Bulletin č. 25/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 19. duben 2024 20:27

Dnes před 75 roky byl nacisty popraven generálmajor Josef Mašín

Masin Josef RnL pametni deskaByl jeden z mála důstojníků Československé armády, který chtěl bránit svoji rodnou zemi proti její okupaci nacisty a splnit tak vojenskou přísahu.Masin zemreli abychom zili Projevil aktivní odpor proti rozkazu vrchního velitele armády prezidenta Edvarda Beneše se zbaběle vzdát a odevzdat zemi bez boje.

Nevzdal se a bojoval v ilegalitě v odbojové skupině Tří Králové. Ve stejném duchu, lásce k vlasti a svobodě, vychoval i své děti. Odbojová skupina bratří Mašínů pokračovala ve stejném boji za svobodu země jako on – jen  nacisty vystřídali stejně zločinní komunisté. To, že generálmajor Josef Mašín není slaven, stejně jako gen. Vojtěch Luža, který jako jediným z 27 generálů naší armády padl se zbraní v ruce, svědčí jak hluboce je naše země stále zasažena komunistickým morem. Likvidoval po generace ty nejlepší syny a dcery země, její páteř, morálku a tím následně i průmysl, zemědělství a životní prostředí. Naše země nechá v klidu dožít mnohonásobného vraha Karla Vaše, parlament si zvolí svým prvním místopředsedou předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, navíc usvědčeného jako agenta-udavače StB 75% hlasů v anonymním hlasování za mlčení médií, komunistického zrádce a kariéristu Ludvíka Svobodu oslavuje i současná armáda, která je členem NATO – kdyby země mohla zvracet, tak by v naší zemi vzniklo nové moře!

Za takovou zemi určitě generálmajor Josef Mašín nebojoval, stejně jako piloti RAF. Jejich osobní příklad, památka a odkaz je stále aktuální. Oni dobře znali cenu svobody – my se chováme jako bychom si ji zašli koupit do supermarketu až nám bude chybět…      


Číst dál

Vojáci, kteří neztratili čest – plk. Luboš Hruška…

POZ 8 Hruska 90 10 300617Člověče, postůj zde chvíli a zamysli se nad tím, že i ty neseš svůj kříž. Potom pochopíš proč vzniklo toto dílo…

… Svůj slib, který si dal v komunistickém lágru, splnil a z ovocného sadu udělal památník obětem zla. „Nikdy nezapomeňte na to, co dovedl udělat člověk člověku, Čech Čechovi, bratr bratrovi v „civilizované“ Evropě konce dvacátého století! Seznámení nových generací s hrůzami komunistické totality je důležité proto, aby se takováto zvěrstva už nikdy nemohla opakovat,“ řekl v jednom rozhovoru, držitel řádu T. G. Masaryka, po němž byla v roce 1999 pojmenována planetka Hruška a kterému papež Jan Pavel II. udělil titul Velkoknížete rytířského řádu svatého papeže Silvestra. …

POZ 7 Hruska 90 10 300617

Vojenský spolek rehabilitovaných AČR – územní organizace Plzeň uskutečnila (s laskavou podporou Biskupství plzeňského) vzpomínkové – pietní – neformální setkání  ve výroční den úmrtí svého bývalého člena, pana Plk. v.v. Luboše Hrušky dne 30. června 2017 od 10.30 hod. v kapli sv. Maxmiliána Kolbeho v Památníku obětem zla  v Plzni – Doudlevcích.

POZ sochy 300617Dne 20.července by se dožil 90. let – dnes před 10 lety nás opustil… Jeho Památník obětem zla v Plzni, známý též jako Meditační zahrada, budoval plk. LubošPOZ avers 30617 Hruška neuvěřitelných 30 let. Bez utrpení, které zažil za komunistického režimu, by toto dílo nevzniklo. Byl to zemitý, upřímný, statečný člověk, muž činu, jednající bez vytáček, vždy čestně, jak ho výstižně popsal v úvodním slově plk. Jan Kabát.

Níže následuje video s úvodním projevem a zvukový záznam celé vzpomínky včetně závěrečného vystoupení hostů. Bylo mi ctí plk. Luboše Hrušku osobně moci poznat a rovněž tak se připojit mými vzpomínkami (od 36:40 min.) na něho a jeho odkaz dnešku, který je stále aktuální.  


Číst dál

Češi na špici - Vyrostli jsme s Baťou

Tomáš Baťa 1932: „Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry. Technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze. Důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem, osobním příkladem…“

„Myslel jsem si, že u Bati se vydělá víc?“ – „Pane já toto mám za týden.“ -  Chytil se za hlavu: „Já toto mám za měsíc jako ředitel školy.“ Baťa za první republiky publikoval úspěchy, my publikujeme korupční kauzy. Jako kdyby nás naše škarohlídství, závist, nepřejícnost, vidět hned na všem to špatné, nedovolovala myslet a jednat jinak. Je to opravdu znak českého charakteru, české mentality? Vynikající video níže nám ukazuje, že to bylo dříve jinak a jak se lidem dařilo, když pracovali na společném díle každý podle svých schopností. 


Číst dál

Disidentství mladé studenky, jež vyústilo v tragédii

Landova LilianNa podzim 1977 napsal folkový zpěvák Jaroslav Hutka fejeton Popravakvětinky o pronásledování a vyloučení Lilian Landové ze Socialistického svazu mládeže, aniž by tušil, jak ukončí život studentka, již poznal na svých koncertech. Její střet s bývalým režimem skončil ve 20 letech sebevraždou z 25. na 26. června 1979.

SSM měla s StB spolupracovat na řešení protispolečenské činnosti mládeže na základě stanov z roku 1975. V rozhovoru s příslušníkem StB vyslaným na školu těsně před Vánoci 1977 ředitelka gymnázia prohlásila: „Na schůzi, kde měla být vyloučena z SSM, se Landová dostavila velmi dobře připravena a svou argumentací a rychlými reakcemi na okamžitou situaci daleko předčila i soudruhy z OV SSM, kteří jí v některých fázích svou argumentací ,nesahali ani po kotníky‘. Tímto si na svou stranu získala mnoho přívrženců, kteří se ,správně zorientovali až po vystoupení vedení školy‘.“ Svědectví ředitelky bylo nechtěnou poctou inteligenci a argumentačním schopnostem 18leté dívky ubránit se přesile funkcionářů SSM. …


Číst dál

Zakarpatská Rus: Zoufalé výkřiky bezmoci před 72 lety!

LN 1 ZR 72 foto 150415Tyto tři články z LN dne 15.dubna 2015 hovoří za vše, vypovídají i o nás a našem charakteru… Dokázali jsme vyhnat a o vše okrást české Němce, z jejichž řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny, mlčky jsme přihlíželi ztrátě Podkarpatské Rusi, o Sudety jsme nebojovali… 

Chová se takto hrdý národ, který si váží svobody a demokracie…? Jsme zemí lhostejných, kde většina myslí jen na sebe. Nechce pochopit, že to je hlavním důvodem našeho neustálého morálního a mravního selhávání, porážek a tragédií. Pokud si tohoto nebudeme vědomi, tak jako malý národ budeme vždy obětí a poslušni  silnějších, schopnějších a vyspělejších. Švýcaři jsou si toho vědomi – zkusíme nastoupit jejich cestu tvrdé, poctivé, kvalitní práce s občanskou odpovědností, kdy stát skutečně slouží občanům? Umožňuje všem blahobyt, pomůže těm co nemohou pracovat a rozhodně nepomáhá těm co pracovat mohou, jako je to dosud zvykem v naší zemi. Kde příliš z nás žije z práce druhých, nepřidávají žádnou přidanou hodnotu společnosti, je blahobyt pro všechny nevybudovatelný. Nutně vede do další krize, není-li společnost schopná tento nebezpečný vývoj korigovat a  usměrnit správným směrem.    


Číst dál

"Jack Strong" – největší škůdce komunismu

KuklinskiPolsko, 2014, 128 min. režie: Władysław Pasikowski – Vysíláno 27.6.2017 na Slovenské TV 2 před půlnocí, premiéra…

Jack Strong bylo krycí jméno plukovníka polské lidové armády Ryszarda Kuklińského - největšího škůdce komunismu. Po mnoho let byl tajným agentem CIA. Jedná se o první zpracování jeho osudů v hraném filmu, představených formou akční podívané. Zachránil svět před reálně hrozící katastrofou a díky němu mohu i já psát tyto řádky. Najde veřejnoprávní ČT odvahu vysílat tento dokument v hlavním vysílacím čase, nebo alespoň také o půlnoci či k ránu, pokud vůbec…?!

* * *

Chrabrost a charakter

Film polské provenience ve slovenském překladu vypráví o důstojníkovi generálního štábu Kuklinskim, který jako jediný člověk zachránil Evropu před zničením atomovým přepadem z východu. Předával po několik let na 40 tisíc přísně tajných dokumentů z generálního štábu polské armády a Waršavského paktu, plány a mapy na přepad Evropy a USA. Z map, na kterých jsou nakresleny dopady atomových bomb na evropská města je vidět v jiné barvě i zpětná odpověď západních spojenců. Takže z Evropy a z evropské části tehdejšího Sovětského svazu, by zůstaly doutnající  trosky.


Číst dál

Exekuce č. 4 – částka už dosáhla 489.312,50 Kč…

Michal Martin cernyMgr. Jan Beneš, soudní exekutor, Exekutorský úřad Praha – západ se sídlem Liborova 405/14, 169 00 Praha 6 – Břevnov dne 22.6.2017, vydal exekutorský Sinagl Janpříkaz k provedení exekuce v pořadí už čtvrtý, jménem oprávněných Mgr. Jany Gavlasové, Bc. Petry Kubíkové, Martina Michala a Heleny Vondráčkové. Opět naprosto stejně, nekonkrétní rozhodnutí, kdy mi ukládá další pokutu aniž by uvedl kde jsem konkrétně porušil usnesení KS Praha?

Údajně je tak zákon nastaven a tento nemravný postup umožňuje? Za každý naprosto standardní článek, kterým se tématu dotknu, může tedy následovat další exekuce i když prokazatelně usnesení KS Praha ničím neporušuji a nadále dodržuji. Exekutor údajně nekoná ze své vůle, ale jen vykonává ze zákona vůli oprávněného, kterou nesmí odmítnout? Vůle oprávněněných viditelně neochabuje. Exekutor jen předchozí příkazy kopíruje a upravuje jen finanční částky. Za tento článek mohu s velkou pravděpodobností očekávat exekuci pořadové číslo 5, pokud soud tuto absurditu nezastaví.


Číst dál

Albert Žirovnický: Nepřiměřená délka soudního řízení 10 let, 7 měsíců, 13 dní!

OSP2 Zirovnicky 280617Opět jsem navštívil jedno ze soudních řízení „vraha, který nikdy nevraždil“. Konalo se u OS Praha 2 dne 28.6.2017 od 12:00 hod.

Poslechněte si další neuvěřitelné svědectví, které je obžalobou státu, jeho justice, kdy občan vykonal všechny své povinnosti, vyčerpal všechna svá práva. Doporučuji zejména od 17 min. a 37 min.! Vláda ČR chybně informuje ESLP, že nevyčerpal všechny prostředky a ESLP jí uvěří?! Nelze nikoho zpochybňovat z kontextu se žalovaným, zákonným nárokem!  Stát nic nevyvrací, Albert  Žirovnický nezavinil 11 let! Že soud nemá spis je vina státu, ne žalobce! Není to obrana žalujícího jak už potvrdil ESLP - splnil jen svoji povinnost podle práva, které je povinen podle ESLP vyčerpat ve své zemi. Se státem  ze 13 soudních řízení – 9 skončilo pravomocně jeho úspěchem.


Číst dál

Křest knihy ZNEUŽITÍ MOCI - stát versus rodina Nečesaných

Zneuziti moci avers 280617Motto: Bez věcného a striktního dodržování práva nemůže fungovat právní a tudíž ani demokratický stát, pouze jen jeho parodie.Zneuziti moci revers 280617

V kavárně PARNAS  na Smetanovém nábřeží v Praze se dne 28.června od 15:00 hod. uskutečnil křest knihy ZNEUŽITÍ MOCI. Níže videozáznam celého křtu a otřesná ukázka ze stran 8-10. Kniha stojí 200,-Kč, vyšla v nákladu 3000 ks. Měli by si ji přečíst statisíce obyvatel České republiky, aby věděli v čem ve skutečnosti žijí. Z veřejnoprávních médií se to nedozví. Potom se budou také chovat, myslet – a především volit jinak! 

* * *

Stalo se (laický souhrn) – ukázka str. 8-10.

21.2. 2013 ve čtvrtek došlo kolem 17. hod. k loupežnému přepadení s po­kusem o vraždu v místním pánském a dětském kadeřnictví, které je mimo centrum na sídlišti v Hořicích. V 18.20 hod. téhož večera našel v uzamčeném kadeřnictví svou matku syn z 1. manželství - Ukrajinec pan Moroz, který nežije s matkou v její domácnos­ti, moc se s ní nestýká, matka ho dokonce kvůli jeho mnoha exekucím vyhodi­la z domu. Důvody, proč šel do kadeřnictví byly v jednotlivých výpovědích od­lišné - tato vyšetřovací větev z neznámých důvodů byla od začátku neřešena.


Číst dál

KS Ostrava 28.6.2017: Vladimír Hučín versus Tomáš Hradílek – další vítězství Tomáše Hradílka…

Hucin VladimirPříslušník III.odboje se statusem válečného veterána Vladimír Hučín, opět prohrál ve věci žaloby pro pomluvy na bývalého ministra vnitra ing. Tomáše Hradílka.

Média mlčí a kupodivu i webové stránky - http://vladimirhucin.cz/? Tam se objevil jen článek Co jsem tenkrát v knihách raději zatajil v den konání soudu, ale s datem 2017-06-02 14:40? Dostavilo se asi 15 příznivců Hučína a 5 Hradílka. Kupodivu se nedostavil Hučínův tiskový mluvčí, zřejmě už bývalý, Zbyněk Horváth. Za to bylo mezi Hučínovi příznivci údajně vyhrožováno Hradílkovi smrtí což by se dalo vysvětlit vypjatou atmosférou, ale také to o něčem vypovídá… Níže přináším ukázku z „hrdinného“ Hučínova boje proti okupantům v roce 1968, kdy se jim zřejmě jako jediný postavil se zbraní v ruce… Na okraj uvádím - můžete si přečíst i na Hučinově webu, že jsem jeho knihu Hrdinům se neděkuje podpořil: Vyšlo v září 2006 ve spolupráci s Janem Šináglem a s podporou města Přerova… (jeho příznivci selhali a musel jsem zachránit vydání knihy částkou cca 70.000,-Kč. Původně kniha stála cca 300,-Kč, dnes je nabízena za 89,-Kč. Koupilo si ji ode mne pár jednotlivců jen za cenu 100,-Kč, některým jsem ji daroval. Mám jich ještě dost, půjdou do sběru. Knihu jsem nedokázal nikdy dočíst... Mimoto jsem uspořádal finanční sbírku na Hučínovu podporu, která vynesla podle poslední hlášky majitele konta maminky Hučína cca 80.000,-Kč…).  

* * *

… Zpět k akci: Když již bylo jisté, že mne sovětští regulovčíci dostanou, rychle jsem se vyklonil z úkrytu za stromem a ze vzdálenosti asi 5 metrů jsem na ně vypálil dávku ze samopalu. Blíže stojící regulovčík okamžitě padl na zem a druhý, který byl asi o jeden metr vzdálen, se také sesunul k zemi, ale ještě stačil vystřelit. Jeho střelba zasáhla horní část zídky. V zásobníku jsem měl 21 nábojů cal. 9mm Para s ocelovým jádrem. První náboj byl upraven pro zvýšenou ranivost. Náboje jsem měl od Karla Zejdy. Jsem přesvědčen, že ze vzdálenosti, na kterou jsem proti regulovčíkům vystřelil, byli oba smrtelně zasaženi všemi náboji.


Číst dál

Dopis sudetských Němců místopředsedovi vlády ČR Pavlu Bělobrádkovi

Dopis ze dne 27.6.2017 si můžete přečíst v české i německé verzi ZDE.

 


Číst dál

TZ-Senát vyzval MKČR, aby zamezilo dalšímu vývozu Slovanské epopeje

Usnesení Senátu ze dne 26.6.2017 a TZ ASORKD ze dne 27.6.2017

Epopej„Naše obrazové důkazy o poničení jednotlivých pláten a neexistence kompletního detailního průzkumu díla byla natolik zřejmá, že hlavní restaurátor Tomáš Berger přiznal, že kompletní restaurování tolik zkoušeného díla nejenže nebylo dodnes provedeno, ale dokonce ani není plánováno! V současné době se provádí pouze lokální zaflikování nejponičenějších míst,“ říká Martin J. Kadrman, viceprezident ASORKD a dodává, že senátoři se podivili nad rozsahem odborného posudku vypracovaného malířem Michalem Tomkem pro ministerstvo kultury. Tomek 680m2 pláten prozkoumal za necelé tři hodiny. Jeho kladný posudek má rozsah necelé jedné poloviny formátu A4. Senátoři Tomka proto chtěli vyslechnout, ten však odmítl přijít. Je to další důkaz nekompetentnosti současného ministra kultury. …


Číst dál

Opilý prezident Evropské komise Jean-Claude Juncker…

Naprosto nezvládnutou alkoholovou epizodu prezidenta Evropské komise zachytily kamery koncem května 2015 v litevské Rize při setkání s vrcholnými představiteli zemí EU.

Je jasné, že práce v Bruselu uspokojuje většinu politiků a úředníků jen platově, jinak by tam většina vůbec nebyla. Normální člověk z práce v byrokratickém prostředí nemůže mít nikdy radost jako člověk, který každý den usíná s pocitem dobře vykonané, poctivé práce - s přidanou hodnotou ve prospěch společnosti. Není divu, že duše hledá únik z „nenormálna“ např. i v alkoholu, aby vůbec přežila a neonemocněla natrvalo. Prezident EU měl jen smůlu, že byl přistižen – není rozhodně sám. V tomto smyslu je jistým způsobem upřímný a nelze mu tento projev lidské slabosti vyčítat. Nicméně na postu tak důležitém, tím spíše v dnešní době, by takový člověk vůbec neměl být. Prezident Miloš Zeman ví také své…  


Číst dál

Naše civilizace je na rozhraní, ale svět nekončí

Barta Miroslav a EgyptVezměte si třeba mandatorní výdaje v našem státě (povinné výdaje státu, např. na sociální politiku - pozn. red.). Tvoří téměř 80 procent všech výdajů, a to je příšerné číslo. Před sto lety měly nejvyspělejší země mandatorní výdaje zhruba na deseti procentech. Dnes je to osmkrát tolik. Zbytnělý administrativní aparát pohlcuje víc energie, než je systém schopen vytvořit - Oficiální struktury se brání jakékoliv pozitivní změně, protože by to znamenalo zjedno­dušení systému a ztrátu určitých pozic těch lidí, kteří aktivně ovlivňují fungová­ní daného systému - Nejsme schopni odsoudit nebo nechat v base ani prokazatelné zločince - Zadlužují stát stále víc, aniž se ptají ge­nerací, které jdou po nás, jestli s tím souhlasí. To je zásadní problém pro fun­gování společenské smlouvy, protože se můžeme dožít situace, kdy nám naše děti řeknou: Vy jste nás zadlužili tako­vým způsobem, že my vaše důchody řešit nebudeme - Jsme v době, kdy není možné řešit jen průmysl 4.0 (současný trend di­gitalizace v průmyslu - pozn. red.), což je zásadní výzva, ale stejně tak tu má být koncepce, které říkám voda 4.0. Protože voda byla a je jedním ze základ­ních, limitujících faktorů vývoje civiliza­cí. Je třeba začít řešit, jak tekuté zlato za­držet a uchovat - obrov­ský nárůst byrokracie, který vedl k tomu, že na omezenější množství zdro­jů bylo mnohem větší množství konku­rentů, takže došlo k nepotismu, k rozvo­ji zájmových skupin. To je něco, co zná­me i z moderní doby. Centrální adminis­trativa se stávala méně efektivní, došlo ke krizi elit, protože systém nebyl scho­pen vygenerovat kvalitní úředníky. Do předních pozic generoval lidi, kteří byli dobře zasíťováni, tedy pocházeli z moc­ných rodin nebo určitých zájmových skupin. Ty oklešťovaly schopnost státu fungovat a řešit problémy.

* * *

Proč je to tak špatné?

V případě České republiky se není čemu divit. Řeknu jen čtyři data: 1918, 1938,1948, 1968. Kde má tento národ brát množství elit, když je jediné století načtyřikrát tak poničilo. Jde o čtyři zá­sadně postižené generace. Aby elita vy­rostla, trvá to. Nevytvoříte ji tím, že za­ložíte think-tank nebo najmete mento­ra na koučink, zaplatíte nekřesťanské peníze a budete si myslet, že za tři čtyři dny z toho vzejdou young leaders. Lídři jsou lidé, kteří za sebou mají důvěry­hodný životopis, prošli si pády a krize­mi, které je naučily problémy řešit. Jen tak mohou vznikat elity.


Číst dál

Dnes začal 19.ročník Letních táborů v Praskolesích

První turnus z osmi dorazil dnes v 10:00 hod. Máme plno - a čekací listiny… „praskáme ve švech“… Těší nás, že náš tábor má dobrou pověst. Každý rok přináší něco nového v náplni či v zařízení tábora – letos dřevěná stříška nad umývárnou, nová kuchyně a dlaždičky v bazénu. Těší nás, že většina našich vedoucích jsou vysokoškoláci a přispívají tak ke kvalitě tábora. I „netáborníci“ jsou vítáni k jeho prohlídce. Doporučuji každou sobotu v 9:00 hod. Kdy se zazvoněním kostelního zvonu se střídají turnusy. Věřím, že díky prázdninám a „okurkové sezoně“, budu moci čas plně věnovat dětem, aniž by „utrpělo“ mé zpravodajství a zaznamenal vše podstatné. Hezké léto všem dětem a všem lidem dobré vůleJ


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing