Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masaryk_JanVražda Jana Masaryka v roce 1948 proběhla v režii Moskvy. Přináším svědectví MUDr. Josefa Teplého, který ohledal a provedl pitvu. Oficiální zpráva o pitvě zněla poněkud jinak…

Níže zveřejňuji, jak avizováno, po vyjasnění autorských práv, dokument ze dne 3.10.1951, který přesvědčivým způsobem popisuje okolnosti smrti ministra zahraničí Jana Masaryka, ze dne 10.března 1948 v Praze na Hradčanech, v sídle MZV, Černínském paláci. Ministr zahraničí Jan Masaryk byl zavražděn a nespáchal sebevraždu. Zřejmě se jedná o první zveřejnění tohoto svědectví na území Čech po 61 letech od jeho napsání, pokud jde o veřejnost. … „Chudáci, asi něco viděli. Z nich už svědci nebudou, až bude tento hanebný zločin souzen národem. Nevěřím, že bych se toho dožil i já. Proto chci, abyste o tom věděli.“

 

Svědectví MUDr. Josefa Teplého zaznamenal člověk, který v době zveřejnění svědectví byl už po smrti. Komunistické „spravedlnosti“ se tak naštěstí vyhnul.

Tento originální dokument se nachází v New York Library v archivu československého politika a diplomata Jana Papánka. New York Library nevlastní pro tento dokument autorská práva, upozorňující anglický text na kopii je standardní. Tento článek s kopií originálu samozřejmě zašlu Nadaci Jana a Bětky Papánkových do USA. Jana Papánka jsem měl tu čest několikrát potkat na krajanských akcích v exilu, především na zahraničních Sokolských Sletech. Velmi vzdělaný, kultivovaný člověk ve všech ohledech.

ZDE si můžete dokument přečíst. Níže následuje část ze článku - Jan Masaryk: Jak pohřbívali Sokola

Z „Vyhodnocení poznatků k osobě lékaře SNB dr. Josefa Teplého“:7„Mrtvola Jana Masaryka […] leží na znak na dlažbě nádvoří. Ztuhlost mrtvolná je ve žvýkacích svalech naznačená, končetiny jsou vcelku vláčné, vychladlé, na zádech mrtvola dosud nevychladlá, skvrny posmrtné světle fialové, splývající, jsou patrné na lbi, a tříštěné zlomeniny (kousky tkání a kostí nalezeny i v okolí mrtvoly na dlažbě). Na břiše pod pupkem jest skupina podélných souběžných čárkovitých oděrek znečištěných prachem. Ruce mrtvoly rovněž znečištěné prachem na zdi. Konečník potřísněný lejnem. Jinak nejsou na mrtvole patrné známky cizího násilí. Na okenní římse koupelny – okno otevřené – nalezeny rovněž stopy lejna. “Protokol končí posudkem: Nález ukazuje na sebevraždu skokem z okna. Dopad byl přímo na nohy, čímž přivoděny tříštivé zlomeniny. Smrt nastala patrně vnitřním zraněním.“ Konstatováno, že smrt nastala asi před 2–3 hodinami, (ohledání bylo provedeno v 8 hodin ráno) a doporučeno provedení pitvy.„Vyhodnocení“ pokračuje na str. 2–1501 vyšetřovacího svazku: „O správnosti posudku vznikaly na veřejnosti pochybnosti a uvažovalo se o tom, zda dr. Teplý nebyl vyšetřujícími orgány k učinění závěru donucen.

Podle některých zahraničních zpráv, především podle studie bývalého pracovníka britské tajné služby Cookridge, měl Teplý nadiktovat před svou smrtí třem svým důvěrným přátelům závěť, která říká: „Agent Bezpečnosti stáhl pokrývku a já jsem ohromen rozpoznal v onom muži, oblečeném do pyžama, Jana Masaryka. Nařídil jsem rozepnout horní část pyžama a všiml jsem si, že všude po těle jsou podlitiny a šrámy, které se zdály známkami násilí. Viděl jsem v zátylku známku střelné rány.“ Na to měl Nosek, který byl na místě přítomen, přikázat MUDr. Teplému, aby podepsal úmrtní list s hotovým závěrem: „sebevražda“. …

Připomínám zajímavý článek plk. Josefa Hejtmánka z června 1995: Jak zemřel Jan Masaryk

Za pozornost stojí i zmínka MUDr. Josefa Teplého o ráně, způsobené projektilem ráže 7.65 mm. Odpovídá ruské pistoli zn. MAKAROV. Tato pistole byla vybrána v roce 1948 pro použití v sovětských ozbrojených silách, ale až po 3 letech, v roce 1951 zavedena do ruské armády. Text z odkazu nevylučuje, že pistole typu MAKAROV, byla použita při vraždě Jana Masaryka. Otázkou zůstává zda byla použita už v pokoji, na římse, nebo jako „rána z milosti“ poté, co tělo Jana Masaryka dopadlo na zem, pokud vůbec dopadlo…?

Obávám se, že Jan Masaryk musel zemřít především kvůli jménu, které nosil, viz článek Ve stopách Benešových

* * *

Zítra, v pondělí 1.října 2012 se koná od 9:00 u KS Praha (sp. zn. 36C85/2011, budova „A“, přízemí vpravo, č.13),  druhé stání ve věci žaloby na ochranu osobnosti Helena Vondráčkové a spol. (Helena Vondráčková, Martin Michal, Michaela Kocourková, Agentura MM Praha, s.r.o., Mgr. Jana Gavlasová), na moji osobu, kdy požadují za „poškození“ dobré pověsti celkem 3.650.000,-Kč. Vzhledem k tomu, že samosoudce JUDr. Vojtěch Cepl ml. nepozval žádného ze mnou navrhovaných svědků (Marta Kubišová, Jiří Vondráček, Miroslav Stiebal a Miroslav Trpák), lze očekávat vynesení rozsudku. Zveřejňování veřejně přístupných, úředních dokumentů, tedy pravdy, nebo možných vysvětlení zejména ve věci osoby a charakteru Martina Michala, jeho minulosti i současnosti a který je nepochybně hybnou, vůdčí silou zla, nemůže být pomluvou a už vůbec ne poškozovat něčí dobrou pověst. Ta už v případě toho zřejmého velkopodvodníka, hochštaplera a mýtomana, který za sebou zanechává nešťastné lidi a smutné lidské osudy, nemůže snad být už horší.

Jsem žalován ze všech možných i nemožných žalob na nejvyšší částku. Kupodivu Martin Michal mé jméno při svých četných vystoupeních v médiích nejmenuje a už vůbec ne výši částky. Jím zmiňované částky v médiích jsou podstatně nižší - opět veřejně a prokazatelně lže tak, jak je mu vlastní a jak se mu hodí. Na soudy zásadně nechodí, vyjma Ústavního soudu. Čeho se asi bojí či obává, když si je tak jist svoji „pravdou“? Považuje-li se za „gentlemana“, tak by měl alespoň svoji osobní účastí podpořit Mgr. Janu Gavlasovou, kterou nechává hanebně, spolu s manželkou, osamocenou „proti všem“ v soudních síních. Martin Michal kandiduje na 4.místě kandidátky SUVERENITY Jany Bobošíkové na volby do krajského zastupitelstva. Věřím, že Pirátská strana bude úspěšná a v případě „zázraku“ si už s ním způsoby pirátům vlastním, poradí.

Aktuální informace: dle důvěryhodného zdroje se v Toskánsku opět sešli pánové Mirek Topolánek, Jiří Pospíšil, Roman Jurečko a další? Že by byly tématem setkání volby, či další tunel ve věci církevních restitucí? Dovolená to asi těžko byla, když právě skončily, byť práce pro „veřejnost“ je jistě fyzicky a duševně náročná. Krást už není kde a církevní restituce nabízejí podvodníkům a zlodějům další „tučné sousto“. Potřebné struktury jsou nepochybně stále připravené už z minulosti a stávající církevní struktury slabé na to, aby se jejich tlaku a machinacím ubránily. Bude to ona poslední kapka, kdy už občané řeknou TO JE KONEC, nebo TAK UŽ TOHO MÁME DOST…?!

Uvítám podporu na www.sinaglforpresident.cz a dalších skutečně nezávislých kandidátů, jinak budou presidentské volby fraškou. Je nemravné, aby pár občanů zákonodárců či mocné finanční skupiny, nebo bohatí jednotlivci určili kandidáty, ti dostali od finančníků a ze stranických pokladen, tedy peněz daňových poplatníků miliony, za které si poté kupují podpisy či hlasy. To není nic jiného než volební fraška a urážka skutečné demokracie. Dosud volili občané většinou nepřímo a většinou podvodníky a bezcharakterní. To nás ten „samet“ tak „zblbnul“, že budeme opět volit ty samé i přímo? Věřím, že tomu tak není. Dostanu-li se do prvního kola mezi kandidáty, tzn. i s právem na rozhlasové a televizní vystoupení, tak řeknu veřejnosti co chce skutečně slyšet, co od politiků nikdy neuslyší a co je mi upíráno už 10 let. Bývalá presidentská kandidátka Jana Bobošíková, která právě oznámila zajištění potřebných 50.000 podpisů, vám to těžko řekne. Při respektování signatářů podpory kandidatury paní Bobošíkové a dalších, kteří již tohoto počtu dosáhli, troufám si tvrdit, že kvalitativně mých současných 116 podpisů tento počet 50.000 podpisů vysoko přesahuje. Skutečně svobodnou „zbraní“ demokracie, tedy i občanů, tak zůstává pouze nezávislý internet. Kdysi jsem za pár týdnů na www.dostparoubka.cz dokázal sehnat bez mála 100.000 podpisů – bez toho, že by se o ní veřejnoprávní média zmínila! Internetu je třeba ve všech formách využít!

Vyplnění kolonek na mé petici je práce na pár vteřin. V mém případě máte svobodnou, nezávislou, smysluplnou, skutečně demokratickou volbu – u většiny ostatních kandidátů ji nemáte, bohužel. Děkuji za podporu a šíření této informace a výzvy. Nenutím, nabízím – ještě je čas!

 

Jan Šinágl, 30.9.2012

 

P.S.

Obdržel jsem další závažné dokumenty z US archivů. Tentokrát o Edvardu Benešovi. Nelze se divit, že i komunisté podpořili zákon „Edvard Beneš se zasloužil o stát.“ Učebnice dějin budou opět, v rámci české tradice, přepisovány. Je jen otázkou kdy? Snad se toho dožijeme. Život ve lži nemůže nikdy zůstat bez následků pro národ a jeho duši. U nás se lže neskutečně o naší historii i o dnešním dění v zemi. Na překladu dokumentů se pracuje. J.Š. 2.10.2012

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-02 15:35
V politice, jako umění možného, někdy i nemožného, neexistuje žádné kdyby. Ani tím, že zůstal Dr. Jan Masaryk ve vládě nemohl této vládě dát demokratické zdání. Bylo to těsně po puči, demokratičtí politici přestali mít vliv na vládu,kdo mohl snažil se uprchnout. Z demokratických stran se staly strany kolaborantů, řízené mnohdy lidmi, kteří kolaborovali již s nacisty. Ostatně Jan si to uvědomilhned jak přijel z Moskvy, kdy prohlásil, že odejel jako demokratický ministr a vrátil se jako Stalinův pohůnek. Jan sev té době chystal odejet do USA, znovu emigrovat. Tím se stal pro komunisty nebezpečným. Poloha těla po pádu a další související okolnosti dávaly jasně najevo, že byl z okna vystrčen třetí osobou. Protože kriminalista, který toto vyšetřoval toto zjistil bylo mu vyšetřování odejmuto a převzala to Státní bezpečnost - lidé, kteří sice neuměli ani základní vyšetřovací úkony, zato byli komunisté aměli jeden základní úkon, zfalšovat co se stalo a ještě Jana Masaryka pomluvit,udělat z něj sebevraha a slabocha.
-6 #1 Aleš Krejčí / Brno 2012-10-01 11:42
Proč by se ho zbavovali zrovna komunisti, když tím, že zůstal ve vládě, jí dával demokratické zdání?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)