Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Díky znechucení voličů, kteří nemají možnost volit přímo skutečné osobnosti, vyjma voleb do Senátu, šli volit jen komunisté, levice, mladí, nezkušení, idealisté, naivní, neinformovaní, zmanipulovaní, nakoupení, či hloupí. Tato menšina nereprezentující skutečnou vůli většiny, tak potvrdili pokračování moci darebáků, bezcharakterních, všehoschopných a prohlubující se onemocnění většiny naší společnosti. Jsou značným, věřme jen dočasným, pasivním vyjádřením nespokojenosti 2/3 voličstva. Vybírání „papírků“ s mnoha stranami a neznámými jmény, z nichž média prezentují jen velké a známé, nejsou žádné demokratické volby, ale urážkou každého skutečně demokratického voliče. Nebyly to žádné volby, ale potvrzení stávajícího stavu neřešení, rozkrádání a cesty do zkázy. Proto jsem všechny volební lístky znehodnotil, podepsal svým jménem, napsal datum a vhodil tuto bezcennou a urážející formu voleb do volební, resp. pohřební urny demokracie. 2/3 voličů nevolilo, volby s 1/3 účastí by měly být neplatné stejně jako referendum s účastí pod 50%! Ve skutečnosti občané nevolili pro, ale proti - svoji neúčastí! Vyjádřili tak svoji frustraci a nespokojenost. Odmítli tak zneužití svého hlasu proti svým zájmům, zájmu země a její budoucnosti.

Se skutečnou demokracií, tzn. i přímou volbou, včetně možnosti škrtnutí nechtěného a doplněním jména svého kandidáta, neměly tyto volby vůbec nic společného. Volba strany, kdy volíte nekonkrétně, je nemravný, nedůstojný akt, který umožňuje, aby v Parlamentu a krajích byli lidé, kteří by v přímých volbách nikdy neuspěli, jako např. Pavel Bém, Marek Šnajdr a jim podobní. Mají-li mít příští volby skutečný smysl, musí být změněn volební zákon. Ten si „zvolení vyvolení“ nikdy dobrovolně nezmění. To si musí vynutit občané. Pokud budou i nadále pasivní a jen čekat, mohou přijít i o tuto možnost -  nenávratně. V listopadu 89 jsme zlo konkrétně nepojmenovali, nepotrestali - nyní sklízíme zasloužené! Nezapomínejme, kdo si přál a stále přeje „tlusté čáry za minulostí“!

Ministr Kalousek má v tomto ohledu pravdu: „Volby jsou u nás o důvěře, důvěra je emoce a emoce je víra“. Skutečná důvěra vzniká vždy na základě informací, konkrétních činů a osobní zkušenosti. Seznamy se stovky jmen je nemohou nikdy nahradit. Potom zbývá už skutečně jen ta víra pro výše uvedené kategorie voličů. V českých poměrech s opravdovou důvěrou víra nikdy příliš nekamarádila a nekamarádí. Ostatně bylo by zajímavé zjistit, kolik kandidátů tvoří skutečné hodnoty, něčeho hodnotného dosáhlo a kolik z nich pobírá přímo či nepřímo svůj plat či své zisky ze státního rozpočtu. Tento poměr by byl jistě zajímavý, zvláště u občanů zákonodárců.

„Nejúčinnějším protikorupčním opatřením v České republice by byl zákaz počítačů ve volbách podle německého vzoru. Dokud nebudou počítače ve volbách zakázány, hrozí počítačovým falšováním výsledků voleb pád vlády, k nástupu proruské komunistické moci. Zveřejněním problémů s počítači ve volbách  dne 28.5.2010 přispěli někteří novináři k odvrácení hrozby komunistické vlády Paroubka počítačovým zfalšováním výsledků sněmovních voleb v r.2010. Hrozba komunistické vlády počítačovým zfalšováním výsledků voleb dosud trvá. Tomu, kdo ještě nerezignoval na život ve svobodě a lidské důstojnosti se snažím alespoň přiloženým článkem dát najevo, že není sám. Podaří-li se někomu učinit pro život ve svobodě a lidské důstojnosti cokoli jiného, a dát tak najevo, že ještě nerezignoval, tomu úcta a čest.“

JUDr. Zdeněk Altner, 13.10.2012

Nepochybuji, že Česká republika, pokud se týká rychlosti likvidace volebních lístků a tím možné fyzické kontroly výsledků voleb, patří ke špičce zemí, které rozhodně vzorovou demokracií nevynikají…

 

Jan Šinágl, 14.10.2012

Generální zkouška na komunistický převrat

Hudebníci na ulici - Prohlášení ke dni 12.10.2012


* * *

Komunistické svítání, pokročilý soumrak pravice

O historickém úspěch komunistů a po 23 letech o jejich pravděpodobném návratu k moci v zemi Václava Havla bude snad psát na předních stranách i New York Times, protože pro zahraničí jde z hlediska těchto voleb o jediné závažné sdělení z České republiky. …

 

Kdo prohrál?

SHM_Kolodej|14.10.2012 - 08:09

V první řadě prohrál český volič. Nezasloužíme si demokracii, ale pendrek. Ono to k němu směřuje a může za to jak ODS tím, že její politici začali nestydatě krást, může za to TOP 09, že byla opitá svými volebními úspěchy v předchozích volbách a má v čele Kalouska a další nevýrazné místopředsedy (o spícím předsedovi se raději nezmiňovat). Může za to ČSSD, která nemá výrazné osobnosti a když se dostala na Plzeňský kraj, tak tam poslala svoje venkovany o vyšší politice ČSSD je ještě větší škoda psát. Ale především prohrál český volič, protože zapomněl na to, co byl komunismus. On je pořád stejný! Jen my zapomínáme! Nemyslím si, že se teď bude dít něco strašného (rušení soukromého vlastnictví ....), nebude se dít nic a to je také špatné. Protože v tomto státě se musí začít něco dít, jinak skončíme ve srabu! A právě proto prohrál český volič! A nejvíc Ti, kteří nepřišli k volbám, tím toto všechno zvolili. Jo a prohráli všichni, kteří v Plzeňském kraji dali preferenční hlas Pospíšilovi, protože ten se teď někde s nějakým chlapečkem tlemí, jak mu ti lidé naletěli. Vždyť on z Plzeňského kraje zná jen náměstí a cestu k Jurečkovi. Uvidíte, jaký on bude hejtman! A tím bude další cesta ke komunistům vydlážděna. Tito politici nás hodí do náruče bolševismu !!!!!!!!!!!!

 

Filip Uzel, 13.10.2012

Přeji dobrý večer. Volební výsledek znovu potvrdil, že Český národ zapomněl. Zapomněl, že ve 20. století umírali tisíce lidí za naši samostatnost, svobodu a demokracii. A my jsme dnes opět tuto demokracii poplivali. Poplivali jsme památku tisíců lidí, kteří proti komunistickému režimu bojovali nebo museli utéct. Vzpomeňme všech těch, kteří již poskytli svojí zemi dobré služby a byli připraveni poskytnout ještě více, kteří museli odejít do exilu a začít nový život v cizím prostředí. Vzpomeňme na kardinála Berana, primátora Prahy Petra Zenkla, Alici Masarykovou, Vojtu Beneše, na vedoucí činovníky Československé obce sokolské dr. Antonína Hřebíka a Marii Provazníkovu a další tisíce obětavých vlastenců. Vzpomeňme na proces s dr. Miladou Horákovu, na kardinála Štěpána Trochtu, který zemřel  na mozkovou mrtvici, doslova "uřván k smrti" krajským tajemníkem 6. dubna 1974 v Litoměřicích. Počet vražd, který provedl komunistický režim známe, historická fakta se objevují v médiích a tisku, přesto musíme stále hlasitě volat NEZAPOMÍNEJME NA OBĚTI RUDÉ "HEYDRICHIÁDY" !


Demonstrace srpen 1989

Nezapomeňme a važme si svobody!

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #8 Marek Rabas 2012-10-19 08:23
Domnívám se, že o svobodu jsme již přišli. Povinná Skarta pro nejen sociálně slabé a další blbosti, za které stát utratil více peněz než si umíme představit. Zaměstnanci velkých firem jsou vydíráni tím, že buď půjdou do práce v sobotu dobrovolně nebo taky můžou skončit... Lidé zapomínají na totalitní režim, ale tvoří si vlastní a je to ještě horší než za doby komunismu. Proč? Protože si to neuvědomujeme. Jít do vězení za tykadla je toho jasným důkazem:-) Nutno podotknout, že za doby totality se nekradlo a neuplácelo v tak velkém množství.
-2 #7 Pavel 2012-10-18 17:03
Cituji Mrzílek:
Nebuďme naivní. Utahování svobody a demokracie půjde pomalu. Tak jak se ukrajuje po plátkách uherák. A stále si přitom budeme hrát na pseudodemokracii. Vzpomínám na pana Pitharta: "Nemámá to cenu komunisty rušit, oni zajdou sami, vždyť je to samá stará generace".


Pn Pithart se krutě mýlil. Komunisté jsou zvlášť odolná rasa. Ti než zajdou, potrvá ještě ještě mnho generací. A přitom se stačí ještě několikrát přebarvit jako chameleoni, jak jsme toho byli už několikrát svědky.
Nesmíme se nechat zmást jejich manévry, jako tomu bylo v roce 1989. To se nesmí už nikdy opakovat.
Dřevomorku je také nutno zlikvidovat důkladně, nebo se nám znovu vrátí v mnohem horší podobě. A nakonec se může i stát, že nám náš vlastní dům spadne na hlavu,
-2 #6 Tom 2012-10-18 08:44
Ty mínusy u jednotlivých příspěvků jsou také jedním z dokladů o charakterové,in teligenční a morální výši naprosté většiny tohoto národa.Bohužel.
Rád bych se mýlil,ale asi bude po nějaké době opět nutné založit nějaký nový disent,nějakou novou chartu.
Ty mínusy mne v tomto mém pesimismu utvrzují a nejen ony.
0 #5 Petr 2012-10-16 10:19
Marx a Engels byli Židé A TI NEJLÉPE VĚDĚLI A VĚDÍ,CO LIDSTVO POTŘEBUJE
0 #4 Mrzílek 2012-10-15 22:12
Nebuďme naivní. Utahování svobody a demokracie půjde pomalu. Tak jak se ukrajuje po plátkách uherák. A stále si přitom budeme hrát na pseudodemokraci i. Vzpomínám na pana Pitharta: "Nemámá to cenu komunisty rušit, oni zajdou sami, vždyť je to samá stará generace".
-5 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-15 13:52
Ve zbrani byla udržována obrovská armáda.
Je třeba říci, že tato silná armáda nesloužila zájmům našich národů, ale zájmům východní mocnosti.
Svobodný stát má armádu na svoji obranu. Naše armáda nesměla sloužit obraně naší země a proto, když nás napadl okupant - vojska Varšavské smlouvy, nesměli naši vojáci bránit svoji zem. Naopak velení Varšavské smlouvy připravovalo v šedesátých letech válku proti západní Evropě.Role naší země ve Varšavské smlouvě byla rolí pošťáků v generálských uniformách, kteří předávali příkazy ruských maršálů. Rozhodovací pravomoc jsme tam neměli ani tu nejmenší.

Prosperita I.republiky byla postavena na převážně lehkém průmyslu a u těžkého průmyslu jehož množství odpovídalo potřebám naší země. Naše země měla zbrojní průmysl v kterém byly vyvíjeny a vyráběny vynikající zbraně, např.lehký kulomet, jehož výrobu na licenci převzala i Velká Británie,která ho vyráběla pod značnou Bren. Naše lehké tanky LT 38 bojovaly úspěšně takřka na celém světě.
Politici rovněž zmařili, aby naši vynikající velitelé učili vojáky naší poválečné armády, jak se vítězně bojuje.
Místo toho tyto vynikající velitele zavírali do vězení a popravovali. A v armádě je nahrazovali neschopnými komunisty. Ministrem národní obrany se stal vojín aspirant,který neměl schopnosti ani pro veleni družstva, protože se vyhýbal nástupu vojenské prezenční služby. A pak z vojína dostal armádního generála a tomu také pak odpovídala naše armáda.
-5 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-15 13:14
Možné vítězství KSČM ve volbách je totální prohrou našeho národa.Je sice vítězstvím nad nemravnou pravicí, jejím sobectvím a neschopností.
Je ale především vítězstvím hlouposti nad mravností a zákonností.
Je ukázkou jak občané této země nechtějí a neumějí použít demokracii ve svůj prospěch, ale proti sobě.
Vždycky,když je naší zemi zle, obracíme se k dědici česské země, svatému Václavu. Chtěl bych však říci, že jsme byli nadáni svobodnou vůlí a mělibychom svobodnou vůli používat ve svůj prospěch. A ne proti němu. Naši předkové říkali:!Člověče přičiň se a Pán Bůh Ti pomůže!" tedy přičinit se alespoň o volbách, aby nám vládli lidé schopní a ne všeho schopní!" A ne si říkat, když to zvolíme špatně, svatý Václav nám pomůže. Pomůže nám,když se sami přičiníme, ale musíme také vědět, co vlastně chceme. A zda si vůbec zasloužíme svobodu,když si jí pak nevážíme. Máme pár měsíců,na rozhodnutí, koho chceme mít prezidentem. To je nejvyšší čas na to, abychom přemýšleli o tom, zda tam chceme moudrého demokrata, nebo opět někoho jiného!
-2 #1 Radek Andrejsek 2012-10-15 00:02
Ano, lidé strašně rychle zapomínají, co byl komunistický režim za vládu zla, násilí a tyranie. Tyto dobové videozáběry vypovídají o zrůdné síle komunistů a jejich posluhovačů fízlů, milicionářů a estébáků a měly by se vysílat v hlavním vysílacím čase na veřejnoprávní televizi místo nicneřešících předvolebních bezduchých debat. Lidé zapomínají co byli komunisté zač a čeho jsou schopni. To budu raději volit samotné peklo v čele s Luciferem či samotného Satana, než bych kdy vhodil do volební urny lístek s hlasem pro komunistu či jejich stranu!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)