ Mínil tím dvě sošky bohyně justice IUSTITIE… Jeho předkem byl šlechtic Johanes Richard von Stiebal, jak můžete vidět níže na rodovém erbu a jeho detailu s datem letopočtu 1748

 

 


Číst dál

Člověk a média: Já a internet – kdo koho ovládá?

Ja a internetKdo a proč vytváří falešné virtuální identity? Jsme si vědomi našeho virtuálního já? Můžeme bránit naše soukromí? Chápeme, jak e-commerce funguje? Připojte se k diskusi s předními odborníky na danou problematiku.

Už 30. akce proběhla v Americkém centru v Praze a 10. na téma média, dne 27.4.2017. Debata byla osvětová, poučná, aktuální, plná zajímavých postřehů, myšlenek, včetně zábavných historek. Např. na Twittru vznikl falešný účet primáře z Bohnic Nešpora. Falešný Nešpor tam vystupoval s falešným Ovčáčkem. Falešný Ovčáček vyhrožoval pravému Nešporovi převezením do Bohnic, což se ho dotklo a ten napsal pravému OvčáčkoviJReagoval jsem, že pravý Ovčáček je také falešnýJ Ne každému  internet slouží, většina je jím ovládána a ovlivňována, aniž tuší, či si to chce připustit. Zvukový záznam celé debaty doporučuji (Ovčáček od cca 2:14 hod.). Moderoval Daniel Raus, panelisté Petr Koubský – odborník na internet, Jaroslav Vacek – psycholog, Tomáš Němeček – právník, bývalý novinář. Pro ty co nemají čas výtah podstatného:  


Číst dál

Jak je to se skutečnou sledovaností zpráv a informací na www.sinagl.cz?

WEB SINAGL CZStále více lidí oceňuje moji práci a publikační činnost a současně tvrdí, že je škoda, že nejsou „veřejně“ známy? Není tomu tak, pouze díky takřka absolutní ignoranci médií (která je sledují a monitorují), vzniká tento mylný dojem. Nový článek nedosáhne hned tisíců návštěvníků v první den. Díky Bulletinům v CZ a Newslleters v E+D, rozesílaných do celého světa každý týden, dosahují články slušné návštěvnosti a četnosti. Přispívá k ní i jejich šíření pomocí adresářů jejich příjemců. Mohu rozeslat až na cca 350.000 příjemců, podle důležitosti informace a článků. Je nutno je rozesílat několik dnů, aby nebyly považovány za spamy a automaticky odstraňovány. Níže uvádím příklady z několika rubrik za poslední roky. Jistě neškodí si některé články opět připomenout a přečíst. Připomínám, že návštěvnost je závislá na době vydání článků. Nejvíce navštěvovaný článek dosáhl 33.380 návštěv. Životopis - 42.475. You Tube - 495.000.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing