Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

TrikoloraPovstaňme proti korupci

„Povstaňme proti korupci“ je asi myšlenka, která čím dál více napadá všechny morálně nedeformované a občansky statečné lidi v České republice. „Povstaňme proti korupci“ je ale i výzva pro Vás, kteří jste rezignovali a korupce Vám připadá jako donquijotský problém. Najděme své trikolóry z roku 1989 a připevněme si je na své klopy a rukávy, na zrcátka a antény svých aut i na dveře a kliky svých kanceláří. Nosme je všude a nosme je hrdě. Nečekejme s tím na druhé. Začněme s tím...  Hned! Teď!

Vytlačme postupně z radnic, úřadů, i ostatních institucí všechny Lumpy s maskou ctihodných mužů a žen tím, že budeme při každém jednání dávat nekompromisně najevo svou vysokou morální úroveň. Poctivost od nich budeme také důsledně vyžadovat i za cenu vlastních, pohříchu pouze materiálních obětí. Dávejme najevo svou vysokou mravní úroveň i v běžných situacích svého občanského života.

Není to naivní idealismus. Ať se jim to líbí nebo ne, je to to, co dělí skutečně civilizovaného člověka od živočišné říše a zbytku lidské populace. To co se zdá idealistické, je možné žít!

Na všech pramenech, od nejvyšších po nejnižší úrovně, se usídlily „ŽÁBY“, kterým nejde o svobodu, demokracii a morálku. Jsou to lidé, kteří by i za totality byli komunistickými kádry a zneužívali by jakékoliv společenské zřízení.

V demokracii nejde udělat revoluci. (Proti čemu? Proti svobodě?) Jde ale udělat něco překvapivě jednoduchého. Postavme pevnost našich charakterů a mravních zásad proti sofistikovaným, ale slizkým metodám Zlodějů v drahých oblecích, zlodějíčků v klotových rukávech i parazitů přisátých na státní i městské rozpočty.

Je to cesta k lepší blízké budoucnosti.

Je to cesta ke spravedlnosti.

Je to cesta k odhalení zatím „ctihodných ŽAB“ sedících na „zlatém prameni“.

Jen důsledným uplatňováním svého vysokého morálního statutu je můžeme dostat z „pramene“ tam, kam skutečně patří – na lidskou a společenskou periférii.

Nepromarněme tuto cestu.

Nechceme přece nadále klopit zraky, když se nás v cizině zeptají: Where are you from?
Chceme s hlavou vztyčenou a přímým pohledem odpovědět: I am from the Czech Republic. And You?

Jsme ti, kdo chtějí žít čestně. Jsme ti, kdo chtějí usínat spravedlivě. A nakonec jsme ti, kteří za sebou chtějí zanechat poctivou stopu v dějinách.

Chceme být znovu hrdí na svou vlast. Ne se za ni stydět jako nyní.

My všichni, kteří jsme byli v ulicích v Listopadu 89, nebo i šikanováni, a dokonce zbavováni svobody za své postoje v komunistických dobách, ale i všichni ostatní hrdí občané s dobrou vůlí a pevným charakterem a i vy, kteří jste se již ušpinili, ale tak trochu se za to v tichém koutku své duše stydíte, ale máte dobrou vůli to napravit. Přidejte se také k nám: Připevněme si trikolóry a nosme je jako výraz svého postoje všude. Podle nich se poznáme.

Podle nich nás poznají!

Šiřte prosím tento odkaz všemi cestami.

http://www.trikolorou-proti-korupci.cz/

 

P.S.

Petici jsem podepsal a plně podporuji. Problémy se sami od sebe nevyřeší. Kdo řešení očekává od zkorumpovaného a zločinného státu, dočká se toho nejhoršího. Svobodu, demokracii a spravedlnost si zaslouží jen ten, kdo o tyto hodnoty trvale usiluje. Nepozná a neocení je jen ten, komu byly darovány a který o ně sám nikdy neusiloval. J.Š.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #3 Pelikán Lubomír 2012-08-02 23:25
Pane Pijáku mně naopak připadá směšné,že velká většina národa, (podle odhadů až 90 %)nadává na to co se nyní v ČR děje, ale jen pouhé 2-3 % lidí nějakým způsobem bojuje proti rozkrádání státu a arogantní zvůli našich mocipánů.Nevím na co ostatní čekají,asi na Blanické rytíře,že? Čím méně budeme dávat najevo,že se bojíme, tím horší to bude. Mám 10 vnoučat a nechci,aby jednou říkali: proč ten děda a mí rodiče nic nedělali,proč nám nechali tu zemi tak zdevastovanou a rozkradenou. Váš pohled na věc mi připadá,nezlopt e se, zbabělý.
+3 #2 Jan Šinagl 2012-08-01 10:17
V pořádku pane Pijáku, máte jiný konkrétní návrh na řešení situace než pohodlné negace snahy o řešení? Měli bychom se konečně naučit situaci řešit a ne negovat hned vše předem, než vůbec něco začalo. Jistotu nemůžete mít nikdy, jen smrti a toho nejhoršího, když nic neuděláte. Chcete snad čekat, že se to udělá samo, nebo někdo jiný za nás, jako tomu bylo často v minulosti? Váš postoj nahrává právě darebákům a zločincům. Život je o víře, naději a důvěře a ne o "jistotách". Těmi nás "krmili" komunisté a jak vidět máme to stále v našem myšlení zakořeněno. J.Š.
+2 #1 Pavel Piják 2012-08-01 07:34
Prosím, nezesměšňujme se !! Copak nikoho z vás nenapadne, že prvními lidmi, kteří si hrdinně připnou na klopu trikolóry, budou právě ti největší kariéristé z politiky? A to znamená, že se mezi ně řadí i dnešní korupčníci !!! Copak nevíte předem, že nám ČT rychle představí ve svých tupých debatách "slušné" politiky typu Dlouhého, Haška, Rátha, Stanjury a dalších..., kteří se budou před kamerou vystavovat, aby si té trikolory všiml celý národ? Podobné teatrální projevy vedou pouze k manipulaci voličů. Nikdo z nás přece nemůže soudit člověka podle toho, co si připne na klopu. Autor tohoto nápadu mi připadá, jakoby se narodil včera a není mu nic známo o pokřivených českých politicích, jejichž jedinou prací jsou sliby a podvody. Ať taky ve své výzvě řekne, jak zabrání nošení trikolóry např. legislativcům, kteří uzákonili vyvlastňování akcií drobných akcionářů, koncesionářské poplatky, zákon o exekuci atd... To jako k nim přistoupí a strhne jim ten kousek plátna? NE NE NE !! Nepotřebujeme blbé nápady, potřebujeme sebeúctu a zbavit se lenosti. Dokud budeme pouze kroužkovat, nosit trikolóry a nebo jinak kňučet, budou mít mafiáni pořád dostatek zábavy na náš úkor.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)