Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JusticeAgentura MM, Dalibor Špidla, Božena Hamáčková, Gilbert Mc Cray, Agniszska Holland, Vladimír Hučín, Antonín Zápotocký…

Docela dost zajímavého se událo a děje v poslední době. Uvádím stručný přehled s tím, že se k jednotlivým kauzám budu postupně vracet, dle aktuálnosti, závažnosti a stupně obdržených informací, které je mnohdy časově dost náročné získat.

 

Agentura MM dne 30.10.2012 prohrála s definitivní platností u NS v Bratislavě své odvolání ohledně DPH ve věci žaloby na Vandu Hrycovou, resp. Novou scénu. Smír je vyloučen. Je možné očekávat jen další plundrování konta zpěvačky Heleny Vondráčkové, jako jediné „movité“ osoby, ze stále podivnějšího spolku Agentury MM.

Ve věci mého TO na Dalibora Špidlu se mi ozvalo ProtiAlt o.s. Odpověděl jsem e-mailem ze dne 1.11.2012 – do dnešního dne žádná reakce…?

Včerejší soud Boženy Harmáčkové ve věci její účelové výpovědi ze zaměstnání, prokázal jasně chybnou lékařskou diagnózu, na základě které jí byl navržen invalidní důchod. Vznesla námitku pro podjatost soudu, předložila důkazy o neuvěřitelné manipulaci se soudním spisem, včetně podvodů JUDr. Ivana Archibalda Vávry. Další jednání bylo odloženo na neurčito. Je jen otázkou času, kdy jí bude zpětně vyplacena náhrady mzdy a odškodné. Připomínám, že už se soudí 18 let. Je posledním svědkem, který může a je ochoten prokázat, jak se získávaly levně nemovitosti v době po listopadu 89. Na ÚMČ Prahu 1 nastoupila paní Hamáčková v dubnu 1993 jako referentka na odboru SOM t.zn. Odbor správy obecního majetku. Jsou mezi nimi údajně i soudci a jiné významné, vysoce postavené osoby. Proto se nelze divit stále trvajícím snahám o její umlčení. Více v článku JAK ZLIKVIDOVTA ÚŘEDNICI. Samozřejmě žádný zástupce médií se nedostavil, přestože byla informována…

Ostudná kauza amerického a britského občana Gilberta McCraye, už dostává mezinárodní rozměr. Obsah jeho četných dopisů, které mi pan McCray z Valdic posílá, je obžalobou českého státu. Dopis jeho ženy, který mi napsala 1.11.2012, jen doplňuje tuto lidskou tragédii. Byl přeložen do angličtiny a je k dispozici úřadům v USA. Osobně jsem předával britské a americké ambasádě v Praze, na přání pana Mc Craye a vybaven jeho plnou mocí, kopie dokumentů prokazující jasné manipulace s trestním spisem a s důkazy. Též jsem poslal svoji plnou moc zástupci US kongresu, kde souhlasím s použitím mnou zaslaných dokumentů. Na osobní dopis McCraye US velvyslanci Normanu L.Eisenovi, který jsem mu osobně předal ze dne 7.6.2012, pan velvyslanec dodnes nereagoval. Nelze vůbec vyloučit, že tato kauza zasáhne i do volební kampaně kandidátů na úřad amerického presidenta.

TO na neznámého pachatele z věznice Ruzyně ze dne 8.5.2012, kdy byla z počátku roku 1970 vězeňským gynekologem vícekrát znásilněna nezletilá Slovenka a učiněn pokus o znásilnění světoznámé režisérky Agnieszky Holland, není stále vyšetřeno…?! Dosud jsem nebyl o průběhu a výsledcích vyšetřování nikým informován. Včera jsem byl na ÚDV, nebyl přítomen ani ředitel Pavel Bret, ani odpovědná pracovnice. Spis si mělo vyžádat pražské státní zastupitelství. Polská režisérka už měla dokončit třídílný seriál o Janu Palachovi. Děsí mne představa, že se premiéry dokumentu zúčastní i zvrhlík, který dost možná ještě žije a pobírá vysokou penzi za zásluhy o budování socialismu, resp. tzv. normalizace - spolu se svými bývalými kumpány!

1.11.2012 prohrál Vladimír Hučín svůj další soud u KS v Ostravě. Takto ho okomentoval. K věci se vyjádřím podrobněji až si budu moci přečíst zdůvodnění rozsudku, který se doufám na webových stránkách Vladimíra  Hučína brzy objeví. Překvapilo mne, že nebylo provedeno dokazování jak požadoval rozsudek NS, cituji: Proto i v takovémto případě je zcela nezbytné, aby takovéto hodnocení mělo svůj základ v příslušných objektivně existujících skutkových okolnostech, protože v opačném případě by se jednalo o případ neoprávněné kritiky. Za to by měl být Vladimír Hučín soudkyni vděčen. Též mne překvapuje, že za celých 5 let sporu nenavrhl podjatost soudkyně Severové, bývalé členky KSČ? Také není bez zajímavosti, že soudce NS a předsedy senátu JUDr. Pavel Pavlík, který rozhodoval i ve věci továrníka Karla Zejdy, byl Vladimírem Hučínem nazván „bolševikem“. Nyní jeho rozhodnutí uvítal – bez nadávání a urážek…?!

Mimochodem pan Hučín poprvé veřejně zmiňuje mé jméno od 24.5.2011. Tehdy jsem mu poslal 20 otázek v souvislosti s jeho podivným chováním a činností v tehdejším časovém období. Dodnes nenašel odvahu na tyto otázky odpovědět. I proto jsem byl nucen na jeho skutečnou povahu a charakter podstatně změnit svůj názor,  aniž bych jakkoliv zpochybňoval jeho činnost za totality. Na základě nových skutečností, mne dosud neznámých, lze v této době podstatně více ocenit antikomunistickou činnost Ing. Tomáše Hradílka.

Připomínám, že jsem v podobných soudních sporech uspěl pouze jednou, kdy mne komunista Miroslav Grebeníček nazval na 1.Máje 2005 na mítinku komunistů, primitivem. Druhý soud už jsem s ním prohrál, stejně tak jako s Haló novinami a politickým vězněm, kolaborantem za komunismu, předsedou Klubu dr. Milady Horákové, pokladníkem KPV ČR a čestným občanem Řevnic, Ing. Františkem Šedivým. Inu soudruzi nezapomínají – já také!

Ve věci údajného válečného zločince, bývalého kápa v koncentračním táboře a pozdějšího prezidenta Československa Antonína Zápotockého, jsem obdržel vyjádření a zajímavý dokument z MZV České republiky. Po obdržení dalšího vyjádření holandské strany se k tématu vrátím podrobněji. Je zajímavé, že holandský archiv s dokumenty o Antonínu Zápotockém bude přístupný veřejnosti až od 1.1.2066. Zřejmě se jedná o standardní pokyn pro podobné archiválie, týkajících se vysoce postavených osob…?

Ve věci trestního oznámení na moji osobu, popírání genocidia, podaného Helenou Vondráčkovou, Martinem Michalem a Bohuslavem Hubálkem, bylo po vyjádření amatérského historika Jaroslava Čvancary, nyní vyžádáno státním zástupcem i stanovisko politologa…?! Obdivuhodná péče a snaha státních orgánů o dodržování zákonů a dobrých mravů občany! Rath za 7 milionů ve vězení, Janoušek za opilství a pokus o zabití na svobodě, Dalík za 500 milionů na svobodě, kdy dnes PRÁVO píše, že se stal „obětí“ (kdo by jí nechtěl být za ty peníze a majetek, že?!). Manipulace kmotrů s občany na pokračování…

Přituhuje občané a je jen na nás, zda ze sebe necháme bez odporu opět udělat poslušné ovce, vděčné těm kdo je „nakrmí“. Stále ještě máme volbu, ale času už mnoho nezbývá!

Těším se na viděnou v úterý 6.listopadu na TV Pětka od 19:00 hod. v pořadu VOLEJTE PRESIDENTOVI. Je to pouhých 50 minut, poněkud málo na 23 let zkázy a úpadku. Zaplať Pán Bůh za tuto možnost, které se mi dostává poprvé za 10 let mé činnosti v České republice.

 

Jan Šinágl, 3.11.2012

 

„MUSÍM SE POSTAVIT DO ŘADY S KÝMKOLI, KDO STOJÍ NA STRANĚ SPRAVEDLNOSTI DOTUD, POKUD JEDNÁ SPRAVEDLIVĚ, A ROZLOUČIT SE S NÍM, KDYŽ JDE SMĚREM NEPRAVÝM.“


Mravní zákon Abrahama Lincolna


 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)