Bulletin č. 45/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 6:34

Tisková zpráva: Výzva k bývalým uprchlíkům NDR, kteří byli v Československu zatčeni do roku 1989, aby požádali o rehabilitaci a odškodnění

Tautz HartmuthBerlín / Praha, 6. listopadu 2017. Při příležitosti 28. výročí pádu Berlínské zdi 9. listopadu 1989, vyzývá  Platforma pro evropskou paměť a svědomí a UOKG, bývalé uprchlíky z NDR, kteří byli zatčeni na útěku v Československu, aby požádali o rehabilitaci a odškodnění u českých a slovenských soudů.

Ve víře, že, že československá hranice byla méně střežená než vnitřní německá hranice, mnoho tisíc občanů NDR v době komunismu odcestovalo do Československa, aby se pokusili překročit Železnou oponu. Někteří byli úspěšní, jiní bohužel zemřeli při pokusu přejít hranice. Byli zatčení a vydáni Stasi.


Číst dál

STÁTNÍ BEZPEČNOST V 50. LETECH ODEBÍRALA VE VĚZNICÍCH MATKÁM NOVOROZENCE

MCH 1 Hartl Petr Obelhani aversSTÁTEM ORGANIZOVANÉ KRÁDEŽE DĚTÍ V ČSSR A NDRMCH 2 MFD KS Sudme zlociny komunismu 231104

Teprve nyní se odhaluje jeden z nejhorších zločinů, které v 50. letech spáchali příslušníci Státní bezpečnosti. Ti totiž přímo ve věznicích odebírali matkám novorozence. Více informací má Eva Petržílková:

V průběhu 50. let prošly věznicemi bývalého Československa tisíce žen. Mnohým z nich se ve vězení narodily děti, které jim však Bezpečnost vzápětí odebrala a pod změněným jménem předala do dětských domovů nebo k adopci. Často je adoptovaly rodiny příslušníků bezpečnosti nebo vězeňské služby. Skutečné matky se pak se svými dětmi již nikdy nesetkaly. Podle údajů Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu se jedná asi o šest set dětí. Nejméně tři desítky z nich patřily ženám, které byly odsouzeny z politických důvodů. Vyšetřování těchto případů, které Státní bezpečnost po celá léta tajila, bylo velmi náročné. Jak vlastně Úřad pro dokumentaci tyto případy odhalil, vysvětluje vyšetřovatel Otakar Liška


Číst dál

Bolestný příběh

Yustitia… Připojená odpověď ministerského úředníka to vše shora uvedené popírá a ve zkratce odhaluje hluboce zakotvený korupční systém v českém soudnictví. Vinu současný ministr podle mého přesvědčení nenese. Reformní změny na MS se musí dotknout i úředníků. …

Vážený pane redaktore,

seznámil jsem Vás s dopisem ministrovi Pelikánovi a nyní Vám zasílám připojenou odpověď spolu s aktualizovanou kauzou STEKO tak jak bylo dohodnuto s Ing. Nymburským obrátit se také na NFPK. Mám zato, že Vám pomůže dovysvětlit řadu kauz, které popisujete ve Vašich listech.


Číst dál

VOP může zasáhnout ve věci muslimských šátků, ale ve věci Ústavou zaručené svobody slova zasáhnout nesmí?!

Sabatova v satkuDne 24.10.2017 jsem požádal o pomoc ombudsmanu Annu Šabatovou. Dne 1.11.2017 mi bylo VOP odpovězeno, že ve věci základních lidských práv – svobody projevu a práva veřejnosti na informace - mi pomoci nemůže, protože k tomu nemá potřebné zákonné kompetence. Jinými slovy, věc náboženské svobody řešit může, ale svobody slova nikoli?! Občan se nutně ptá komu a čemu slouží stamiliony ze státního rozpočtu na činnost VOP, když ve věci flagrantně napadené svobody slova a práva veřejnosti na informace, nemůže dělat vůbec nic. Sarkasticky řečeno úřad na „baterky a muslimské šátky“.


Číst dál

Až vypnou firewall, padne komunismus, říká muž, který prolamuje cenzuru internetu v Číně

Ruská informační válka na Západě je propojená s tou čínskou. Dokazují to falešné účty na Twitteru vedené pod ruským jménem, ale plněné speciálními počítačovými programy v čínštině. Čínská on-line propaganda už také nemíří jen na sousedy z Tchaj-wanu nebo Japonska, ale dosáhla i do Spojených států.

V rozhovoru pro HlídacíPes.org to říká Šiao Čiang, profesor na univerzitě v Berkeley v Kalifornii, zakladatel dvojjazyčného čínsko-anglického webu China Digital Times. Tam zveřejňuje webový obsah, který chce Peking před Číňany doma schovat.

Když padne firewall, padne i komunistický režim v Číně?

Nepochybně. Firewall je nenahraditelnou součástí režimu. Když padne kontrola informací zvenku, nebude už možné bránit šíření informací uvnitř Číny. Svoboda vyjadřování přinese kolaps režimu. Ano, ty dvě věci jsou pevně propojené.


Číst dál

Ministr Pelikán toleruje masivní manipulace a podvody při rozdělování soudních spisů

Yustitia

AKTUALIZOVÁNO O 18 PŘÍLOH: OTŘESNÉ DOKUMENTY O „ZLOČINCÍCH V TALÁRU“ ČESKÉ JUSTICE A NEODVAZE ODPOVĚDNÝCH TENTO STAV ŘEŠIT. Doporučuji zejména přílohy  č.1 a č.15 – DĚS!!!

Dnešního dne byl článek odeslán k rukám předsedy ÚS ČR P. Rychetského, předsedy vlády B.Sobotky, ministra spravedlnosti R.Pelikána, předsedy Senátu M.Štěcha, předsedy Sněmovny J.Hamáčka, předsedovi NS Z.Šámalovi, předsedovi NSS J.Baxovi, NSZ P.Zemanovi, VSZ Praha L.Bradáčové, VOP Anně Šabatové a gen. řed. ČT Petru Dvořákovi. Všechna hlavní média, stovky novinářů a tisíce občanů jsou mnou informováni. J.Š. 9.11.2017

… Moje doložitelné domněnky (viz. přiložené přípisy), hraničící s jistotou, jsou takové, že jen na tomto soudu bylo znemožněno objektivně rozhodnout ve stovkách kauz, a to minimálně ve více jak 117 případech jednotlivých spisů po odejitém Mgr. Tomáši Hájkovi viz. příloha Usnesení NSS o ukončení kárného řízení s tímto mafiánským sluhou. Tento člověk do roku 2009, zastával post místopředsedy tohoto soudu, kdy u sebe v kanceláři držel stovky spisů, a nečinil úmyslně ničeho, aby tyto byly postupně promlčovány. Jen zde se jedná o možnou škodu v řádech desítek miliard. Jedná se především o kauzy z dob Klausovi velké a malé privatizace. Shoda příjmení Klausova sluhy z hradu Hájka s příjmením exsoudce Hájka, není náhodná, a jedná se o přímé příbuzné. …


Číst dál

Stížnost na vedoucí správy OSZ Beroun pro pomluvu

Podávám tímto k Vašim rukám stížnost na paní Hanu Koubíkovou-Klinderovou, vedoucí správy OSZ Beroun za její údajné tvrzení ohledně mé osoby na portálu TN NOVA ze dne 11.7.2012: "Je to jeho klasický argument ve chvíli, když se mu něco nelíbí. Jeho stížnostmi se tady zabývají doslova všichni státní zástupci".


Číst dál

Maďarsko varuje, že Evropa je v nebezpečí, protože únik informací odhaluje seznam "Spolehlivých spojenců" sítě Soros v Parlamentu EU

Juncker a SorosUniklé dokumenty, které uvádějí stovky členů Evropského parlamentu, které síť George Sorose považuje za "spolehlivé spojence", by měla vyvolat poplach v celé Evropě, říká Maďarsko.

Seznam, který zahrnuje 226 poslanců EP včetně bývalého prezidenta Evropského parlamentu Martina Schulze, sedmi místopředsedů a řadu vedoucích výborů, koordinátorů a kvestorů, byl rozeslán v rámci skupiny Open Society Foundations, otevřené hranice pro propagátory otevřených hranic podle DCLeaks.

"Kdyby tato zpráva ohrozila pouze Maďarsko, nebyl by to problém. Maďarská vláda je zvyklá bojovat proti neopodstatněným obviněním a falešným informacím, které používají zastánci této radikální otevřené agendy. Ale tentokrát to není jen Maďarsko. Budoucnost Evropy je ohrožena jako celek", varuje Dr. Zoltán Kovács, maďarský ministr pro veřejnou diplomacii.


Číst dál

Ústavní soud dále omezil svobodný přístup k informacím

Justicni mafie… Evropský soud pro lidská práva přitom ve své judikatuře striktně vyžaduje, aby v podobných situacích byla za prokázání, že nedošlo k mučení a jinému nelidskému zacházení, odpovědná policie, a jestliže ta neměla videozáznam prokazující průběh zákroku, ač ho mít mohla a měla, nelze než dovodit, že toto přenesené důkazní břemeno neunesla. Proč NSS i ÚS policii chrání i v případech tak zjevných abusů, není patrné. Zřejmě si soudci u ní chtějí objednat víc brutality a v jejím důsledku větší nápad podobných případů. …

* * *

Další rasantní zásah do svobodného přístupu k informacím provedl čtvrtý senát Ústavního soudu ve složení Vladimír Sládeček, Jaromír Jirsa a soudce zpravodaj Jan Musil. Dnes vyhlášený nález znamená, že již neplatí precisně odůvodněný rozsudek rozšířeného senátu Nejvyššího správního soudu č. j. 8 As 55/2012-62, ale povinné subjekty budou smět odepřít informace o platu a odměnách svých zaměstnanců, kdykoli to podle jejich názoru bude vhodné s ohledem na jimi samotnými provedený a Nejvyšším správním soudem formulovaná kriteria nerespektující test proporcionality; jeho výsledek v 99 % případů si mí čtenáři jistě dokáží představit sami…


Číst dál

Škola zakázala pokrývku hlavy. Ať si studenti demonstrují víru jinde, říká ředitelka

PRAHA Na Střední zdravotnické škole v Ruské ulici v pražských Vršovicích se opět nesmí nosit pokrývky hlavy. Vedení školy nechalo zákaz do školního řádu vrátit měsíc poté, co pravomocně vyhrála spor se studentkou somálského původu Ayan Jamaal Ahmednuurovou. Dívka školu žalovala poté, co jí podle její verze ředitelka nedovolila nosit muslimský šátek hidžáb. Ředitelka Ivanka Kohoutová v rozhovoru pro Lidovky.cz ujišťuje, že obnovený zákaz pokrývek hlavy proti muslimkám nemíří. Zdůrazňuje však sekulární povahu českého školství.

Do školního řádu vršovické zdravotnické školy promluvila v roce 2014 veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová. Na podnět studentky Ahmednuurové došla k závěru, že zakazovat studentům jakékoliv pokrývky hlavy je diskriminační. Škola tímto omezením prý dívku odstavila od možnosti studia. Vedení tak, i po doporučení České školní inspekce, řád upravilo. Školní rada ředitelce dovolila udělovat ze zmíněného zákazu kvůli náboženským důvodům výjimku.


Číst dál

Trošku, nebo Formana?

Miloš Zeman si to jistě užil, když ocenil reži­séra Zdeňka Trošku, tvůrce nejhloupějších slátanin, jaké český film kdy zrodil. V tomto punktu opravdu nemá velkou konkurenci. Je to od něj schválnost a populistický a poli­tický kalkul, i když osobně nevě­řím, že onen lid, jehož vkusem se prezident zaklíná a kterému vychází podle svého mínění vstříc, je s prominutím tak pito­mý, že nerozezná, čím se Troš­ka liší od Formana nebo Vláči­la, Kachyni, Jireše...

Prezident už jiný nebude, ale dost děsivý je komentář, že cena­mi pro takové osoby prý pošťouchnul pokrytecké snoby, a za to mu zjevně patří poděkování. Jeden nevěří vlastním očím, když to čte. Pokrytecký snob je tedy ten, kdo neposlouchá písňo­vou vatu Heleny Vondráčkové, neválí se smíchy při koktání Luďka Soboty a nechodí na fil­my Zdeňka Trošky? Protože když už nějaké zhlédl, viděl dobře, jaký je to křečovitý hu­mor a úpadek českého herectva, které se podle pokynů páně reži­sérových pitvoří, co nejvíc to jde. A jestli je Vlastimil Vondruška velká literatura, tak pán­bůh s námi. Takových sepisovačů už tu bylo za všech režimů, co jich dvacáté století poznalo, a kde dneska jsou. Je to přesně ten druh dobově populárního čti­vá, po kterém za dvacet let ne­štěkne ani pes.


Číst dál

Jste-li v dluhové pasti, je to nadosmrti

Absolutně nechápu, proč by stát měl podporovat podnikání úvěrových žraloků, jako je Home Credit, Provident, Profi Credit a dalších… Jsou to nesmyslné návrhy, které se jen snaží přesypat peníze ze státní kasy do soukromých kapes. Ale je pravda, že takové absurdní lobbistické návrhy se budou určitě objevovat i po volbách. Sice je to schované pod rouškou společenského blaha, ale když se podíváte blíž, vidíte, že to je dotační program pro věřitele. Stát tu není od toho, aby sponzoroval tyto firmy, ty mají své riziko zakomponované v cenách svých služeb.

- V dnešní době neroste počet lidí v exekuci, ale každoročně přibývá 600 tisíc nových exekucí a 95 procent jich je zahajováno proti lidem, kteří už nějaké čelí


Číst dál

VYLIKVIDOVÁNÍ NĚMECKÉHO PROBLÉMU

Vysidleni avers 2010Podle statistik žilo na územích odstoupených po Mnichovu Německé říši něco kolem 730 000 osob české a slovenské národnosti, což činilo něco přes 20 Vysidleni revers 2010procent tamějšího obyvatelstva. Počty Čechů, kteří byli v letech 1938 – 1939 vyhnáni ze Sudet do vnitrozemí, se odhadují zhruba od 150 000 až po 400 000. Podle vydaných potravinových lístků (což není ten nejspolehlivější pramen) u nás na konci války zůstalo téměř 2 800 000 Němců. Ty všechny teď čekal akt spravedlivé odplaty. 

… Někteří Češi také ve svých dopisech úřadům kritizovali násilí užívané proti Němcům a jejich okrádání. V tomto směru velmi důrazně vyzývala k nápravě poměrů českou vládu skupina českých starousedlíků (ti Češi, kteří žili v Sudetech i v meziválečné době, a ti Češi, kteří své domovy po Mnichovu museli opustit, ale po válce se do nich vrátili) z Teplic – Šanova na konci června 1945. Kritizovali drancování bytů, olupování Němců na jejich cestě k hranici a veřejné popravy nacistů místním obyvatelstvem bez řádného soudu. V dopise uznávají, že je Němce nutno „spravedlivě a náležitě potrestati, ale nesmíme se dopouštěti, hnáni mstou, horších nespravedlností, než se dopouštěli oni“. Ve stejně uvážlivém a humánním duchu pak žádají, aby byli ihned vysídleni Němci „provinilí a zde ku práci nepotřební a státu na obtíž připadající mrzáci, starci a sirotci, kapitalisté a inteligence“. Doporučují však, aby se slušně zacházelo s německými dělníky, neboť ti by zde měli zůstat.


Číst dál

Josef Fousek v Žebráku

Fousek a CAS„Je lepší umřít prací, nebo ve vlaku, než na nástupišti.“

Dne 2.11.2017 byl KD Žebrák zaplněn jako už dlouho ne. Kdo přišel nelitoval. Poslední návštěvníci odcházeli po 2 ½ hodinách. Nádherné vystoupení moudrého člověka, zástupce zdravého rozumu a dobrých mravů, které jsou nám dnes tolik zapotřebí. Skvěle ho doplňoval moderátor Zdeněk Vrba. Poprvé jsem nepořídil ani jednu fotografii…, tak jsem byl vtažen do jedinečné atmosféry večera. Takové napojení se na diváky umí jen skutečně velcí umělci a velcí lidé. Mohu jen doporučit návštěvu jeho koncertů, které jsou „živou vodou“, tolik potřebnou v dnešní době, kdy v záplavě informací nám uniká podstatné a s ním i skutečný život.

 


Číst dál

České Budějovice 1.11.2017: Nádherný poslední koncert Marty Kubišové ve svém rodném městě, v den životního jubilea

Kubisova CD aversAž po 31/2 hodinách opouštěla KD Vltava a to ještě organizátoři a ochranka museli zasáhnout z obav o její zdraví, jinak by podepisovala snad ještě dalšíKubisova CD text hodinu...

Písní Hey Jude ukončila svůj poslední koncert v beznadějně vyprodaném sále. Primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda jí předal vyznamenání Za zásluhy. Bude psát knihu, odpočívat i cestovat. Jedním z důvodů ukončení kariéry je i její zdravotní stav. Předloni prodělala infarkt, který ji, jak říká, "vyvedl z omylu o nesmrtelnosti". Můžete se podívat na dvě videa – ukázku z koncertu, část rozhovoru s médii po skončení koncertu a FOTOGALERII. Neodpustil jsem si zanotovat ŽIVIJÓ po předání vyznamenání, kdy se přidali na konec všichni mohutnou českou verzí HAPPY BIRTHSDAY. Nekonečná řada gratulantů a moře květin bylo poděkováním i za ty statisíce lidí, kteří nemohli být přitom (Na iDNES bude 17.listopadu k vidění záznam celého vystoupení).

Kubisova CD reversNa Lesním hřbitově ve Zlíně je na posypové loučce citát: „Ne věnci, ani pomníky, ani medailemi, ale zlatá stopa, jenž tu zůstala, svět, jenž je o to krásnější, žeLN Troska Forman 011117 jste zde byli.“ Marta Kubišová zanechala a stále zanechává diamantovou stopu. Bohužel květinářství zavřelo už v 17:00 hod., tak jsem paní Martě slíbil, že kytici určitě  přinesu ke 100. narozeninámJ (Vpravo LN 1.11.2017)

Vše za nás řekl v roce 1969 Ivo Fischer: „Dovedla neohroženě a s dojemnou samozřejmostí dát všechny své nejlepší síly do služeb národa ve chvílích jedné z nejtěžších zkoušek. V tom křehkém dívčím zjevu byla síla, která burcovala. Jestli doba tříbí charakter – prošla jí Marta v ryzí podobě. Stojí tam, kde je její místo. Zpívá těm, kdo jí chtějí rozumět. Mějme ji za to rádi.“

 


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing