Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

UO_Prikryl_Hrbata_UrbanZOI k rukám premiéra, rektora Univerzity obrany, rektora Policejní akademie a předsedy AVČR!

Mé informace a už 5x doplňované TO na náměstka ministra obrany se opět potvrdily touto zprávou. Náměstek ministra obrany pro personalistiku Ing. Michael Hrbata, je neustále presentován v médiích jako „pan Čistý“, odhaluje pomníky legionářů v Rusku, čte smuteční projevy na pohřbech, předává vojenské prapory, spolurozhoduje o vyznamenaných III.odboje a jako personalista o obsazení vojenských funkcí v Armádě ČR!

 

Ve svém CV svou vojenskou kariéru jaksi přeskakuje, ačkoliv přiznává, že vystudoval Vysokou vojenskou školu pozemního vojska ve Vyškově. V té době se za absolvování vojenské vysoké školy dávala povinnost odsloužit 10 let. Měl být zástupcem ředitele střední vojenské školy ve Vyškově a odešel, protože začal podnikat. To by potvrzovala zmínka, že byl jednatel stavební společnosti. Podle zákona č. 76/1959 Sb. měli vojáci zakázáno podnikat a bylo to důvodem pro jejich propuštění ze služby. Znamenalo by to, že by byl propuštěn pro úmyslné porušení svých vojenských povinností daných zákonem velmi rychlým způsobem.

V souvislosti s jeho zmiňovanými aktivitami doporučuji přečíst si dva články z Vojenských rozhledů, které nabízí v sekci Hrbata novinářům. Pomine-li se fakt, že jsou trochu metodicky pomýlené, kde dopravní nehody jsou podle pan Hrbaty považovány za sociálně nežádoucí jev a kde pojednává i o sociálně nežádoucích jevech v armádě. On za tuto oblast jako náměstek odpovídá. Jako personální náměstek odpovídá i za udělování vyznamenání a povyšování důstojníků. Všechny tyto role vyplývají z vnitřních předpisů. Dotazem na tiskový odbor ministerstva lze jistě zjistit ještě více, za co vše je pan Hrbata odpovědný a jak jde příkladně vzorem… V podstatě se podílí i na nominování vojenské generálské elity!

Zarážející je, že jej s jeho minulostí zařadil rektor Univerzity obrany do vědecké rady univerzity a že se stal členem akademického sněmu AVČR. To snad pro jeho vazbu na stavební firmy?! Ironicky řečeno, nominace osob v minulosti vyšetřovaných pro trestný čin napomáhání k tomu, o čem v úvodu hovoří zákon č. 111/1998 Sb., totiž že vysoké školy přispívají morálce společnosti (není to přesná citace, omlouvám se, zákon lze jistě najít na internetu). V tomto směru doporučuji prohlášení vyškovské rady ODS, z něhož vyplývá, že pan Hrbata "privatizoval" Univerzitu obrany. Nikdo nechápe, proč by vojenští lékaři měli bezprostředně po 5/6 letech studia okamžitě studovat Ph.D. a nechávat se živit daňovými poplatníky. Jako jediní studenti v ČR studují vojáci s platem! To činí studium velmi atraktivní. Tento bojovník proti vojenskému „sádlu“ naopak „sádlo“ produkuje. Mé TO na pana Hrbatu k tomu dává dostatek podnětů jen jaksi zatím chybí vůle odpovědných orgánů věc začít vyšetřovat. Nedivím se, kauza sahá příliš vysoko a ohrožuje mnoho vysoce postavených osob, jimž daňový poplatník sponzoruje bezstarostný, pohodlný živit v luxusu a nadbytku. Policii by měla zajímat např. i vazba Hrabaty na firmy stavící různé infrastruktury, jako je např. aerodynamický tunel….?!

Jeho doktorské studiem na Policejní akademii přesáhlo standardní dobu studia danou vysokoškolským zákonem. V CV uvádí jen zahájení studia. Letos údajně pan Hrbata nezvládl doktorskou zkoušku? Při tolika funkcích a povinnostech se nelze divit, kde by vzal ještě čas na poctivé studium, natož ještě energii a motivaci.

Prostudovat si zákon o některých služebních poměrech vojáků je také zajímavá četba!

Pan Hrbata byl nejdřív vojákem, pak politikem. Ze služebního poměru vojáka z povolání nebylo tak jednoduché se vyvázat. Proto se lidé snažili např. vstupovat do politických stran, to znamenalo automatické propuštění. Předpokládám, že pan Hrbata volil nějakou takovou formu, ale z pohledu toho, co zákon hovoří o propouštěcích důvodech a sankcí a redukcí nároků s tím spojených, jde o odchod "nečestný", vlastně s ostudou. Voják nesplnil svůj závazek, který dobrovolně převzal. Hrbata o svém vojenském období nemluví ani nepíše. Tehdy mohli být lidí opouštějící armádu "za hrdiny", ale nesmí se zapomínat, že vlastně "podvedli" českou demokracii, když ji odmítli sloužit. V tom je ta pikantnost - srovnejte vojenskou a poslaneckou přísahu. Ten člověk stát už jednou zklamal a je pravděpodobné, že to udělá vždy v jeho službách. Je jedno jestli jako poslanec, náměstek nebo prezident. Zásluhou je věrná vojenská služba, ne dezerce a flákání. V případě pana Hrbaty má morální zklamání  absurdní rozměr! Tento amorální a bezcharakterní člověk se stará o českou vojenskou elitu (veteráni) a budoucí vojenskou elitu (studenti Univerzity obrany). Není Hrbata nakonec i kandidátem ODS na hejtmana Jihomoravského kraje? Uvítám od občanů jakékoliv doplňující či korigující informace.

Obávám se, že mé TO na pana Hrbatu, nemá šanci za stávající politické konstelace projít, protože je „vyšetřován“ místní „kmotříček“ v Brně. Zatím nepomohly stížnosti ani na vyšetřující policistku ani na dozorujícího státního zástupce – z Vyškova (z příbuzenstva Hrbaty). Volalo mi i několik novinářů z renomovaných novin a časopisů s prosbou o další informace. Nezaregistroval jsem, že by cokoliv napsali. Tak snad nyní…?

Vrchní velitel armády prezident Václav Klaus, který se běžně vyjadřuje takřka ke všemu, v tomto případě mlčí, přitom by měl z titulu své funkce a nejvyšší odpovědnosti rázně jednat. Nemůže nevědět, takže mu stav zřejmě vyhovuje, zřejmě jako jeho přátelům v Moskvě…

Máme tak zřejmě spolu s Petrem Blahušem z 801. praporu Vojenské policie v osobě pana Hrbaty zřejmě společného nepřítele. Není to zvláštní náhoda, že se podílel na spoluorganizování cvičení aktivních záloh ENDURING MEMORY, které jsem napadl na svých stránkách? Nepochybně šlo o aktivitu, která neměla oporu v aktivních zálohách, ale o zcela individuální akci pod zástěrkou armády.

 

Odsouzení jednoho vysoce postaveného darebáka je mnohem větším a účinnějším příspěvkem ke snížení obrovité korupce, než neustálé řeči o změnách zákonů, které jsou bezzubé a nic neřeší. Anonymní akcie nejsou stále zakázány, dohoda s EU o společném boji proti korupci není stále podepsána, majetkové přiznání politiků a veřejně činných osob není stále uzákoněno, policie musí prokazovat jak podezřelý získal obrovský majetek, místo aby tomu bylo naopak. Slušný člověk s tím nemá problém. Pokud jsou neúčinné zákony k ničemu stále platné a účinné, v demokratickém světě běžné neuzákoněny, potom nám logicky vládnou hlupáci, neschopní, nebo všehoschopní zločinci.

Občané budou mít na výběr v dalších volbách. Věřme, že tyto výše uvedené kategorie už nebudou mít takovou šanci a tím věší šanci občané na nápravu zločinných poměrů a struktur v zemi, které se nezastaví před ničím, budou-li moci dále a bez odporu pustošit a vysávat zemi, její obyvatele, naši budoucnost a těch co přijdou po nás. Život je především o tvorbě hodnot, poctivé práci, ne jen o pudovém konzumu a jejich likvidaci. Pak by už nemuselo zbýt, resp. ani mít na ten „konzum“. Staré, totalitní časy pak začnou opět klepat na dveře, byť v jiné formě, ale o nic méně nebezpečnější! Voličů, kteří jsou i dnes schopni zvolit si v dobré víře své vlastní „katy“, jako tomu bylo v roce 1948, je v naší zemi stále nebezpečně dost. Totalita zasela do myšlení, jednání a zvyků většiny obyvatelstva trvalé, nepřirozené a nenormální stopy, které se budou odstraňovat po generace!

 

Jan Šinágl, 27.8.2012

 

ZOI ve věci Ing. Michaela Hrbaty předsedovi vlády České republiky - 27.8.2012

ZOI ve věci Ing. Michaela Hrbaty rektorovi Policejní akademie - 27.8.2012

ZOI ve věci Ing. Michaela Hrbaty předsedovi AVČR - 27.8.2012

ZOI ve věci Ing. Michaela Hrbaty rektorovi Univerzity obrany - 27.8.2012

Z osobních stránek Ing. Michaela Hrbaty

 

Aktualizováno 31.8.2012

Odpověď Úřadu vlády České republiky - 28.8.2012

Doplnění ZOI Úřadu vlády České republiky - 31.8.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Jan Herna,Th.Dipl., 2012-08-28 00:11
Chce se mi věřit, že anoz morálky, nevím, nevím...
V případě, že by se na ní ty vši vrhly, Ať je jí Bůh milostivý, protože pak udělala to, co měla.
Pokud k tomu najde dostatek síly, rozjede parní válec, který už nikdo nezastaví. Pak asi vyjde duha na nebi, a ty proti kterým půjde vezme čert. Nebude jich žádná škoda.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)