Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havel_LVHZítra bude přejmenováno Letiště Praha-Ruzyně na Letiště Václav Havel – v den jeho prvních, nedožitých, 76 narozenin…

Vynasnažím se též přidat pár poznámek k neskuteč­nému incidentu v Chrasta­vě, při němž se podle všeho nepříliš gramotný, vlastní vinou zadlužený a tím pádem frustrovaný svářeč Pa­vel Vondrouš, navíc s naivní inklinací ke komunismu, jal „symbolic­ky“ pumpovat sedm plastikových projektilů do pana prezidenta. Psy­chologové, tuším, takovému jedná­ní říkají herostratismus. Pokud jde o tu ochranku. Snad je to po letech odtajněno a nedosta­nu se do Valdic za prozrazení stát­ního tajemství. Během působení v prezidentské kanceláři Václava Havla jsem viděl, jak se učila fun­govat samozřejmě „za pochodu“, první šéfové František Kollman a Antonín Maněna by mohli vyprá­vět. „Pistolníci“, jak jim Václav ří­kal, byli strašně prima kluci a hlav­ně ho měli moc rádi a dali by za něj Život.

Nezapomenu na jeden výjezd do Českého Krumlova. Při besedě s občany za ním vystartovala jaká­si jurodivá žena s igelitkou a památníčkem. Okamžitě se k ní přiblížila příslušnice ostrahy, krásná blon­dýnka L. Napjatě jsem sledoval, jak si chystala pro jistotu kromě pepřového spreje v taštičce ostrou karatistickou ruku k úderu, kdyby mu osoba chtěla jakkoliv ublížit. Proto jsem nevěřícně zíral na ama­térské chování Klausových bodyguardů. Co to je za přežvykující tlouš­tíky? Jedno vysvětlení podal v úte­rý v MF DNES Leoš Mauer. Jde o znuděné týpky, ze kterých Klaus navíc dělá nosiče kufru či pláště (zřejmě když nemá po ruce Hájka), a takhle to dopadá.

V úterním vydání tohoto listu se snažil Daniel Kaiser rozebrat hlav­ní motivy tzv. klausofobie. Kdybych potrefenému seniorovi na Hradě ni­kdy nic nezazlíval, jako že jsem v nejednom článku psal, co si o jeho škodlivém působení myslím, na jednu nejméně odpustitelnou věc Kaiser milosrdně zapomněl. Při všem kázání o protiklausovských nenávistných kampaních mu jaksi vypadlo, že dotyčný Václav Klaus kdysi označil slovem „geniál­ní“ hnusný seznam „pravdoláskařů“, který přičinlivě vypracoval jeho sympatizant, jistý Adam B. Bartoš, proslulý antisemitskými texty. Po domnělém atentátu změ­nil slovník, takže teď to jsou „rozeštvávači a pisálkové“. Bartoš kam­si zmizel a roli pátračů po preziden­tových nepřátelích obětavě plní osvědčení rektální alpinisté Milan Knížák, Michal Semín, Ladislav Jakl a Petr Štěpánek. Mimocho­dem, Roman Joch má u mne za ter­mín „ufňukaná kremlofilní bába" láhev čehokoliv dobrého s kolkem a premiér Petr Nečas, který ho promptně vyhodil z funkce porad­ce, kandidaturu na Sraba roku.

Nezapomínejme. Zítra uplyne šestasedmdesát let od narození Václava Havla. Poprvé si připije­me na něj bez něj. Minulou neděli v Paláci Akropolis pokřtili DVD se záznamem ze skvělého koncertu v pražské Lucerně po jeho loňské smrti. Sešlo se tam plno lidí a zno­vu mě jalo hluboké dojetí nad tím, kolik bezva osob na něj vzpomínalo a chybí jim, jako přítel, svorník a ráčkující guru z neblahých dob. Nevylučuji ovšem, že kágébácké kamarádšofty v Prognostickém ústa­vu měly také něco do sebe. Zůstává drobnost. Nést v sobě vysmívaný havlovský mravní étos dál, i ve všednodenní práci.

LN, POSLEDNÍ SLOVO, Jan Rejžek, 4.10.2012

* * *

„Samotný útok, ač se mu mnozí vysmívají, byl naprosto nepřístojným a bylo to něco, co by se v demokratickém státě nemělo odehrávat. V této souvislosti se nedivím panu prezidentovi, že z toho byl v šoku. Jeho další vyjádření a politi­ka kolem atentátu se ubírá nebla­hým směrem, pan prezident udělal velkou chybu, když vinu začal sva­lovat na rozvraceče ve společnosti, kteří nepřímo přispěli k tomu, co se stalo. Tím si uškodil. A když mluví­me o tom rozeštvávání, tou nejvíce polarizující figurou na české poli­tické scéně je právě on.“

Jiří PEHE, politolog, LN 3.10.2012

* * *

K tomuto tématu připomínám článek - Poslední rozhovor Livie Klausové – kde se zmiňuji i o mém dřívějším článku o Lívii Klausové a jejích „problémech“ s ochrankou. Samozřejmě by měl být první manželský pár země zítra na slavnostním otevření Letiště Václav Havel, přítomen. Prezident Václav Klaus se opět nezachová státnicky a nezúčastní se. Podobně jako jeho politický „poskok“ premiér Petr Nečas. Bylo rozesláno 1000 pozvánek, údajně jen v České republice a očekává se 500 hostů. Doufejme, že mezi pozvanými jsou i paní Věra Čáslavská a paní Marta Kubišová.

Vládnou nám malí a malost – a hloupost. Naše malé země tak opět využívá velkou událost, aby se udělala opět menší a trapnější. Václav Havel už asi sepisuje v nebi svoji další hru o české malosti a provinciálnosti. Určitě se tam nahoře cítí mnohem lépe, než v českém chlívku, který zapáchá stále více. Nesmyslné komunistické „jistoty“ stále v našich hlavách přežívají. K jistotě daní a smrti patří i jistota toho nejhoršího, když nic pro nápravu věcí neuděláme!

Svobodu a demokracii si zaslouží, ocení a váží si jen ti, kteří si ji za cenu velkých obětí vybojovali. Cenu těchto hodnot nemohou znát ti, kterým tyto hodnoty byly darovány. Proto je také často bez odporu snadno ztrácejí, stejně jako je bez větší námahy a obětí získali. To bylo jasné i bratrům Mašínům. Kdo ani dnes jejich čin nechápe a odsuzuje, neví co skutečná svoboda a demokracie obnáší. Takoví si koledují o návrat „starých pořádků“ a nedělám si žádné iluze, že jich je zde stále dost. Jsou to ti, kteří stále mají potřebu, aby se o ně někdo staral, převzal za ně osobní odpovědnost a umožnil jim bezstarostný život – budou mít opaku toho všeho o to více. Už není kde krást a rozdávat z cizího jako za totality. Na dluh nedokázali žít „na věčné časy ani komunisté“ ani to nedokážou jejich polistopadoví pohrobci.

 

Jan Šinágl, 4.10.2012

 

"Atentát"  na prezidenta jen zakrývá neskutečné problémy.

Jedním z pilířů demokracie mají být nezávislá a objektivní média. Jejich posláním však není vytvářet umělé problémy, ale upozorňovat na nešvary, které opravdu dusí naši společnost.
Už několikdnu hýbe našimi médii vzásadě jediné téma – „atentát“ na prezidenta. Pomiňme skutečnost, že vlastně o žádný atentát nešlo – útočník zjevně nechtěl prezidenta zranit, natož zabít. Co však nám tato informace  přinesla? Jediným zjištěním je to, že ochranka prezidenta neplní svou funkci a je potřeba ji buďto vyměnit, nebo zrušit. Proč se ale tak jednoduchou otázkou zabývají média tak dlouho a tak intenzívně? Napadá mě jediná  odpověď  –  zase odpoutávají pozornost od našich skutečných problému, které nás opravdu trápí. Ať už je to nesmyslná dvoumiliardová investice Zlínského kraje do průmyslové zóny Holešov nad jezerem pitné vody, na které vydělal cca 580 milionu korun zejména původní majitel areálu, či metanolová kauza, jejíž hlavní viníci, kteří za tichého mlčení celníku a finančních úřadů okrádali stát o miliardy korun  a  způsobili smrt desítkám lidí, zatím nejsou zjištěni. S radostí se do stínu mediálního zájmu ukrývají i vládní strany zvyšující DPH a destruující  zavedený důchodový systém.

Senátor Jiří Čunek

Deník KROMEŘÍŽSKO 3 pátek 5. října 2012

 

 

jistoty

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

-1 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-07 15:05
I když kvůli mnoha jeho krokům nemám pana prezidenta rád, nikdy by mi nenapadlo,že by se na něj mělo střílet. Celá tato akce mi potvrdila, že kolem Klause vzhledem k jeho vlastnostem nemůže nic normálně fungovat.
Je mi líto těch z ochranky,protož e ten chudák z Ostravy je dokonale zesměšnil na celém světě. Doufám, že nový prezident nebude zKlausových lidí a že si pořídí ochranku,která se bude chovat například tak jak to umějí Izraelci nebo Američané.
0 #1 Petr 2012-10-05 05:43
Ten svářeč vůbec nepochopil,že na našeho nejlepšího prezidenta se střílet nesmí,vždyť on pro nás tolik pozitivního udělal už třeba tou kuponovou privatizací z majetků,co tady komunisti díky E.Benešovi získali a mnohé vytvořili pro lidi,aby měli kde bydlet.Zlatý Kapitálový trh v 90 létech minulého století si stačilo vzít desetimiliardov ý úvěr a zastavit zahradní šopku, koupit si továrnu,nic nesplácet, peníze otočit ve svůj prospěch, firmu poslat do konkurzu a tím legálně nic neplatit, založit si novou firmu vzít překlenovací úvěr,zastavit nezaplacenou továrnu na koupi další továrny a takto postupovat,nic neplatit a banky,jelikož neměly ve fondu pojištění nesplácené úvěry převedly na konsolidační agenturu později ČKA. Tak šlo jednoduše bohatnout a být „ za vodou “ např. banky,co prodávaly pohledávky v ceně 3 až 7 % u VIP klientů až 22 % z ceny nesplácených úvěrů jiným, což se hodí. Proto, jsme si svou pohledávku odkoupili i přes prostředníka.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)