Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN_Zeman_CAR_270612„O post prezidenta se mají ucházet lidé, kteří pro naši zemi něco vykonali. Miloš Zeman mezi ně patří.“ Václav Klaus

„Před chvílí jsem se dozvěděl z internetu, že ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil byl odvolán. Není to žádné překvapení. Klaus hraje takovou hru, aby se to tady nikdy nezměnilo. A není sám. Tento systém je přímo založen na rozkrádání této země. Tak podobně to skončí s církevní restitucí. Nejsem žádný politolog ani komentátor, ale vím, co se děje. Klaus má informace z BIS, jsme členem NATO i členem EU. Má styky na Rusko a to se dá pokračovat. Příštím prezidentem bude Zeman a bude rozhodnuto. Díky. ....“

 

Díky. Nashle. Honza 27.6.2012.“

 

Souhlas, podstatné se děje bez vědomí veřejnosti mezi skutečnými mocnými, Hradem a Moskvou. Odvolání Pospíšila je další ukázkou jejich moci a sebejistoty. Řítíme se plnou parou opět na Východ a většinu národa to vůbec nezajímá. Jak by také mohlo, je stále tam, kam ho mocní chtěli vždy dostat a mít a stále mají. Pokračují tak jinými formami v tom, co začali komunisté, mají to proto o to snadnější. Národ byl zbaven takřka všech pojistek své úspěšné existence, tradice, kultury, paměti a skutečné společenské elity. Mnozí současní mocní se tomuto řemeslu „moci a ovládání“ naučili sami jako komunisté, či převzetím jejich zločinných metod  a praktik. Chudák neusiluje o hodnoty, ale o přežití o to se jim snadněji a bezstarostně vládne. Chudý si v nouzi a v dobré víře často a nevědomě zvolí nového „kata“. Situace není trvale udržitelná. Půjde o to, zda se k moci dostanou noví „kati“, nebo skuteční, důvěryhodní a charismatičtí lídři. Občané potom musí pochopit, že nás čeká méně blahobytu a mnohem více poctivé a tvrdé práce.

Společenský tlak bude podmínkou potřebných pozitivních změn. Ovládají značně média a nepochybně i průběh voleb ve všech fázích, tzn. od volebních průzkumů až po sčítání hlasů. Férovost a dobré mravy může od zločinců očekávat opravdu, ale opravdu jen hlupák či naivka. Ti tyto vlastnosti naopak považují za slabost, hezky o nich mluví, ale nikdy je nemohou skutečně vnímat a pochopit, popřeli by sami sebe!

Darovaná demokracie nemá nikdy dlouhého trvání, ani nemůže. Vážíme si jí teprve tehdy, když si ji vybojujeme,  potom si ji také zasloužíme. Je to stejné, jako si ceníme více věcí ke kterým se dopracujeme vlastní pílí a umem, než které jsou nám darovány. Jinak to být ani nemůže – u normálního člověka. Každý si musí položit a zodpovědět otázku CO PRO TO UDĚLÁM JÁ SÁM? A nejen doma na svém „dvorečku“ a často i za cenu osobních obětí! Proto má demokracie takovou cenu a proto ji může poznat a bránit jen ten, kdo si ji vybojuje či má to štěstí v demokratické zemi vyrůstat.

 

Jan Šinágl, 29.6.2012

 

LN_Dlouhy_Rejzek_280612


 

„Kdo v demokracii spí, probudí se v diktatuře.“

J. W. Goethe


"Vláda založená na nespravedlnosti nemá nikdy dlouhé trvání.“

(Iniqua numquam regna perpetuo manent.)

Seneca (Med.196)

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #2 Pavel K. 2012-06-30 06:22
Oposmlouva. To je to správné slovo, které nám vždy navodí atmosféru nesmrtelného Brdečkova filmu "Limodádový Joe", a s ními nadávky jako "prašivý kojote, páchnoucí skunku, smrdutý oposume...". A to jsou označení, která přesně pasují na tu dnešní sebranku, která nám vládne. A také pro ni přesně platí heslo: "Padouch jnebo hrdina, všichni jedna rodina!" I když hrdina tam vlastně žádný není, to si myslí jen někteří sami o sobě...
+2 #1 mrzílek 2012-06-30 00:46
Demokracie funguje tam, kde se o ni lidé zajímají. Kde neklábosí zbytečně u piva a demokracií žijí, ne chalupou a švejkovstvím.Šv ejk nám zastínil českého Honzu, statečného skromného, který se dokázal postavit a stal se tam kde byl oblíbeným. Na naši stále chuti dělat si ze všeho prču vydělávají ti kteří nás rejdují opět na východ. Zeman pomocí peněz Lukoilu a ti, kteří kteří ho doporučujíKlaus protějšek oposmlouvy. Přesto jsou tu slušní kandidáti. Nekomunisté ani prognosťáci. mají rovnou páteř a tím i morální kredit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)