Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MethylalkoholNení-li mravní zákon v nás, ani za závažné porušení zákona nenásleduje u nejvýše odpovědných adekvátní trest, nemohou být účinné ani tisíce nových zákonů, nařízení, pokynů a opatření. Obžaloba, byť jen jednoho z nejvíce odpovědných, prokázání viny a exemplární potrestání, vydá za tisíce zákonů, než milionová, neúčinná ochranná opatření. K tomu zatím nedošlo, což jen naznačuje, kde hledat skutečné viníky smrti nevinných. Pokoutní obchodníci jsou až na posledním místě. Ti se najdou a potrestají snadno…

 

Moderátor Jakub Železný na ČT „tlačil“ šéfa policejního týmu „Methyl“ Václava Kučeru k odpovědi, zda i dříve PČR a Celní správa konala vše co mohla. Dostalo se mu kladné odpovědi. Logická otázka, kterou posluchači očekávali „Kdo bránil, resp. zabránil policii a Celní správě ve vyšetřování“ už z jeho úst nezazněla. To byl konec rozhovoru…?!

Podobně se zachoval moderátor Václav Moravec ve Zlíně při předvolební debatě. Senátor Jiří Čunek upozorňoval na podezření z miliardového tunelu při výstavbě průmyslové zóny Holešov za 1.6 miliardy korun,  která stojí dodnes bez užitku a má se do ní opět „stamiliónově“ investovat. Když senátor Čunek začal konkrétně mluvit o tom jak firma TTT Air koupila letiště v privatizaci za 21,4 milionu a prodala ho v roce 2005 kraji za 600,33 milionů korun, takže na tom vydělala 580 milionů a kraj prodělal, moderátor Moravec mu bral slovo, nicméně si ho senátor nenechal vzít. Logická otázka na přítomného, bývalého hejtmana Libora Lukáše,  současného náměstka a znovu kandidujícího na úřad hejtmana, co tomu říká, nenásledovala…?! Obávám se, že náměstek hejtmana Libor Lukáš by měl stát daleko spíše před soudem jako obžalovaný, než znovu kandidovat na hejtmana. Nemohl nevědět, tak neinteligentní zase není.

Mimochodem Hnutí M.O.R. (Morální Očista Regionu), nebylo do diskuse ČT připuštěno, přitom v komunálních volbách získalo proti všem prognózám 16,5 % hlasů a porazilo tak favorizované ODS a ČSSD. Také kandidují do Krajských voleb. Není viditelné žádoucí, aby se prezentovali ve veřejnoprávní ČT jako favorité pro krajské volby! Také upozornili na to, jaký nesmysl byla průmyslová zóna v Holešově – stačilo daleko levněji obnovit celý areál Baťových závodů ve Zlíně, kde je spousta kdysi zhotovených struktur už k dispozici. Více k tématu v obou článcích níže:

Jiří Čunek o údajné vině Kalouska za otrávené mrtvé

Naše hnutí v minulých volbách porazilo ODS i ČSSD, proč nás ČT nepozvala?“

Pokud kauza METHYL bude skutečně vyšetřena, neměli by se vyhnout odpovědnosti nejen bohatí podnikatelé,  ale i mnohé vysoce postavené osoby – tedy nejen úředníci, ale i politici a státní zástupci, bez jejichž „posvěcení“ by takto rozsáhlá trestná činnost nemohla tak dlouho existovat. Pokud případně nevěděli, není to žádná omluva, ale přitěžující okolnost! V každé normální zemi by odpovědný ministr musel okamžitě odstoupit, převzít odpovědnost a být obžalován. Odpovědný ministr Kalousek mlčí…?!

Obávám se, že ani v cigaretách si už ani kuřáci nekupují kvalitu za jakou si platí. Přivezl jsem nedávno známému ze Švýcarska, z obchodu Davidov, zaručenou kvalitu, krabičku „marlborek“. Nestačil se divit té vůni a tomu rozdílu chuti, včetně vzhledu, s porovnáním s „marlborkou“ z krabičky koupené v Česku…

Uvidíme kam dospěje vyšetřování rakouských švýcarských orgánů ve věci podezření korupce při koupi Gripenů – viz odkazy níže?!

I poradce prezidenta Klause Jakl chce získat kandidaturu na presidenta. Získal už 10.000 podpisů. Má 1500 sběračů na 50 místech v republice. Zatím slušný „výkon“ 7 podpisů na jednoho sběrače. První podpis obdržel od Václava Klause. Zbývá jen doufat, že sběrače neplatí Kancelář presidenta republiky…

Veřejnoprávní média by měla konečně začít plnit svoji společenskou funkci, hrají rozhodující roli a mocní jsou si toho dobře vědomi. Jaký nebetyčný rozdíl srovnáme-li např. německou ARD s ČT ve vysílání hlavních večerních zpráv. Na ARD se za 15 minut (20:00 – 20:15) dozvíte vše podstatné z dění ve světě, v Evropě a SRN (a nemusíte nutně ani dobře mluvit německy), na ČT za 60 minut žalostně málo o bulvárních prvcích zpravodajství raději nemluvě.

Na ukázku Zpráv ARD se můžete podívat ZDE – ze dne 20.září 2012. Hned zpočátku je ukázka nezávislosti ARD, kdy ukazuje jak „cenzura“ EP přerušila vysílaní tiskové konference, kde si čínský politik dovolil už příliš… Nepřipomíná vám to jiné časy…

Sbírka na podporu dokumentu o Pavlu Wonkovi ze dne 16.září 2012 vykazuje k dnešnímu dni 1400,-Kč. K mému příspěvku se za 7 dní přidaly dvě soukromé osoby. Oslovil jsem i renomované nadace jako např. Helsinský výbor, CH 77, Nadaci Dagmar a Václava Havla, Nadaci Olgy Havlové, FORUM 2000, KAN, NFAN a další. Věřím, že významně přispějí až zvládnou nutnou administrativu.

Občané by měli pomalu pochopit, že „naši“ politici „soupeří“ hlavně ve svůj prospěch. V pozadí dělají stále své "kšefty" posvěcené kdysi už nemravnou opoziční smlouvou. Kde asi skončily 2 miliardy úplatků za Gripeny? S „methylem“ je to stejné. Hlavní viníci zůstali také neodhaleni. Též je znepokojující zpráva, že nejvyšším státním zástupcem JUDr. Pavlem Zemanem požadované vyšetření jasné korupční kauzy Drobil-Michálek, bylo dvakrát odloženo a třetího pokusu se už raději vzdal…? To je nedobré znamení. Uvidíme. Budou-li občané i nadále mlčet a čekat, dopadne to špatně!

 

Jan Šinágl, 23.9.2012

 

P.S.

K tématu doporučuji odkazy na články níže v němčině (bohužel nemám časové kapacity na překlad do češtiny). J.Š. 23.9.2012

Bestechungs-Affäre um den Gripen (Úplatkářské aféry kolem Gripenů)

… Im Zusammenhang mit dem Gripen-Deal soll Bestechungsgeld von umgerechnet 28 Millionen Franken an tschechische Regierungs- und Parlamentsmitglieder bezahlt worden sein, wie die "NZZ am Sonntag" berichtet.

… V souvislosti s korupcí okolo Gripenů bylo vyplaceno přibližné 28 milionů SfR (cca 56.000.000,-Kč) na příslušníky české vlády a Parlamentu, jak Nedělní NZZ informuje.

Prozess beginnt am 12. Dezember (Proces začne 12.prosince)

… Für Tschechien wurden 1,05 Milliarden für ganze 20 „Drittparteien“ veranschlagt. Und in Österreich waren 250 Millionen für vier „Drittparteien“ vorgesehen - ein Prozent des österreichischen Kaufpreises und der Ersatzteillieferungen. Insgesamt sollten „Drittzahlungen“ von 1,48 Milliarden Schilling ausgeschüttet werden.

… Pro Česko bylo odhadem připraveno 1.05 miliard pro celkem 20 „třetích stran“. V Rakousku bylo pro 4 „třetí strany“ uvažováno o 250 milionech šilinků – 1% z rakouské kupní ceny a z náhradních dílů. Celkem mělo být „nasypáno“ „třetím placením“ 1.48 miliard šilinků.

Mensdorff: Karibik-Briefkästen und verschleierte Zahlungen (Karibské poštovní schránky a skryté platby)

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #2 Jirka Hurych 2012-09-28 09:13
Jane myslíte si opravdu, že vést naše děti od malička důsledněji k poslušnosti, pořádku a kázni je to, co by pomohlo naší společnosti? Já si naopak myslím, že v tuto chvíli je to přesně to, co by se nejvíce líbilo našim prohnilým elitám. Poslušný národ je snem každého politika a od nás je to v jistém smyslu v podstatě to nejhorší, co bychom pro další generaci mohli udělat. Situace podle mě došla dávno tak daleko, že současný běh společnosti je neudržitelný (nejen u nás ... v tom Rakousku asi dokonce více, o dalších zemích nemluvě) a právě ti neposlušní jsou naší budoucností ... snad :-)
+2 #1 Jan Herna,Th.Dipl., 2012-09-23 17:24
Já si myslím, že i tento případ vypovídá o morálce a odpovědnosti. Naše zákonymnohdy jsou špatné,přitomby stačilo sepodívat za kopečky, zda třeba v Rakousku nemají lepší zákony. V Rakousku mají i zřetelně vychovanější lidi. děti tam jsou od malička vedeny k poslušnosti,poř ádku a kázni. Vědí, že v určitých situacíchje může napomenout fakticky kdokoliv. Také tam platí dvě kouzelná slova:"Bitte" a "Dankeschön". a taki děti jsou tam vychovanější a je tam pořádek i na tramvajových zastávkách.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)