Bulletin č. 38-42/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 2:08

DOBROU VOLBU občané České republiky – volte BUDOUCNOST, ne minulost!

Aktualizováno 20.10.2017: „Serou vás vaše děti? Volte ANO. Poserte jim celý život.“ Tato SMS je masově rozesílána v den voleb. Takový má někdo strach! Korupčníci zkoušejí metody jim vlastní. Martin Komárek: Není nutno volit ANO. Volit však někoho jiného, je přímo blbost.“ ANO – právě kvůli vašim dětem! J.Š.  

Tak HLASUJÍ poslanci pro boj proti korupci - ANO (89%), Nezařazení (80%), Úsvit a SPD (78%), KDU-ČSL (71%), TOP 09 a STAN (54%), ČSSD (29%), KSČM (0%), ODS (0%). Politolog by asi shrnul: „Zavedené“ strany se nehrnou do boje proti korupci a tak otevírají prostor novým uskupením.“ Ze zprávy senátora Libora Michálka ze dne 19.10.2017 

 

Jan Šinágl, předseda Sodales Solonis z.s., angažovaný občan, nezávislý publicista.

 


Číst dál

Ze zákulisí politické a korupční české politické scény

LN Krecek 101017V kauze lithium se nehovoří o rubidiu. Ve stejném ložisku ho mají být také velké zásoby?!LN PK spojenci Babise 201017

Jediným „programem“ opozičních stran je napadat Babiše, tím ukazuji svoji prázdnotu a odhalují sebe sama – nemají co jiného nabídnout. Jejich jednota v ničení cíle odhaluje, kdo zde skutečně ohrožuje zemi – stále stejné osoby a struktury pod pláštíkem zkorumpovaných politických stran.

Jsou poslanci, kteří ačkoliv bydlí v Praze, zneužívají nárok na poslanecké byty! Zkusili jste někdy požádat svého  poslance o pomoc? „Jo, podívám se na to, nechte to tady“. Samozřejmě se ve velké většině nepodívají! Jejich kanceláře jsou plné dokumentů, které nelze všechny přečíst, natož podle nich odpovědně hlasovat. Hlasují často o něčem o čemž často ví málo, nebo vůbec nic. Stejně tak jako problémy s počítačovou sítí. Klientelismus a známosti nemohou být bez následků, tedy i na kvalitu. Jejich důsledkem jsou často nekvalita, neschopnost a hlavně nezodpovědnost nikoho za nic. 


Číst dál

Toto je můj český národ?

Cesi sv. Vaclav

Lobbista Surňak: Proslýchá se, že útoky na Babiše organizují lidé spjatí s obchody kolem ČEZu

Toto je ten národ, který dal světu Jiříka z Poděbrad? Učitele národů, Karla Havlíčka Borovského, Masaryka, Jana Nerudu? Desetitisíce legionářů, co Cesi svornostovládali Rusko? Tomáše a Jana Baťovy? Tři krále, vynálezce, podnikatele, co postavili Tatru, a Studénku, Škodovku Plzeň, Škodovku automobilku, ČKD, vědce a vynálezce, a tisíce občanů, co raději zůstali v cizině, než by sdíleli s národem ten „švajnerajn“. Do čeho my jsme svou vlast přivedli? Tato rozdivočelá společnost? I takoví jsou Češi?     

My jsme vlastně do toho svou vlast nepřivedli. My to jednoduše strpíme, od konce války až dodnes, my dovolíme, aby se tu producírovali tlučhubové, co slouží zašitým zlodějům, co slouží tak, že když pro roce 1945 přišli komunisté, honem jejich rodiče vstupovali do KSČ, protože jim to umožnilo kariéru, řvali nadšením, když socialista Beneš znárodnil klíčové průmyslové podniky, mezi nimi klenot – firmu Baťa, první firmu světa! A když hrdinovi odboje Janovi Baťovi musel i Benešův generální prokurátor zrušit obvinění z kolaborace, jak je ušili bolševici. (Dal 6 milionů, aby mohlo vzniknout slovenské povstání, Beneš bral prachy Baťových podniků ve světě.) S radostí pak přijímali občané zabavení majetku manželky Jana Bati, prvního kandidáta na prezidenta okupované země. Ten raději řídil firmu ze zahraničí a 51% akcií předal svým zlínským kolegům, aby Němci nezabavili firmu Baťa! A Beneš to pak udělal levou zadní. Jako socialista - uskutečňoval odkaz – Karla Marxe.


Číst dál

Břevnovský klášter 14.10.2017: OPUS BONUM o občanské společnosti

OPUS BONUM sal 141017Program vypadal zajímavě – viz POZVÁNKA. Osobně mne zaujaly příspěvky Jana Školníka, Martina Rozumka a Romana Jocha. Bohužel už není dáváno tolikOPUS BONUM panel 141017 prostoru k diskusním příspěvkům jako tomu bylo dříve. Veřejnost je vyzývána jen k dotazům. Na druhé straně se ztrácí příliš mnoho času neefektivností některých přednášejících – viz paní Selma Munic-Dizdarevič – která v podstatě jen četla dlouhou úvodní presentaci o slovním projevu nemluvě. Byla jediná, kde nebyl vysloven žádný dotaz. Oceňoval jsem vždy věcné projevy ředitele Člověka v tísni Šimona Pánka. Tentokrát, ale hovořil zbytečně dlouho, spíše jako politik. Neubránil se ani převzetí role moderátora od Petrušky Šustrové, kdy mne imperativně vyzýval, abych odešel. V jeho pozici to chápu. Ocenil jsem, že mi zpětně a veřejně „udělil“ autorská práva na dokument Člověka v tísni Odvrácená strana světa o zločinech Ruské armády v Čečensku. Více ve zvukových záznamech níže, kdy jsem třikrát vystoupil v diskusi se svým příspěvkem.


Číst dál

Termíny soudů a snah o umlčení Voice of Freedom

Sinagl JanPro informaci veřejnosti. Ve věci mé čtyřnásobné exekuce s povinností zaplatit „škodu“ ve výši cca 500.000,-Kč, bylo KS Praha nařízeno projednávání mého odvolání na den 2.11.2017 od 13:30 hod. KS Praha jednání zrušil a rozhodne při neveřejném jednání (Nikomu nic nedlužím, vyjma půjčky od banky, splácené v termínech. Zastaven je rodinný dům, zahrada a bankovní konta od 5.5.2017). Ve věci první žaloby Agentury MM na Jana Šinágla (3.650.000,-Kč), bude VS Praha projednávat odvolání AMM dne 24.10.2017. V první instanci rozhodl v můj prospěch soudce KS Praha JUDr. Vojtěch Cepl ml. (nyní u KS Ústí nad Labem). Ve věci druhé žaloby AMM na 2.300.000,-Kč nebylo jednání OS Beroun ještě nařízeno. Veřejnost a média jsou tímto zvána na jednání VS Praha dne 24.10.2017 od 13:00 hod. 1/106, síň č.7. Bude hájena svoboda slova a dobrých mravů v rámci zákonů ČR, LPS a Ústavy ČR. 


Číst dál

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem

AKTUALIZOVÁNO 19.10.2017: Lobbista Surňak: Proslýchá se, že útoky na Babiše organizují lidé spjatí s obchody kolem ČEZu

A to jste ještě neviděli tradiční Rodinný den na Čapím hnízdě – tisíce nadšených dětí a stejně tak jejich rodičů a ostatních návštěvníků. DOBROU VOLBU!

 


Číst dál

Brno - Výstaviště 12.10.2017: Největší výstava o čs. letcích RAF – RYTÍŘI NEBES - slavnostní zahájení

Rytiri nebes avers 2017

Autoři výstavy se omlouvají za chybu na plakátu (v úvodu videa - www.muzeumexil@gmail.cz) – webové stránky muzea: www.muzeumexil.cz a E-mail: muzeumexil@gmail.com  J.Š.

Videozáznam ze zahájení výstavy. Veřejnoprávní ČT opět „nezklamala“. Na místě byla, ale v hlavních večerních zprávách Událostech, neodvysílala ani RAF Kuceravteřinu?! Zato neopomněla věnovat celé 2 minuty převzetí ruského bitevníku Su-25 do Leteckého muzea v Praze-Kbelích…

Výstavu zorganizovali výjimeční lidé, manželé Jan a Sabina Kratochvílovi, kteří založili Muzeum českého a slovenského exilu v Brně (Štefánikova ulici č. 24, tramvaj č. 1, zastávka Hrnčířská). Nesou také sami většinu finančních nákladů, které nejsou malé… Kniha RYTÍŘI NEBES708 stran! Je svědectvím doby, statečnosti, naší země a nositelů hodnot, kterých je nám dnes tolik zapotřebí, abychom uhájili svobodu, bez níž život přestává být životem, ale pouhou existencí, nedůstojnou lidského života. Jejím zakoupením může každý přispět svým dílem k poděkování těm, kteří ve svobodu věřili, za ní bojovali a často položili vlastní životy. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Zasloužili si ji a vydobyli vždy jen ti, kteří si toho byli vědomi, podle toho také žili, konali a umírali… 


Číst dál

Brno - Výstaviště 12.10.2017: Největší výstava o čs. RAF – RYTÍŘI NEBES, zahájena

Videozáznam ze zahájení výstavy. Veřejnoprávní ČT opět „nezklamala“. Na místě byla, ale v hlavních večerních zprávách Událostech, neodvysílala ani vteřinu?! Zato neopomněla věnovat celé 2 minuty převzetí ruského bitevníku Su-25 do Leteckého muzea v Praze-Kbelích… Podrobné zpravodajství následuje. J.Š.13.10.2017

 



Proč nemáme demokracii Proč nemáme demokracii

Korupce chobotnice

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem

Alexis de Tocqueville v roce 1835 v klasickém díle Demokracie v Americe. Ve velké zkratce: de­seti lidem se vyplatí vylobbovat milionovou výhodu, protože de­seti milionům, které na ní kaž­dý prodělají dolar, se kvůli pito­mému dolaru nevyplatí vláčet se až do Washingtonu … 

Či si myslíte že máme? Ano, myslíte si to. Ale uvažme: Kdybychom ji měli, nebyla by v parlamentu tak zahnízděná korupce. A jakou máme v parlamentu korupci? Parlament pracuje na principu korupce. Hned Vám ukážu jak. 

Politické strany stavějí kandidátky. Každý, kdo bude zvolen, složí poslanecký slib, že bude jednat a hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jedině tak může existovat demokracie! Znamená to, že poslanec má důvěru lidu, a pracuje nezávisle na komkoliv, i na předsedovi komise parlamentu, i na stranickém vůdci, jenž jeho kandidaturu posvětil. A co zatím vidíme v parlamentu?    


Číst dál

Černý pátek 13.10.2017 pro premiéra Sobotku?!

CSSD uz je cas pane Sobotka… Po­kud soud, který kauzu projedná­vá opět tento pátek třináctého, nebo někdo jiný začne klást tyto otázky oficiálně, bude to pro premiéra pátek černý jako koksovatelné uhlí.

„Po třinácti letech nemohu potvrdit, že bych celý ma­teriál četl“, prohlásil ně­kdejší ministr financí a nynější premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) přímo jako svědek před soudem, a tedy s plnou od­povědností. Samozřejmě by se dalo chápat, že si člověk po ta­kové době nepamatuje každý dokument. Zvlášť když jich kaž­dý ministr nosí na vládu doslo­va stohy. Jenže tohle nebyl oby­čejný kus papíru, ale zpráva jeho vlastních úředníků říkající, kolik má stát dostat za privatiza­ci jednoho z nejdůležitějších podniků v zemi. Něco takového strážce státní kasy číst prostě musí - navíc pokud se tam píše, že chce prodat OKD pod cenou.


Číst dál

Pojmenujme správně dění na Ukrajině

Budu upřímný: trochu mě udivuje vytrvalá snaha mnoha českých novinářů nazývat ty, kteří obsadili ukrajin­ský Donbas, „separatisty“. Někdo namítne, že jde o nepodstatnou drobnost, ale správná terminolo­gie je v podobných případech veli­ce důležitá. Dobře si toho jsou vě­domi v Rusku, kde novináři pracu­jí ve velmi úzkých a přísně vyme­zených mantinelech terminologie diktované Kremlem, která ve vzta­hu k situaci v současném ukrajin­ském Donbasu zásadně upřednost­ňuje termín „povstalci“, byť při­pouští i termín „separatisté“. Rus­ký novinář (pokud to samozřejmě není disident) ovšem nikdy nena­píše pravdu, že Donbas okupují ruská vojska.


Číst dál

Je v našem zájmu, aby Němci český národ vnímali jako civilizovaný a přátelský

Prazsky hrad aversRozhovor s britským nakladatelem a badatelem českého původu Milošem PokornýmSDL CZ Stati

Ačkoli české politické elity v posledních letech usilují spíše o sblížení s Ruskem a Čínou než s Německem a vyspělými demokraciemi vůbec, na úrovni občanské společnosti a soukromých iniciativ se naštěstí setkáváme i s výrazně odlišným přístupem. 

Miloš Pokorný (pseudonym Martin Heller) zasvětil poslední desetiletí svého života tématu česko-německého soužití. Své úsilí dovršil v roce 2014 novátorskou publikací Pražský hrad: Křižovatka dějin. Již zemřel. Měl nakladatelství ORBIS v Londýně. Tento zásadní ROZHOVOR o nás a naší minulosti by si měl přečíst každý Čech, který chce porozumět našim dějinám a i tomu, proč se dnes nacházíme v jiné situaci než vyspělé západní země, ke kterým jsme mohli patřit. 


Číst dál

Televizní štáby navštívily Josefa Mašína (85) v Ukře (dříve NDR)

MAŠÍNOVI – premiéra na ČT1 (15.10.2017, 20:00 hod.)

Dva televizní štáby v Německu, jeden dostal slovo! Televizní štáby Gavendy a Šídla. Ten první se musel spokojit s prováděním Zdeny Mašínové, ale ten druhý, Šídlo! To byl úlovek - Antibabišovský. Ta cesta do Aukra se mu opravdu vyplatila! Mašín proti Babišovi! Za to bude velká odměna a uznání Šídlovy práce v hnutí Antibabiš!

Josef Mašín je asi poslední žijící hrdina z pětičlenné skupiny, která v roce 1953 prošla ilegálně, a nakonec ve třech, z Čech až do Západního Berlína k Američanům.                               

V jedné z nejhorších situaci se ocitli na nádraží v Ukře, kde čekali v místnosti, jež měla jenom jedny dveře, na vlak směrem k Berlínu.                                                                                       


Číst dál

Vladimír Renčín (* 6. prosince 1941 Pečky – † 4. října 2017

Rencin VladimirČeský kreslíř, ilustrátor, karikaturista, autor svérázného humoru, neopakovatelné kresby a jedinečných postaviček. Znalec českého humoru a charakteru. Pobavte se, potěšte se a přemýšlejte při této PRESENTACI jeho humoru a moudrosti. Čest jeho památce. J.Š. 9.10.2017



Olga Havlová: Tunel jménem lithium aneb druhé OKD pod taktovkou ČSSD

LithiumLithium je další tunel, předem připravený a dlouho tutlaný. Opět pod vedením ČSSD. OKD bylo odhadnuto na 51 miliard a bylo prodáno za 4,6 miliardy, k tomu bonusy 44 tisíc bytů, 3 rekreační střediska a poliklinika. Lithium bylo odhadnuto, že vydělá 3,8 biliónů. Za kolik ho prodáme je ve hvězdách, ale máme jistotu 10 tisíc z vytěžené tuny do státní kasy a cca 5 tisíc pracovních míst.

Všichni občané očekávali, že konečně budeme mít pořádný zdroj příjmů, který nás vyvede z dluhů a ještě polovina zůstane. Omlouvám se všichni ne, protože ti, kteří to připravovali, už dávno věděli, že podle horního zákona platí, že kdo dostane zakázku na geologický průzkum, ten má přednostní právo na těžbu. Moje ústní interpelace na pana premiéra Sobotku, ohledně lithia, vyvolala velký zájem občanů. Ptala jsem se, proč půjde do státního rozpočtu z vytěžené tuny jen cca 10 tisíc Kč, když cena tuny je 250 tisíc Kč. Pan premiér odpověděl, že s tím nemá zkušenosti.


Číst dál

František Hýbl oceněn německým Křížem za zásluhy o usmíření mezi Čechy a Němci

Hybl medaile 280917President SRN Frank-Walter Steinmeier propůjčil Fratišku Hýblovi Kříž za zásluhy se stuhou Záslužného řádu Spolkové republiky Německo. Vysoké Hybl velvyslanec 280917vyznamenání mu slavnostně předal velvyslanec SRN v Praze Dr. Christoph Israng dne 28. září 2017 ve 14:00 hod.

Ve svém projevu zdůraznil, že jeho země tímto vyznamenáním oceňuje jeho obrovské zásluhy o usmíření mezi Čechy a Němci, a to zejména jeho konkrétní příspěvek k historickému zpracování událostí z 18. a 19. června 1945 na tzv. Švédských šancích v Přerově.

František Hýbl zasvětil dlouhá léta neúnavnému pátrání po objasnění tohoto poválečného masakru, o němž se za minulého režimu nesmělo mluvit. Výsledky svého bádání publikoval v průběhu let v několika tištěných pracích, několikrát vystoupil též ve sdělovacích prostředcích. Navíc se zasadil o vybudování důstojného památníku obětem a pietní uložení jejich ostatků.  


Číst dál

Není značka jako značka…

MUZ 1 Prechod 1 Tocnik 110917MÚ Žebrák, v zájmu bezpečnosti přechodů pro chodce, zakoupil 4 informační elektronické tabule v celkové ceně 248,977,-Kč, jak mi odpověděl starostaMUZ 2 Prechod 2 Zebrak 110917 Mgr. Daniel Havlík na moji žádost o informace.

Při jízdách na kole po okolí mne zaujali v Točníku i v Hořovicích informační neelektronické tabule. Varují efektivněji, jsou estetičtější a viditelné za všech světelných podmínek. Varovný červený nápis při západu slunce řidiče zdaleka tak efektivně nevaruje jako zařízení neelektronická (u lékárny ze směru Točník). Výrobce této „odpudivé krabice“ se mi nepodařilo zjistit, ani jsem ji nikde jinde v okolí nezahlédl…


Číst dál

Josef Mašín se Česku kvůli komunistům vyhýbá. Do Polska však přijel

MAŠÍNOVI – premiéra na ČT1 (15.10.2017, 20:00 hod.)

Josef Mašín je posledním žijícím členem odbojové skupiny bratří Mašínů. Společně se svým zesnulým bratrem Ctiradem se v minulosti zařekl, že nenavštíví Českou republiku, dokud bude v politice působit komunistická strana, která je dle něj zločineckou organizací. Přesto Josef již dříve bývalé Československo navštívil. V roce 2005 se zúčastnil konference v Bratislavě. Tentokrát zase převzal cenu v Polsku. 

Skupina bratří Mašínů během padesátých let minulého století v Československu prováděla diverzní akce proti komunistickému režimu, při některých i zabíjela. Právě kvůli tomu je skupina dodnes vnímána jako kontroverzní. Bratři se však proslavili především legendárním útěkem, při němž se prostříleli skrze NDR až do západního Berlína. 


Číst dál

Pomlouvačná kampaň a umlčování - WWW.SINAGL.CZ - nabývá na intenzitě a primitivnosti

Russell 2 citatRád bych se s vámi podělil o zkušenosti, jak u nás fungují demokratická média a svobodná výměna názorů. Vyzkoušel jsem si to na vlastní kůži a Russell 1 SLK citatkaždému doporučuji to zkusit taky, aby viděl, že si nevymýšlím.

Pan Šinágl tu minulý týden zveřejnil článek Babišova zhouba od pana Kulhánka (http://zn2.news). Okamžitě mi došlo, že má dost závažný obsah, a lidé by se s ním měli mít možnost aspoň seznámit. Každý si přitom může udělat názor sám, nakolik je článek pravdivý nebo vylhaný. Tak jsem zkusil hledat, jestli je článek dostupný i v jiných médiích než v novinách pana Šinágla. Nikde jsem ho nenašel. Zkusil jsem odkaz na něj poslat do několika médií s dotazem, jestli o tom někdo ví. Nedostal jsem ani jednu odpověď, natož aby ho některá média zveřejnila.


Číst dál

V Rusku? Tam je možné vše

Rusko stadionŠli jsme přes zamrzlý Dně­pr, sedm metrů sněhu bylo a na druhé straně se objevili Rusové. A my hned šup do žita! V Rusku? Tam je všech­no možný! Tak zní replika Miro­slava Donutila z komického tele­vizního pořadu Pořád se něco děje.

Bizarní příběh připomněl stadion klubu FC Ural v Jekatěrinburgu, kde se budou hrát příští rok zápasy základních sku­pin mistrovství světa ve fotbale.

Protože se na stadion nevešel požadovaný počet sedaček, roz­hodli se organizátoři šampioná­tu, že vybudují montovanou tri­bunu za jednou z branek zcela mimo stadion. Tribuna bez stře­chy se ztíženým výhledem na tribuny za protilehlou brankou vy­padá jako pěst na oko a v bizar­nosti daleko předčí například stadion v Braze, kde je za obě­ma brankami kamenný val.


Číst dál

Není rozsudek jako rozsudek, aneb nepotvrzený fízl Vojtěch Filip, první místopředseda Sněmovny!

Vojtech Filip Falmer

(Vpravo volební plakát KSČM na Karlově náměstí v Praze 4.10.2017- lidová tvorba – jak lze málem říci vše! J.Š.)

Není rozsudek jako rozsudek

Sobotkova otevřená náruč komunistům a distanc od „zastaralého“ bohumínského usnesení evokuje mnohé otázky z historie. Připomeňme si výrok holandskéhoFilip Semelova III 041017 historika H. W. van Loona citovaný Karlem Durmanem v jeho knize „Popely ještě žhavé“, I díl: „Skoro již dvacet let křičím z plna hrdla, poučte se z dějin, nebo brzy budete v nekonečně větším marasmu než předtím. Ale úroveň kultury našich dnešních státníků je stále nižší a nižší a konečným výsledkem bude katastrofa, z níž se naše civilizace nikdy nevzpamatuje.“

V jakém komunistickém marasmu jsme čtyřicet let žili, je ještě v živé paměti. Proč si tedy tento marasmus nezopakovat? Jako již dříve, s pomocí ČSSD! Jsme-li u citátů, vzpomeňme ještě výroku izraelského politika Abba Ebana: „Dějiny nás poučují, že státy a národy se chovají rozumně, jakmile vyčerpaly všechny ostatní možnosti“. My jsme ale snad ty ostatní všechny možnosti již vyčerpali včetně reálného socialismu nebo ne? A pokud si to pan premiér vzhledem ke svému mládí nepamatuje, připomeňme mu, jakému novému příteli otevírá náruč.


Číst dál

Senát ČR 2.10.2017: Seminář o ÚSTR – jeho současná „práce“ je urážkou všech obětí komunistického režimu

Ustr v Senatu 1 021017Veřejnoprávní média o semináři dosud mlčí a mlčet jistě budou – i proto se žádná nedostavila. Zpravodajství níže je další nedobrou výpovědí o morálním stavuSenat 3 KSC evidence 021017 české společnosti.

Přináším podstatné - video s Jánem Langošem, Neely Winkelmanovou – a zvukové záznamy z vystoupení řečníků, kteří měli co říci a také řekli. Ostatní většinou předvedli většinou nezáživné projevy. Vystoupil jsem jako první v diskusi. Řekl jsem během pár minut více, než mnozí panelisté za daleko více času. Mlčení bylo jistým způsobem ocenění. Při odchodu jsem poznamenal: „Můžete tleskat, ještě to není zakázáno...“ Jediný kdo zatleskal byl pan Jiří Wonka… Zajímavé bylo vystoupení pana Klausze Kaminskiho z polského ÚPN – podáno 14500 žalob, 500 skončilo před soudem, vydáno 1800 publikací, uspořádáno 450 výstav v 6800 městech, 817 konferencí, zhotoveno 30 webových stránek, zorganizováno 35.000 soutěží a presentací atd. Největší důvěru obyvatel Polska mají církev, policie, vojsko a ÚPN. Připomněl důležitost, jak kvalitní lidé v ÚPN pracují. Skutečná Pamět národa. ÚSTR má co dohánět. Zaslechl jsem informaci, že z původního ÚSTR v něm dnes pracuje už jen 5 lidí. Od roku 2015 bylo odejito 24 zaměstnanců….


Číst dál

Syslí instinkt pojídačů másla

Ad LN 30. 9.: Kdo vyřeší cenu másla

I publicista Jan Bejlek by mohl vě­dět, že ceny jednotlivých komo­dit, nyní konkrétně másla, určuje primárně trh, a tím obchodníci, a teprve v druhé řadě výrobci. To je „moudro“ známé už z dob antic­kých.

Bejlek má však pravdu v tom, že lze cenu čehokoliv v podstatě li­dem „nakecat“. V případě másla to stoprocentně fungovalo, když i čtvrtstoletí po pádu normalizační­ho socialismu tímto režimem „vy­cepovaný“ český spotřebitel již tak vysokou cenu másla vyšponoval „bunkrováním“ másla takzva­ně na Vánoce ve své mrazničce.


Číst dál

Strategický význam „ovlivnění voleb ruskými hackery“

Rusko Cina Korea… Loni na podzim uskutečnilo Rusko rozsáhlé cvičení civilní obrany simulující jadernou válku, jehož se zúčastnilo čtyřicet miliónů lidí. Výklad ruské televize zněl: „Schizofrenici z Ameriky si brousí jaderné zbraně na Moskvu.“ - „Jsme ve válce – v hybridní válce, což je poslední předstupeň, než se začne střílet.“ - „Nikdy jsem nebyl svědkem tolika současných ruských vojenských cvičení a provokací … jejichž smyslem je, aby testovaly naši připravenost.“

… Šokující záběry ukazují pohyb Putinovy armády k severokorejským hranicím“ – což znamená, že je třeba si dávat pozor na Severní Koreu situovanou jako ideální místo neklidu. Jisté video údajně ukazuje pohyb jednoho ze tří vojenských vlaků mířících k severokorejským hranicím. Objevily se zprávy o tom, že se v této oblasti pohybují i vrtulníky a tanky.

… Důkazů o válečných přípravách v Rusku a Číně je spousta. K přípravným předválečným akcím těchto zemí patří: hromadění velkých zlatých rezerv (pro případ, že papírové měny začnou ztrácet hodnotu); nárůst zemědělské výroby a hromadění potravin v obrovských podzemních městech a bunkrech; výroba nové generace zbraní (tanků, stíhaček, střel atd.); infiltrace a korumpování vládnoucí třídy na Západě; zneužívání politických rozporů v USA k rozvratu společenské důvěry nebo k podněcování občanské války; a veřejné předstírání, že velké mocenské soupeření minulých desetiletí je věcí minulosti, zatímco v soupeření skrytě pokračují.


Číst dál

Neználek a uličník

Rusko Cina Korea„Válku je třeba začínat tak, aby se zdálo, že se neusiluje o nic jiného, než o mír.“ (Cicero)

Politická příprava morálky lidí má v současné době, kdy užití zbraní hromadného ničení ve válce klade mimořádně vysoké a bezprecedentní nároky na politickou morálku populace, rozhodující význam. (Sovětská vojenská strategie [str. 458]), J. R. Nyquist, 24.9.2017

Severní Korea je nastrčený uličník, který má ochrance, aby mohl provokovat stát na jehož útok jeho ochránci čekají, aby se na korejském poloostrově rozpoutal válečný konflikt k „upevnění míru“. Ve skutečnosti jde o řízenou provokaci Číny a Ruska.  Kdyby tomu tak nebylo obě velmoci by už dávno umravnily  provokační chování S. Koreje a  striktně by zatrhly její vypouštění raket přes cizí území, vyvíjení atomových bomb. Kdyby si skutečně přály v této oblasti klid a mír.


Číst dál

Boží lékárnice Maria Treben: Pomohla ke zdraví mnoha Čechům, sama však zemřela žalem

Treben MariaZdraví z boží lékárny je bestseller, která nemůže chybět v knihovničce snad žádného milovníka alternativní medicíny. Jeho autorkou je světoznámá léčitelka a bylinkářka Maria Treben, která pocházela z Čech. Knihu vydala v roce 1978, ale na české pulty se dostala až v porevolučním roce 1991. Mnoha Čechům se stala inspirací a pomocí, jak zlepšit své zdraví. Autorce samé se však osobní chuť k životu vytratila odchodem jejího milovaného muže Ernsta. Zemřela nedlouho po jeho smrti 26. července 1991.

Maria Treben, za svobodna Maria Günzel, se narodila v roce 1907 v Žatci  jako prostřední ze tří dcer majitele tiskárny Ignaze Günzela. Odmalička trávila prázdniny v rodině hajného a tamní prostředí v ní začalo rozvíjet lásku k přírodě a cit pro rostliny. Časem je uměla  téměř všechny pojmenovat.


Číst dál

Jde o vše! Svědectví insidera české politické scény - BABIŠOVA VOLBA - občané čtěte a šiřte ve vlastním zájmu!

Korupce chobotnice

Pomlouvačná kampaň a umlčování - WWW.SINAGL.CZ - nabývá na síle! - Andrej Babiš provází Čapím hnízdem - Břevnovský klášter 14.10.2017: OPUS BONUM o občanské společnosti

Rozhovor s Ondřejem M., který řadu let působí v zákulisí politiky a komentuje současné dění. Rozhovor je anonymní, protože je hodně kontroverzní, ale i babis Budujeme stat pro 40 milionutak si myslím, že by mnohé lidi mohl zajímat. Nebo měl. Jak skončí „Babišova volba“ a jaká bude doba určí občané! Každý neseme osobní odpovědnost – i za ty, kteří ještě volit nemohou!

Dobrý den pane Šinágle,

rád bych Vás požádal o pomoc. Mluvil jsem s jedním svým známým, který má osobní zkušenosti z politiky a je schopen popsat, co se děje v zákulisí. Protože mi připadá, že současná situace je fakt donebevolající (viz rozhovor), tak jsem ho přemluvil, abychom zkusili pod podmínkou naprosté anonymity tento rozhovor zveřejnit. To se mi také povedlo.Rád bych tyto informace sdílel s jinými lidmi a Vy jste jeden z těch, kteří se nebojí publikovat i věci, které normální média publikovat nikdy nebudou, pokud to neslouží zájmům těch, co tato média ovládají. Rád bych Vás proto poprosil o sdílení odkazu na tento rozhovor na Vašem webu, nebo napsání článku o něm nebo podobně.


Číst dál

Genocida Kozáků v Ruské federaci pokračuje

Dnešní REFLEX.  Díky Tomáši Vlachovi za napsání a redakci za zveřejnění. 

To všeobecné mlčení a lhostejnost, kdy v rámci politické korektnosti dostávají ve veřejnoprávních médiích slovo spolupracovníci generála KGB Jakunina na Pražském Hradě, "bývalí" agenti StB a spolupracovníci současné FSB, kteří nejspíš budou sestavovat po volbách vládu, mne deprimuje. Většina voličů tupě půjde do chomoutu protože o podstatě zločinného režimu budou "hlídací psi demokracie"  cudně mlčet. Už jsme to tady měli ve volbách 1946.


Číst dál

Kanibalismus v Rusku, tentokrát na bázi dodavatelsko-odběratelských vztahů…

Krasnodarští kanibalové, kteří žili v ubytovně vojenské akademie ruských ozbrojených sil, pravděpodobně dodávali lidské maso svých obětí, kterých zavraždili více než třicet, do restaurací ve městě….

http://www.mk.ru/social/2017/09/26/kannibaly-iz-krasnodara-mogli-postavlyat-myaso-v-restorany-goroda.html


Číst dál

Městský soud v Praze vyhověl odvolání žalobce ve věci žaloby na JUDr. Hanu Marvanovou a jejího závratně rychlého obohacení o 3.250.000,-Kč

Marvanova HanaMěstský soud dne 27.9.2017 vyhověl odvolání AS Žižlavský v.o.s. ve věci žaloby na JUDr. Hanu Marvanovou. Rozsudek OS Praha 1 se zrušuje a věc se vrací k dalšímu řízení. Byl nedostatečně zjištěn skutkový stav věci a to že nebylo dostatečně zjištěno ze kterého účtu proběhly platby ve prospěch JUDr. Hany Marvanové. Známá advokátka se nechala zastupovat. Média, ačkoliv byla včas informována, se nedostavila…

* * *

Odvolací soud opět rozhodl o žalobě proti JUDr. Marvanové a opět bez nařízení jednání?!

… Z rozhodnutí VSvP vyplývá, že je proti JUDr. Veverkovi nadále vedena žaloba o náhradu škody cca 104 milionů Kč. JUDr. Veverka je žalován škodu s tím že dlužník provedl v době od 19.3.2008 do 22.4.2010 celkem 463 plateb v celkové výši 104.125.743,59 Kč ve prospěch JUDr. Veverky (33 milionů ročně!!!). Právě ve zmíněném období JUDr. Veverka převedl JUDr. Marvanové těch 3.250.000,- Kč (platby v listopadu až prosinci 2008). Takže proti JUDr. Veverkovi budou žaloby úspěšné a proti Marvanové nikoliv?


Číst dál

Vydavatel Parlamentních listů hradí finanční ztráty a zbavil se konspiračního Protiproudu

Společnost OurMedia a.s., mimo jiné vydavatel Parlamentních listů, zveřejnila v obchodním rejstříků několik dokumentů, které poodhalují fungování společnosti v posledních letech. Vyplývá z nich, že OurMedia dala v roce 2016 více než pět milionů na uhrazení ztrát z předešlých let, i to, že na letošek byl v plánu prodej podílu v konspiračním webu Protiproud, což se také v únoru stalo.

Předposlední srpnový den na městský soud v Praze dorazilo sedm různých spisů. Dokumenty zaslala společnost OurMedia a.s. Většinu z nich tvořily účetní závěrky za roky 2013 a 2014. Lze ale mezi nimi dohledat i přílohu účetní závěrky za rok 2016 a zápisy z loňské valné hromady.

 


Číst dál

Zaorálek, pochopitelně, nerozumí, co je to řídit firmu

Babis ZaoralekZaorálek si vytvořil rodinný volební klip. Nemohla v něm chybět kritika Anreje Babiše: „Stát, to není firma“.

Je zajímavé, jak špatně interpretované výroky A. Babiše používají jeho nepřátelé (jinak se to nedá říct), v předvolební propagaci. Tak Vyorálek se vtírá do přízně voličů výrokem, že „stát není firma“. Má to být, samozřejmě, kritika Babiše. Mnoho lidí – jsme přece Češi – a na slovíčku nám nezáleží, to tak bere. Ale Babiš nic takového neřekl. Vyorálek ví, že to neřekl, ale kdo si toho všimne? Babiš řekl „chci řídit stát jako firmu“, a taky to převedl.


Číst dál

Najde Vláda ČR odvahu požádat Rusko o finanční odškodnění našich občanů, zavlečených do Gulagů?!

GULAGRusové nám „milostivě“ na flashce“ za 1.200.000,-Kč sdělili jména 60.000 Čechoslováků ze zločinných, stalinských Gulagů. Od SRN jsme požadovali a stále požadujeme náhradu škod za okupaci. Odškodnění za totální nasazení našich občanů v jisté míře už proběhlo. Odváží se někdo požádat Rusko o odškodnění našich občanů o Zakarpatské Rusi nemluvě? Obávám se, že to ani jednoho "politika" nenapadne. Některé naše občany jsme odškodnili sami, ale jen ty, kteří o to požádali! Jako vždy slyšíme jen prázdné řeči politiků, pomlouváme, nenávidíme a řešíme nepodstatné českým stylem "ode zdi ke zdi". Potom se jen divíme, chceme být litováni a čekáme, že za nás budou jiní situaci řešit, bojovat a umírat - hospoda, chata, supermarket - pohoda za každou cenu má přednost...

  


Číst dál

KLDR je nejpokrokovější zemí světa…

Warmbier Otta USA… Rodiče amerického studenta vězněného v Severní Koreji Otty Warmbiera uvedli, že jejich syn byl po příletu do USA slepý, hluchý, prudce sebou trhal, křičel a bezvýrazně zíral. … "Pokoušeli jsme ho uklidnit, a když jsme se na něj podívali, vypadalo to, jako by mu někdo kleštěmi zpřeházel všechny dolní zuby," uvedl Fred Warmbier v prvním interview od synovy smrti. … "Šli jsme k letadlu, motory ještě vrčely, právě přistáli... byli jsme v půlce schůdků, když jsme uslyšeli ten kvílivý, nekontrolovaný, nelidský zvuk."…

"Pražská rada Klubu českého pohraničí, z. s., pořádá v pondělí 25. září 2017 informační podvečer na téma O politice KLDR a životě v této zemi. Setkání se uskuteční v 17.00 hodin v zasedací místnosti č. 151 ve III. nadzemním podlaží budovy KSČM, Politických vězňů 1531/9, Praha 1. Úvodní slovo přednese člen Pražské rady, místopředseda Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan př. Lukáš Vrobel. Zveme všechny zájemce o pravdivé informace o této zemi ohrožené embargem a válečnou hrozbou."


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing