Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hejtmanek_Josef

Spolurozhodují snad členové EK Marie Rút Křížková a Miroslav Nerad i o svých žádostech o přiznání statutu účastníků III. odboje?!

Účast v EK je doufám čestnou funkcí? Kolik bojovníků proti komunismu bude oceněno? Nepadne na provoz EK  více peněz než pro oceněné? EK je tak sama příkladem neetičnosti. Rozpočet na provoz EK je 52.000.000,-Kč, což odpovídá odměnám 520 oceněných v plné výši tzn. 100.000,-Kč! Půjde-li to takovýmto tempem dále, kdy političtí vězni umírají, můžeme se na konci dočkat větších nákladů na EK než budou vynaložené na ocenění uznaných!

 

Z usnesení vlády ČR: Pracovníci na sekretariátu komise mají dostávat v průměru 42 778 hrubého za měsíc, dalších 15 tisíc korun na osobní výdaje. Na výpočetní techniku má padnout 1,5 milionu korun v letošním roce, v následujících 100 tisíc korun.

Složení komise: Václav Klaus jmenoval bývalého senátora Jiřího Lišku (ODS). Sněmovna vybrala advokáta a bývalého disidenta Stanislava Devátého a historika Prokopa Tomka, Senát přidal ústavního právníka Jana Kudrnu a evangelického faráře a bývalého mluvčího Charty 77 Miloše Rejchrta. Rada Ústavu pro studium totalitních režimů dosadila do komise jednu z mluvčích Charty 77 Marii Rút Křížkovou a Miloslava Nerada, člena předsednictva Konfederace politických vězňů. Vláda jmenovala poslední dva členy komise, bývalého ministra školství Jana Sokola a právníka z ministerstva vnitra Jiřího Kauckého, který se stal předsedou EK.

Rozpočet EK z usnesení vlády – 9.5.2012

Připomínám, že Marie Rút Křížková vstoupila do KSČ v září 1968 a schvalovala okupaci! Tento článek bude doplněn o ukázky z jejího svazku StB po jeho obdržení. Zatím nabízím na ukázku tyto tři stránky:

Ze zápisu výslechu Marie Křížkové na KS SNB Praha dne 10.října 1945 – I.

Ze zápisu výslechu Marie Křížkové na KS SNB Praha dne 10.října 1945 – II.

Ze zápisu výslechu Marie Křížkové na KS SNB Praha dne 10.října 1945 – III.

Z webu EK: www.etickakomisecr.cz

… Rút Křížková obdržela ocenění za dlouhodobou aktivní činnost proti komunistickému režimu v Československu, která spočívala také ve výkonu funkce mluvčí Charty 77, ve spolupráci s Výborem na obranu nespravedlivě stíhaných či podpisu manifestu Hnutí za občanskou svobodu.

„Svým hrdinstvím jste ukázali nám i budoucím generacím, že ani nejbrutálnější totalita není schopna zlomit celý náš národ. Vysíláte tak napříč dějinami nesmírně důležité poselství - být hrdinou má smysl, Jsou hodnoty, za které stojí snášet příkoří, za které stojí bojovat, za které stojí dokonce i umírat. Vždyť takové oběti , taková statečnost přinese nakonec své ovoce, tak jako je přinesla statečnost vaše. To díky lidem jako jste vy, je dnes naše země svobodná a demokratická,“ uvedl ministr obrany Alexandr Vondra k oceněným i hostům, mezi nimiž byl i kardinál Dominik Duka, místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, senátoři i poslanci a další.

Ve statistice rozhodování se nedozvíte kolik osob požádalo, kolik žádostí bylo kladně vyřízeno, kolik zamítnuto, žádná jména, jen iniciály. Proč to asi není transparentní? Bojovník proti komunismu má být uctíván, znám – i jeho konkrétní činy jak bojoval proti komunistům a za jaký čin si ocenění zasloužil. Nemá se přeci za co stydět a má být dáván příkladem mladým i těm, kdo jeho minulost kde žije dosud neznali. Takto máme opět zaděláno na korupci a podvody. Už dříve jsem psal, že je hanbou státu, který není schopen najít své hrdiny a nutí je poníženě žádat o ocenění samotné - jako o almužnu! Nedivím se, že někteří se k tomu nesníží, ale chápu i ty, kteří potřebují každou korunu v dnešní době.

Upřesnění mých dřívějších informací:

- v první fázi o ocenění rozhoduje Ministerstvo obrany, odbor pro válečné veterány, podepisuje náměstek pro personalistiku Ing. Michael Hrbata, kdysi ve vyšetřovací vazbě pro ozbrojené přepadení!

- odvolání proti zamítavým rozhodnutím vyřizuje EK, která není zřízena při MO, nepodléhá ani vládě  ČR, je to samostatný správní orgán. Náměstek ministra obrany Alexandra Vondry Ing. Michael Hrbata, tedy s EK nemá nic společného

Umím si živě představit, jak asi „demokraticky“ probíhala nabídka a volba členů EK…

Dokumenty níže doporučuji k přečtení:

Dopis plk. Josefa Hejtmánka MO ČR – 9.9.2012

Jako reakci na dopis plk. Josefa  Hejtmánka mu zavolal z MO Mgr. Kovančík. Omluvil se mu s tím, že zdržení není jejich vinou. Vina je údajně na straně archivů ze kterých mají podle zákona 262/11 sb. dostat informace. Na řadu konkrétních otázek panu plk. Josefu Hejtmánkovi nebylo nikdy odpovězeno. Nedivím se.

Dopis Vladimíra Hartmana předsedkyni Rady ÚSTR MUDr. Naděždě Kavalírové – 31.8.2012

Odpověď MUDr. Naděždy Kavalírové Vladimíru Hartmanovi – 19.9.2012

Komentář o fašistických poměrech – zastrašování, vyhrožování a lhaní - ve vedení KPV ČR plk. Josefa Hejtmánka – 30.8.2012

Dopis Vládě ČR Vladimíra Hartmana – 16.8.2012

Odpověď předsedy EK Vladimíru Hartmanov i – 19.9.2012

 

Jan Šinágl, 27.9.2012

Další obraz stavu země e jejích „elit“… aneb o Ing. Michaelu Hrbatovi…

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #1 Jan Šinagl 2012-09-27 23:55
Ujišťuji Vás pane Petře, že mnoho odpovědí na otázky znám. Nepotřebuji se dívat na podobná manipulativní, sofistikovaná videa pro ty, kdo neumí, nebo nechtějí hledat pomoc sami v sobě a kde také každá skutečná pomoc sobě a společnosti začíná.. Člověk by měl spoléhat na svůj rozum. Ten to má dnes ovšem těžké, zato podobná videa o to lehčí. Určitě nic za nás nevyřeší, za to naplní bohatě kapsy jiných. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)