Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Helvtsk_k

Omlouvám se za zpoždění webu www.sinaglforpresident.cz , který měl být spuštěn dnešního dne 1.8.2012, na vyřešení se pracuje!

... Dnes panu Habermannovi volají lidé z Lubníku s prosbou o radu a pomoc, dokonce i radní! Když i za jejich práva roky bojoval u soudů, tak je nezajímal, resp. byl napadán, pomlouván a hrubě urážen. Obdivuhodný občanský postoj pana Habermanna. Na takových lidech a charakterech se dá spolehlivě budovat demokracie a zajišťovat svoboda. ...

 

Lubník – diskuse oficiálních stránek

1. 4. 2012 18:35

Dne 15.12.2011 jsme byli „pozváni“ na návštěvu VAKu v Jablonné nad Orlicí. Předložili nám Dohodu o narovnání k podpisu spolu s obálkou s 200.000,– Kč. Samozřejmě jsme toto tzv. „narovnání“ odmítli, byl v něm pasus mlčenlivosti se sankcí 500.000,–Kč. Soudní řízení pokračovalo dne 27.03.2012. Snaha VAKu o mimosoudní řešení pokračuje. Do cca. 07.04.2012 chtějí další „nabídku“ předložit. Jsme zvědaví jak bude tato nabídka vypadat. Obsah smlouvy můžeme každému, kdo má zájem,zaslat v PDF per e-mail. Jen považujeme za škodu, že se obec Lubník dne 13.07.2006 ne­zastala dodržování platných zákonů a přepisů ke škodě nejen naší rodiny, ale i ke škodě všech, zdůrazňuji všech občanů!

Komentář z jednání 27.03.2012 u KS v Hradci Králové:

Nedivme se stavu české justice, když má ve svých řadách takové osoby jako je JUDr. Věra Adámková. Za hloupost a neschopnost nikdo nemůže, ale má-li na hlavě talár, tak už by to občanům nemělo být lhostejné a že podobných „talárů“ máme v naší zemi požehnaně!!! 20.000 občanů podepíše poslušně otřesnou smlouvu VAK a jen jediný občan Habermann Wolfgang se roky bránil až si vynutil smlouvu jak má být. Za to je nenáviděn, místo chválen a dáván za příklad ostatním. Samozřejmě hraje roli jeho německý původ. Zdá se, že lidí, ochotných páchat zločiny na nevinných, jako tomu bylo při poválečném vyhnání, neubylo, ale naopak přibývá. Najdou se mezi obyvateli, ve firmách a bohužel i v řadách české justice.*

S pozdravem Habermann

5. 7. 2012 18:19

Reakce na příspěvek pana Wolfganga Habermanna, zveřejněný dne 01.04.2012 v dis­kusním fóru na webových stránkách obce Lubník.

Obchodní společnost Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a. s. (dále jen VaK) vede s rodinou Habermann dlouholetý soudní spor. V jeho závěru se řeší požadavek žalobců-rodiny Habermann na odškodnění za způsobenou morální újmu. Soud v době soudního řízení obě strany vyzval k uzavření smíru. Společnost VaK jen projevila ochotu nepokračovat v soudním sporu a jako projev dobré vůle nabídla uhradit cca polovinu požadované částky, jak to bývá obvyklé. Toto řešení bylo projednáno na zasedání představenstva společnosti dne 2. 12. 2011 usnesením č. 10/12/2011. Na osobní schůzce s panem Habermannem, na které mu byl návrh na mimosoudní vyrovnání nabídnut, byla upřesněna částka za právní služby. Tato částka převýšila sumu projednanou představenstvem společnosti. Proto představenstvo na zasedání dne 2. března 2012 revokovalo výše uvedené usnesení a ponechalo další vývoj kauzy na rozhodnutí soudu. K dalšímu obsahu příspěvku pana Habermanna se společnost VaK nebude vyjadřovat.

V Jablonném nad Orlicí dne 2.7.2012

Ing. Vlastislav Vyhnálek, předseda představenstva

10. 7. 2012 21:17

Ing. Vlastislav Vyhnálek: ..ano pane Vyhnálku, tak se věci mají, a nikdo jiný než soud, v tomto případě to budou zřejmě soudy, na tom nic nezmění. Že máte na vaší straně paní soudkyni Adámkovou, je nám jasné. Vrchní soud v Praze již v mnoha případech rozsouzené věci ani nevrací, ale rozhodne sám, jak to bylo v případě naší žaloby proti obci Lubník. Žádali jste za eventuelní porušení naši mlčenlivost o kauzách, které byly a jsou vesměs veřejně projednávány s vaší společností, 500.000,– pokuty. Zřejmě jste chtěli veškeré výdaje, které jste skrze vašich nezákonných akcích měli, z nás takto vytřískat, podobně jako váš požadavek za přeložku vaší zřejmé černostavby 1,500.000,–Kč. Proti tomu byla vaše nabídka odškodnění přímo směšná, ne-li urážlivá, nehledě k tomu, že vyplácení finančních částek nad 100.000,–Kč je přípustné jen za přítomnosti notáře.

rodina Habermann

http://lubnik.blueforum.cz/8153/tema/43598/strana/1/#post-351620

Dnes panu Habermannovi volají lidé z Lubníku s prosbou o radu a pomoc, dokonce i radní! Když i za jejich práva roky bojoval u soudů, tak je nezajímal, resp. byl napadán, pomlouván a hrubě urážen. Obdivuhodný občanský postoj pana Habermanna. Na takových lidech a charakterech se dá spolehlivě budovat demokracie a zajišťovat svoboda. Ovšem musí jich být více, aby nám opět nezačali absolutně vládnout hlupáci a všehoschopní. Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Pan Habermann si dnešní vládu jistě nezaslouží ani tak hloupou a neschopnou soudkyni JUDr. Věru Adámkovou z KS Hradec Králové, které jsem to také na místě do očí řekl: „Paní Adámková, Vy jste se stala soudkyní omylem.“ Výsledkem je moje žaloba na stát, která byla právě odložena, tentokrát na neurčito, pro trvalé onemocnění soudkyně OS v Berouně…

Dnes slaví Švýcarsko svůj státní svátek (i v Praze na Žofíně od 17:30 hod.). Blahopřeji! Je mi ctí být i občanem této země s tak dlouhou tradicí demokracie. Po celé zemi jsou rozsety tisíce „Habermanů“ už po staletí. Díky jim zapustila demokracie ve Švýcarsku hluboké, neodstranitelné kořeny, kdy občané jsou vždy připraveni aktivně jednat, je-li demokracie a svoboda v jejich zemi ohrožena.

Omlouvám se za nedodržení slova a nespuštění mnou již dlouho avizovaného webu www.sinaglforpresident.cz.  Vyskytly se nemalé potíže, které doufám budou brzy vyřešeny. Na zprovoznění tohoto mého „presidentského“ webu naváže web www.sinaglnahrad.cz, který není moji iniciativou, ale kterou vítám jako i další podporu v jakékoliv formě od občanů, kterým není situace v naší zemi lhostejná a kterou je nejvyšší čas začít řešit.

 

Jan Šinágl, 1.8.2012

 

378 dní rodina se dvěma dětmi bez vody a soudkyně KS Hradec Králové, JUDr. Věra Adámková to stále nedokáže pochopit !!!

Jan Šinágl versus soudkyně JUDr. Věra Adámková z KS Hradec Králové

Neuvěřitelný rozsudek OS v Berouně ve věci mé žaloby na MsP!

Ústavní stížnost ve věci skandálního jednání soudkyně JUDr. Věry Adámkové z KS Hradec Králové

Věra Adámková novinářům: Velmi mě mrzí vaše krvežíznivost

 

Adamkova_1Věra Adámková, soudkyně:

Tak jestli… tak to je celá ta senzace… Mě osobně mrzí vaše krvežíznivost. Jak prahnete po hlavě soudce. Ano. České justici hrozí další skandál. ČT 1, že? Mě to osobně velmi mrzí. Že žádný skandál to není. Je to prostě žaloba (nesrozumitelné)

Vlastimil Weiner, Česká televize

Dovolíte, já se musím ohradit proti vašim slovům, protože…

Věra Adámková, soudkyně:

A když už dáváte správcům konkurzní podstaty titul, tak byste mohli i soudci taky. Já nejsem ješitná ale… Ten titul mě něco stál. Když zásadně říkáte třeba správce konkurzní podstaty, pan inženýr, ale u soudců jenom to, tak byste taky mohl...

Vlastimil Weiner, Česká televize

Profesor Václav Klaus taky neříkáme…

Věra Adámková, soudkyně:

Prosím?

Vlastimil Weiner, Česká televize

Taky neříkáme profesor Václav Klaus, říkáme Václav Klaus

Věra Adámková, soudkyně:

To je něco jiného, že…

Vlastimil Weiner, Česká televize

Děkujeme, nashledanou

 

P.S.

Mimochodem má paní Adámková ve své kanceláři hned vedle soudní síně neskutečný nepořádek, výstižněji řečeno bordel (dámy nechť prominou). K rukám předsedy KS Hradec Králové byla podána stížnost, neskutečný bordel stále přetrvává, jak jsme mohli opět vidět při posledním soudním jednání, kdy sama paní Adámková nabízí čekající veřejnosti pohled na hrůzu ve své kanceláři. Zřejmě je to pro ni normální. Co ovšem můžete očekávat od bývalé komunistky, že. Ten titul ji jistě něco stál, určitě ne námahu a tomu odpovídající znalosti. Takových postkomunistických „vykopávek“ najdete v české justici nespočet. Nedivme se potom stavu práva a spravedlnosti, kdy schopní soudci jsou stále v menšině a kdy neschopní musí „vyvažovat“ svoji neschopnost posluhováním mocným, nikoli službě právu a spravedlnosti, která je v podstatě vůbec nezajímá, díky stupni intelektu, kterým je příroda obdařila. Je neštěstím pro společnost, když takovýmto lidem svěřuje tak odpovědná místa. Nemůže to být bez následků. J.Š.

 

Vězeňská vzpomínka

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)