Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nmeek

Bude KPR opět nedůstojně a hloupě kličkovat, podobně jako v kauze žaloby skvělého soudního čekatele Langera? Bude svět svědkem exekuce Pražského hradu…?!

Dnes o tom rozhodl pražský soud v Hybernské. Vyhověl žalobě redaktora LN Tomáše Němečka na Kancelář prezidenta České republiky (KPR). Kde byla veřejnoprávní média? Proč nevysílala ČT 24 přímým přenosem? Dostavil jsem se jako jediný zástupce veřejnosti. Tuto další právní ostudu Pražského hradu si můžete poslechnout níže. KPR zastupovala ředitelka odboru legislativy a práva JUDr. Dana Římanová. Tomáš Němeček se hájil sám jako promovaný právník – skvěle, byť se jeho argumentaci paní ředitelka v jednom momentě trapně a nedůstojně zasmála. Zasáhl jsem do jednání slovy: „To není k smíchu.“ Děkuji touto cestou paní soudkyni za pochopení a toleranci.

 

OS Praha, Hybernská, jednání: Tomáš Němeček: 8:10 + 24:20 min., JUDr. Dana Římanová: 13:58 + 29:55 min.

OS Praha, Hybernská, rozsudek

Zákon o informacích slouží občanům k získávání informací z veřejných institucí a o veřejných osobách. Z daní občanů jsou placeni. Občané mají nezpochybnitelné právo vědět kolik si úředníci vydělávají a pobírají odměn, tím spíše, jde-li o KPR, která by měla být v transparentnosti informací tou nejpříkladnější z institucí. Zaměstnanci KPR nemohou být v žádném ohledu OS_Praha_Hybernska_prg__Nemecek_220612vnímáni jako soukromé osoby, jak se snažila zdůvodnit strana žalovaná zamítnutí KPV žádosti redaktora Němečka. Soudkyně JUDr. Eva Pechová to řekla a vysvětlila jasně ve svém zdůvodnění rozsudku.

Doufejme, že KPR už tuto svoji ostudu nebude dále zvětšovat a vyhoví žádosti Tomáše Němečka. Jistě si potom čtenáři LN rádi přečtou kolik si pánové Jakl a Hájek vydělávají a pobírají odměn, resp. i kolik vydělávali a pobírali v minulosti. Jistě se za svoji poctivou službu svému prezidentovi nestydí, tedy ani za to, jak jsou za ni honorováni.

Na druhé straně, kdyby to mělo být málo, žádný soudný člověk by se nebránil zveřejnění a uvítal svědectví, jak skromně „slouží“ svému prezidentovi. Pravděpodobnější se tedy jeví druhá varianta a budou-li platy a odměny patřičně zdůvodněny, není zde žádný problém – že by to byl problém? Nechme se dalším vývojem překvapit.

 

Jan Šinágl, 22.6.2012

 

LN_Erarni_nepohodli_230612LN_Hrad_musi_odtajnit_230612

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #4 Plíšek 2012-06-30 06:49
Přátelé,
již význačný Český básník J.S.Machar ve své knize Pět roků v kasárnách píše,že Český národ je národ,který se nikdy nedokázal poučit ze svých chyb a omylů a neustále je opakuje.
Já dodávám: Český národ v průběhu své historické minulosti ztrácel svoji "Národní hrdost".Začalo to na Bílé Hoře,kdy Česká šlechta zradila svého krále,ukázalo se to v období Třicetileté války,kdy v té době významný vojevůdce a pravý vlastenec Valdštein byl zrazen a úkladně zavražděn a vyvrcholilo to v době konce první republiky,kdy prezident Beneš stahl po mobilizaci vojska z hranice a nařídil demobilizaci.
Nejlépe vyzbrojená a vycvičená armáda ve střední Evropě se bez boje vzdala Hitlerovi.
Takže od Bílé hory naši vojáci s vyjimkou legií v Rusku a bojových skupin Čechů a Slováků v USA a Kanadě v období I.sv.války nikdy nebovali za svobodu své vlasti jako organizovaná naše armáda.Vždycky naši hrdinové museli nejdříve odsud utéci,aby bojovaliu pod zástavou jiné země za svabodu nás všech.Tak co od takového národa asi můžeme čekat? Plíšek
0 #3 Miroslav Tomeček 2012-06-26 13:01
pro "Oldřich": Národy v této zemi, zdá se, nejsou schopny vůbec reagovat; nanejvýš
opilecky skákat jako dementní dav při sport. přenosech. Jinak se chovají jako
stádo ovcí, vedené na porážku. Nikdy nebyli ochotni ani schopni boje za svá práva. Stačí se pravdivě podívat na heydrichiádu. A dnes???? Odírají nás ze všech stran. Podívejte se na Řeky, Francouze, Maďary,aspoň demonstrují, ale tady? Sbírají se podpisy, aby mohli bývalí bolševici sedět na hradě....
Jsem starý člověk,celý život mne bolševici trápili a teď je tento národ volí....stydím se za tento národ.
0 #2 Pavel K. 2012-06-26 05:47
A k těmto povedeným kandidátům ještě přibyl bývalý kovaný komunista a dnes významný a bohatý podnikatel Vladimír Dlouhý. To už vypadá jako špatný vtip. Pánbůh s námi a zlí pryč!
-1 #1 Oldřich 2012-06-23 11:46
Ladislav Jakl je další kandidát na presidenta. Co všechno ještě budou muset národy v ČR vydržet.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)