Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Schwarzenberg_Karel

K. Mrzílek: „Kníže patří na hrad, zeman na venkov.“ – Prohlášení Tomáše Hanáka

Formálně, dle zákona, začala presidentská kampaň 26.prosince. Můj kritický postoj k některým aspektům minulosti knížete Karla Schwarzenberga je znám, včetně jeho spojení s Miroslavem Kalouskem, kdy odkazuje na to, že mu nebylo soudem dosud nic prokázáno. Věřme, že trestní oznámení ředitele STUDENT AGENCY Radima Jančury na Miroslava Kalouska a jeho výsledek přinutí i knížete Schwarzenberga ke změně postoje. Navíc je jediným z presidentských kandidátů, který nemá vyhraněné, negativní postoje k odbojové skupině bratří Mašínů,  vyhnání českých Němců, veřejně se kriticky vyjadřuje k situaci v Rusku a kdy se hlásí ke křesťansko-židovským základům Evropy. Jsem přesvědčen, že za současné situace v zemi je to nejrozumnější volba v bytostném zájmu země. Doporučuji každému voliči poslechnout si před volbami tuto nahrávku ČRo6, ze dne 22.12.2012, jako včasné varování všem těm, kdo stále ještě neví, nebo netuší v čem ve skutečnosti žijeme a kdo má skutečnou, rozhodující moc a vliv, nutně dopadající i na naší zemi! Za Magnického zákon můžeme Američanům jen pogratulovat!

Ostatní kandidáti, kterým bych dal hlas (Zuzana Rothová a Vladimír Franz) nemají reálnou šanci prorazit za stávajících mocenských poměrů a stavu společnosti. Občané-voliči jsou z velké části používáni a zneužíváni jejich snadnou manipulovatelností, díky absenci aktivní a vyspělé občanské společnosti. O to důležitější je podpořit kandidáta, který má jako jediný potenciál tyto mocenské struktury alespoň částečně narušit a netříštit síly na jiné pravicové kandidáty, kdy jejich podporou podpoříte ty, které nechcete a usnadníte vítězství toho, koho si slušní lidí na Hradě vůbec nepřejí.

Jen připomínám podvodný průběh posledního zvolení presidenta republiky, vstřícné vztahy Václava Klause s Ruskem, resp. s Vladimírem Putinem, který mu udělil zlatou medaili Alexandra Puškina. Nepochybuji, že Václav Klaus udělá vše, aby jeho nástupce na Hradě zajišťoval stejné zájmy, jaké hájil on, a které nejsou zájmy naší země, tzn. pomohl prosadit Miloše Zemana (podporuje ho komunista Vladimír Remek), v nouzi Jana Fischera. President Ruska by tak měl jistě možnost udělit další Puškinovu medaili… Karel Schwarzenberg by se jí od Putina těžko kdy dočkal, při vší úctě k tomuto skvělému básníkovi, jehož báseň Vyšel rozsévač, aby zasil símě své neztratila dodnes nic na své pravdivosti a aktuálnosti, ani po 190 letech…

Petr Zídek v LN ze dne 19.12.2012 v článku Havel a kýč píše: „Svérázně se rozhodl vyjádřit svou podporu prezidentskému kandidátovi Karlu Schwarzenbergovi režisér Jiří Menzel. V klipu tvrdí, že kníže má „šlechtického ducha“ a „ti ostatní vedle něj nejsou nic jiného než potomci nevolníků, lidí, kteří mají zbabělou povahu.“ Je pan režisér tak roztržitý, že zapomněl, že my, potomci nevolníků, máme volební právo? Nebo to máme brát jako návrh na obnovu stavovského zřízení?“

Ano, kníže má šlechtického ducha což novináři typu a intelektu pana Zídka těžko kdy pochopí, stejně jako rozdíl mezi noblesou a plebejskou hloupostí, kterou nám na TV NOVA názorně předvedli kníže Karel Schwarzenberg a syn dopisovatele Rudého Práva z USA ze 60.let, Jiří Dienstbier jn. Připomínám, že do USA se v této době mohli dostat jen ti skutečně nejvíce prověření a spolehliví soudruzi, ochotni za výhody prodat svoji duši ďáblu, zatímco čestní a charakterní byli léta v kriminálu, pokud měli štěstí a přežili komunistický teror. Nedivme se potom způsobu myšlení Jiřího Dienstbiera ml. ani tomu, že bratry Mašíny považuje za vrahy, lituje jejich obětí, ale ani slovem nezmíní a nelituje tisíce obětí, které už měli na komunisté na svědomí, než se jim Mašínové postavili na odpor. Samozřejmě, že se vůbec nestydí Jiří Diensbier požádat o podporu KSČM, stejně jako Jan Fischer, Miloš Zeman, Tomio Okamura, či Jana Bobošíková. Všichni kandidáti, kteří požádali či požádají o podporu KSČM, tedy strany představující zločineckou ideologii, která je i podle Ústavy České republiky zločinná a odsouzeníhodná, se sami diskvalifikují pro tuto nejvyšší ústavní funkci. V očích slušných občanů jsou to osoby, bez jakékoliv známky vyššího stupně mravnosti, pokud lze o mravnosti v jejich případě vůbec mluvit, kterou tato nejvyšší ústavní funkce vyžaduje. Svým chováním v minulosti i dnes nám svoji morální nevyspělost stále dokazují. Nemají pevnou, mravní páteř, neví co to je, co vše to obnáší. Hanebnou žádostí o podporu KSČM nám dokazují svoji neměnnou bezcharakternost, tedy i závislost na moci a mocných, svoji prodejnost.

Tak státnického projevu, jakého byl dne 25.prosince 2012 na ARD schopen president SRN Joachim Gauck ve svém Vánočním poselství k národu, nemohou být nikdy schopni i kdyby vyslovili stejná slova, stejně tak jako současný, stejně tak amorální prezident Václav Klaus. Joachim Gauck mj. hovořil i o potřebě činuschopných politiků a angažovaných občanů, kdy věří, že jich je více, než těch lhostejných a bez kterých není možné zajistit budoucnost, stabilitu a prosperitu země.

Přikládám rozhovor Zdeňka Svěráka s Karlem Schwarzenbergem z Pátku LN ze dne 21.12.2012. Svým občanským postojem jsem učinil pro volbu presidenta České republiky vše, co bylo v mých současných silách a možnostech.

Levicově smýšlejícím občanům vždy stačilo, když jim bylo vše co si přejí populisticky naslibováno, podobně jako to šikovně činí Okamura, Zeman, Fischer, Bobošíková, Sobotka a Dienstbier. Za jejich životy jsou jen prázdná slova, často u některých i zločiny,  podvody či jejich krytí. Konkrétní výsledky jejich dosavadní činnosti, jako výraz jejich prokazatelné kvality a schopností za nimi nejsou a nebudou ani pokud bude někdo z nich zvolen prezidentem – pokud máme na mysli zájmy země. Český člověk už má v povaze, že volí vždy toho, kdo mu naslibuje, že to udělá za něho. Proto volí většina totalitně stále deformovaných voličů vždy ty, kteří toho dokáží stále stejně využívat - a často za peníze občanů! V takto deformované, neobčanské společnosti, nemůže jít o žádnou skutečně demokratickou volbu presidenta, ale další pokus o zneužití občanů pro cíle a zájmy mocných. Zatím jim to občané velmi usnadňují!

Dobrou volbu občané!

 

Jan Šinágl, 27.12.2012

 

P.S.

25.prosince 2012 v pořadu na ČT „Sbohem Československo“, byly na jeho konci použity záběry ze Sněmovny z konce roku 1992, kdy bylo odhlasován rozpad Československa. Zazněl potlesk, k vidění byly spokojené úsměvy poslanců. Poslanec Dostál to okomentoval výstižně: „Ještě jsem neviděl, aby se na pohřbu tleskalo.“ Na samém konci pořadu se nám dostalo vysvětlení. Čeští poslanci si mezi sebou rozdělili všechny slovenské poslance a před hlasováním o rozpadu Československa s nimi patřičně popíjeli. Hlasování tak proběhlo bez problémů. Země Švejků opět ukázala, že je této tradice hodna. Nemyslím si, že by této zhovadilosti nebylo schopné ani současné složení Sněmovny. Pokud toto má být skutečná „elita a výkvět“ naší země, tak už naše existence v dějinách světa začíná pomalu, ale jistě končit. Přírodní zákony jsou neúprosné i ve věcech existence zemí a národů. Za chyby se musí vždy zaplatit a jsou-li obrovské, je i cena tomu odpovídající, ale spravedlivá. Země, kde jsou prioritou krádeže, podvody, netrestání velkozlodějů, likvidace schopných, prosazování neschopných na odpovědná místa, likvidace mravních, morálních a kulturních hodnot, si jiný osud nezaslouží. J.Š.

 

Z mé korespondence:

… Moc se o tom dnes (ani dříve) nemluví, ale při pobytech presidenta Masaryka na Slovensku byl na něj mnohokrát připravován pokus o atentát, který několikrát téměř skončil "úspěšně". Detaily moc neznám, ale díky mému tchánovi (velitel osobní ochrany presidenta Masaryka ), se to nikdy atentátníkům nepodařilo (aniž by o tom byl president vůbec informován). …

* * *

Pánové Fischer a Zeman na kandidátku presidenta nepatří.

Nejde o pracovitost a spolehlivost bývalých komunistů. Jde o charakter lidí, kteří svým členstvím v KSČ schvalovali hrůzy a násilí, českých komunistů na českých občanech čtyřicátých a padesátých let, po kterých později pan Zeman vstoupil do KSČ a místo, aby po okupaci odevzdal jako chlap stranickou knížku, čekal přes rok až ho vyhodí. Pan Fischer v sedmdesátých letech tím, že vstoupil do KSČ souhlasil s okupací a normalizací československého státu. To jsou morální selhání, která pro post presidenta státníka nemůžete tolerovat! Vraťte se na svá místa a nechte nás, volit morálně čisté lidi. Jak byste se pánové chtěli účastnit pietních obřadů za oběti komunistického zlořádu padesátých let a poklonit se pozůstalým? Jak byste vyznamenávali bojovníky proti komunismu, když sami jste svým členstvím této zločinecké organizaci pomáhali a podporovali její činnost.

Karel Mrzílek, 27.12.2012

Herec Hanák vyzývá Fischera: Najděte v sobě slušnost a nekandidujte – video!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #6 Mila Counihan 2013-01-08 14:54
Po vyrazeni pana Okamury se mi zda nejlepsi pan Franz ... Mam sice vyhrady k tetovani vubec, ale to je jedine co mi na nem nevyhovuje. Nikdy vsak pani Bobosikovou - nezapomenu jak mi z ni pred cca 10 lety behal mraz po zadech. Pan Fisher nebo Zeman ani nahodou. Snad jeste pani Fisherova ... Ale ve skutecnosti neni mezi kanditaty nikdo, koho bych chtela volit bez vyhrad ...
+8 #5 Zuzka 2012-12-29 17:14
Budu volit Karla, protože: má jen maturitu, v češtině dělá hrubky a chlubil se v médiích, že bez všimného (pozemek pro kompetentního úředníka) by se nedopracoval ke svému majetku
-1 #4 Petr Polnický 2012-12-28 21:51
Dobrý den,
budu volit pana Karla Schwarzenberga, protože ho považuji za nejmorálnějšího kandidáta s mezinárodním přehledem a váženými kontakty po celém světě.A to i přes jeho věk. T.G.Masaryk se stal prezidentem v 68 letech.
Pěkné dny přeje Petr Polnický z Čelákovic
+4 #3 věra schmidová čepor 2012-12-28 20:19
nevím, pane šinágl, snad mi to vysvětlíte- ale jestli kníže na hrad za prezidenta- je tak "charakterní", nebo je to ztráta soudnosti věkem- ale za všech okolností kryje kriminálníka a zloděje- ministra- ze stejné strany- je to ta kvalita, kterou hledáme? snad jen ta táńa není zkorumpovaná... . nebo si máme říct, že po tom strašlivém klausovi už je to jedno- který další bezpáteřník přijde?
-8 #2 Kamjdu 2012-12-28 17:51
Ve sporu USA a Putinova aparátu jsem plně na straně Američanů, ale to mě přece nemůže vést k tomu, abych volil knížete po všech těch zkušenostech. Pro mě je on asociál schopný se pro svůj prospěch spojit se i se zločinci. Tuto svou podstatu žádnou svou maskou bodrosti a zdánlivé "sympatické" prostořečnosti přede mnou nezakryje. A je mi smutno například z pana Svěráka, protože jsem jej považoval za hlubšího a moudřejšího. Jeho podpora knížete mě překvapila.
Mé a mě podobných pořadí kandidátů podle míry člověčenství je toto: Táňa Fišerová, Jiří Diensbier, na třetím místě vidím cca společně pány Franze, Okamuru a paní Roithovou (i když mezi nimi vidím veliké odlišnosti v přístutpu) a teprve potom knížete. Jako poslední vidím paní Bobošíkovou. Zeman má sice dost velké charisma a dar pohotové výmluvnosti, ale s mírou člověčenství to je již o dost horší.
+1 #1 Jan Herna, Th.Dipl., 2012-12-27 21:24
Asi je to správná volba. Doufám, že v případě, že bude zvolen si dokáže odstavit Kalousky a spol.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)