Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Praotec_echMáme snad už od počátku nedobré základy vysvětlující naše dnešní chování a postoje…?

Úryvek z Dalimilovy kroniky, kde se píše o Čechově vraždě, pro kterou musel opustit svou zemi: "W srbskem yaziku geft zemie, gyez Charwatczy geft gmie. W tey zemy byesse lech, gemuz gmye byesse Czech. Ten muzoboystwa sye doczyny, pro nyez swu zemy prowyny."

Diskutujte: Tajný projev premiéra Nečase k vyhazovu ministra Pospíšila

Patrman 2012-06-29 19:09

„…Je to tragédie tohoto národa, že nenávidí lidi čestné, neboť většina národa nezná čest a má to v genech. Krade se v tomto národě již od nepaměti - od rozparcelování půdy po l.světové válce, až po vyhnání sudetských Němců - a ti všichni zbohatli ze zlodějin a každý, kdo mluví o pravdě je nebezpečný. Nejprve kradli boháčům, pak kradli z majetku sudetských Němců, který patřil státu, pak kradli emigrantům, když utekli a nyní jim zbývá jediné - KRÁST SOBĚ NAVZÁJEM.“

Diskutujte: Má veřejnost právo znát příjmy zaměstnanců Kanceláře prezidenta České republiky Ladislava Jakla a Petra Hájka? Samozřejmě!

Plíšek 2012-06-30 06:49

„Přátelé, již význačný Český básník J.S.Machar ve své knize Pět roků v kasárnách píše, že Český národ je národ, který se nikdy nedokázal poučit ze svých chyb a omylů a neustále je opakuje. Já dodávám: Český národ v průběhu své historické minulosti ztrácel svoji "Národní hrdost". Začalo to na Bílé Hoře, kdy Česká šlechta zradila svého krále, ukázalo se to v období Třicetileté války, kdy v té době významný vojevůdce a pravý vlastenec Valdštejn byl zrazen a úkladně zavražděn a vyvrcholilo to v době konce první republiky, kdy prezident Beneš stáhl po mobilizaci vojska z hranice a nařídil demobilizaci. Nejlépe vyzbrojená a vycvičená armáda ve střední Evropě se bez boje vzdala Hitlerovi. Takže od Bílé hory naši vojáci s výjimkou legií v Rusku a bojových skupin Čechů a Slováků v USA a Kanadě v období I.sv.války, nikdy nebojovali za svobodu své vlasti jako organizovaná naše armáda. Vždycky naši hrdinové museli nejdříve odsud utéci, aby bojovali pod zástavou jiné země za svobodu nás všech. Tak co od takového národa asi můžeme čekat?“

Diskutujte: 70 let Ležáky: Ne odsun, ale nelogické vyhnání

Patrman 2012-06-30 07:36

„Asi je zbytečné neustále reagovat na některé příspěvky, které se týkají oprávněnosti nejen tzv. odsunu Němců nejen sudetských, ale i pražských, brněnských a jejich bestiální vražděni… proč jsme neodsunuli tisíce všech protektorátních státních zaměstnanců - ti všichni podporovali nacisty, zejména tisíce starostů, stovky novinářů, hlasatelů rozhlasu, herců a hereček, pracovníků pracovních úřadů, když stále tvrdíme, že sudetští Němci podporovali Hitlera. Museli bychom odsunut statisíce lidí, kdy manifestovaly na náměstích a hajlovali.“

Nedávno jsem hovořil s paní Zdenou Mašínovou a řekl jí: „Český národ si hrdiny jako byl její otec vůbec nezaslouží a není jich hoden.“ Moudře mi odpověděla: „To není podstatné, podstatné je, aby si člověk zachoval čisté svědomí.“

Dnes před 70.lety byl pplk. Josef Mašín popraven nacisty. Sami nacisté uznali jeho neskutečnou odvahu a statečnost. A v dnešních hlavních večerních zprávách veřejnoprávní televize ČT ani slovo…?! Čest jeho památce!

Zítra začíná v Praze XV.Všesokolský Slet slavnostním průvodem Prahou se začátkem na Václavském náměstí v 10:00 hod. Bude tuto vždy skvělou a nádhernou atmosféru veřejnoprávní televize opět ignorovat jako poslední průvod při XIV.Všesokolském Sletu, kdy ukázala jen torzo, nebo ho bude konečně vysílat celý přímým přenosem a přenesla tuto nádhernou atmosféru do českých domácností...?

 

Jan Šinágl, 30.6.2012

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #10 Jan Šinagl 2012-07-13 13:26
Povšimněte si až chorobnou, vytrvalou snahu pana Adlera neustále zdůrazňovat zločiny nacistů ve válce na nevinných Češích, bagatelizovat a omlouvat zločiny Čechů v době míru na nevinných českých Němcích, schvalovat je jako „spravedlivou pomstu“, a „házet do stejného pytle“ s nacisty a fašisty? Pročpak asi hned po zabrání Československa poslal Adolf Hitler do koncentráků 15.000 sudetských Němců a žádného jiného majitele čs. pasu, pokud nebyl Žid či Rom? Pan Adler nám to jistě brzy vysvětlí, jako jediný majitel pravdy a správného názoru. Nikdy nepochybuje. Závidím mu. Historickými dokumenty podložený teror první republiky proti sudetským Němcům je nezpochybniteln ý, nutně pak vítali Hitlera, kdy jeho skutečnou podstatu nemohli ještě znát. Nehráli si na „lepší“, prostě měli své kvality a přednosti, které opět projevili po vyhnání při vybudování průmyslu Rakouska a Bavorska. Požadovali slíbená práva a stejné zacházení a práva, jaká měli ve státě Češi, kteří netvořili ani polovinu obyvatelstva a kteří se ostatních národnostních skupin vůbec neptali, včetně Slováků, zda si přejí Československo? My jsme byli schopni je vyhnat po několika staletích během pár hodin, v době míru, desetitisíce jich přitom připravit o život a ještě okrást o vše – a z kdysi kvetoucí krajiny a měst nadělat opět zkázu a spoušť, včetně mravní a kulturní, jež trvá dodnes. Měli smůlu, hovořili i německy. Naštěstí pan Adler nepovažuje za vrahy, násilníky a zločince všechny Čechoslováky, kteří volili komunisty a mluvili česky jako oni. S touto „logikou“ u českých Němců ovšem žádný problém nemá. A to ještě jeho další „komentáře“ jsou pro používání vulgarit, osobních urážel a napadání odstraňovány pro porušování etického kodexu tohoto webu, přestože je opakovaně na to upozorňován. „Demokrat“, z jakého mají současní i bývalí komunisté, protifašističtí bojovníci a současná postkomunistick á vláda a společnost radost a pro kterého mají plné pochopení. Možná bude mezi vyznamenanými letos na 28.října, jako kdysi jeho soukmenovkyně Anděla Dvořáková. J.Š.
-2 #9 Karel Adler 2012-07-13 11:08
Dnes, 13. července, je to 69 let, kdy Němci vyvraždili, vydrancovali a vypálili osadu volyňských Čechů na Ukrajině, Český Malín. (www.valka.cz/clanek_11445.html)
Zavražděno bylo 374 Čechů, z toho 104 mužů, 161 žen, 65 chlapců mladších 14 let a 40 dívek mladších 14 let, dále 26 Poláků a v sousedním Ukrajinském Malíně pak dalších 132 lidí. Dne 3. dubna 1944 masakr vyšetřovala 1. Čs. samostatná brigáda pod velením generála Ludvíka Svobody.
Němci na názorném příkladu předvedli, jak si přejí, aby se později zacházelo s jejich civilisty, byť vyjma Rusů na důsledné provádění tohoto neměl nikdo žaludek.
***
Sudetští Němci se dožadovali kolektivního práva na němectví. Kolektivního práva se jim nakonec i dostalo, když se jimi tak obdivovaná Třetí Říše chopila správy nad územím, kde bydleli. Kolektivní právo vede logicky ke kolektivní odpovědnosti a ta pak logicky ke kolektivní vině...
+1 #8 fuck off 2012-07-08 01:51
"Byl praotec Čech vrahem…? ... Máme snad už od počátku nedobré základy vysvětlující naše dnešní chování a postoje…?" tak jestli je sinagl vrahem nebo jeho potomkem, mel by se stahnout z verejneho zivota a resit to s prislusnou instituci
+2 #7 Vitezslav Haramule 2012-07-06 02:32
Cituji Sova:
Pane Haramule, pokud někdo v den, kdy Němci vyvraždili Ležáky toto zpochybňuje a lživě tvrdí že děti a ženy popravovány nebyly tak je to u mě morální odpad společnosti, který se s těmito zločiny ztotožňuje. Bohužel moji předci peklem německého teroru prošli, tak jsem na tyto věci sensitivnější a proto jsem i volil důraznější rétoriku. Pokud vím tak popírání těchto zločinů je i trestné. V žádném případě se na dějiny nekoukám nekriticky a na rozdíl od Sturmbannführera Šinágla si nemyslím, že zrovna Hus byl nějaký bojovník za pravdu a Zikmud liška podšitá. Naopak Zikmund byl velmi schopný politik a Hus obyčejný malý Čech, který se chtěl zviditelnit. Zkuste si jeho učení opravdu nastudovat, pokud by bylo přijato znamenalo by rozkol celé tehdejší společnosti (myslím tím zpochybňování svátostí, tedy např. zpochybněním manželství a následného dědictví). Vlastně ani nevím proč mě tyto žvásty, kterými mě pan Šinágl proti mé vůli zásobuje tak rozčilují.

Pane Sova jsem rad ze jste se zminil o Janu Husovi ktereho prave ti mocni nechali upalit i kdyz to byl prave on co kazal pravdu.Pan Sinagl ma moznost dokazat svou pravdu kdyz mu prave ti mocni daji sanci.Pravda musi zvitezit jak se to dokazalo u bratra Jana Husa i kdyz velice pozde byla jeho nevina potvrzena Vatikanem. Doufam ze dokazat pravdu bratra Jana Sinagla bude jednodusi.CHce to jenom prostou spravedlnost ze strany soudu.
+1 #6 Sova 2012-07-06 01:18
Pane Haramule, pokud někdo v den, kdy Němci vyvraždili Ležáky toto zpochybňuje a lživě tvrdí že děti a ženy popravovány nebyly tak je to u mě morální odpad společnosti, který se s těmito zločiny ztotožňuje. Bohužel moji předci peklem německého teroru prošli, tak jsem na tyto věci sensitivnější a proto jsem i volil důraznější rétoriku. Pokud vím tak popírání těchto zločinů je i trestné. V žádném případě se na dějiny nekoukám nekriticky a na rozdíl od Sturmbannführer a Šinágla si nemyslím, že zrovna Hus byl nějaký bojovník za pravdu a Zikmud liška podšitá. Naopak Zikmund byl velmi schopný politik a Hus obyčejný malý Čech, který se chtěl zviditelnit. Zkuste si jeho učení opravdu nastudovat, pokud by bylo přijato znamenalo by rozkol celé tehdejší společnosti (myslím tím zpochybňování svátostí, tedy např. zpochybněním manželství a následného dědictví). Vlastně ani nevím proč mě tyto žvásty, kterými mě pan Šinágl proti mé vůli zásobuje tak rozčilují.
+5 #5 Patrman 2012-07-05 17:50
A jeste jedna zajimavost o cemz take historikove asi nic nevedi anebo musi badat, aby dokazali, ze jsme Cesi a kdo je vice. Malokdo vi, co u nas zustalo pozustatku po Svedech - zajimave - to neni ani 5 staleti zapomenuto, ale na nase
ciny z te doby zadne dukazy.
Jmena Frybort, Nykryn,Rydval - znamenaji
ve svedstine nebo norstine Fri-bort -frei
weg -Ny-green -nova zelen - Rydval - Rit-val- jezdecka hraz atd. Dokonce nikdo nezkoumal slovo Tyden -
tid-cas koncovka en je jako nemecky clen ein-slovo jiste - juste a dokonce bychom se ani nemeli chlubit Masarykem - massa-ryk - hodne bohaty
Vubec ani Husem - hus znamena vzdycky dum a ne husa, jak nas historikove ucili. Cim se tady chlubime - vlastni blbosti-
ano v davnych dobach o nas ani pes nestekl a sve vyspelosti vdecime sousednimu narodu a to byli Nemci. Mnoha slova v cestine maji germansky zaklad. Nejsme na tom sami - davnymi dejinami se nemohou chlubit ani Polaci a Slovaci.
Jiste to byl osud, ale nam priznivy jinak bychom asi nemeli svuj jazyk, ktery lid poddany si vytvoril z nemeckeho jazyka.
Ostatne ani Benes je z nemeckeho znameho jmen Bönisch a tim spise vynikne, ze se musime Nemcu bat, aby nas nezlikvidovali. Neudelali to ani v dobe kdy nas lid neumel ani psat a Nemci nezlikvidovali ani Luzicke Srby, pokud se nelikvidovali sami jako Slovane polabsti a pobaltsti. Ostuda neni, ze nejsme tak dlouho vyspelym narodem, ale ostuda je ze si toto vse jako i novodobe dejiny vykladame
falasne a lzive.
+3 #4 Patrman 2012-07-05 17:34
Jeste se vracim k usudku - Byl praotec Cech vrahem - Bohuzel vse patri do sfery baji, nebot nas narod na rozdil od slavnych Rimanu, Reku po sobe zadne pamatky nezanechal. Spisovatel emigrant L.Frybort se zcasti o nasich vybajenych dejinach zminuje ve sve knizce Cesi ocima exulanta a prozkoumal zvyky Keltu. kteri v te dobe byli jednim z nejvyspelejsich narodu, obyvajici velkou cast dnesniho Nemecka, Rakouska, Francie a Spanelska- a samozrejme Anglie a Irska. Zustaly po nich u nas nazvy rek a nekterych obci, kdy nas ucili, ze Praha je od slova prahu u dveri a jine pohadky. Nazev Praha je po Keltech ruzne oznaceni, ale zaklad je stejny Praga, Braga, Brag, anebo Jizera Iser, Labe Elbe. Nasi idioti sli tak daleko v historii, ze tomu vsemu prikladali slovensky podklad.
V teto idiotske historii pokracujeme az dosud a proto by bylo kacirske rikat, ze jsme asi Kelty odsunuli anebo je pocestili. Prave odkaz na praotce Cecha a ze by ne on jen sam ale cela jeho druzina mohla take krast a vrazdit, o tom historikove mlci, jako mlci co byl odsun misto pravdy o vyhnani. Je smutne, ze nase deti neucime prave z dejin a pravdu a historikove se tam, kde nejsou dukazy napisi, ze vdecime praotci Cechu - spise by meli patrat neni v nas vice Keltu, Germanu a Franku a zda prave takova sloucenina nevytvorila narod, ktery nevi kam patri.
+2 #3 Jan Šinagl 2012-07-05 09:50
Děkuji Vám pane Haramule. S tím je nutno po takřka totální devastaci všech hodnot a odkazu našich předků, počítat. Mám už rozbitá okna v kuchyni, auto stále více poškrábané, množí se osobní napadání a pomluvy, anonymní pohledy, dopisy atd. Článek o „genocidiu“ jsem právě doplnil o další závažné informace a včerejší fotografii pana Hubálka. Má zajímavou minulost. Rodný domek Mistra Jana Husa se rozpadá – docela symbolické, jako pravda a hodnoty o kterých kázal. Doufám, že Vás moje nová aktivita, kterou bych rád zveřejnil 6.července, osloví a nejenom Vás. Spolupracuji s velmi schopnými lidmi, ale i ti mají někdy neskutečné, jimi nezaviněné potíže, takže se mé aktivity ne moji vinou někdy zpožďují. J.Š.
+3 #2 Vitezslav Haramule 2012-07-05 01:32
Pane Sinagl povazuji Vas ze velice slusneho cloveka ktery informuje sve ctenare bez jakekoliv zaujatosti.Obdi vuji se Vasi trpelivosti a statecnosti a jak jiz jsem nekde napsal kazdy desaty cech je idiot ktery se snazi lidem jako vy komplikovat zivot.Samosrejm e reaguji na komentar te osoby ktera se jmenuje? SOVA?
-2 #1 Sova 2012-07-04 23:53
Šinágle ty SSáku jeden zakuklenej, co kdyby si radši vyprávěl to jak ti tví vafnkamarádíčci zbohatli na majetku židů, které poslali do plynu a neštítili se ani trhat jim zuby, nebo kšeftovat s lidskými vlasy a lidskou kůží. Přestaň mě prosím spamovat svými žvásty o sudeťacích prosím!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)