Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce_mravni_selhaniNáklady na provoz institucí země – Ddchodné občanů zákonodárců - Další nehorázně sprostý útok na poctivé podnikatele!

… Cesta k celospolečenské prosperitě nevede přes vysoké daně, ale přes nízké daně na krytí nízkých nákladů. Vše je důsledek nedokonalých a selhávajících demokratických procesů, které darebáci vždy zneužijí ve svůj vlastní prospěch. V období uplynulých dvaceti let došlo ke značné centralizaci, tj. cílenému přesunu moci směrem k centru vládnutí, s cílem oslabit rozhodovací procesy samosprávných územních celků, tj. místních samospráv. A na všech úrovních vznikla gigantická armáda byrokratů hladových po penězích a moci, kterou nelze uživit. Hlavním důvodem tohoto nezdravého procesu, potlačujícího základy demokracie, jsou peníze, nad kterými chce mít každá mocenská struktura absolutní moc, aby ji mohla posléze zneužít pro vlastní záměry, bez ohledu na potřeby celé společnosti. Cesta k narovnání výše uvedeného je jediná. Je třeba zrušit instituce a úřady, které odebraly přirozené pravomoci místní samosprávě, tak, aby se tyto procesy vrátily tam, kam přirozeně patří. Budou-li sem ztracené pravomoci navráceny, potom se v oblastech samorozhodování již nikdy nemůže dít to, co páše současný establišment. Dalším nezbytným krokem k nápravě je uzákonění trestněprávní, občanskoprávní a hmotné zodpovědnosti všech veřejných činitelů, po které národ volá. …

Počtěte si v údajích od MF z 29.3.2012 o výdajích an provoz istitucí České republiky!!!

Ještě se někdo podivuje, proč je státní kasa prázdná a proč je naše země zadlužená tak, že nejsme schopni dluh splácet?

Pokud se na státní strukturu podíváme ve vztahu k plnění zákonných povinností, a z toho odvodíme výsledek hospodaření státu jako celku, dostaneme ucelený obraz toho, co je současný politický establišment schopen své vlastní zemi provést. Schválení dalšího razantního navýšení daní a církevních restitucí, čehož je naprostá většina národa nedobrovolným svědkem, je důkazem totální neschopnosti vládnout.

Cesta k celospolečenské prosperitě nevede přes vysoké daně, ale přes nízké daně na krytí nízkých nákladů. Vše je důsledek nedokonalých a selhávajících demokratických procesů, které darebáci vždy zneužijí ve svůj vlastní prospěch. V období uplynulých dvaceti let došlo ke značné centralizaci, tj. cílenému přesunu moci směrem k centru vládnutí, s cílem oslabit rozhodovací procesy samosprávných územních celků, tj. místních samospráv.

A na všech úrovních vznikla gigantická armáda byrokratů hladových po penězích a moci, kterou nelze uživit. Hlavním důvodem tohoto nezdravého procesu, potlačujícího základy demokracie, jsou peníze, nad kterými chce mít každá mocenská struktura absolutní moc, aby ji mohla posléze zneužít pro vlastní záměry, bez ohledu na potřeby celé společnosti.

Cesta k narovnání výše uvedeného je jediná. Je třeba zrušit instituce a úřady, které odebraly přirozené pravomoci místní samosprávě, tak, aby se tyto procesy vrátily tam, kam přirozeně patří. Budou-li sem ztracené pravomoci navráceny, potom se v oblastech samorozhodování již nikdy nemůže dít to, co páše současný establišment. Dalším nezbytným krokem k nápravě je uzákonění trestněprávní, občanskoprávní a hmotné zodpovědnosti všech veřejných činitelů, po které národ volá.

Pod tíhou rostoucího dluhu ČR a postupného upadání do nesplatitelné dluhové propasti a nestability je finanční kapitál občanů se stále větší intenzitou ukládán do zemí, které jsou v této oblasti naopak stabilní. Důkazem mého tvrzení je například Řecko. Řekové nevěří v euro a houfně ukládají svůj kapitál do švýcarských bank. A to samé se děje i u Čechů, kteří disponují dostatkem potřebných ekonomických informací a kapitálem.

Svoje úspory neukládají v ČR, ale tak, jak to činili již někteří naši prozíraví předci. Mají je ve švýcarských bankách, neboť švýcarský frank je a vždy byl stabilní měnou, která přežila všechny světové ekonomické otřesy, včetně obou světových válek a několika burzovních kotrmelců.

Jeden příklad za všechny. Můj dlouholetý kamarád prodává svoji úspěšnou firmu, neboť nemá pokračovatele a sám odchází do zaslouženého důchodu. Říká: „Mám kupce, který mi za firmu zaplatí 1.5 miliardy, ale v Česku nenechám ani korunu, vše uložím ve Švajcu a budu mít jistotu, že o své peníze nepřijdu.“

Toto se děje i v ostatních oblastech, kdy občané nakupují v zahraničí kvalitnější a levnější potraviny, oděvy ale i benzín a naftu. I toto je výsledek vlády tupounů. A tak, vycházeje z tohoto poznání, zajímalo by mne, kde má svoje peníze uložené nejlepší evropský ministr financí Kalousek a ostatní političtí potentáti. A kolik z našich politiků si, nebo své rodině, nadělí pod stromeček české dluhy, pardon, dluhopisy.

* * *

Tolik z internetu bez uvedení zdroje. Nedomnívám se, že se jedná o hoax, vlastně ano, je to poplašná, alarmující zpráva pro nás všechny! Doplňuji ji ještě seznamem poslanců a senátorů a výší jim vyplaceného odchodného . Pobírat peníze za žádnou kvalitní práci, navíc ještě odchodné, nepřijmout žádnou osobní odpovědnost, je samo o sobě ukázkou bezcharakternosti této mravní lůzy naší společnosti, snad na pár čestných výjimek. Dobře to nemůže dopadnout a svůj díl viny neseme každý z nás.

Upřednostňování jen vlastního pupku, chat, vil, hospod a supermarketů, vede vždy ke vládě lupičů, která nás nakonec připraví i o ty „plné pupky“, chaty, vily, hospody a supermarkety! Skutečný život především tvoří a udržuje duchovní, materiální hodnoty, navazuje na hodnoty vytvořené předky a zanechává rozmnožený odkaz těm co přijdou po nás. Kdo toto nechápe, nemůže trvale obstát a existovat jako národ!

 

Jan Šinágl, 3.1.2013

* * *

Další nehorázně sprostý útok na poctivé podnikatele!

Za nepoctivce, kteří neplatí včas a řádně DPH, za ně tuto daň nyní musí odvézt ODBĚRATEL jejich zboží, či služeb. Každý odběratel má nyní povinnost bedlivě kontrolovat jakýsi web s databází nepoctivců, aby se vyhnul těm, za které by musel jejich dluhy zaplatit! Ale zaplatit dlužné částky DPH za svého dodavatele bude povinen dotyčný odběratel i tehdy, pokud na seznamu svého dodavatele nenalezne proto, že ještě nebyl v mezidobí na seznam hříšníků přidán! Ne! To není aprílový vtip, ale novela zákona, která vstoupila v platnost dnes 2.1.2013!  Zdá se, že Hospodářská komora ČR, která zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o HK ČR a AK ČR, má jiné starosti, než se starat o chystané novely zákonů pro podnikatele a o prosazování takových podmínek, které by podnikání poctivých podnikatelů výrazně zlepšily...

Zprávu dnes zveřejnil Český rozhlas a celé znění si můžete přečíst, nebo poslechnout zde

http://tvpraha7.cz/index.php?q=node/845

* * *

NEPŘERUŠUJ LINII SVÉHO RODU

V Žalmu 117 Bůh vyzývá, aby ho chválily národy, rody a rodiny. Satan dnes rodiny a rody ničí kulturou a kultem smrti. Kariéra místo dětí? Kultura smrti. Nezávazný sex? To je kultura smrti a hnutí sebevraždy národů. Trend singlování místo manželství a rodin je kultura smrti. Homosexualismus je nejen kultura, ale samotný kult smrti. Národy Evropy nepotřebují intelektuální feministky, ale matky a děti. Zodpovědné muže a otce,´syny a dcery. Singl kultura  proniká do církví. Sex jako zábava je kult smrti. Nové pilulky na vypuzení plodu a interrupce je kultura smrti. Je to zbabělá a ohavná vražda. Čiré barbarství.

Jako občané České republiky od kterých se očekává, že zvolíme presidenta, máme právo a povinnost žádat všechny kandidáty na tento post, kteří podporují každou jmenovanou formu kultury smrti, aby okamžitě zrušili svou kandidaturu. Žádáme kandidáta, který homosexualistům slíbil zařazení jejich požadavku adopce dětí do občanského zákoníku, aby zrušil kandidaturu. Žádáme všechny kandidáty, kteří smočili své svědomí s krví obětí komunismu, aby zrušili svou presidentskou kandidaturu. Bůh skrze krev svého Syna, Pána Ježíše Krista jim odpustil jejich viny, dříve než to poznají a vírou přijmou. Ale nemají morální ani etické právo vést národ, který má vzývat jméno Boží.

Václav Lamr, 3.1.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 JanHerna,Th.Dipl.,Cy 2013-01-07 19:59
Já jsem tohot názoru,že na odchodné nemají nárok. Jejich pracovní poměrje totiž variantou pracovního poměru na dobu určitou - na 4 roky.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)