Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Fischer_Zebrak_3_041012

… Skutečného vítěze voleb může těšit jen vítězství, podložené hlasy absolutní většiny všech voličů. Ne „vítězství“, díky menšině o jejíž občanské a demokratické vyspělosti můžeme silně pochybovat …

Když jsem v květnu 2010 odstranil reklamní plakát premiéra Petra Nečase na žebrácké poště, netušil jsem, že k tomuto porušení zákona a dobrých mravů dojde opět, navícNecas_Posta_Zebrak_130510 jedním z kandidátů na úřad presidenta České republiky. Nebude-li ani tentokrát PČR konat, budu nucen opět plakát odstranit, nebo se volebních plakátů brzy dočkáme i na soudech, školách a jiných státních institucích. Žádost o informaci s kým Česká pošta uzavřela tuto nemravnou smlouvu byla podána. Bude-li v tomto „stylu“ pan Fischer pokračovat, obávám se, že brzy překročí povolený finanční limit na volební výdaje. Ve věci jsem podal oznámení na PČR ve Zdicích dne 13.10.2012

 

Pan Karel Mrzílek opět trefně glosoval, tentokrát naše „volby“: „Nechoďte k volbám. Komunisti si odvolí sami. Bez nás, bez vás. Když z deseti dva jsou komunisté, osm ostatních nepůjde k volbám, ti dva ano. Mají to doma.“

Nebuďme naivní. Utahování svobody a demokracie půjde pomalu. Tak jak se ukrajuje po plátkách uherák. A stále si přitom budeme hrát na pseudodemokracii. Vzpomínám na pana Pitharta: "Nemá to cenu komunisty rušit, oni zajdou sami, vždyť je to samá stará generace."

Skutečného vítěze voleb může těšit jen vítězství, podložené hlasy absolutní většiny všech voličů. Ne „vítězství“, díky menšině o jejíž občanské a demokratické vyspělosti můžeme silně pochybovat. Vítězství s 1/3 podpory je porážkou a chlubit se s ním mohou jen pokrytci, neschopní či všehoschopní. Je to prohra demokracie a demokratů. Pokud zde jich jsou 2/3, tak by to měli dát co nejdříve najevo. Zákon, který nevyžaduje účast minimálně 50% občanů a přímou volbu každého kandidáta, je nemravný a zločinný, jen zločinci jej mohou navrhnout a schválit – a radovat se z „vítězství“ nadále zajišťující jejich ničím neomezenou moc. Bezvládí, zadlužování a hádání se, tak bude pokračovat, stejně jako už 23 let marného čekání na vládu skutečně vládnoucí, sloužící zemi a jejím obyvatelům.

Slova a plamenné výzvy mohou být začátkem, ale i koncem, nebudou-li následovat činy v rámci Ústavy České republiky, která každého občana k aktivním činům povinuje: Hlava druhá – Lidská práva a základní svobody čl. 23: Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.


Jan Šinágl, 15.10.2012

Šetříme s Fischerem aneb Politická investice

Volební plakát kandidáta na presidenta Jana Fischera byl právě odstraněn na České poště v Žebráku

 

* * *

Komunisté se drželi u moci popravami, Češi je stejně volí. To je unikát, říká historik

Lidé hledají řešení u samotného dna. Tím dnem jsou, hlavně v morálním slova smyslu, právě hlasy pro komunistickou stranu, tvrdí expert na převrat z února 1948 Igor Lukeš. Na druhou stranu ale dodává, že z triumfu KSČM není potřeba dělat epochální katastrofu.

Politolog Igor Lukeš, který žije od 70. let ve Spojených státech, je předním expertem na komunistický převrat z února 1948. Letos o něm dokonce vydal novou knížku, v níž naznačil, že Klementu Gottwaldovi a jeho lidem při převzetí moci pomohlo, že Američané tehdy měli v Praze nevhodné diplomaty.

"Ruské tanky u hranic jen tak nebudou, ale určitě tahle volba znamená pro Česko velkou ztrátu času," okomentoval pedagog Bostonské univerzity aktuální volební úspěch KSČM.

HN: Co vás napadlo, když jste zjistil, jak dobrý výsledek v krajských volbách KSČM udělala?

Že lidé na situaci v politice reagují tím, že hledají řešení u samotného dna. Dnem, hlavně v morálním slova smyslu, jsou právě hlasy pro komunistickou stranu.

... Rudolf Slánský například cestoval po republice a všude opakoval, že k žádným kolchozům docházet nebude. Oni byli už tehdy ohromně opatrní v tom, co říkali, šlo jim o křesla v parlamentu. A jakmile těch křesel měli dost, tak s parlamentem zatočili....

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-57907490-komuniste-se-drzeli-u-moci-popravami-cesi-je-stejne-voli-to-je-unikat-rika-historik

* * *

„Válka je hrozná, ale ještě hroznější dlouhý mír.“

F. Nietzsche

* * *

„Čím větší lež, tím více lidí na ni skočí.“

Adolf Hitler

* * *

„Když mi řekneš, kde je Bůh, dám ti rubl.“ – „A já ti dám dva, když mi řekneš, kde není.“

Chasidská moudrost

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)