Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin_a_bohorodickaZa tento výrok dostaly tři mladé ženy 2 roky nepodmíněně! Řekly pravdu na tom nejsprávnějším místě. Co si myslet o představitelích pravoslavné církve, když prohlásí: „Moc LN_PUSSY_RIOT_180812Putina je od Boha.“ Pokud PUSSY RIOT měly podle soudu urazit pravoslavný chrám, tak jej mnohem více urážejí tímto výrokem nejvyšší představitelé pravoslavné církve. Pokud musí Putin odsuzovat za pravdu mladé lidi a maminky, tak už je na tom opravdu, ale opravdu hodně špatně a nepomůže mu už ani „moc od Boha“ a podpora pokryteckých, korupčních patriarchů. Putin by jim mohl udělit milost - jejich odpověď je obdivuhodná a jasná: "O milost by měl požádat on nás!" Anna Politkovská by dnes měla další téma na reportáž! Také hlásala a bojovala za pravdu svobodu a spravedlnost. Byla zavražděna - příliš vadila mocným. PUSSY RIOT jsou její nástupkyně ve jménu obrany stejných hdnot, byť jejich způsoby se mohou mnohým jevit diskutabilní. Psaním slušných dopisů do Kremlu by asi těžko něčeho dosáhly. Rusko se stává opět Říší nebezpečného zla, ohrožující svět i když už se nejedná o stejnou ideologii. Cíle a metody se nezměnily, pouze nejsou už tak viditelné. O to více se staly  nebezpečnými. Níže "Punková modlitba skupiny PUSSY RIOT Bohorodičko vyžeň Putina" - těžko byla citována při vynesení rozsudku…?! - Děsivé skutečnosti o nezákonnostech v procesu s PUSSY RIOT

Je smutné, že se od tohoto diktátora nechává vyznamenávat prezident České republiky Václav Klaus, nositel Puškinovi medaile. Má vždy ve zvyku mluvit ke všemu, všemu rozumí, obávám se, že tentokrát bude opět mlčet jako vždy, když jde o Rusko.

 

Jan Šinágl, 17.8.2012

* * *

Punková modlitba skupiny PUSSY RIOT Bohorodičko vyžeň Putina!

Bohorodičko, Panno, vyžeň Putina, Putina vyžeň, Putina vyžeň.

Klerici v černém, zlaté nárameníky, farníci se plazí, aby se klaněli.

Přelud svobody na nebesích, Gay přijde poslán v okovech na Sibiř.

Hlava KGB, jejich hlavní svatý, vede demonstranty do vězení v doprovodu eskorty.

Aby nejsvatějšího neurazili, musí ženy rodit a milovat.

Sračka, sračka, Boží sračka.

Bohorodičko, Panno, staň se feministkou, staň se feministkou, staň se feministkou, staň se feministkou.

Církevní chvála prohnilým lídrům, kříž nesoucí procesí z černých limuzín.

Do školy za tebou přichází kazatel, utíkej na hodinu a dones mu peníze!

Patriarcha Gunďaj věří v Putina, lepší by bylo, kdyby ten čubčí syn věřil v Boha.

Opasek Panny Marie masové protesty nenahradí, na demonstracích je Bohorodička s náma.

* * *

Výbor na odhalování teroru KSČ v lágrech

Protest proti rozsudku nad dívkami z Pussy Riot

* * *

„Dnes po poledni vynáší slovutný Ruský soud odsuzující verdikt za protestní rockové vystoupení v kostele. Je to velmi tristní poslech řeči soudkyně a pohled na želízka na rukou mladých žen, zavřených v neprůstřelné kleci ověšené řetězy, těžký koloniální středověk! Jak to vnímáte? Jak silný máte cit pro svobodu člověka a jakou máte empatii? Rozhoupe Vás to k vyjádření protestu? Pokud ano, přijďte!“

Jiří Kotek, Karlovy Vary 17.8.2012

http://www.radnicnilisty.cz/pussy-demo-karlovy-vary/

 

LN_PR_Chladnou_zemi_TN_180812

Ve světě se protestuje, české popové hvězdy k soudu s Pussy Riot mlčí

Pussy Riot: Člověk by hned byl pro zproštění obžaloby. Jenže něco tu skřípe.

Děsivé skutečnosti o nezákonnostech v procesu s PUSSY RIOT

 

* * *

Moskevské déjà vu

Téměř tři hodiny trvalo vyhlášení rozsudku soudu I. stupně nad třemi členkami skupiny Pussy Riot (video), a sledovat je byl silný zážitek. Nechci komentovat samotný proces, to jsem udělal jinde a nenapsal bych stejně nic jiného, než co na České posici uveřejnil Jan Schneider. Raději se zaměřím na několik detailů, které mne při poslechu napadly a které mám za symptomatické a zajímavé i z hlediska české soudní reality.

Celý článek: http://paragraphos.pecina.cz/2012/08/moskevske-deja-vu.html#more

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #25 John 2012-08-30 00:51
Vzhledem k tomu, že 90% příspěvků čtenářů jsou zvratky komunistických prasat, která kvůli jiným přestupkům Pussy Riot klidně odsouhlasí jejich dvouleté uvěznění do kriminálu za politický protest proti diktátorovi a vrahovi Putinovi, nemá cenu je číst.

Už samo jednostranné známkování potvrzuje, že příspěvky a známky zde dávají téměř výlučně bolševická a nedemokratická prasata, která by za přestupky puberťáků klidně znovu s námi zavedla mostrprocesy z 50.let. Takže táhněte do vaší Moskvy. I s tou vaší zločineckou pravoslavnou církví, která je s ožralým zločincem a miliardářem patriarchou Kirillem prokazatelně zločineckou organizací KGB a bývalé KSSS a tedy nástrojem diktatury.

Už jenom za omlouvání totalitního ruského režimu po 20 letech vraždění opozice a novinářů patříte na doživotí do basy anebo na Sibiř. Možná tam jednou skončíte soudruzi komunisti.
+6 #24 Oldřich 2012-08-28 17:19
Cituji Miroslav Tomeček:
Prosím, aby slovo "Bůh" bylo ve spojení s křesťanstvím psáno gramaticky správně, tedy s velkým B; opačný postup ukazuje na nevzdělance nebo dokonce na ignoranta.


Jak pro koho pane Tomečku. Ateisté s Vámi souhlasit nemusí a nebudou. Česká gramatika to také vidí jinak. Podstatné jméno bůh se píše s malým bé. Velké bé se píše až tehdy, když se jedná o Boha stvořitele, Boží přikázání atd. Na velkém bé ve slově bůh za každých okolností trvají jen bigotní rádobyvzdělanci a fanatici.
-8 #23 Miroslav Tomeček 2012-08-28 15:07
Prosím, aby slovo "Bůh" bylo ve spojení s křesťanstvím psáno gramaticky správně, tedy s velkým B; opačný postup ukazuje na nevzdělance nebo dokonce na ignoranta.
-13 #22 Jan Šinagl 2012-08-26 10:06
+15 #21 Sova 2012-08-26 01:00
Vitezslav Haramule: máte naprostou pravdu, největším paradoxem je že ta polonahá blbka poslala k zemi památník obětem Stalinistického teroru. Nějak nechápu co tím sledovala, že by se jí po těch dobách stýskalo. Jediné co mě zde děsí je hassliebe pana Šinágla, na jedné straně se snaží pasovat do role antikomunisty a na druhé straně má komunismus tak zarostlý pod kůží až se mi chce z toho brečet, od znovuzavedení cenzury počínaje a obhajobou ničitelů památníků obětem Stalina konče.
+12 #20 Sova 2012-08-26 00:53
A dovolte mi ještě jednu takovou malou paralelu. Nedávno byl pan Šinágl na setkání Sudetenlandsman schaftu pod širým nebem. Přišel tam i pan Martin Dušek ve "svém" kroji sestaveném s kožených kalhot po dědečkovi a pionýrského šátku. Přišel naprosto v pokoji, po nikom nepokřikoval, nikoho neurážel do nikoho nekopal a jen pokojně diskutoval s přítomnými. Jakmile to zjistil pan Šinágl začal hystericky křičet, vyzývat přítomné k jeho fyzické inzultaci a hned ho napráskal místní policii, které napovídal kdovíco, takže pana Duška odvedli v klepetech.
A nyní se ten samý pan Šinágl zastává dívčin, které vtrhly zakuklené do chrámu, urážely přítomné věřící a kopaly do nich (chce se to kouknout na celé video a ne ten sestřih podbarvený playbackem) a naprosto nevhodně oblečené řvaly a provokovaly.
Zajímalo by mě jak by se pan Šinágl zachoval, kdyby přiběhly na zmíněné setkání, které by se ještě navíc konalo někde v soukromých prostorách. Byl by stejně tolerantní, nebo by ječel a volal policii a dožadoval se co nejpřísnějšího trestu?
Moudrý člověk ví, že druhému musíme poskytnout minimálně tolik tolerance, kolik sami vyžadujeme (a naopak), jenže to egocentrické nuly jako je pan Šinágl a členky Pussy riot bohužel nikdy nepochopí.**
+13 #19 Sova 2012-08-26 00:51
Koukám, že tu otázku jsi zase smazal. Tedy znova. Šinágle myslíš, že např. v Německu by nebyli potrestáni výtržníci, kteří ničí policejní auta, převlékají se do policejních uniforem a pak kradou v obchodech, pořádají sex na veřejnosti v muzeu, obnažují se na veřejnosti a przní potraviny v supermarketech, čmárají po zdech falické symboly a kopou do lidí v kostele? Dále mi prosím vysvětli co je na této otázce urážlivého aby jsi ji mazal? To že na to neumíš odpovědět je Tvůj problém ne problém tazatele!!!!*
-15 #18 Jan Šinagl 2012-08-25 00:40
Obávám se, že v současném Rusku lze efektivního úspěchu, resp. max. možného působení, dosáhnout právě takovýmito, či podobnými akcemi. Proto je nelze hodnotit měřítky běžnými ve vyspělých zemích. J.Š.
+1 #17 V.H. 2012-08-24 21:18
Cituji Jan Šinagl:
Pane Haramule, v Rusku je možné vše i udělat ze slušných lidí "mrchy" či ještě něco horšího. Spekulovat můžete do nekonečna. Podstatné je, že upozornily svět na Putinovo Rusko a bezpráví v něm panující. Gary Kasparov jistě nepatří k lidem, kteří by nebyli informováni. Podpis mezinárodní petice na podporu PUSSY RIOT byl pro mne samozřejmostí. J.Š.

Cituji Jan Šinagl:
Pane Haramule, v Rusku je možné vše i udělat ze slušných lidí "mrchy" či ještě něco horšího. Spekulovat můžete do nekonečna. Podstatné je, že upozornily svět na Putinovo Rusko a bezpráví v něm panující. Gary Kasparov jistě nepatří k lidem, kteří by nebyli informováni. Podpis mezinárodní petice na podporu PUSSY RIOT byl pro mne samozřejmostí. J.Š.

Putin, KGB agent v NDR neni zrovna osoba kterou bych obdivoval a ani si nedelam iluse o vedeni ortodoxni cirkve v rusku ale proste nerozumim tomuto druhu protestu.Mel bych hruzu kdyby moje dcera protestovala stejnym zpusobem.Kdyz jiz nic jineho tak si vybrali opravdu ten nejpitomejsi zpusob.
V H.
-14 #16 Jan Šinagl 2012-08-24 20:54
Pane Haramule, v Rusku je možné vše i udělat ze slušných lidí "mrchy" či ještě něco horšího. Spekulovat můžete do nekonečna. Podstatné je, že upozornily svět na Putinovo Rusko a bezpráví v něm panující. Gary Kasparov jistě nepatří k lidem, kteří by nebyli informováni. Podpis mezinárodní petice na podporu PUSSY RIOT byl pro mne samozřejmostí. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)