Bulletin č. 30/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 9:25

Nikdo se neodvážil zažalovat stát a požadovat náhradu škody od komunistických zločinců – pouze Pavel Wonka - „agent“ StB, jak nám ho představila „dokumentární podvodnice“ Libuše Rudinská!

Krupauer JaroslavZveřejňuji dva otřesné dokumenty doby, důkazy o statečnosti, pevném charakteru a skvělých právnických schopnostech  Pavla Wonky, poslední obětí Wonkazločinného komunistického režimu. Zemřel dne 26.dubna 1988.

Návrh na zahájení řízení s vládou České a Československé republiky, ze dne 8.ledna 1986 a požadavek náhrady škody žalobou na generálního prokurátora ČSR Jaroslava Krupauera, ze dne 15.ledna 1986, síla! Naštěstí tyto dokumenty bratr Pavla Wonka Rudinské nevydal, jinak by jistě nadobro zmizely, jako jiné z rodinného archivu po její návštěvě u Jiřího Wonky. Pavel Wonka se na soud těšil. Byl nařízen na 8.dubna 1988 (18 dní před jeho mučednickou smrtí!). Soud navštívila jeho maminka a bratr. Doufali, že konečně uvidí Pavla. Nepředvedli ho (komunisté si nemohli dovolit představit veřejnosti a rodině člověka v tak zuboženém stavu). Soud konstatoval, že se žalobce nedostavil a „bylo vymalováno“. Přítomen byl i Václav Benda. K žalobě je připojeno i odvážné usnesení soudce MS Praha JUDr. Pavla Vondry ze dne 31.března 1988.


Číst dál

Valašský mrakodrap – impozantních 78 metrů – a o pravdě!

LN Valassky mrakodrap 1 290717… Do pouzdra s věnem byl pečlivě vložen úder té nejpodlejší a nestydaté zrady právníků, kteří do té chvíle požívali naprosté důvěry Jana Bati a LN Valassky mrakodrap 2 290717novomanželé je dovedli mistrně zmanipulovat …

Řekne-li se Zlín, vytane většině lidí na mysli jméno Baťa. Právem. Králi levné obuvi se podařilo v krátké době proměnit valašské maloměsto v moderní průmyslový komplex. Minulá dvě vydání této rubriky (Orientace, 8. a 22. července) připomněla počátky tamní baťovské architektury a její nejtypičtější styl. Dnešní procházka městem představí jeho ikonickou stavbu - architektem Vladimírem Karfíkem navržený Baťův mrakodrap.

Oba Baťové - Tomáš i Jan Antonín, který nahradil v čele obuvnického impé­ria staršího nevlastního bra­tra po jeho tragické smrti k níž došlo právě před 85 lety - byli vel­kými vyznavači amerického způsobu ži­vota i práce. Prosadili pásovou výrobu, v reklam­ních kampaních využívali zaoceán­ských praktik, stavěli rychle a používali konstrukční systém, dovezený ze Spojených států. Není proto divu, že se bě­hem jedné ze svých amerických ná­vštěv pokusil Jan Antonín přivést do Zlí­na také architekta Vladimíra Karfíka (1901-1996), který se úspěšně etablo­val ve studiu jednoho z nejrespektova­nějších projektantů Franka Lloyda Wrighta. Obuvník nakonec korunoval toto své úsilí úspěchem mimo jiné i díky tomu, že se nadaný český architekt za Atlantikem v době hospodářské krize na konci dvacá­tých let nedočkal žádné realizace. Zato po svém příchodu na Moravu měl práce dost. …


Číst dál

Dopis starostovi a radním Baunatalu ve věci Pavla Wonky

Wonka

(Vpravo záznam s jednání příslušníků StB Hradec Králové s předsedou MNV ve Vrchlabí s. Štěpánkem, ze dne 27.1.1989!Wonka zaznam Stepanek StB 270189

„Co jste zasponzorovali pro mého chudého bratra Pavla?“ Co budete moci, jako otcové města Baunatal, moci říci? Nic!

… Reaguji na pozvání mé osoby k Vám do Baunatalu a na rozhovor s Vámi dne 24.6.1992, jakož i na Váš dopis ze dne 20.8.1992. Musím Vám dnes bohužel napsat ještě jednou. Píšete mi, že to byl dobrý a informativní rozhovor, který jsme vedli. Tenkrát jsem Vás prosil pro tehdy pronásledovanou a chudou rodinu německého původu Pavla Wonky něco udělat. Bohužel musím dnes konstatovat, že se zde nic, skutečně vůbec nic, nevykonalo. Panem Grenacherem slíbený psací stroj pro paní Wonkovou dodnes nedorazil. Mezitím jsem jí jednu daroval! Paní Wonková nemá už přirozeně zájem nadále tlumočit, jak mi napsala.

… Ctění pánové, tenkrát při našem informativním rozhovoru, jak jste to sami pojmenovali, jste hovořili o hrozné vraždě Pavla Wonky a také o poškození jeho hrobu hákových křížem na jeho prostém dřevěném kříži. Moji fotografii hrobu jste viděli. Dnes obdržel důstojný, krásný hrob, ale je velmi drahý, kolem 12.000,-DM. Bylo to umožněno dary mnoha dobrých lidí, dokonce z Kanady, Švýcarska, Francie a dalších zemí. Osobně jsem jako malý důchodce přispěl darem 100,-DM. Ještě je zapotřebí cca 700,-DM, jako zbytek. Nemůže bohaté město Baunatal také svoji troškou přispět? Pán Bůh se vás, vážené panstvo, pro tentokrát nebude ptát, kolik statisíců marek jste darovali na Zámek. ...


Číst dál

„Nebyli jsme Němci.“ Lichtenštejnská vláda kritizuje Česko kvůli pozemkům u Říčan

„Je neúnosné, aby české státní instituce ještě v roce 2017 argumentovaly tím, že se s Lichtenštejny mělo nakládat jako s Němci.“ - „Nejde nám o hektary, ale o spravedlnost.“

… Česká diplomacie trvá na tom, že aktuální spor nic nemění na prohlášení o vzájemných vztazích, které Česko s Lichtenštejnskem podepsaly před třemi lety. „Ministerstvo v této souvislosti nechce podnítit další polemiku o podstatě zmíněného prohlášení. Vyjádření MZV zůstává v platnosti  - MZV se nebrání diskuzi o citlivých událostech v minulosti, avšak pouze na akademické, vědecké úrovni,“ řekla mluvčí ministerstva Michaela Lagronová. Podle ní má Česko stále zájem pokračovat v zahájené spolupráci s Lichtenštejnskem.  Obě strany taky „nahlíží na historii se vzájemným pochopením“.


Číst dál

Němci posílají nacistické zločince do vězení dodnes. My komunistické ani nesoudíme

Hitler a StalinTo srovnání je až do očí bijící. Včera rozhodl německý soud v Hannoveru, že nacistický válečný zločinec Oskar Gröning, předloni odsouzený na čtyři Vas Karelroky, je v 96 letech zdravotně způsobilý k výkonu trestu. Za skutky, kterých se dopustil v roce 1944. Zločinci komunistického Československa si naproti tomu ve vysokém věku užívají důchody, zakládají politické strany či vyhrožují lidem na sociálních sítích.

Gröning byl v červenci 2015 pravomocně odsouzen za napomáhání k vraždám nejméně 300 000 Židů, kteří zemřeli v plynových komorách mezi květnem a červencem 1944 v Osvětimi. „Žádost obhajoby o odklad trestu jsme odmítli,“ sdělila mluvčí hannoverského státního zastupitelství Kathrin Söfkerová. Soudní lékař dospěl k tomu, že je šestadevadesátiletý Gröning schopen nastoupit výkon trestu. Loni v Německu začal proces s taktéž šestadevadesátiletým „zdravotníkem“ z Osvětimi Hubertem Zafkem, který je obviněn z toho, že napomáhal k vraždám tisíců lidí tím, že vpouštěl plyn do plynových komor.


Číst dál

ÚS: Soud může veřejnosti zakázat nahrávat jednání, aktivista neuspěl se stížností

US CR soudci 2017Samosoudce nebo senát může zakázat veřejnosti nahrávat soudní jednání. Ústavní soud v polovině července odmítl stížnost aktivisty Jana Šinágla, Sinagl Jankterému se tak stalo při jednání u Městského soudu v Praze. „Soudkyní byl vědomě porušen zákon a nyní jeho porušení posvěceno i Ústavním soudem. De facto podle usnesení smí nahrávat pouze studovaní „morální “ novináři, plebejský občan nikoliv,“ napsal České justici Šinágl.

Senát soudkyně Moniky Křikavové z Městského soudu v Praze na konci dubna zakázal Šináglovi pořizovnání nahrávky v kauze Eduarda Víta a spol., kde je jedním z obžalovaných syn manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové kvůli tomu, že si nahrál již předchozí jednání soudu a vložil materiál na web. Podle námitky advokátů tak mohlo dojít k ovlivnění svědků. Česká justice o případu informovala.


Číst dál

Dopis otce nejvyšším představitelům české justice

Justice StridavkaSoudci v Polsku a v České republice, aneb ctihodní páni soudci zjednejte si prosím rychle a rázně pořádek ve svých řadách. Pokud se tak nestane, tak se potom nedivte, že i v České republice budou problém řešit politici místo vás. …

Ve Světlé nad Sázavou 24.7.2017

 

Vážený pane Rychecký

vážený pane Šámale,

vážený pane Baxo,

vážený pane Zemane,

 

společně jste vydali prohlášení ke změnám, které probíhají v Polské republice a dotýkají se fungování soudů u našich severních sousedů.


Číst dál

Ústavní soud k právu nahrávat soudní jednání zcela selhal

MikrofonÚstavní soud usnesením svého toho času patrně nejhoršího senátu, se soudcem zpravodajem Vladimírem Sládečkem, odmítl stížnost Jana Šinágla a pochválil soudkyni Městského Sinagl Jansoudu v Praze soudružku Moniku Křikavovou, jak dobře rozhodla, když mu zakázala, v rozporu se zákonem, nahrát si soudní rok.

Jen tak dál, to právo bylo v zákoně stejně jen pro zlost: nahrávat si soudce je privilegium, kterého si občan musí náležitě vážit a ne ho znevažovat např. tím, že nahrávku dá k disposici veřejnosti anebo snad se na jejím základě opováží soudruha v taláru kritisovat.

Na usnesení si, prosím, povšimněte, jak detailně a příkladně se soudce zpravodaj, resp. jeho asistent, vypořádal se všemi stížními body. Smekáme!


Číst dál

Zákon o státní službě posílil zaměstnanost nezaměstnatelných ve státní službě

Statni uradNa první pohled dobrá věc, ale skutečnost je zřejmě mnohem horší než veřejnost tuší. Jistě jeden z mnoha podobných příběhů na nejmenovaném úřadě v ČR: Manažer by se nejraději Praha 5 Erste Augustfeier 010817poloviny zcela neschopných lidí urychleně zbavil. To mu služební zákon prakticky neumožňuje. Jediná skutečná schopnost těchto neschopných státních úředníků je pomocí služebního zákona se svému nadřízenému v podstatě vysmívat, resp. mu vyhrožovat „jen ať to zkusí“. Manažer si nemůže dovolit roky pracovat na propuštění lenochů a neschopných. Stát tak zaměstnává nepochybně mnoho lidi, kteří by se jinak těžko jinde takto bezpečně a blahobytně uživili – o výši pobíraného platu prakticky za nic raději, nemluvě. Nedivme se potom, že státní úředníci se zrovna dobré pověsti netěší. Mimochodem manažer není pod ochranou zákona o státní službě. Může proto ztratit práci daleko rychleji a snadněji, kdy patřičný vliv jím ohrožených “lemplů a kamarádů kamarádů“, nelze samozřejmě vyloučit.


Číst dál

Autorům petice proti reformě polského soudnictví a ministrovi spravedlnosti

…chápu vaše obavy o údajnou nezávislost polské justice a starost nad prý bezprecedentním útokem…

Vy nesete plnou odpovědnost za současný stav české justice, tedy té, která je – asi jen podle vás – naprosto v pořádku a plně nezávislá. Nezávislá na platných zákonech, na základním mravním cítění obyvatelstva, ve skutečnosti nikým neřízená a nekontrolovaná, zodpovědná jen sama sobě a se skutečnou jedinou starostí: Zajistit bezpracný ráj na zemi pro své nemnohé členy a nikomu z toho neskládat účty. Už se ani netajíte tím, že je vám úplně jedno, jak sloužíte této společnosti – ač právě to je ve skutečnosti jediným smyslem vaší existence – natož pak, nakolik je s těmito službami ostatní společnost spokojena.


Číst dál

Nebezpečný plevel, jenž dal jméno boršči, zaplavuje Rusko

LN Bolsevnik 1 260717MOSKVA/PRAHA Rudá kůže a spousta slz. Chlapce z obce Dunilovo v Ivanovské oblasti Ruska včera vážně popálila rostlina jménem bolševník. Na LN Bolsevnik 2 260717ruských sociálních sítích se strhla vřava. „Rychle do nemocnice! Moje známá na popálení touto rostlinou zemřela, tři dny byla v bezvědomí,“ napsal člen Ivanovské občanské sněmovny a šéf dopravních odborů Roman Kruglov. Má pravdu.

Popáleniny způsobené bolševníkem jsou velmi bolestivé a čas od času končí i smrtí. Případů přibývá. Rostlina v Rusku dosahuje obřích rozměrů a velmi rychle a sebejistě zamořuje obrovská území. Obsazuje i některé obce. Například v Zaokském okrese Tulské oblasti jsou lidé už úplně zoufalí. Bolševník jim tady vyrostl do výškytří metrů a chystá se pohltit cestu, zachvacuje pole a zahrady, roste i uprostřed vesnic. Bolševník se šíří nejen v Rusku, začal pronikat také k sousedům. Je to krajně nebezpečná expanze. Bolševník je nejnebezpečnější rostlinou v Ruské federaci.


Číst dál

Zemřel autor kreslených vtipů a přírodovědec Pavel Kantorek

Kantorek PavelV 75 letech zemřel kreslíř a přírodovědec Pavel Kantorek. Server iDNES.cz o tom informoval jeho bratr Jan. Kantorek po roce 1968 žil v Torontu, kde působil naKantorek mysi a komuniste Ryersonově univerzitě. Vydal desítky knih s kreslenými vtipy, zejména se zvířecí a vědeckou tematikou.

Pavel Kantorek se narodil v roce 1942 v Olomouci. Absolvoval gymnázium v Ostravě a posléze vystudoval fyziku na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Kantorek se už v 60. letech zapsal jako vynikající kreslíř a humorista. Jeho kresby v letech 1964 až 1968 pravidelně otiskoval Dikobraz a další humoristické časopisy. Za své postavičky schovával politické narážky a po jeho odchodu do emigrace u nás jeho kresby nesměly vycházet. Jiný známý karikaturista Josef Kobra Kučera charakterizoval kresbu dnes už zesnulého autora v předmluvě ke knize Zvířátka pavla Kantorka takto: „Je přímočarý, zachycuje absurdní situace s takovou samozřejmostí, že pochybujete spíše o realitě kolem sebe, než o surrealitě na obrázku.“


Číst dál

ČRo pochybení přiznal, ČT pochybení nepřizná nikdy

CT a CRo logoČeský rozhlas: Téma podpory rodin a dětí je pro ČR důležité - Šílenost doby: Počet potratů v České republice je alarmující!

Rady Českého rozhlasu a České televize se vyjádřily ke stížnostem europoslankyně Michaely Šojdrové a poslankyně Jitky Chalánkové na nedostatečné informování o Národním pochodu pro život a rodinu v obou médiích. Český rozhlas kritiku obou poslankyň přijal, podle Rady Česká televize k žádnému pochybení nedošlo.

Europoslankyně Michaela Šojdrová a poslankyně Jitka Chalánková, které se obě dubnového Národního pochodu pro život a rodinu osobně zúčastnily, se obrátily na Radu Českého rozhlasu a Radu České televize se stížností, jak obě média akci prezentovala.


Číst dál

Výběr z České pozice LN

Zdice hospoda EET Libertas 070717Dagmar Krylová radí, jak založit klub a vyhnout se EET - Kapitalismus umírá na vlastní předávkování - Přírodní tma už v Česku neexistuje - Stále lze Zdice hospoda EET obchazeni 070717objevovat náboženské absolutno - Posouzení upřímnosti je věcí Boha.

Žádný zákon nebude nikdy dokonalý a už vůbec ne první verze. Reakce na EET ukazuje názorně problém naší společnosti nerespektovat zákony, obcházet je, podvádět, ještě být na to hrdý. Pyšnit se veřejně svoji mravní nevyspělostí a hloupostí, tedy nenormálním myšlením a švejkovskými postoji. Nedivme se, že vládne v naší zemi nepořádek a chaos. Nejsme schopni dodržovat základní pravidla funkční demokracie. Hledáme chyby vždy jen na druhých, zvláště těch, co se snaží situaci zlepšit, ale málokdo u sebe. Tam je třeba začít.


Číst dál

Ruská punkerka chystá hru v Londýně o Putinových vězních

Tolokonnikovova Nadezda"Ve hře předvedeme soudní síň, cely i samovazbu. Veřejnost dostane příležitost vše si prožít v Londýně a dozví se, jaké to je být odpůrcem autoritářského režimu. Chci se podělit o svou zkušenost a ukázat, proč všichni musíme bránit svobodu, dokud to ještě jde, protože není věčně daná, ale je možné ji v jednom okamžiku ztratit. Není to výlučně o Rusku."

Londýn/Moskva - Naděžda Tolokonnikovová, někdejší vůdčí členka ruské punkové skupiny Pussy Riot, se chystá zúročit skoro dva roky, které si odpykala v ruských věznicích. Na podzim chystá v Londýně experimentální představení, ve kterém divákovi za 50 liber (asi 1456 Kč) dopřeje cítit se jako vězeň v Rusku Vladimira Putina.

Tolokonnikovová se spolu s britskou divadelní společností Les Enfants Terribles chystá od listopadu v londýnské galerii Saatchi šest týdnů hrát ve hře Inside Pussy Riot. Má vyprávět o rouhavém vystoupení kapely před oltářem moskevské katedrály Krista Spasitele s "punkovou modlitbou" Bohorodičko, vyžeň Putina, o ještě skandálnějším soudním procesu a o dalších osudech členek skupiny. Hra má být ale nejen o slavném protestu v předvečer prezidentských voleb, ale i o absurditách ruské byrokracie či ustavičném ponižování a týrání vězňů.


Číst dál

MPO ustoupilo Šináglovi ve sporu s bývalým ministrem Mládkem

Mladek odmeny

AKTUALIZOVÁNO 23.8.2017: MPO zaplatilo náklady řízení. Byl bych raději, kdyby je bývalý ministr Jan Mládek zaplatil ze svého a ne daňový poplatník. J.Š. 

K předvídanému sesutí nebeské klenby mělo dojít v pátek 28. července 2017, kdy ministerstvo průmyslu a obchodu zaslalo Janu Šináglovi požadované informace oMladek Jan odměnách svých vedoucích zaměstnanců za rok 2015. Tabulka obsahuje, jak vyžaduje rozsudek, pouze jména, arci není problém spojit je s původními informacemi, a tak vidíme, kolik který náměstek nebo vedoucí odboru obdržel. Nejvíc, přes 100 tisíc měsíčně, inkasoval na odměnách Mládkův náměstek Tomáš Novotný (to prozradil Mládek už loni Blesku), mediálně nejznámější Lubomír Odstěhujte se do Polska Bokštefl ve funkci v onom roce nebyl, i když nepochybujeme, že i on pracoval pro svého ministra příkladně.


Číst dál

Svědectví z čelního skla auta - příroda nás naléhavě varuje!

Muska„V ruce máme atomovou bombu a v hlavě pocity člověka doby kamenné…“  K.Lorenz

„Genetický úpadek. Kromě přirozeného citu pro spravedlnost a některých tradičních představ o tom, co je správné a co nesprávné, neexistují v moderní civilizaci žádné faktory, které by působily selektivně na rozvíjení a zachovávání norem sociálního chování, ačkoli by jich bylo s nárůstem společnosti stále více zapotřebí.“ – „Rozchod s tradicí. Bylo dosaženo kritického bodu, kdy mladší generace již není schopna dorozumět se se staršími jako s cizí etnickou skupinou, přistupují k ní s nacionální nenávistí. Příčiny této poruchy identifikace leží především v nedostatku kontaktu dětí s rodiči od nejranějšího dětství, což může mít patologické následky.“

* * *

Dřív jsem v létě pořád umýval čelní sklo auta od hmyzu, který se na něm rozplácl, teď to téměř nemu­sím dělat. - Tenhle příklad často používali entomologové, s nimiž Gretchen Vogelová, reportérka vědeckého časopisu Science, mluvila o tom, jak ubývá hmyzu.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing