Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

REGNUM_BOHEMIA… chtěli bychom být druhým Švýcarskem.. ale nikdy se jim nestaneme.. a nejenom proto.. že na to prostě nejsme dost chytří.. kdybychom totiž byli.. už dávno bychom pochopili.. že mít Němce upřímně rádi neboli.. nemyslím ani servilně ani devotně.. neb o nic takového oni nestojí.. ale upřímně a vroucně.. protože drží naši ekonomiku nad vodou.. protože s nimi máme nejdelší hranici.. protože dotuji náš rozvoj ačkoli dobře vědí.. kolik z těch dotací drze rozkrademe a tváříme se jako že nic.. Rusů v Karlsbad se všichni bojíme, holandské vesničky v Krkonoších také nikomu nevadí, ale Sudetenland Němcům nedopřejeme, ačkoli většina Čechů by tam žít nechtěla a jak ta místa vypadají, o tom raději nemluvit.. projel jsem si autem celé pohraničí kolem Čech a snad jen jako samotáři je mi milé.. že se vším si příroda sama poradí a působí to až romanticky.. když pomineme život.. který tam díky Němcům byl.. přiznejme si to.. my si s tím nevíme rady úplně stejně.. jako že čecháčkovská, zlodějská dálnice nikdy nedosáhne kvality Autobahn ačkoli je dražší cenově je.. to víme všichni, že …

Diskutujte: Jmenný seznam osob odměněných za pomoc při dopadení vrahů Heydricha

Jiri Nestler — 2012-07-26 08:20

Antentát na Heydricha - další nesmyslný akt, jako Pražské povstání - aneb povstání počesku, neboť bylo po valce... Sodoma gomora, český mýtus

Diskutujte: Stanislav Pitaš ze Šonova u Broumova v otevřeném dopise vládě ČR: mafiáni, zničíte se sami !

Pavel — 2012-07-26 09:29

Citace Jiri Nestler:

To Rudy> nevím, jestli se mám hlásit zrovna k těmto lidem jako Hus and Co. Historie ukazuje, že minimálně Husismus nebylo to pravé a byla to jen opona ke krádežím a vraždám. Viz Husiti na Zbraslavi, kde zneuctili Přemyslovce. A 1. Republika - pokud se podíváme na jakých základech vznikla, tak Pán Bůh s námi. Odpověď: Asi jste nepochopil, že Hus a jeho myšlenky jsou ve vztahu k husitům asi jako slušná pravicová politika ve vztahu k ODS.

Diskutujte: Vysídlení Němců z Československa

RomanGrey — 2012-07-26 04:57

..chtěli bychom být druhým Švýcarskem.. ale nikdy se jim nestaneme.. a nejenom proto.. že na to prostě nejsme dost chytří.. kdybychom totiž byli.. už dávno bychom pochopili.. že mít Němce upřímně rádi neboli.. nemyslím ani servilně ani devotně.. neb o nic takového oni nestojí.. ale upřímně a vroucně.. protože drží naši ekonomiku nad vodou.. protože s nimi máme nejdelší hranici.. protože dotuji náš rozvoj ačkoli dobře vědí.. kolik z těch dotací drze rozkrademe a tváříme se jako že nic.. Rusů v Karlsbad se všichni bojíme, holandské vesničky v Krkonoších také nikomu nevadí, ale Sudetenland Němcům nedopřejeme, ačkoli většina Čechů by tam žít nechtěla a jak ta místa vypadají, o tom raději nemluvit.. projel jsem si autem celé pohraničí kolem Čech a snad jen jako samotáři je mi milé.. že se vším si příroda sama poradí a působí to až romanticky.. když pomineme život.. který tam díky Němcům byl.. přiznejme si to.. my si s tím nevíme rady úplně stejně.. jako že čecháčkovská, zlodějská dálnice nikdy nedosáhne kvality Autobahn ačkoli je dražší cenově je.. to víme všichni, že.. Němci v Sudetenland měli v roce 1918 právo na sebeurčení.. místo toho jsme jim nařídili mluvit česky a poskytli českého pošťáka a policistu.. hmmm.. dobře si to ten americky president tenkrát prokoumal.. a tak to tady vzniklo a za pár let to bude už století.. a k čemu to vše.. jako že malé.. buransky nafoukané.. prolhané od A do Z.. ušmudlané, zlodějské, ale naše.. ha.. h.. na co mam být hrdý.. že jsme zbaběle po válce zavraždili téměř 300 tis. Němců.. stydím se za to rok od roku víc.. že jsem se narodil mezi takovými smějícími se bestiemi.. udělalo to ze mne úplného samotáře.. protože tak jako tu nemají rádi Němce.. nesnášíte se ve skutečnosti i sami mezi sebou.. žijete v duchu.. každý s každým proti každému.. jen si to nechcete přiznat.. inu život v dopravně obchodní křižovatce Evropy.. ten který miluje Německo.. Roman Grey

Tolik z nejnovějších komentářů. Každý nechť si udělá svůj názor. Byl jsem dlouho Čechoslovákem, hrdý na Československo, na první republiku, na TGM, na Mistra Jana Husa, na husity, dnes už pomalu jen na Mistra Jana Husa… Poté, co jsem se postupně dostával z informačního vlivu a působení komunistické a postkomunistické propagandy, jsem poznal skutečné Rakousko-Uhersko, jeho stále zamlčované klady, výhody a kvality a stával jsem se stále více „monarchistou“. Uvědomil jsem si, že jsme národem velmi schopných lidí, ale i všehoschopných, kteří si ale neumí sám vládnout. Dnes jsem, i jako občan Švýcarské konfederace, přesvědčen o tom, že ideálním řešením tehdejší situace nebyl vznik Československa, kdy se nikdo neptal zda si ho přejí národnostních menšin sudetských Němců, Moravanů, Slezanů, Slováků, Podkarpatských Rusů a dalších a rozhodlo se o vzniku státu, který už od kolébky neměl, resp. nemohl mít dobrou perspektivu. Jsem přesvědčen, že po rozpadu Rakouska-Uherska bylo nejlepším řešením založení státu na principu osvědčeného, švýcarského modelu, tzn. na federativní bázi a jak o ní původně uvažoval i sám TGM.

Jak by se vám líbil název BOHEMIA, kde by všechny národnosti měli stejná práva bez ohledu na jejich počet a přispívali svoji rozmanitostí, svoji kulturou a svými schopnostmi k rozkvětu země a jejíž model by asi nejvíce odpovídal její zeměpisné poloze v Evropě?  Ve Švýcarsku se jinak mluvící menšiny vzájemně respektují, jsou hrdí na své schopnosti a přednosti, ale současně nemají problém obohacovat se i přednostmi druhých. Rádi se navštěvují, ctí se navzájem, oceňují přednosti druhých, ale současně si střeží své typické, tradiční a co je dělá tím čím jsou. Ve Švýcarsku hrdými německými, francouzskými, italskými, nebo rétorománskými Švýcary, ale jakmile opustí svoji zemi, jsou hrdými Švýcary bez ohledu na svoji řeč. Cítím se jako Čech a stále více jako obyvatel BOHEMIE, chcete-li Bohemian – Moravané nechť prominou, mám Moravu rád a rád ji navštěvuji, takže jsem i tak trochu Moravian (Moravák ještě jde ale Bohemák už asi těžko…).

Jsem si vědom, že pro mnohé čtenáře tohoto webu jsou to možná až šokující, chcete-li kacířské myšlenky, stejně tak jako jsem ještě před několika lety negativně vnímal i otázku sudetských Němců, které jsem vnímal jako nacisty a fašisty. Je to ukázkou, jakou roli hraje informovanost veřejnosti a jak je snadno zneužitelná v neprospěch občanů a země, je-li manipulovaná a využívána těmi, kterým ve skutečnosti vůbec nejde o prospěch země a jejích obyvatel a kteří myslí jen na své osobní zájmy. Ten pohled níže z Písku je symbolický a budí naději.

 

Jan Šinágl, 30.7.2012

 

Pisek_Deggendorf

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #23 karel duben 2012-08-19 02:08
Tady bude Německo! A basta!!!
-2 #22 J.P. 2012-08-04 08:42
Jiz jsem nechtel s k Vasim nazorum vyjadrovat, ale vidim, ze se jmeno Adler objevuje nejen ve vztahu k sudet.Nemcum ale k Nemcum jako narodu vseobecne. Dekuji ze jste mi na nektere otazky odpovedel, ale mam dalsi.
1/ je spravny nazor, ze Nemci vzdy meli v planu " drang nach osten.
2/ jaky plan meli Anglicane, kdyz vzali Irum jejich jazyk anebo meli vetsinu kolonii.?
3/Nemci nas take chteli odnarodnovat a proc se jim to na rozdil od Iru nepodarilo?
4/ceske zeme patri Slovanum od nepameti.
Kde jsou Keltove, kteri tam byli nekolik stoleti pred nami? Pry se s nami smichali -
t.j. ze jsme jim take vzali jazyk a kulturu?
5/Nazev Praha -Prag-Brag-Brug jsou keltske.
Kde je mytos Libuse - mesto vidim velike...a tez jmena vsech rek.
Jak je mozne, ze vyspeli Cesi si nedali slovanske nazvy nejen rek ale i obci?
6/ nazev Cechy nebyl pred staletim vubec znam - jen Bohemia,Böhmen, Byern - vse keltske.Proc jsme si ten nazev neponechali?
7/ byla to snaha za kazdou cenu se nepravem chlubit cizim perim?
8/narodovci se prevazne prosazuji takovi, z cehoz jim plynou vyhody,k tomu patri i lzi.
8/ ty lzi pretrvavaji az dodnes.Proc nikdo z historiku a politiku neprizna, ze dekujeme za svoji vyspelost svym sousedum,
jako to rikaji Irove?
9/neznam puvod jmena Adler ale znal jsem mnoho lidi tohoto jmena a byli to Zide
a prekvapuje mne, ze kritizujete Marxe.
10/Jako je dosud zahaleno tajemstvim ucel cesty Hesse do Anglie, tak je take stale
nejasne proc tak vyspeli Keltove u nas zanikli, Nebyli nahodou take odsunuti mene kulturnimi kmeny slovanskych Cechu?????
0 #21 RomanGrey 2012-08-02 21:47
..hmmm..to ano..jsem doopravdy muzem..ktery miluje Nemecko..a dodam jedno usmevne spojeni z jedne reklamy..kdyz ho milujes..neni co resit..
..receno jinak..zadna z urazek a nadavek zde i jinde napsanych na me uprimne..vroucn e a ciste lasce k Nemecku nikdy nic nezmeni..naopak ji bude jen a pouze prohlubovat do posledniho meho vydechnuti..
..jsem na svete uz temer 44let a tak jiz davno zvykly na nejruznejsi druhy trapeni..ktere me mely v mladi zlomit a ucinit ze me jen dalsi smejici se bestii..ktera bude po cely zivot jen zbabele plivat na vse nemecke a pak si pokrytecky sedne do jedne ze tri nejkvalitnejsic h znacek aut na svete..vyrazi trebas do byvaleho Hauptstadt Sudetenland..te dy Reichenberg a tam se na tom hlavnim namesti majetnicky rozkrocim a reknu..to je nam tady ale lepe bez tech strasnych Nemcu...
..ne..tak to se nikdy nestane..a to nejenom proto..ze jsem si nezalozil rodinu a tak me nikdo z nenavidicich nema cim vydirat..nybrz predevsim proto..ze jako muz narozeny v beranu milujici pravdu ctim po cely svuj zivot starou germanskou moudrost ze.. RADEJI MRTVY NEZ OTROKEM ..
..vim dobre..ze jedinec nic nezmeni..navic zivotni bolesti uzavreny samotar..ale po shlednuti toho nechutneho hnusu jmenem Mein kroj..kde se ti radoby umelci drze a verejne vysmivali mym byvalym spoluobcanum..j sem se rozhodl dat jasne a takto verejne najevo..ze takovi v Bohemia nejsme uplne vsichni..
..jako Cech citim potrebu rici..stydim se za takove hulvatske projevy neucty..je mi to hluboce lito a za ty bytosti se vsem milovanym Nemcum omlouvam..ostat ne stejne jako za to nedustojne vyhnani..odporn e zbabele vrazdeni a kradeze vaseho po staleti vytvareneho majetku..
..a stejne tak milovanemu Nemeckemu narodu dekuji za vse..
..jste pro me tvurci kultury..nosite le svetla..a vzestup vasi nadherne zeme mirovou..demokr atickou cestou je nezpochybnitelny..
..ten..ktery miluje Nemecko.. RomanGrey
+6 #20 Jan Šinagl 2012-07-31 15:24
-6 #19 David Navara 2012-07-31 13:21
Cituji Karel Adler:
Fajn, když to citovat umíš, tak se tím i koukej řídit.

Cituji Jiri Nestler:
To Karel, Navara a normalni obcan etc.;
beda tem,kteri rikaji zlu dobro a dobro zlu, kdo vydavaji tmu za svetlo a svetlo za tmu, kdo vydavaji horke za sladke a sladke z horke.

Stary Zakon


Každý sám sebe odsoudí. Že, Honzo - pravdo?
-7 #18 Karel Adler 2012-07-31 13:07
Fajn, když to citovat umíš, tak se tím i koukej řídit.

Cituji Jiri Nestler:
To Karel, Navara a normalni obcan etc.;
beda tem,kteri rikaji zlu dobro a dobro zlu, kdo vydavaji tmu za svetlo a svetlo za tmu, kdo vydavaji horke za sladke a sladke z horke.

Stary Zakon
+4 #17 Jiri Nestler 2012-07-31 12:47
To Karel, Navara a normalni obcan etc.;
beda tem,kteri rikaji zlu dobro a dobro zlu, kdo vydavaji tmu za svetlo a svetlo za tmu, kdo vydavaji horke za sladke a sladke z horke.

Stary Zakon
-7 #16 Karel Adler 2012-07-31 12:46
Herr Neser, neser.
Hele skřete, co kdybys zalez tam, kam Slunce nesvítí a nevystrkoval vodtamtud ksicht?!
Za komouše je nutné děkovat v první řadě velkoněmeckému šovinistovi Marxovi.

Cituji Jiri Nestler:
no tak Karle,,, kdepak je ta tvoje ceska vlezlost-slusnost? Ze by ceska agresivita a intolerance byly tvuj naturel? A jak cesi ukradli zidovsky majetek, tak rozkradali nemecky majetek a nasledne po 1948 majetek nezbolsevisovanejch cechu...
+2 #15 Jiri Nestler 2012-07-31 12:37
no tak Karle,,, kdepak je ta tvoje ceska vlezlost-slusno st? Ze by ceska agresivita a intolerance byly tvuj naturel? A jak cesi ukradli zidovsky majetek, tak rozkradali nemecky majetek a nasledne po 1948 majetek nezbolsevisovan ejch cechu...
+3 #14 Jiri Nestler 2012-07-31 12:34
no tak karle, proletari - vono na jazyku v cesku nepoznas kdo je kdo... Vono dneska mluvi spisovne kazda Lidl-prodavacka , ale kloudnou myslenku neda dohromady. TO je dalsi ceskej mindrak - 1 000 000 gramatickejch pravidel a dalsi 2 000 000 vyjimek z tech pravidel. V kazdem pripade komunismus byl v mnohem jeste horsi a odpornejsi nez nacismus. Ale obe totality byli velice blizke. A komunismus v ceskem pojeti byl hnus hoch -10.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)