Bulletin č. 03/2018

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 7:03

V době hnití a shnilosti vždy klíčí naděje, nepromarněme ji!

Drahos a Tri 2018… Svět, který Gustáv Husák ztělesňo­val, stále ještě v české mentalitě přežívá. Prezidentské volby příští týden ukážou, zda je ještě při síle, nebo již naLN TB volby 240118 ústupu. …

V pořadu GEN galerie národa byl představen prof. Václav Cílek. Na konci nemohl vyjádřit lépe současný stav naší společnosti, resp. i dnešního světa (od cca 13:30 min.). Hovořil o shnilosti, konci psychologické éry a začátku nové. Více vnímáme destrukci, hnití, zmar, co teprve vzniká a pravděpodobně, zákonitě vznikne. Přirozeným produktem hnití je i Zeman, nemůže se chovat jinak. Současně, nevědomě pomáhá potřebné duchovní a morální obnově země.

„Mám pozitivní poznatky, že Ti „Přátelé“ Zemana jsou Rusové bydlící u nás v Čechách. Plakáty a bilbordy nejenom vyvěšují všude možně, ale také je financují. Tedy nás pan Zeman skutečně s jejich pomocí táhne do Ruska a současně dělá z naší země Trojského koně pro Rusko a Čínu v proniknutí do EU“, napsala jedna dobře informovaná čtenářka.


Číst dál

Volte čestnost, důstojnost a důvěryhodnost!

Podpora Pavla Fischera, senátora Jiřího Šestáka, Za svou pravdou stát - a Kalouskovi viny! Rozhovor Jana Šinágla s Milošem Zemanem z roku 2010...


Číst dál

O zločinném státě Rusku

Satter Avers 2018„Pro pochopení ruské reality je nutné přijmout, že ruští vládci opravdu jsou schopní vyhodit do povětří stovky vlastních občanů, aby si udrželi moc. Opravdu jsou schopní s plamenomety zaútočit na tělocvičnu plnou bez­branných rodičů a dětí.“ - „Zavraždit stovky náhodně zvolených civilistů kvůli tomu, abyste si udrželi moc, to podle všech měřítek svědčí o míře cynismu, jaký je v normálním lidském kontextu nepochopitelná.“

David Satter (1947) zná Rusko dobře, od roku 1976 byl moskevským dopisovatelem předních britských a amerických listů. V roce 2013 byl z Ruska vypovězen.Satter Revers 2018 Kniha Čím méně víte, tím lépe spíte je již jeho několikátou kritickou reflexí Jelcinova a Putinova režimu. Jejím základem je rozkrývání pozadí teroristických útoků proti bytovým domům ve třech ruských městech (1999 - 307 mrtvých) v divadle Na Dubrovce (2002 -130 mrtvých) a v beslanské škoie (2004 - 330 mrtvých).

Autor uvádí desítky dokladů a indicií, že tyto útoky byly spáchány s vědomím ruské tajené služby za účelem zvýšení popularity režimu. „Zavraždit stovky náhodně zvolených civilistů kvůli tomu, abyste se udrželi u moci, svědčí podle všech měřítek o míře cynismu, jaká je v normálním lidském kontextu nepochopitelná," píše autor. Satter líčí postkomunistické Rusko jako stát ovládaný mafií a tajnými službami, které udělají vše pro to, aby se udržely u moci. V dnešní době to již nemusí být spektakulární teroristické činy, stačí výběrové likvidace všech oponentů.


Číst dál

Vybičovaná nenávist politických stran

Dite dostBabiš sebral hlasy všem politickým stranám. I pirátům. Za to ho stíhá, slovy vojenské přísahy z padesátých let - „obecná nenávist a opovržení (pracujícího lidu)“.

Babiš výrok o možnosti objednat si stíhání a odsouzení v našem státě, řekl nejméně podruhé. Poprvé v létě nic, podruhé teď, uragán v odpověď. Vyvstávají otázky, které kladu už několik let: Nač jsou nám politické strany? Opovídám: na „třídní boj“, na politické podrazy, na zrušení demokracie, na souboje, hádky, hašteření – a jako brzda pokroku.

Podívejte kde jsou státy, které nám před 80 lety nasahaly po kolena. Dnes mají, i v přítomnosti politických stran, státečky uklizené, všude pořádek a klid, usilovná práce na budování společnosti i státu, klidný a perspektivní život, invazi moderních metod ve školství, IT, radost pohledět.     


Číst dál

„Vyváženost“ médií: Zprávu OLAF chtěl otisknout kdekdo, dopis OLAFu veřejnost bude také jistě zajímat!

Babis a Capi hnizdoMěla vůbec vyšetřovatelka Zuzana Harmathová vysokoškolské vzdělání v oboru právo, aby mohla odborně tyto otázky posoudit? Dle dostupných LN MD Capi hnizdo 230118informací nikoliv, podobně jako další dva vyšetřovatelé.

PRAHA Společnost Imoba, která vlastní farmu Čapí hnízdo, vyzvala ředitele Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) Nicolase Iletta, aby se vyjádřil k jejím výhradám vůči vyšetřování dotace na farmu. Vyplývá to z otevřeného dopisu, který řediteli zaslala. Podle Imoby OLAF například nemohl společnost podle tehdy platného práva vyšetřovat, nebyl k vyšetřování kompetentní a porušil právo společnosti na obhajobu.


Číst dál

Výzva voličů: Miloši Zemane, zveřejněte své dárce podle zákona!

https://www.petice24.com/a/192496

 

Zeman Kalousek5. Ale nechme politiky. Řeknu vám něco obyčejně lidského, co je podle mě důležitější než nějaká velká politika. Miloš Zeman podle mě selhal v tom hlavním, co dělá skutečného prezidenta - nikdy, ani na sekundu se nestal pozitivním vzorem. Vzpomínáte si na něco čistého, dobrého a povzbuzujícího, co řekl? Vzpomínáte si na nějaký moment, kdy oslavil úspěch českého startupu, studenta, celé země, na moment, kdy vlil naději a úsměv pochybujícím lidem? Vzpomínáte na jediný projev, ve kterém by nebylo víc žluči než inspirace? Takový moment už roky nenastal. Z našeho prezidenta je čím dál víc jen mistr sarkasmu a jedovatého vtipu - každá druhá jeho věta obsahuje osten, o který se má někdo pořezat. Dovedete si představit, že by k němu nějaké dítě upřímně vzhlíželo, obdivovalo ho, vidělo v něm dobro? Děti jsou čisté, poznají pravdu. Zeptejte se dětí na prezidenta Zemana a ony vám řeknou, že vidí zlého dědu. 


Číst dál

PČR vyslýchala ombudsmanku Annu Šabatovou. Je na ni podáno důvodné trestní oznámení!

Je dobře, že předseda Sněmovny obratem zbavil mlčenlivosti ombudsmanku (VOP je v postavení poslance, tedy má imunitu. Nelze ji trestně stíhat bez souhlasu Sněmovny, která ji musí k trestnímu stíhání vydat. Je to ale vyloučeno po dobu výkonu funkce VOP). Měl více odvahy, než ministr vnitra, který plk. Jiřího Komárka mlčenlivosti nezbavil. Anna Šabatová může výslech odmítnout pokud by si přivodila škodu. Pokud by mluvila pravdu, tak zcela jistě. Pokud by opět lhala, dopustila by se dalšího trestného činu - křivé výpovědi.

Trestní oznámení bylo podáno 21.února 2017 a nelze vůbec vyloučit další i od jiných osob. Měla by okamžitě odstoupit, nebo být Sněmovnou odvolána z funkce – sepsala odpovědi somálské „studentky“, nutila ČŠI (Česká školní inspekce) ke změně stanoviska, zakázala ředitelce školy dr. Ivance Kohoutové vyjadřovat se v médiích, aby v nich potom sama mohla šířit nepravdivé informace, resp. vědomé lži a manipulovat tak s důkazy. Flagrantně zneužila své pravomoci a ohrozila nezávislou funkci úřadu VOP, nemluvě o ohrožení jeho pověsti a důvěryhodnosti před občany. Nejednala prokazatelně nezávisle a nestranně! Zasahovala do činnosti jiných úřadů nezákonnými způsoby - to vše zaznělo při veřejném soudním jednání! Tím ředitelku školy - jako veřejná ochránkyně práv (!!!) – veřejně skandalizovala a diskriminovala, aniž by se druhá strana mohla účinně bránit! Dopustila se tak prokazatelně trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Je toto nezávislé vykonávání funkce VOP? Pokud jsme právním státem, měla by být z titulu své vysoké společenské odpovědnosti o to přísněji souzena a odsouzena. Odstoupení z funkce by mělo být prvním krokem. Zneužití pravomoci úřední osoby je trestným činem. Trestní sazba je 1-5 let vězení, nebo zákaz činnosti. Za určitých okolností je možný trest až 12 let odnětí svobody!

Projeví veřejnoprávní média a pravicové strany také tolik „svatého nadšení“ v boji za právo a spravedlnost jako v pseudokauze Čapího hnízda? Je neuvěřitelné, že ten kdo má hájit práva občanů je sám tak flagrantně porušuje! To už není jenom o VOP, ale i o jeho okolí, resp. prostředí, které mu to beztrestně umožňuje.


Číst dál

Tak hovoří premiér České republiky Andrej Babiš

LN 160 1 Capich hnizd 180118ČT 24 17.1.2018 po 15:00 hod. Z cca 12 min. rozhovoru použila v Událostech ČT cca 1 ½ min. Chceme kvůli účelové psedokauze Čapí hnízdo odstranit schopného politika a umožnit tak pokračování plýtvání či rovnou rozkrádání veřejných peněz v řádech desítek či stovek miliard ročně? Potom se nedivme, že budou i nadále chybět peníze, kde jich je nutně zapotřebí. Jenom kritizovat, naříkat a zoufat si je poněkud málo, nemyslíte občané?! Je třeba činů, aktivního, věcného jednání, které řeší, ne politického hašteření a žvanění. Slušní občané si toho od polistopadových stran a „politiků“ užili už dost.


Číst dál

Potrestat všechny ty, kteří se provinili v Išimbaji!

Dnes (15.01.2018) došlo v našem městě k obrovské tragédii. Zoufalý občan Dmitrij Rudov se na náměstí před státní správou sám usmrtil. Důvodem je nezákonné propuštění z práce a odmítnutí zdravotního postižení, i když trpěl dnou a bolestmi. Připojuji dvě videa, první dokumentuje sebeupálení Dimitrije Rudova, druhé bylo pořízeno očitými svědky po jeho sebeupálení. Obě videa jsou převzaty z otevřených zdrojů na sociálních sítí. Podle nejnovějších informací zemřel v nemocnici na následky popálenin.



Číst dál

Aktivistka ze Zemanovy volební místnosti: Čeští policisté mi říkali k*rvo

Diash AngelinaJak probíhal soud?

Trval velice dlouho, dostala jsem mnoho otázek. Státní zástupkyně byla žena, která se mým činem cítila zjevně velmi uražená. Neustále mi opakovala, že Zeman je starý člověk a že je nutné s ním takto jednat. Oponovala jsem tím, že na věku nezáleží, pokud chce být znovu prezidentem, tak je asi silný dost.

* * *

Aktivistka Angelina Diashová poskytla exkluzivní rozhovor deníku FORUM 24. V České republice se rozhodla udělat rozruch ve volební místnosti, kam dorazil prezident Miloš Zeman. Křičela, že Zeman je Putinova děvka, a to proto, že chtěla Čechy varovat před tím, koho si mohou zvolit. Zkušenost s českými policisty má bohužel velmi špatnou.


Číst dál

Nelžete o Palachovi

Palach Jan horiJan Palach hořel za nás, abychom vzpláli. My umíme pouze zapalovat svíčky a klást květiny jednou za rok…

Máme společnost rozdělenou na tři tábory. První tábor, který nejvíc ovlivňuje vládu, bych zkráceně nazval Mafie. To jsou lidé zbohatlí privatizací. Charakterizoval bychPalach Jan Kriz VN je jako lidi, kteří měli dobré pozice v komunistickém státě a jsou odhodlaní republiku vysát a zahodit. Oni stále tlačí na druhý tábor, svoje sluhy, kteří mají ve volených orgánech tlačit, aby jim byly přihrávány příležitosti k extrémním výdělkům. Říká se tomu sponzorování politických stran, a korupce. Tento druhý tábor bych nazval sluhové Mafie. Jsou to především lidi, kteří ctí zásadu „za peníze všechno“. Třetí tábor bych označil jako bojovníci proti starým strukturám. Jsou to bojovníci proti prvním dvěma. Je to tábor dosti slabý na svůj úkol – porazit ty první dva tábory.


Číst dál

Samosoudkyně JUDr. Dana Haňková - demonstrace zlovůle v trestním i opatrovnickém řízení!

… Syny jsem naposledy viděl 13.8.2017, od té doby mne soudní systém nenechá děti vidět a podporuje lživé prohlášení matky, i když se neustále později prokazuje, že si vymýšlí. Respektive matku za křivá a vědomě lživá nařčení netrestá, jen vždy odloží její lživé oznámení.... (v příloze posílám seznam jejích lživých trestních oznámení, které se prokázaly jako účelové a lživé). … Soud měl od 5.1.2018 dle zákona 7 dní na rozhodnutí o mém návrhu, tedy termín pro odpověď (až už zamítavou nebo kladnou) byl 12.1. a soud v této věci nic dosud  nekonal.  Tím pádem soudy můžeme rozpustit, když zvláště v opatrovnickém řízení, nekonají a záměrně nerozhodnou ve zákonem určené lhůtě 7 dní dle §76a.

… Místo toho aby Haňková mé dovolání v pravomocně odsouzeném případu s podmínkou dala už před 3 měsíci na dovolací soud, nebo aby poslala znalci, kterého ustanovila 1.11., podklady pro opatrovnické řízení, nebo aby umožnila bezodkladně otci styk s dětmi, které od poloviny srpna díky nesmyslnému zákazu styku neviděl, tak místo toho se soudkyně stará, aby mne rychle znovu odsoudila do vězení, když jí to napoprvé úplně nevyšlo. …


Číst dál

Projekt OKUPACE 1968

Okupace 68 clovek a tankPořadatel: Muzeum exilu, Jan a Sabina Kratochvil a Ústav K 2001, z.ú., Štefánikova 93/22, 602 00 BrnoOkupace 68 cerna kniha

Termín realizace projektu: srpen 2018

Záměr projektu a jeho krátký popis:

U příležitosti 50. výročí okupace připomenout formou výstav a doprovodné publikace ona tragická léta především mladé generaci, ale přinést i nová fakta, nová svědectví a také neznámé dokumenty i pamětníkům událostí roku 1968.

Výstava bude otevřena 1. srpna 2018 v Brně v Křížové chodbě Nové radnice. Ve večerních hodinách se pak uskuteční v brněnské Hvězdárně beseda účastníků těchto tragických událostí z Polska, bývalého SSSR a Československa. Na tuto besedu zveme okupačního důstojníka Sovětské armády a armády polské. Prostřednictvím ambasád se pokoušíme pozvat disidenty z těchto zemí, kteří se postavili proti okupaci naší republiky. Pozvali jsme též tehdejší parašutisty z posádky v Holešově, kteří se vzepřeli okupačním vojskům, a následně byli Husákovým režimem za tento odpor postiženi. Podařilo se nám zajistit veškeré podklady k obětem jak na naší straně, tak k úmrtím na straně okupačních vojsk.

Dále jsme získali výpověď přímého svědka zavraždění Dany Muzikářové během protestních akcí při prvním výročí okupace v Brně, což vrhá nové světlo na tuto tragickou událost.


Číst dál

František Krejčí odešel do nebeské „Hokejové síně slávy“…

Krejci Frantisek 190118Poslední rozloučení proběhlo v Hořovicích dne 19.ledna 2018 od 14:00 hod.. Krejci Frantisek verejnost 190118

Rodina Krejčích byla duší žebráckého sportu po generace. Dlouho žila v bytě na fotbalovém hřišti, kde jeho otec žil doslova „duší a tělem“ pro žebrácký fotbal a hokej. Byl u postavení hokejového hřiště. Nezapomenu, jak ho poctivě kropil v mrazech, aby byl led co nejlepší. Na otevření kluziště vystoupili slavní sourozenci Romanovi, Hana Mašková, Karol Divín (dnes už je zavezeno několikametrovou vrstvou. Zlí jazykové tvrdí, že se pod ní nalézá i nezákonný odpad…?!). František se „potatil“. Byl předsedou hokejového oddílu doslova do posledního dechu. Dva hokejisté to nemohli vyjádřit a říci lépe. Položili čapku a šálu žebráckých hokejistů na rakev Františka. Hokejistovi se mluvilo těžce, řekl v pár větách vše. Nestihl jsem začátek jeho projevu, podstatné jsem zachytil na videu níže.


Číst dál

O2 Aréna 20.1.2018: Helena Vondráčková a oslava jejích loňských „70“ narozenin

Vondrackova Helena dnesO2 Aréna nebyla kapacitně zcela vytížena. Rezervovaná místa - až na výjimky - vyprodaná zřejmě byla. Mohl jsem zkusit jako novinář vstup zdarma (jako Kubisova Marta cernobilana koncertu Marty Kubišové v Českých Budějovicích 1.11.2017). Volil jsem cestu rychlého, jistého řešení. V posledních dnech, v prodejní síti, nebyly nejlevnější lístky nabízeny, až v den koncertu přímo v Aréně (možná je vraceli instituce, kterým byly nabídnuty?). Bohužel jsem musel koncert opustit po 75 minutách kvůli spojení domů, proto mohu hodnotit pouze tuto část koncertu. Mediálními partnery byly: METRO, Porta a Rádio Blaník.

Koncert začal titulkem „Přej a bude ti přáno“ a slovy oslavenkyně: „Dámy páni držte si klobouky, budeme se vznášet. Jsem ráda, že vás přišlo tolik. Musím se přiznat, že jsem to ani nečekala. Já jsem se na vás strašně těšila. Hrozně jsem se připravovala na dnešní den. Ahoj.“


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing