Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Piussi_ZuzanaHrozba vězení odvážné ženě za tvorbu v bytostně veřejném zájmu. To je dnešní Slovensko, v mnohém připomínající situaci i v justici České republiky.

V předvečer výročí 17.listopadu byla tato demonstrace velmi úspěšná a symbolická. Policie byla přítomná ve značném počtu, včetně aut, dvou policistů v civilu s videokamerou (fotografie níže, mladá policistka v pozadí zřejmě nechtěla být vyfotografována) a jednoho psa. Bezpečnostní opatření před ambasádou Slovenska tak překonala i opatření při četných demonstrací před ambasádou Číny. Dostavilo se přes 100 lidí, včetně malých dětí.

 

Zvukový záznam celé demonstrace obsahuje i projev Ing. Jiřího Fialy a prof. Vachka z fakulty žurnalistiky. Krátce doplnil spontánně aktuální informací i jeden mladý SlovákIMG_policie_v_civilu na konci shromáždění. Fotogalerie naznačuje jaká byla atmosféra. Na místě byla jedna mladá reportérka ČRo, TV NOVA a filmové štáby mladých, nezávislých dokumentaristů z České a Slovenské republiky. Smutné, že jinak všudypřítomná ČT 24, natáčející s prominutím každý „prd“, ani tentokrát nezklamala a veřejnost o tak závažné události neinformovala!

IMG_FialaSlováci natáčeli v rámci demonstrace dokument o Jánu Mlynárikovi, kterého jsem také znal v exilu. Poskytl jsem na kameru mnoho informací mladým dokumentaristům – až jim opakovaně docházely paměťové karty.

Jedna malá holčička se mne: „A co je to soud?“ Vysvětlil jsem jí pojmy spravedlivý soud, vina, nevina a darebák. Reagovala: „A je hodně darebáků?“, odpověděl jsem: „Až příliš.“ Její reakce: „Tak co budeme dělat abychom se jich zbavili?“. To bude jednou svobodná občanka. Už dnes má postoj, který nemá většina dospělých. Jeden takovýto rozhovor dodá člověku hodně energii a motivace! Holčičku najdete ve fotogalerii - v oranžové bundě s bílým kulichem.

Vyhlásenie k trestnému stíhaniu Zuzany Piussi

Film Zuzany Piussi Nemoc tretej moci obsahuje scénu so stretnutím a rozhovorom Zuzany Laukovej so sudkyňou Helenou Kožíkovou. Práve za túto scénu teraz Zuzana Piussi čelí hrozbe trestného stíhania pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy podľa § 377 Trestného zákona. Svojim prihlásením sa k tomuto vyhláseniu potvrdzujeme, že verejne schvaľujeme, že Zuzana Piussi vyššie uvedenú scénu natočila a zaradila do filmu. Schvaľujeme nielen tento čin Zuzany Piussi, ale verejne ju pre tento čin vychvaľujeme.
Viac na: http://www.changenet.sk/?section=kampane#ixzz2CTh9vrVE

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=689952

Vyhlásenie k trestnému stíhaniu Zuzany Petkovej

Článok Zuzany Petkovej Manželka Harabina mala sólo miestnosť uverejnený v denníku SME dňa 17.7.2010 obsahuje informáciu o plate bývalej zamestnankyne ministerstva spravodlivosti Gabriely Harabinovej, manželky predsedu Najvyššieho súdu SR a predtým ministra spravodlivosti Štefana Harabina. Informácie poskytlo Zuzane Petkovej ministerstvo spravodlivosti na základe žiadosti podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Za tento článok teraz Zuzana Petková čelí hrozbe trestného stíhania pre podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi podľa § 374 Trestného zákona.
Viac na: http://www.changenet.sk/?section=kampane#ixzz2CTgkEhXJ

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=691507

Petici na podporu Zuzany Piussi jsem dnes podepsal. Bude mi ctí s ní být spoluobžalován jako „schvalující trestní čin“ podle slovenského zákona. V případě, že se soud bude konat, zúčastním se! Podepsal jsem i dopis slovenskému presidentovi Gašparovičovi. Osobně bych, stejně jistě jako Zuzana Piussi, o milost tohoto bývalého člena zločinecké organizace KSČ, nikdy nepožádal! Nebude moci alespoň tvrdit, že o ničem nevěděl.

Samozřejmě jsem podepsal za naše občanské sdružení SODALES SOLONIS o.s. i za sebe petici na podporu Zuzany Petkovej! Věřím, že se díky tomuto zpravodajství připojí další stovky či tisíce signatářů. Viditelně přituhuje, jde o moc i MOC a ta si přeje jediné: Ti co ji ohrožují za každou cenu umlčet, aby „nenakazili“ ty druhé.

Máte možnost konkrétním skutkem ukázat, jak si vážíte odvahy, statečnosti a svobody. Zůstaneme-li i nadále pasivní a myslící jen na sebe, naděje na svobodu a demokracii naši zemi nadobro opustí a odejde. Tyto demokratické hodnoty si zaslouží a patří jen těm občanům a těm zemím, které si je dokáží vybojovat a udržet každodenním úsilím a statečným, aktivním občanským postojem. Včera jsme to ukázali a dokázali! Věřím, že to bude dokazovat mocným - i na jiných místech - stále více občanů!

Cílů 17.listopadu 89 není ještě ani zdaleka dosaženo!

 

Jan Šinágl, 17.11.2012

Hrozba vězení za tvorbu v bytostně veřejném zájmu - i to je dnešní Slovensko

Dokument Zuzany Piussi: V hlavní roli slovenská justice

Z pohrdání demokratickými pravidly a zásadami právního státu se dlouhodobě stala jedna z klíčových norem veřejného života na Slovensku.

… Z pohrdání demokratickými pravidly a zásadami právního státu se dlouhodobě stala jedna z klíčových norem slovenského veřejného života. Právě toto téma hraje hlavní roli v příběhu dokumentárního filmu Nemoc tretej moci režisérky Zuzany Piussi o stavu slovenské justice. A stal se dokonce záminkou k podání trestního oznámení soudkyní Helenou Kožíkovou, jež v něm vystupuje, kvůli trestnému činu „porušení důvěrnosti ústního projevu“. Podle mluvčí slovenské policie vyšetřovatel zahájil ve věci trestní stíhání. Prokurátor ho však v minulých dnech zastavil.Soudkyně Kožíková podala kromě toho i žalobu podle občanského řádu na veřejnoprávní Slovenskou televizi, která dokument vysílala v rámci diskusního pořadu Pod lampou, a požaduje 30 tisíc eur za „poškození dobré pověsti“. Hrozí také, že se Zuzana Piussi bude muset podílet i na finančním „odškodnění“ soudkyně. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)