Bulletin č. 44/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
čtvrtek 28. březen 2024 13:03

Co příšer se v té historické stavbě ve 20. století na Hradě vystřídalo

Troska a deti„Zasilatel Troška: Režisér Troška svými (obskurními, mravně závadnými, podřadnými) filmovými „díly“ pomáhá českou společnost posílat do hlubokéhoZantovsky a Klaus morálního suterénu. Ti, kteří mu poskytují peníze vědí proč to dělají. Už Lenin říkal, zničte národu morálku a můžete si s ním dělat co chcete - Je to jenom zeman z Hradu – Nohavica je splachovací jako Gott.“ K.Mrzílek, 30.10.2017 – „…Pro tuto chvíli nechme stranou ocenění pro dal­ší zástupce jeho podporovatelů, jako je režisér slabomyslných ko­medií Zdeněk Troška nebo „ná­rodní poklad" Helena Vondráčková… - V tomto kontextu je pak další Žantovského předrevoluční majstrštyk, kdy v deníku Práce jeden den pochválil vystou­pení Joan Baezové jako vrchol festivalu Bratislavská lyra 1989 a den nato hodnocení popřel, ne­boť písničkářka koncert věnovala Václavu Havlovi a Chartě 77, jen směšná marginálie.“  LN, Ondřej Bezr, 30.10.2017

Český Hrad, jako papír snesou všechno: Přijít na Hrad je slušnost především tehdy jestliže tam jsou slušní lidé. Hrad sám je sídlo, které je krásné ale mlčí. Dělo se tam už mnohé co křičelo falší do celé Evropy. Poslouchat člověka, který nás hrubým a nevkusným způsobem dokopává na Východ ba ještě dál je odporné. Tak jako rodina zpěvačky, která měla být vyznamenána in memoriam, vyznamenání odmítla, podobně rektoři, i mnozí další odmítají poslouchat řeči od nečestného člověka. Jedna z možností je absencí projevit nesouhlas, svůj názor.


Číst dál

REALISTÉ, nebo skrytí pučisté?

Rozhovor se členem REALISTÉ Michalem Morozem. Obchodoval se špionážní technikou Izraelské firmy. Tento scénář trochu děsí…Moroz Michal

Robejsek Petr Realiste„Michal Moroz převzal společnost Moroz & Partner prostřednictvím švýcarské firmy Tacite GmbH, kterou vlastnil a zastupoval rodinný příslušník JUDr. Ivan Moroz. Ivan Moroz byl dle dokumentů http://anovcr.cz/ivan-michal-moroz.pdf elitním agentem STB pro státy západní Evropy. Kvůli začernění polí ve složkách archivu Bezpečnostních složek není jasná další činnost agenta STB Ivana Moroze a spis tedy může obsahovat informace, jako je např. pokračování činnosti pro tajné služby po roce 1989 či podíl na výchově nových agentů.“

Michal Moroz stál za vznikem Institutu 2080, z něhož následně vzešel „sbor zakladatelů“ politické strany Realisté. Myšlenky a projekt Petra Robejška jistě imponují - líbivá „obálka“, krásné ideály, opinion-maker, který i ve světě něco znamená. Vzhledem k minulosti, současné situace u nás, v Evropě a Rusku, se nemusí jednat jen o subjekt budující a hájící demokratické hodnoty, ale i o možný projekt s podporou Ruska. Mohl mít několik poslaní pokud budeme spekulovat – získat finanční prostředky, získat vliv na politiku v ČR a pokusit se zemi částečně destabilizovat. Nelze vyloučit tzv. „praní peněz“ s Morozem a Pentou. Vliv se hodí i zbrojařské lobby (kandidát zbrojařů na prezidenta a člen zakladatelů REALISTÉ Jiří Hynek je také prezidentem obraně-bezpečnostního průmyslu). Destabilizaci je možno spatřovat v napojení Realistů na Rusko, potažmo putinovský režim (přes Pentu - Dospivu, a Alfa banku - Šmídu). Důvody se mohou samozřejmě vzájemně překrývat. Proto REALISTÉ budí dojem fiktivní, účelově založené politické strany. REALISTÉ vypadají jako podvodný projekt, kdy opět slušní, ale naivní podléhají v dobré víře svým nereálným představám. Stále věří v politickou stranu, která je potřeba... Bussinessmani chtějí vždy zpětně nějaký profit. Dobrou zprávou je, že už se začínají probouzet i další Realisté a kladou vedení na diskusních fórech nepříjemné otázky.


Číst dál

Jak Tomio Okamura posunul hranice vnímání normality ve společnosti

… Pokud společnost jako celek neprojde jistou transformací, která ale musí začít individuálně, budeme se těmto hranicím přizpůsobovat tak dlouho, až nám bude zítra připadat normální i to, co jsme ještě včera považovali za bytostně zvrácené. Třeba to, že ve sněmovně stále sedí spousta komunistů nebo to, že se i Tomio Okamura, nebezpečný člověk ve službách našeho státu …

* * *

Možná budoucí místopředseda sněmovny, možná budoucí kandidát na prezidenta, možná někdo úplně jiný. Jisté je, že Tomio Okamura si bude – jak konec konců docela transparentně demonstruje už dnes – nárokovat významnou úlohu na budoucím složení nejvyšší české politické scény.


Číst dál

Tak „příkladně“ se chovali vojáci-generálové AČR v roce 1995!

Tento kritický pořad není v iVysílání ČT z důvodů ochrany autorských práv, přitom byl vyroben ČT?! Zaslal jsem gen. řed. ČT Petru Dvořákovi ZOI dne 30.9.2017. Vedoucí úseku mediálního práva JUDr. Markéta Havlová mi odpověděla dne 17.10.2017.

Všechny kritické pořady NA DORAZ zmizely z iVysílání veřejnoprávní ČT, pokud tam vůbec kdy byly? Zadáte-li si na Google NA DORAZ, objeví se: „Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný. Video není k dispozici.“ Stejně tak dopadnete se skvělým pořadem NA HRANĚ. Na jehož posledním vysílání v Malostranské besedě jsem byl. Skvělý realizační tým byl nešťastný, že musí s tímto oblíbeným pořadem, vysílaném v přímém přenosu, končit. ČT se vymlouvá na autorská práva, která přitom vlastní! Proto neuvádí kdo je jejich vlastníkem. Pořad jsem dal na svůj YouTube kanál a byl bych rád, kdyby mne ČT zažalovala. Neudělá to, stejně jako tomu bylo s dokumentem „Odvrácená strana světa“ o zločinech ruské armády v Čečensku. Ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek mi zveřejnění zpětně povolil. Veřejnoprávní ČT to zřejmě zakázal, stejně jako ruské velvyslanectví v Praze, které si po premiéře okamžitě stěžovalo… 


Číst dál

Slavnostní zasedání Vojenského spolku rehabilitovaných AČR k 99.výročí vzniku ČSR

Uskutečnilo se 26.10.2017 v budově ČSBZ v Legerově ulici č.22 díky ochotě jeho předsedy. AČR neměla pro Vojenský spolek rehabilitovaných AČR údajně volné prostory i když se jednalo o projev vlastenectví těchto bývalých vojáků, 20 let perzekuovaných zločineckou komunistickou organizací za své postoje v r. 1968 proti zrádné okupaci země vojsky Varšavské smlouvy.

Pozvaní zástupci AČR velmi brzy opustili slavností zasedání. Ve svých projevech se ani slovem nezmínili o problematice rehabilitovaných. Tato „vojnoskupina“ čítající 12.000 vojáků (dnes už jich žije jen 1500) nezákonně propuštěných a perzekuovaných v době tzv. normalizace, je zřejmě na okraji zájmu AČR. MO nenajde ani pár set korun na zajištění jejich vlastenecké činnosti. To jen dokresluje skutečně myšlení odpovědných funkcionářů AČR, vychovaných v duchu komunistických idejí a potřebných kádrových rezerv KSČ v armádě.


Číst dál

Tisková zpráva: „Platforma evropské paměti a svědomí“ připravuje kritickou zprávu o „Domě evropských dějin v Bruselu“

Platforma EPS logo"Je to opravdu trapné, že v samém srdci demokratické, svobodné Evropy, byla v roce 100. výročí bolševického převratu v Rusku otevřena výstava s Platforma EPS nezapominattakovým neomarxistickým poselstvím. Miliony lidí přišly o život kvůli nelidskému totalitnímu režimu."

Praha / Varšava, 23. října 2017. Platforma evropské paměti a svědomí připravila kritickou zprávu o Domu evropských dějin, který byl slavnostně otevřen v Bruselu v loňském roce. Na základě vážných nedostatků, a jasného ideologického zkreslení vůči marxismu a historickým mylným výkladům, zejména pokud jde o evropské hodnoty a historii studené války. Platforma požaduje, aby byla výstava nahrazena objektivní a profesionální, připravenou transparentním způsobem.


Číst dál

Dnes před 46 lety zemřel jediný československý Maršál britského letectva gen. Karel Janoušek

“Já jsem voják… byl jsem jím celým život, i v kriminále, a za Československo jsem bojoval v obou válkách. Chtěl jsem zpátky svou čest.”

Generál Karel Janoušek zemřel 3 dny před svými 78. narozeninami. Na jeho zdraví se podepsaly útrapy z vězení, do něhož ho poslali lidé, za jejichž svobodu bojoval ve dvou světových válkách. In memoriam mu byla 23. srpna 1990 rozkazem prezidenta ČSFR Václava Havla navrácena hodnost divizního generála a 2. prosince 1991 byl in memoriam povýšen do nejvyšší hodnosti armádního generála. Za svůj život i po něm byl vyznamenán čtyřiceti československými, ruskými, jugoslávskými, rumunskými, polskými, francouzskými, britskými, americkými a norskými řády a vyznamenáními….

 

 



Marta Kubišová se v Praze rozloučila Modlitbou a písní Beatles

Kubisova Lucerna 271017Ondřej Vetchý. "Děkuju, že jsem mohl žít v její době." - Nepochybuji, že paní Marta Kubišová je ráda, že jí stihl vyznamenat president Václav Havel. Kvalitu zpěváka neurčuje pouze kvalita jeho hlasu, ale především kvalita jeho charakteru! J.Š.

Praha 27.10.2017: Zpěvačka Marta Kubišová dnes zřejmě naposledy vystoupila v Praze. V beznadějně vyprodané Lucerně v závěru koncertu nabídla také legendární skladbu Modlitba. Nekonečné ovace ji vrátily na pódium, kde si s dojatým publikem zazpívala píseň z repertoáru Beatles Hej Jude. "Přeju vám krásné dny," rozloučila se s lidmi, kteří předtím často se slzami v očích vestoje aplaudovali písni Modlitba, která se řadu let nesměla vysílat v rozhlase a v televizi.

Píseň s hudbou Jindřicha Brabce a textem, který na motivy Jana Amose Komenského napsal Petr Rada, se po vojenské okupaci 21. srpna 1968 stala symbolem odporu proti vpádu armád Varšavské smlouvy do tehdejšího Československa. Kubišová ji později zpívala také 21. listopadu 1989 při demonstraci na Václavském náměstí.


Číst dál

Pavel Wonka: Nenávist až za hrob…

WonkaDne 6.10.2017 pokračovala ostudná kauza žaloby na pojišťovnu ve věci náhrady škody za poškozený hrob Pavla Wonky ve Vrchlabí. ZDE si můžeteDopis PULS 4 Martin Vanis Pavel Wonka 010617 poslechnout celé jednání na MS Praha ve Spálené a ZDE Usnesení, kdy bylo vynesení rozsudku odročeno na 13.10.2017. Rozsudek byl zrušen, ale jeho písemné vyhotovení žalující strana dosud neobdržela. Je škoda, že si soud nevyžádal originál smlouvy od pojišťovny, aby ji mohl porovnat s originálem smlouvy pana Jiřího Wonky...?!

Dne 26.4.2018 uplyne 30 let od mučednické smrti Pavla Wonky, poslední oběti komunistického režimu. Je ostudné, že pojišťovna není schopna zachovat se velkoryse, stejně tak jako mlčení médií k tomuto skandálu. Totéž platí o ocenění Pavla Wonky jako příslušníka III.odboje in memoriam, kdy jeho žádost leží na Ministerstvu obrany ČR, resp. Etické komisicelých 5 let?! spis, který má mít už cca 1000 stran napovídá, kolik vlivu mají ještě dnes ti, kterým kdysi Pavel Wonka nemilosrdně nastavoval zrcadlo a za což zaplatil svým životem… 


Číst dál

KDO Z REHABILITOVANÝCH MÁ NÁROK NA NÁHRADU ZA DOVOLENOU?

NEJVYŠŠÍ SPRÁVNÍ SOUD PROJEDNÁ 1. LISTOPADU 2017 KASAČNÍ STÍŽNOST JAROSLAVA HUTKY

V roce 1977 byl tehdy třicetiletý zpěvák Jaroslav Hutka vzat dvakrát do cely předběžného zadržení pro podezření z trestného činu „výtržnictví“. Toho se měl dopouštět, když zpíval: „A podle litery paragraf – šavle, teď dumej o právu, Havlíčku, Havle“.

Obecné soudy odmítly Hutku rehabilitovat, neboť zákon o soudní rehabilitaci č. 119/1990 Sb. se na „výtržnictví“ nevztahuje. Tím by mohla celá kauza skončit. Ale nestalo se tak.


Číst dál

Trestní oznámení pro pomluvu na Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové

Michal Martin cerny2. strana úředního záznamu o podání vysvětlení - Jan ŠINÁGL ze dne 26. října 2017 (vpravo LN, 1.11.2017)LN Troska Forman 011117

Danému poučení jsem rozuměl, nežádám bližší vysvětlení, k věci uvádím následující:

Chtěl bych podat oznámení na podezření z trestného činu pomluvy, kterého se dle mého názoru dopustil pan Martin Michal, nar. 01.04.1959, jednáním, viz. písemné oznámení, jež přikládám v příloze.

K tomu bych doplnil: Připomínám, že jsem do státního rozpočtu částkou 2x100.000,-Kč nepřispěl, což pan Martin Michal musí velmi dobře vědět. Především on je příčinou, proč jsem se ocitl v exekuci, která nemá žádnou oporu v Ústavě ČR a LZPS a kdy mé odvolání ve věci exekuce bude řešit KS Praha dne 02.11.2017 v neveřejném jednání. Čili pan Martin Michal vědomě lhal o druhé osobě a vytváří u statisíců návštěvníků webových stránek Parlamentních listů dojem, že jsem dlužník a to po dobu už pěti měsíců, kdy je článek k přečtení na webu Parlamentních listů (zveřejněno 26.05.2017). Což účinnost pomluvy jen zvyšuje.


Číst dál

TV PRIMA: Partie s Andrejem Babišem

Posuďte sami věcnost uvažování s nevěcnými, emotivními, nenávistnými a nekonstruktivními vystoupeními představitelů opozičních stran. Jen dodávám k problematice BIS na konci pořadu – veřejně dostupná je jen část zprávy BIS. Podrobnosti si může přečíst jen premiér. Dosavadní premiéři ji jen četli, pokud vůbec a nekonali. Nedivme se potom nárůstu aktivit ruských a čínských tajných služeb v naší zemi. Naše země se jim v podstatě nebrání, pokud je přímo do země nezve svoji pasivitou a servilností vůči velkým a mocným.

Jan Šinágl, 30.10.2017



A opět něco hrachu na stěně

SD ztraty po vyhnaniDnes, v poslední den lhůty, jsme se odvolali proti rozsudku ve věci sporu s Českou republikou za loňský projev předsedy Senátu Milana Štěcha - http://paragraphos.pecina.cz/2017/10/a-opet-neco-hrachu-na-stene.html

* * *

Co příšer se v té historické stavbě ve 20. století na Hradu vystřídalo

... Starosta Vídně Michael Häupl obdržel Řád bílého lva. Nestačil jsem se divit, když se v Událostech ČT od 19:00 hod. vyjádřil otevřeně ke stále živému tématu vyhnání českých Němců s poznámkou, že není důstojné tuto část dějin obou zemí probírat jen tak narychlo „mezi dveřmi.“ Chtěl jsem jeho slova doslovně citovat, ale opět zasáhla cenzura ČT. Jeho vystoupení v Událostech bylo už v iVysílání ČT odstraněno?! Už jenom za ten výrok si Řád bílého lva zasloužil. To samozřejmě nečinnou a poslušnou Dvořákovu Radu ČT vůbec nezajímá. Cenzura je zakázána jen v Ústavě ČR…

 

Jan Šinágl, 31.10.2017



Jak vyzrál krtek na Husákem a Honeckerem

Připomeňme si skutečný příběh z doby budování plynovodu družby mezi ČSSR a NDR. Oba nejvyšší představitelé „strany a státu“ se dostavili na státní hranici, aby slavnostně zahájili provoz plynovodu. Uzávěr plynu byl otevřen a plyn nikde…?

Nastalo zděšení a čekání až musela nastoupit proslulá česká kreativita a problém vyřešila. Jak? O kousek dál se do potrubí vložila láhev s plynem, který pak slavnostně s velkým ulehčením a radostí soudruhů „vytryskl“. Byl slavnostně zapálen a soudruzi se konečně mohli začít objímat a líbat. Co se ve skutečnosti stalo?


Číst dál

Škola dnes zřejmě vrátí do svého řádu zákaz nošení pokrývky hlavy

Kohoutova priznivci 2017„Školní řád bude v původním znění před zásahem ombudsmanky a České školní inspekce, což je zásadní věc i pro ředitele ostatních škol. Že se nemusíSuchy Radek a Kohoutova Ivanka bát uspořádat poměry ve škole podle toho, jak uznají za vhodné“ Mgr. Radek Suchý

Na základě verdiktu soudu svolala ředitelka Střední zdravotnické školy Ruská na dnešek školní radu. Její členové budou schvalovat dodatek školního řádu, kterým má být tento dokument uveden do znění z roku 2013.

Zákaz jakékoli pokrývky hlavy na půdě školy se zřejmě vrátí do školního řádu pražské Střední zdravotnické školy Ruská navzdory žalobě. Pražskému deníku to řekla ředitelka školy Ivanka Kohoutová. Omezení vadilo somálské uchazečce o studium, která se cítila diskriminovaná, protože nemohla nosit muslimský šátek hidžáb


Číst dál

Není rybník jako rybník, není bahno jako bahno…

Zebrak 1 rybnik 211017Včera jsem šel náhodně kolem žebráckého rybníka, kde se konal tradiční podzimní výlov. Pořídil jsem krátké video. Hovořil jsem s rybáři co říkají tomu bahnu, kteréZebrak 2 rybnik 211017 je zase tam kde bylo po nákladném, mnohamilionovém odstranění před lety. Byla to zbytečná investice. Bahno z horní části rybníka se neodstranilo a přesunulo se do dolní části. Na vině je nesmyslná „asanace“ koryta Stroupinského potoka a zrušení funkce bývalého „čapu“. Dříve se voda i bahno zadržela v mokřadech díky formě potoka. Přebytečné bahno se postupně „samoodstraňovalo“ i výpustí cca 2 m pod dnem rybníka u „čapu“. 


Číst dál

Praha Americké centrum 26.10.2017: Člověk a média

AC 1 Clovek a media panel 261017Byla to už v pořadí 31. debata z cyklu Člověk a média. Trvala přes dvě hodiny. Z velké části byla nudná, ale pro neinformované měla jistě svoji hodnotu. Jako vždyAC 2 Clovek a media paneliste 261017 skvěle moderoval David Smoljak. Martin Fendrych, bývalý náměstek ministra vnitra a novinář aktuálně.cz. Měl několik zajímavých postřehů. Diplomat a kandidát na presidenta Pavel Fischer, stejně jako předseda Rady ČT Jan Bednář hovořili o ničem. Klasický tzv. „ptydepe“.

Můžete si poslechnout zvukový záznam celé debaty. Věřím, že oceníte má dvě vystoupení (59:55 min. + 1.58:45 hod.). Samozřejmě za současného stavu české společnosti „vyhrávají“, resp. velmi ovlivňují volby média. Bylo symbolické, že ČT na místě nebyla, zato externí firma, která pro ni natáčela PR pro předsedu Rady ČT Jana Bednáře, podobně jako na zasedání Rady ČT. Moc bych se divil, kdyby jimi natáčené i má dvě vystoupení bylaAC 3 Clovek a media verejnost 261017 součástí dokumentu. Dosud měla ČT odvahu mne jen občas ukázat na záběrech ze soudů jako „nemluvícího“ účastníka. Na posledním zasedání Rady ČT ani jeden radní nezvedl ruku pro mé vystoupení, ačkoliv místa pro veřejnost a média zela prázdnotou? Budu se muset na zasedání Rady ČT zase po čase vypravit, abych zjistil, zda už se trochu pochlapila a „odvořákovala“? Opět zmizel z iVysílaní ČT kritický pořad o poměrech v AČR se zdůvodněním ochrany autorských práv, která vlastní ČT?! Bude proto opět ke shlédnutí na mém You Tube kanálu. ČT bude jistě zase mlčet a žalobu nepodá. Docela bych ji uvítal...

 


Číst dál

Podpořte Jana Šinágla a tyto webové stránky – jsou cíleně, stále více umlčovány a zcela ignorovány médii!

Sinagl JanOd 9.května 2017 byly na moji osobu vyhlášeny už 4 exekuce ve výši bezmála 500.000,-Kč. Stále nejsou pravomocně ukončeny dvě žaloby na moji osobu v celkové výši 5.950.000,-Kč. Je to boj o dvě základní lidská práva – svobodu slova a právo veřejnosti na informace. Exekuce jsou spojeny z obstavením mého domu, pozemku a soukromého bankovního účtu. Jsem stíhán za články a informace jako jediný v této výši a formě, o které píší jiná média již roky. KS Praha svým Usnesením ze dne 27.1.2017 mi upírá právo svobody slova a dopouští se nepřímé cenzury, která je ze zákona a Ústavou ČR zakázána. Situace, ohrožující moji nezávislou činnost pro naši zemi i moji existenci. Může trvat ještě několik měsíců až do pravomocných rozhodnutí soudů.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing