Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Magnick_SergejOdmítneme novodobý Marshallův plán a Temelín, postavený Ruskem nás opět posune na Východ a ponechá pod kuratelou a vlivem Ruska, jako jeho věrného a poslušného vazala…?!

Tento článek věnuji u příležitosti 44.výročí okupace naší země vojsky Varšavské smlouvy odbojové skupině bratří Mašínů, památce a stále živému odkazu Milana Paumera a Ctirada Mašína. Ctirad a Josef Mašínové: "Práce  ještě není skončena." Značná část společnosti bagatelizuje průběh i důsledky totality. Zahrává si tak s "ostalgií" a posílením toho, co svobodu a demokracii ničí a ohrožuje.

Neměli bychom také zapomínat o kolik drahocenného uranu nás Rusko připravilo, dostalo ho prakticky zdarma! Dalo by se za jeho dnešní cenu postavit nepochybně několik Temelínů, splatit státní dluh a ještě by bohatě zbylo na investice a sociální potřeby obyvatelstva. Z tohoto pohledu by to byl další nemravný obchod s Ruskem a skutečnou vizitkou a ukázkou „kvality a schopností“ našich politiků. To nemluvím o dalších, jiných velkých dluzích, nesplacených Ruskem, o likvidaci těch nejlepších synů a dcer naší země, za jeho pomoci, ve spolupráci se zločineckou KSČ a kdy její pohrobci v tomto díle zkázy dodnes a bez odporu pokračují.

K tomuto tématu připomínám články:

JAK SE KRADLO ZA KOMUNISTŮ?

STÁTNÍ DLUH ZA VLÁDY KOMUNISTŮ

Z článku historika Petra Luňáka Rusko: skrytá hrozba z Lidových novin dne 18.8.2012:

… Novinář londýnského týdeníku The Economist Edward Lucas (Nová studená válka – ukázky z knihy - https://www.sinagl.cz/puvodni-web-archiv.html ) jde ještě dále. Ve své nejnovější knize DECEPTION (PODVOD) tvrdí, že jednu z největších a potenciálně nejbohatších zemí světa ovládá spolčení bezpečnostních služeb, velkého byznysu a kriminálního podsvětí. Donebevolajícím příkladem budiž nedávný případ Sergeje Magnického, moskevského právníka, který odhalil masivní daňový podvod sahající až do nejvyšších pater ruských bezpečnostních pater a daňových úřadů. Takových loupeží za bílého dne a případů jsou zřejmě stovky, ale v tomto případě se objevil někdo, kdo byl ochoten za celou věcí jít. Výsledkem bylo, že Magnickij skončil ve věznici, kde podlehl kombinaci tamních podmínek a brutálního bití. …

Celý článek naleznete níže nascanovaný v pěti částech – na internetu jsem ho nenalezl. V těchto souvislostech připomínám dokument ostravského studia ČT KDYBY MNE ZABILI, abychom si nedělali žádné situace i o dění u nás, když se jedná o tzv. „vyšší zájmy“ a kdy spravedlnost jde jinými cestami, podobně jako v případě podnikatele Janouška, poslance Ratha či Pražského dopravního podniku. Ale časy se mění, doufejme k lepšímu, pokud každý svým dílem přispěje a není mu lhostejný stav země a primitivní poměry, které ji ovládají na úkor slušných obyvatel.

Pohřeb Ctirada Mašína (*11. 8. 1930 +13. 8. 2011)

Informace k poslednímu rozloučení se Ctiradem Mašínem v Clevelandu – USA!

Ctirad Mašín: „Komunistům se nedalo věřit, natož s nimi jednat.“

24.8.2011: Cleveland, OH, USA – poslední rozloučení s Radkem Mašínem – I.část zpravodajství

24.8.2011: Cleveland, OH, USA - kázání Marka Zikmunda, přednesené farářem Janem Dusem – II.část zpravodajství. 30.8

24.8.2011: Cleveland, OH, USA – Radek Mašín – III.část zpravodajství – závěr.

„Čím více podvodů a korupce, tím častěji lidé říkají, že za komunistů byl pořádek. Pořádek byl i za nacistů, tehdy šli Němci proti Čechům, za socialismu Češi proti Čechům. „Pořádek“ je za každé diktatury. Kdo dlouho ohýbá hřbet pod knutou, nedokáže si bez ní sám vládnout, protože svoji energii a um vydal na vzdor a nespokojenost. Jsa osvobozen bez boje druhými, zafixovaná nespokojenost a vzdor přetrvává i proti vlastním lidem, když ten nemá vůdce.“

„Kdo nepozná, kde dobro kde zlo je ukryto, netouží poučit se zas a zase a vždycky všude dbá jen o své koryto – i kdyby neměl štětiny - je prase…“

Je smutné, že dnešní 44.výročí ruské okupace, připomínají na první stránce z velkých novin pouze Lidové noviny. Obávám se, že na dalších stránkách toho asi mnoho nebude, pokud vůbec. Mají to samozřejmě na svědomí němečtí vlastníci novin, jak jinak, že…

Nepřekvapuje, že mé Bulletiny pravidelně odmítají „smazáno nečteno“ redakční adresy  MFD, ČT, Aktuálně.cz a Václav Moravec. Nicméně je stále dost novinářů, které je přijímají, hlavně z LN, ale i z MFD.

 

Jan Šinágl, 21.8.2012

 

Šéfovi automobilky Adamsovi hrozí vězení za korupci

Šéfovi české pobočky automobilky Tatra Ronaldu Adamsovi hrozí za korupci až pět let vězení. Ještě dnes rozhodne brněnský městský soud o návrhu na vazbu. Zatím lze potvrdit jen to, že byl v pondělí v souvislosti s nabídnutím úplatku obviněn 62letý muž z podplácení, řekla jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová. Mluvčí automobilky uvedl, že firma považuje obvinění za nedůvodné. Z dostupných informací vyplývá, že Adams v roce 2009 navštívil na jedné z brněnských veletržních akcí tehdejšího vicepremiéra a ministra obrany Martina Bartáka a naznačil mu, že má jakési speciální fondy na zařízení armádních zakázek. V kauze jde o dodávku terénních nákladních aut za 2,7 miliardy Kč pro českou armádu. Tatra nezvítězila ve výběrovém řízení, ale byla vybrána přímo s tím, že je potřeba podpořit český průmysl. Smlouvu podepsala Tatra s ministerstvem obrany v prosinci 2006, kdy ještě Barták na ministerstvu nepůsobil. Dosud byla situace opačná. Bývalý velvyslanec USA v ČR William Cabaniss a manažer Tatry Duncan Sellars uvedli, že právě Barták jako náměstek ministryně obrany Vlasty Parkanové žádal v roce 2008 ve Washingtonu miliony v souvislosti se zakázkou pro armádu na nákup vozů Tatra. Adams pak sdělil, že mu "prostředník někoho vysoko postaveného" tlumočil vzkaz z ministerstva, že pokud Tatra zaplatí pět milionů dolarů (100 milionů Kč), nebude mít problémy. ČRo, 21.8.2012

P.S.

Najednou je místo Bartáka obviněn z kkorupce Američan?! Má snad pan Barták a jeho kumpáni takový strach z odhalení praktik na MO? O důvěryhodnosti pana Cabanisse nelze pochybovat, zato o důvěryhodnosti pana Bartáka zcela jistě. J.Š.

* * *

Petr Luňák, Rusko: Skrytá hrozba, LN 15.8.2012

LN_RUSKO_Skryta_hrozba__1_180812LN_RUSKO_Skryta_hrozba__2_180812

LN_RUSKO_Skryta_hrozba__3_180812LN_RUSKO_Skryta_hrozba__4_180812LN_RUSKO_Skryta_hrozba__5_180812

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #7 Pavel 2012-08-21 17:40
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:

Pane Pavle, na rozdíl od vás mám jisté znalosti...

Pane Herno, opravdu jste mě rozesmál i překvapil. Rozesmál tím, že po letech studia jaderné energetiky mě o ní bude poučovat někdo, kdo si i v internetové diskuzi píše Th.Dipl. Překvapil naivní sebejistotou, s jakou naprosto neznámému člověku sdělíte, že tomu na rozdíl od něho rozumíte, neboť jste automobilní technik. Co dodat... V každém případě vězte, že podobné typy reaktorů na území bývalého SSSR stále slouží a "vybouchnout" se zřejmě zatím nechystají. Reaktory Černobylu nebyly sice typově z nejnovějších, odpovídaly v podstatě reaktoru, který byl z propagačních důvodů spuštěn v r. 1954 v Obninsku pod Moskvou. Mimochodem víte vůbec jak starý je reaktor např. v Jaslovských Bohunicích?! Nicméně naprosto jasně a nezpochybniteln ě za tragédii mohla neproškolená nezkušená obsluha, která při rutinním testování turbogenerátoru , napájejícího systém havarijního chlazení, provedla zcela chybné úkony a celé to korunovala zablokováním havarijního systému, který mohl reaktor ještě automaticky odstavit. Nejsem žádný rusofil, ale nepište až takové nepravdy. Na shledanou.
+1 #6 Jan Šinagl 2012-08-21 16:51
O kolika katastrofách v ruských jaderných elektrárnách jsme se nedozvěděli jen proto, že na rozdíl od Černobylu šly utajit před světem…?! Mimochodem ani současná auta ruské výroby, značně levná, aby se vůbec prodávala, si nikdo nechce kupovat a hrozí krach ruských automobilek? Bude také zamlčený…? J.Š.
-4 #5 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-21 16:45
A když už jsme u toho posuzování proč ne Rusko. Když se začalo stavět pražské metro, byla nám vnucena RVHP souprava metra, která byla konstrukčně zastaralá, se značně vysokou spotřebou energie, konstrukčně vycházející ze sto let staré tramvaje a naše moderní vozy musely na zkušební trati nabourat.
I proto pro dostavbu atomové elektrárny v temelíně nechci, aby to stavělo Rusko, ale stát, který používá nejmodernější konstrukce a který bezpečnost naší země nikdy neohrožoval, na rozdíl od tehdejšího SSSR.
Příklad ze škodovkou z Boleslavi patří mezi blbé příklady, protože nejhorší díl na automobilu je ten mezikus mezi volantem a pedály, tedy člověk. A i přesto, pokud bych sikupoval auto, nebudu si kupovat auto zastaralé konstrukce (elektrárna na Ukrajině), ale vyberu si auto od firmy, která vyrábí auta moderní konstrukce s maximální bezpečností. když ne pro nic jiného, protože jsem automobilní technik a věco rozumím.
-3 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-21 16:33
Cituji Pavel:
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:
Rusko postavilo na Ukrajině atomovou elektrárnu, která vybouchla.

Ano, to že "vybouchla" vinou fatálních chyb obsluhy vás už nikterak netrápí. To už jste mohl rovnou napsal, že v Mladé Boleslavi vyrobili škodovku, která časem nabourala a bylo by to asi podobně chytré.

Cituji Pavel:
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:
Rusko postavilo na Ukrajině atomovou elektrárnu, která vybouchla.

Ano, to že "vybouchla" vinou fatálních chyb obsluhy vás už nikterak netrápí. To už jste mohl rovnou napsal, že v Mladé Boleslavi vyrobili škodovku, která časem nabourala a bylo by to asi podobně chytré.


Pane Pavle, na rozdíl od vás mám jisté znalosti, které takovouto věc dokáží posoudit. Elektrárna na Ukrajině byla velice zastaralé konstrukce, kde chlazení nebylo, jak je obecně zvykem kapalinou, nýbrž uhlíkovými tělesy. fatální chyba obsluhy pouze dovršila to, co bylo způsobeno nemoderní a špatnou konstrukci. Při této konstrukci bylo pouze otázkou času, kdy dojde k maléru.
Takže trvám na názoru, který jsem ve svém příspěvku uvedl. Nepř00000i aby stát, který zkonstruoval takto nebezpečnou elektrárnu, jakou byla elektrárna na Ukrajině stavěl atomové elektrárny u nás.
+3 #3 Pavel 2012-08-21 15:00
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:
Rusko postavilo na Ukrajině atomovou elektrárnu, která vybouchla.

Ano, to že "vybouchla" vinou fatálních chyb obsluhy vás už nikterak netrápí. To už jste mohl rovnou napsal, že v Mladé Boleslavi vyrobili škodovku, která časem nabourala a bylo by to asi podobně chytré.
+1 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-21 14:39
Dnes je výročí okupace československa vojsky Varšavského paktu, zejména ruskými vojsky.
Podle toho jak celá tato akce probíhala je zcela jasně zřejmé, že zde SSSR měl dávno předtím svoje agenty, čímž porušoval vnitřní záležitosti naší země.Naše suverenita byla omezena již dávno předtím, již v roce 1945, kdy se přizpůsobila naše půolitika SSSR. A od kdy nám vládli její agenti pod krycím názvem Komunistická strana Československa.
-2 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-21 14:34
Dobrý hospodář si nechá postavit stavbu od dobrého řemeslníka. Rusko postavilo na Ukrajině atomovou elektrárnu, která vybouchla. Od firmy, která staví zmetky bych si já nic stavět nenechal.
Navíc bezpečnostní riziko bezpečnosti státu je u Ruska jedno z největších a nikdo není schopen zaručit, zda náhodou zaměstnavatelem ruské firmy, která by eletrárnu dostavovala není ruská tajná služba. Děkuji nechci!
Dstavět elektrárnu Temelín ano, ale ruskou firmou ne!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)