Bulletin č. 21/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 10:14

SOS Vladimír Petrovič Melichov - už přes 400 soudních jednání !!!

Melichov Vladimir Petrovic

Aktualizováno 10.6.2017: Zkrácený překlad závěrečného vystoupení Ing. Melichova u soudu v Podolsku, dne 9. 6. 2017

Otevřený dopis Vladimíru Putinovi, prezidentu Ruské federace – „My níže podepsaní potomci Donských kozáků, bojovníků s bolševiky, kteří před sto letyLienz Obraz masakr 1945 uchvátili Rusko, obracíme se tímto otevřeným dopisem na prezidenta Ruské federace s požadavkem, aby využil všechny možnosti, které mu poskytuje vertikála moci a …“ - Právem se obáváme, že Ing. Melichov bude v internačním táboře zavražděn.

V Moskvě včera proběhl další soud ve snaze zlikvidovat mého dlouholetého přítele, slušného člověka a zakladatele dvou muzeí a memoriálů protikomunistického odporu v Jelanské na Donu a v Podolsku na okraji Moskvy. Rozsudek má být vyhlášen 9. června. Prokurátor trvá na uvěznění v internačním táboře s přísným režimem. Cílem štvanice s více než 400 soudních stáními, vězněním, raziemi atd je zlikvidovat tyto expozice a cenné archivy, které vidělo a nadšené komentovalo již více než 350 000 návštěvníků.


Číst dál

Prokremelský podnikatel platí protesty v Česku

Malofejev KonstantinBERLÍN Prokremelský ruský pod­nikatel Konstantin Malofejev, který je na sankčním seznamu Evropské unie, zprostředkova­ně financuje demonstrace proti Západu a NATO v Česku, na Slovensku, v Polsku nebo v Ma­ďarsku. Uvedl to investigativní pořad Frontal 21 (Putina nám seslal Bůh. J.Š.) německé veřej­noprávní televize ZDF, který má k dispozici tisíce uniklých e-mailů. Z elektronické kores­pondence vyplývá, že Malofe­jev poskytl 100 000 eur (2,6 mi­lionu korun) běloruskému pod­nikateli Alexandru Usovskému, který posléze peníze přeposílal spřízněným aktivistům. „V Pol­sku pracuji s pravicí, na Sloven­sku s levicí, v Česku s levicí, v Maďarsku s pravicí," prohlá­sil. V Česku podle pořadu Fron­tal 21 podporuje Usovskij komu­nisty a neonacisty. ČTK (LN 31.5.2017). Na webu ČTK není článek k nalezení - v neplacené sekci. V ní jsou uveřejňovány daleko bezvýzamnější zprávy, proč asi…?! Ne nadarmo je Praha základnou ruských špionů…


Číst dál

Ministr zahraničí SRN Siegmar Gabriel o USA, EU a Evropě

Gabriel Siegmar29.5.2017 ZDF Heute Journal: Angela Merkelová (od 2 min.):  „Časy, kdy jsme se mohli na druhé spolehnout se o kus vzdálily. Musíme se spolehnout sami na sebe“. Siegmar Gabriel (2:20 min.): „Svět se stal malým. Nyní bude záležet na tom, jak se s tím vyrovnáme. Evropa dostává novou roli“. Prof. Ted Malloch (USA): „V Evropě nedostáváme jednu odpověď. Kdybychom dostali jednu, mohli bychom se přizpůsobit, ale dostáváme různé odpovědi od různých.“

Gabriel: První zemi kterou americký president navštívil byla Saudská Arábie, nehovořil tam o lidských právech, ale dodávkách zbraní, kde už jich je příliš. V Evropě své kolegy poučuje. Dovolí si veřejně a neomaleně odstrčit homosexuálního premiéra jedné země EU. G7 byl kdysi základ západního světa. Západní není výraz zeměpisný, ale výraz určitých sdílených hodnot – demokracie, svoboda názoru, síla mezinárodního práva, ne právo silnějšího. Na všech těchto setkáních vidíme, jak se lídr USA  od těchto hodnost vzdaluje. Západ se v posledních dnech stal menším.


Číst dál

Praha je základnou ruských špionů, píše britský tisk

Britský týdeník The Observer se zabývá Prahou. Označuje ji za středoevropskou základnu Putinových špiónů. V článku si klade otázku proč jich v české metropoli operuje tak velké množství. Špioni se snaží ovlivňovat média i politiky. Britským novinářům neunikl ani Zemanův výrok o likvidaci novinářů.

Podle Observeru je v celku pochopitelné, proč se česká metropole stala středoevropským centrem ruských špiónů. Česká republika přitahuje Kreml svým členstvím v Evropské unii a v NATO. Praha je zároveň velice příjemné místo pro práci a pro život. Navíc jsou v české společnosti, i přes invazi v roce 1968, patrné silné proruské nálady, a podniká zde i mnoho ruských firem. Kreml si v České republice vybudoval pozici bezprostředně po skončení studené války, když to bylo ještě relativně snadné.

 


Číst dál

Praha se v dubnu stala na čtyři dny světovým hlavním městem imunoterapie, ale mediálně utajeným...?!

Ambassador 1 plakat 270417Od 24. do 27. dubna 2017 proběhl v Praze v hotelu Ambasador na Václavském náměstí Kongres imunoterapie a imunomonitoringu (CITIM), na kterém se sešliAmbassador 2 stul 270417 nejvýznamnější světoví vědci v těchto oborech. Kongres pořádal dr. Luca Vannucci, ředitel Laboratoře Imunoterapie Akademie věd České republiky.

Kupodivu bez zájmu médií, což vzhledem k aktuálnosti léčby rakoviny dost překvapuje. Stihl jsem se dostavit na kongres až v poslední den. Zarazil mne neskutečný „nepořádek“, mám-li být slušným, na stolech pro registraci účastníků a v jejich okolí s poházenými seznamy účastníků – viz přiložené fotografie. To má být standardem pro světový kongres? Poté jsem se vydal do prvního patra, kde nemilá překvapení pokračovala…


Číst dál

52 úředníků ministerstva se postavilo proti Šináglovi

Mladek Jan

Poskytování informací podle NSS aneb Maškarní průvod

Babičko, herci jdou! volá dívka Valerie ve slavném Jirešově filmu. Podobný průvod kejklířů nám připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu spolu s Městským Sinagl Jansoudem v Praze, který, vyhověv pokynu Nejvyššího správního soudu, oslovil 52 osob zúčastněných na řízení, jejichž odměny za r. 2015 mají být žadateli, spolku Sodales Solonis z. s. Jana Šinágla, zprostředkovány.

Sir Humphrey Appleby by musel být na své následovníky hrdý: ze 27 vyjádření k žalobě, která tito soudu poslali, jsme ku potěše publika anonymisovali a vystavili vzorek osmi kusů: [Grégr][Hronza][Macák][Májíček][Očko][Petera][Pospíšil][Sluková]; ostatní se nesou v podobném duchu, někdy jsou dokonce zcela shodné. Takto vypadá pro ilustraci jedna z replik, jimiž žalobce na vyjádření reaguje.


Číst dál

Proč už čtvrtý den mlčí poslanec ODS Zbyněk Stanjura ke své minulosti?

Stanjura a FialaVážený pane poslanče,

jste zvláště v poslední době veřejností vnímán jako zastánce spravedlnosti a dobrých mravů. Článek níže je z Haló novin ze dne 21.12.2012. Mohl byste se k jeho obsahu vyjádřit? Nemám důvěru v komunisty a jejich tisk, nicméně obsah článků mne nutí, abych si jako občan vyžádal Vaše stanovisko. Podal jste trestní oznámení pro pomluvu? Jak dopadl případný soud? Neumím si představit, že byste na obsah článku nereagoval jako poslanec a představitel pravicové strany, navíc v komunistickém tisku. Děkuji Vám předem za Vaši odpověď se kterou seznámím i veřejnost


Číst dál

Komunisté souhlasili s odtržením Sudet

SDL CZ StatiPředseda českých komunistů Vojtěch Filip tvrdě kritizuje vicepremiéra Bělobrádka za jeho plánovanou návštěvu sudetoněmeckého srazu v Augšpurku. Údajně jde o provokaci a ponížení českých obětí fašismu. Přitom se ale komunisté jaksi zapomínají hlásit k tomu, že to byli právě oni, kdo před válkou nejvíce podporoval národnostní požadavky sudetských Němcům a jejich právo na sebeurčení.

… První poválečný ministr školství za KSČ Zdeněk Nejedlý zase na shromáždění v Trutnově 5. června 1945 prohlásil: "Problém odstranění Němců z českých zemí začali u nás řešit již husité. Byli jsme jejich odkazu dlouho nevěrni, avšak nyní dovedeme jejich dílo do konce a já vás ujišťuji, že se tak stane zcela po husitsku." O tom, že strana před válkou slibovala německé menšině právo na sebeurčení, se už Nejedlý nezmínil. … Tuhle snahu zamlčet jednu kapitolu stranických dějin evidentně převzali i současní čeští komunisté. Předseda KSČM Vojtěch Filip vyskočí jako čertík z krabičky pokaždé, když si nějaký český politik dovolí mluvit o usmíření se sudetskými Němci, natož aby navštívil sudetoněmecký sraz. Se Sudeťáky se prostě nemluví! Třeba by se pak někdo mohl dozvědět, jak se z proletářského internacionalismu stal komunistický nacionalismus.


Číst dál

Z MÚ Žebrák se stala dobytná Bastila, zatím…

MU Zebrak pokldna a Simecek 290517Včera jsem šel zaplatit roční poplatek za odvoz odpadu na MÚ a nestačil jsem se divit.MU Zebrak vchod 290517

Genius loci staré budovy byl narušen přestavbou chodby ke kancelářím, za kterou by se nemuseli stydět ani komunisté. Člověk neví, zda se ocitl v nemocnici, vězení, či v blázinci? Dalším krokem zřejmě budou videokamery a vpuštění „nebezpečných cizáků“ občanů na radnici až po osobní prohlídce městskými strážníky…

Kdysi příjemný, přehledný prostor, kde se nachází účtárna a pokladna paní Martiny Kokešové a správa majetku Ing. Bohdana Šimečka, byl brutálně odcivilizován, odkulturněn a odkultivován… 


Číst dál

Dnes před 10 lety nás opustil Jan Beneš…

Benes Jan „Znáte nějaký zločin, který mají na svědomí nacisté a který by neměli na svědomí komunisté?“ J.B.

Čechoameričan Jan Beneš byl představitelem, nositelem a propagátorem hodnot, které nebezpečně mizí a bez kterých není možné zajistit a budovat svobodnou, demokratickou společnost.

Jeho knihy jsou částí mého vnitřního obrazu Ameriky. Více než spisovatele si ho vážím jako člověka, který by radši umřel, než by ohnul hřbet před bolševikem a tím, co po něm přežívá. Kdyby jeho nesmlouvavost byla rovinou pro většinu z nás, nebrodíme se dneska v tomhle kanálu. Co pro mě znamenal Jan Beneš? Demokracii – Antikomunismus – Ameriku! Byl rozeným demokratem prvorepublikového ražení. Ač intelektuál, celý život čelil moru intelektuálů – komunismu a miloval Ameriku, garanta demokracie a vítěze nad komunismem.


Číst dál

Na volebním výboru Sněmovny jsme si slovo ve věci ČT museli vybojovat…

CT Rozhodnuti 1 Havlova 110517Dostavili jsme se společně s panem Stanislavem Vackem. Pod volebním výborem jsou „ukrytá“ média (Komise pro média existovala jen krátce po posledních volbách).CT Rozhodnuti 2 Havlova 110517 Nestačil jsem si přečíst program (přečten nebyl), čekali jsme na standardní bod různé. Propásli jsme ho, protože podle předsedy Martina Komárka je různé pod bodem č. 4 - Informace předsedy a členů výboru? Přitom jsem ho informoval na začátku schůze, že chceme v bodu různé vystoupit a což bylo také odhlasováno. Jen politoval, že schůze je ukončena, že by je mé vystoupení jistě „bavilo“, ale stanovy jinou možnost nepřipouštějí… Zřekl jsem se svého vystoupení a požádal, aby mohl alespoň vystoupit pan Vacek se závažnou informací o ČT, se kterou přijel až z Ostravy. Nakonec jsme vystoupili mimo rámec schůze. Níže je jeho skvělé vystoupení! Můžete si poslechnout zvukový záznam úvodu, kde zazněla zajímavá informace o stížnosti Asociace TV odborů (nebyla přečtena, ani na konci projednávána) a mé krátké vystoupení (od 14:05 min.). ČT nevede údaje o nákupu děl v hodnotě 10% (cca 670.000.000,-Kč) ze svého rozpočtu dle směrnice EU, jak si můžete přečíst v odpovědi vedoucí úseku mediálního práva ČT JUDr. Markéty Havlové ze dne 11.5.2017 výše?!


Číst dál

OS Kolín 1. 6. 2017: REHABILITOVÁNA PRVNÍ Z OBĚTÍ JAROSLAVA MARKOVSKÉHO

Akce KOkresní soud v Kolíně dne 1. 6. 2017 vyslovil účast na soudní rehabilitaci pro Marii Tordovou, roz. Píšovou, kterou v roce 1953, když jí bylo 7 let, nechal referent Okresního národního výboru v Českém Brodě Jaroslav Markovský (1921-2009) vystěhovat spolu s rodiči a bratrem z jejich domova v Dobrém Poli.

Senát pod vedením Mgr. Zbyňka Kulicha při veřejném zasedání konstatoval, co o Markovského řádění zjistil Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu:

„Jaroslav Markovský jakožto veřejný činitel… svými výměry nařídil vystěhování celých … zemědělských rodin. Potrestal tak i neodsouzené osoby v podstatě k propadnutí jmění a zákazu pobytu, což mělo pro tyto rodinné příslušníky nepochybně za následek značnou škodu, kterou lze spatřovat ve velmi závažném zásahu do základních lidských práv a svobod postižených osob, ztrátě domova a veškerého majetku, a psychické újmě, která mohla trvat po celý zbytek života…. Mezi vystěhovanými osobami byly též nezletilé děti.“ (Usnesení ze dne 1. 9. 2009 č.j. UDV-9/TČ-2009-009011).


Číst dál

Národ si postavil Národní divadlo, neškodí připomenout, kdo daroval a podpořil jeho stavbu nejvíce…

ND 1 Avers Subert 1881Na první stavbu Národního divadla přispěl nejvíce císař František Josef I. částkou 5.000 zlatých, na druhé po požáru byl dar „Nejjasnější panující rodiny“  26.000 ND 10 obsah 1881zlatých

Dne 29.května 2017 jsem navštívil archiv Národního divadla na Anenském náměstí v Praze. Jediný dokument, kde je možné zjistit konkrétní údaje je kniha z roku 1881 od Fr. Ad. Šuberta „Národní divadlo v Praze, dějiny jeho i stavba dokončená“. Zajímavé dobové čtení a velmi poučné, byť jsem objemnou knihu jen víceméně prolistoval…

V přiložených 14-ti kopiích se můžete sami přesvědčit do jaké míry informace odpovídají tomu, co jste si dosud mysleli či čemu jste věřili. Připojil jsem i ceny maleb, řemeslných prací, materiálu a vstupenek. Přispívalo se od zlatky až po tisíce, jednotlivci, spolky, úřady, městy, krajané z celého světa. Nepřekvapilo mne, že nejvíce přispěla Morava. Samozřejmě nelze všechny dárce uvést. Jistě byli i tací, kteří neměli ani tu zlatku a dali pár grošů, které pro ně měli cenu jako pro jiné tisíce zlatých. Šlo o projev vůle a mravní vyspělosti. Je samozřejmě, že tehdejší elita a šlechta mohla dávat nejvíce a opakovaně, včetně „nečeské“ šlechty. Mimochodem právě její morální a mravní vyspělost se ukazuje ochotou dávat. Kdo z dnešní „elity“ národa pracuje a dává vlasti nezištně…


Číst dál

Další jasná prohra žalujících Martina Michala a Heleny Vondráčkové…

OSP10 prg HV 010617Je už jich tolik, že média zřejmě zaujmou jen občasná vítězství, kdy bulvár zašel příliš daleko. Můžeme jen doufat, že to je jedinou příčinnou…Michal Martin cerny

K vyhlášení rozsudku se dostavili koncipient za právního zástupce žalovaného a Mgr. Jana Gavlasová za žalobce. V řadách veřejnosti zasedl jako poslední ze tří kandidát na budoucího soudce. Věřím, že i pro něho byl rozsudek a jeho odůvodnění velmi poučným. Žalobci byli opět zastoupeni pouze svým právním zástupcem, který se až na vzácné výjimky, dostavuje k soudům sám, či se nechá zastupovat manželkou Antonína Michala, syna Martina Michala. Při množství soudů by si zasloužil alespoň občas podporu přítomností žalobců, či alespoň jednoho z nich. Věřme, že se alespoň občas starají o malého synka Michala své právní zástupkyně a pomohou jí alespoň touto cestou, pokud zrovna Helena Vondráčková nekoncertuje a mají čas…? Bohužel jméno otce do úřední listiny jeho matka údajně neuvedla? Zbytečně tak zavdává příčinu ke spekulacím, kdo by mohl být otcem dítěte jenž má stejné jméno jako klient, kterého zastupuje roky v množství soudních procesů, resp. Agenturu MM a její zaměstnance či vlastníky, které jsou iniciovány převážně, či zcela ze strany dnešních žalobců… 

 


Číst dál

O ministru vnitra Chovancovi, aneb co jsou zač naši politici?!

Chovanec a SobotkaOstudná "kvalifikace" ministra vnitra ČR Milana Chovance - tak se nedivte tomu, jaká se na MV dějí svinstva !!! Pracoval do 19-ti let v Československé bance (do roku 1989) a poté v obchodě s ovocem a zeleninou na náměstí v Plzni… SILNÁ KÁVA !!!

Mohu potvrdit, že na ekonomické škole, kterou jsem absolvovala, se kromě povinné ruštiny (4 roky) jsme měli ještě jeden jazyk na výběr, ale  také povinně. Vybrala jsem si němčinu  a stále se s těmito získanými znalostmi docela slušně domluvím. I na vysoké škole jsme měli povinnou státnici z ruštiny a základní znalosti z dalšího jazyka, který byl rovněž volitelný. 

Milan CHOVANEC 31.1.1970 (Wikipedie):


Číst dál

Babiš chce na rok 2018 zvýšit zadlužení o 50 miliard „když ekonomika jde vzhůru!“

Dluhy ministri financiTak odborně reagují na návrh rozpočtu na 1918 někteří naši poslanci. Dřív, než si rozpočet prostudovali. Co udělat pro to, aby členové parlamentu byli odborníci? Jakmile vyčítají Babišovi, že sestavil návrh rozpočtu špatně, dávají najevo svou neodbornost. A na zasedáních povedou nekonečné diskuse a obstrukce, místo práce, jestli se jim nevyhoví - SILNÁ KÁVA !!!

Ještě se neseznámili s celým rozpočtem na rok 2018 a už křičí: „Ekonomika jde nahoru a on plánuje další zadlužení!“ Měli by vědět, že zvýšení platů, které schvalují velice štědře, (a chodí na ministerstvo s dalšími požadavky) je „navěky“, ale ekonomika nepůjde jenom nahoru. Na to, aby mohly mzdy jít nahoru, je potřeba „více, lépe, levněji a chytřeji“ vyrábět. Ale o tom je ticho. To je asi starost ministra financí. Tento ministr financí tu bude chybět, zvykli jsme si na něj, že přidával i šetřil osamocený, a osamocený zvyšoval všechny nové výdaje. Tedy bude chybět: jestli nevyhraje volby natolik, aby ho nemohli poslat do opozice všechny ostatní strany v široké koalici. Jménem „antibabiš“.


Číst dál

Politická válka o všechno

Sobotka a CEZ

Vlevo LN 26.5.2017: „Babiš totiž patří do tábora lidí, kteří přesto, že slyší zaručené zprávy o blížícím se konci světa, vezmou si rýč, vykopou díru a zasadí strom.“

Zdánlivá iracionalita současné politické situace v Česku zakrývá podstatu aktuálního střetu. Jde totiž nejen o moc. Některé aktéry motivuje hlavně strach, že Dluhy ministri financijim jde o kriminál - VÁLKA MILIARDÁŘŮ! - SILNÁ KÁVA !!!

Tady jde o mnohem víc a hnacím motorem mnoha vlivných aktérů této politické atomové války je strach, nikoli pouhý boj o moc. Proto je také v současném dění tak silně přítomen prvek iracionality, který se projevuje například ve zdánlivě nevyzpytatelném chování Bohuslava Sobotky. Premiéra ovšem nelze vnímat jako samostatně se rozhodující entitu reprezentující ČSSD, ale jako reprezentanta vlivové skupiny, která dlouhá léta měla a má pod kontrolou LN IL Kajinek out Babis in 260517klíčový český podnik – energetickou společnost ČEZ. Gravitační síla peněz, které ČEZ každý rok utrží a rozdá, byla a stále je tak dominantní, že ve spojitosti se státním kontrolním balíkem akcií firmy tvoří jádro české politiky a všeho podstatného, co se kolem ní děje. Nejinak je tomu i v této zdánlivě nepřehledné politické válce. Hraje se tu o ČEZ. Ústřední postavou v této hře není nikdo z jejích viditelných protagonistů, ale bývalý šéf ČEZ Martin Roman. Právě za jeho éry česká politika prorostla se společností ČEZ do takové míry, že bylo téměř nepředstavitelné, aby tento politicko-ekonomický kartel padl. Jenže pak se na politické scéně objevil Babiš, který se společností ČEZ nikdy neměl nic společného, a „malér“byl na světě. z nějakého důvodu v týmu pana Romana panují obavy, že by nebylo dobré tyto smlouvy předhodit veřejnosti. A právě tady je třeba hledat skutečnou motivaci k rozpoutání politického běsnění, jehož jsme v těchto dnech svědky. Je to strach, že se Babiš po případném vítězství ve volbách a sestavení vlády bude snažit kriminalizovat své dnešní soupeře, ať už jsou v politice přímo, nebo ji ovlivňují ze zákulisí. Potýkáme se tak s reziduem toho, co sám Babiš nazývá Palermem, jiní tomu říkají korupce a další používají termín politické podnikání. Proto vidíme to dojemné objetí Miroslava Kalouska s Bohuslavem Sobotkou, kteří nemohou být tak hloupí, aby si neuvědomovali, že jejich náhlá láska a společný postup musí v jejich vlastních voličích vzbuzovat minimálně podezření, že tady není něco v pořádku. Je to snaha uhájit dobytý prostor proti konkurenci a zakonzervovat monopolní pozici kartelu.


Číst dál

Čím víc proužků, tím víc Kajínek

Karta agenta VB Kajinka odbor obecne kriminality OOK Pardubice 1985. Archivu ABS Brno KanicePřítelkyně Kajínka, brněnská psycholožka PHDr. Magda Gubová – Historik Petr Blažek z ÚSTR tvrdí, že  Kajínek byl agent VB, ředitelka ABS Světlana Ptáčníková to popírá? Chrání reputaci Zemana?

* * *

S mírným odstupem se jeví, že jediný, kdo pochopil propuštění vězně Jiřího Kajínka v patřičných proporcích a všech právně relevantních souvislostech, byla společnost Adidas, jež jej pro tento účel vybavila oděvem onu propagujícím. Škoda; kdyby Adidas následovali jiní, mohl Kajínek vystoupit z vězeňské fortny pokrytý logy nejrůznějších komerčních subjektů podobně jako cyklista na Giru, a před prvními dojatými slovy na svobodě se mohl podmíněně omilostněný osvěžit douškem některé stáčené kohoutkové vody s vyváženým poměrem minerálů.


Číst dál

Disident Liao I-wu: Zeman Číně podlézá, chová se hůř než prostitutka

Liao I wuSoučasný čínský režim je nebezpečný. A Západ by mu měl připomínat jeho politické vězně. To je názor jednoho z nejznámějších čínských disidentů, spisovatele Liao I-wu, na současnou Čínu. Několik let strávil v tamním vězení a od roku 2011 žije v exilu v Německu. Do Prahy přijel v rámci festivalu Svět knihy. A místy mluvil hodně ostře. Natáčel s ním Lukáš Dolanský.

Děkuji mnohokrát, že jste si na nás udělal čas. Díky, že jste s námi. Děkuji.

Vy o současné Číně říkáte, že je to diktatura mocných. Co tím přesně myslíte?

Tím chci říci, že diktatura Číny je čím dál tím horší. Od roku 1989, od masakru na náměstí Nebeského klidu, je diktatura den ode dne silnější a přísnější.


Číst dál

Nuda v Malostranské besedě a na 81. čtvrtletníku FITES

FITES pozvanka 230517Malostranská beseda: Těšil jsem se na živou debatu. Nebyla a Karel Mrzílek opět předčasně odešel. Kdyby byl mezi panelisty, návštěvníci by se divili jak zajímavě a poutavě umí mluvit vzdělaný člověk bez titulů. Nudné slovíčkaření, bez jasného, věcného obsahu a postoje. Opět přímé či nepřímé útoky na Babiše, jakoby byl největším ohrožením demokracie. Od paní Kaslové jsem čekal více, působila spíše jako aktivistka, která měla problém odpovídat na jasně položené otázky. Odcházel jsem s pocitem, který bych vyjádřil asi takto: Plán splněn, forma dodržena, obsah nikoliv, zaplaceno dostaneme…

 FITES: Všechna uvedená témata jsou pro komunisty nepříjemná a nabízí se otázka, komu veřejnoprávní ČT vlastně slouží a kdo ji ovládá? Slabá účast členů FITES a pasivitu v diskusi bych od takovéto nezávislé instituce neočekával? Žádná bouřlivá diskuse, spíše poslušnost a uctivost, skoro jakoby některé více zajímala káva a koláčky zdarma… Dokumentaristka Kristýna Vlachová byla čestnou výjimkou…


Číst dál

Jak snadno a rychle měníme názory a postoje…

SILNÁ KÁVA !!!

Dobrý den ,

i když jsem celé roky se zájmem a jasným souhlasem sledoval  počínání p.Šinágla  pro obranu demokracie  v ČR  , nemohu  se ztotožnit s jeho současnými názory .Konkrétně s  obranou Andreje Babiše . Z některých zdrojů jsou známy  informace o finanční  podpoře Babiše vůči panu Šináglovi .  Podpora  bývalého Stbáka , miliardáře s nejasným začátkem jeho podnikání , s najasnou privatizací některých podniků a s jeho dlouhodobým střetem zájmů ve funkci ministra financí , toto všechno je něco co absolutně popírá dosud zastávané postoje p. Šinágla .  Mimochodem nechápu jak je možné na jedné straně kritizovat Zemana a ve stejném článku  vyzdvihovat Babiše.  Tito dva  lidé jsou spojeni pupeční šňůrou už od dob vládnutí Zemana jako předsedy vlády , jsou spojeni řadou nejasných privatizací , elektorát jejich voličů  tvoří stejná  skupina   neinformovaných a  neinformovatelných občanů . Proto  nechápu  !!!!  ( anebo naopak moc dobře chápu ) V každém případě už z výše  uvedených důvodů  nechci  číst tyto  vaše  bulletiny !  Mohl bych toto vyřešit i pouhým kliknutím na příslušný odkaz, ale v tom případě byste  neznali moje důvody.


Číst dál

Bude smrt třináctiletého Daniela Mengra PČR standardně vyšetřena?

Daniel 13 letZ dopisu ministru vnitra Milanu Chovancovi: Obrátil jsem se na VOP Annu Šabatovou. Ta mi sdělila, že tyto věci nejsou v její kompetenci a doporučila obrátit se na VSZ, přestože byla informována, že ve věci selhalo. Připomínám, že v případě sražení chodkyně opilým miliardářem Romanem Janouškem, byla rekonstrukce dopravní nehody provedena, kdy sražená chodkyně přežila. Tím spíše měla být rekonstrukce provedena, když přišel o život mladý chlapec a kdy navíc se znalecké posudky zásadně liší. Věřím, že se zasadíte o nezávislé vyšetření této tragické dopravní nehody. Odpovědné orgány a instituce na mnoho úrovních flagrantně selhaly. Jste dle platných zákonů poslední, který se může, z titulu svých pravomocí, zasadit o spravedlivé vyšetření této tragédie. Stačí provést standardní rekonstrukci a pravda vyjde najevo. To, že nebyla provedena nutí k vyslovení podezření, že zde nebyl zájem tragédii objektivně, nezávisle vyšetřit a odhalit skutečnou příčinu nehody. … 


Číst dál

Agentura MM se už 9 let soudí s Jiřím Lokšanem. Druhá pořádková pokuta 100.000,-Kč Janu Šináglovi…?!

MS Praha prg HV Loksan 240517Dne 24.května 2017 jsem navštívil veřejné jednání u MS Praha ve Slezské, kde pokračovalo projednávání žaloby na Jiřího Lokšana, podané Agenturou MM Sinagl Jans.r.o. a Helenou Vondráčkovou před 9 lety. V řadách veřejnosti byla přítomna jedna soudkyně ze SRN a druhá ze Španělska, v rámci aktivit EU v oblasti soudnictví, společně s tlumočníkem do anglického jazyka.

Mgr. Jana Gavlasová, právní zástupkyně žalující strany, byla opět přítomna sama, bez podpory žalujících. Bylo mi jí až líto. Poprvé mne sama tiše pozdravila, než jsem stačil pozdravit ji jako příchozí. Viditelně dost sešla s porovnáním s tím, jak vypadala na posledních soudních jednáních. Žalovaný Jiří Lokšan je bez prostředků a těžce nemocný. Má skvělého obhájce, který před soudem přiznal, že už pro něho pracuje zdarma a že by se musel stydět v takovéto situaci opustit svého klienta. Půlhodina soudního jednání stojí za poslech! Měl jsem možnost po skončení jednání hovořit jak se senátem, tak s oběma soudkyněmi ze zemí EU. Další jednání je nařízeno na 30.8.2017 od 13:00 hod.


Číst dál

Kdo kolik dal na postavení Národního divadla?

Mezi lidmi se traduje, že na postavení Národního divadla se složil celý národ, tak říkajíc „korunkou ke korunce“. Údajně to nemělo být tolik a hlavní částku měli zaplatit císař Franz Josef? Obrátil jsem se s žádostí o informace na ředitele ND v Praze dne 21.5.2017. Odpovězeno mi bylo hned druhý den:


Číst dál

Jak jsou finančně podporovány tiskoviny menšin v České republice s ohledem na počet odběratelů?

Především mne toto téma zajímá s ohledem na počet členů jednotlivých etnik a kolik korun z podpory jednotlivých tiskovin připadá na člena spolku? Bohužel jsem se to nedozvěděl.

Obrátil jsem se na úřad Vlády ČR. Ten informacemi, resp. vládní výbor pro menšiny, spadající pod úřad ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, nedisponuje. Bylo mi doporučeno obrátit se na MV a MK. Obrátil jsem se na ministra vnitra Milana Chovance dne 21.3.2017, odpovězeno mi bylo 28.3.2017 – MV takovými informacemi také nedisponuje. Dne 21.3.2017 jsem se obrátil na ministra kultury Daniela Hermana. Odpověďpřílohou jsem obdržel 20.4.2017 s následnou omluvou dne 24.4.2017.


Číst dál

Strany přisáté na struku státu nechtějí pustit mezi sebe Babiše!

Článek Jiřího Svobody, filmového, televizního a divadelního režiséra z 16.5.2017 - POLITIKA: "Aféry" Andreje Babiše. J.Š.28.5.2017

Dluhy ministri financi



Nediskrimace

Pobavila nás odpověď veřejné ochránkyně (velmi pečlivě selektovaných a rozhodně jen něčích) práv Anny Šabatové advokátce Kláře Samkové ohledně genderově-diskriminační praxe České advokátní komory. Ač i neozbrojené oko vidí na webu této, že v orgánech jsou ženy zastoupeny zcela disproporčně, a oko ozbrojené kalkulačkou si spočítá, že v představenstvu je žen 18 %, v kontrolní radě 14 %, v kárné komisi 27 % a v odvolací stolici téže 10 %, pro ochránkyni k diskriminaci nedochází. Hodnocena tedy nebyla tato, nýbrž ona: rozuměj nikoli stížnost, nýbrž osoba stěžovatelky, a tato byla z důvodu oné, jež shledána stěžovatelkou nehodnou, zamítnuta.


Číst dál

Deutsche Bank – gigant bez budoucnosti? Konec Trumpa na obzoru?

Deutsche BankTento závažný dokument měl premiéru na ZDF (druhý program veřejnoprávní televize SRN) dne 17.5.2017 od 22:45 hod. Opakován byl 23.května ve 3:30 Trump Donaldhod. Premiéru jsem stihl jen zčásti. Opakování mi bohužel „uteklo“. V archivu ZDF není dokument zatím k dispozici. Proto nemohu informovat detailně o všem závažném, co zaznělo v dokumentu.

Reportéři kladli nepříjemné otázky odpovědným. V dokumentu mj. zaznělo, že DB pomohla stovkami milionů dolarů Donaldu Trumpovi, měla pomáhat prát špinavé peníze Rusům? Jeden slušný zaměstnanec poukazoval na nesrovnalosti a spáchal sebevraždu, druhý byl odejit a pracuje dnes v Izraeli. Syn prvního vypovídal o poctivé práci svého otce, předložil důkazy o vině DB. …


Číst dál

Problémy, které se stále vrací již 17 let. Chyba není v technologiích, ale v lidech

Ja a internetFakt, že řešení problémů s počítačovou bezpečností existuje je ta nejdůležitější zpráva, kterou je třeba říkat nahlas. K tomu je třeba přidat fakt,  že není možné stále svádět odpovědnost na platícího zákazníka. Je třeba nahlas opakovat, že i tvůrci počítačových programů musí být odpovědní za svoji práci podobně jako výrobci léků nebo potravin. Je to vidět například na reakcích některých IT „expertů“, kteří jasně říkají, že vyřešení základních bezpečnostních problémů jim nedává ekonomický smysl.

Ve skutečnosti vyřešení základních bezpečnostních problémů s počítačovými viry, hackerskými útoky a slabinami v operačních systémech dává a bude dávat ekonomický smysl všem firmám, úřadům i koncovým uživatelům, protože oni musí zbytečně vynakládat úsilí a peníze na řešení problémů, které mohli za minulých 17 let vyřešit SW firmy a IT „experti“ místo svádění odpovědnosti na zákazníka.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing