Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_VclavPolitické elity nového režimu po roce 1989 zcela selhaly, a už dnes se ocitly na smetišti dějin, aniž by to možná tušily. To samo o sobě není nic alarmujícího, ani překvapivě nového, ostatně dopadla tak i většina elit před nimi. Otázka, která je dnes na stole, ale zní, zda nepropadli a nepropadnou i obyvatelé, kteří dnes žijí v Čechách i na Moravě. Není nač se vymlouvat a žádné výmluvy by se neměly uznávat: Ani na zahraniční mocnosti, ani na geopolitickou situaci, ani na „přežitky komunismu“ v nás, ani na kapitalismus, který nás údajně dusí. Pokud nenajdeme sílu s tím něco dělat, dokážeme jen jedinou věc: jako obyvatelé české kotliny jsme ztratili sebeorganizační sílu a nelze tedy hovořit o tom, že ještě existujeme jako český národ,

se všemi z toho vyplývajícími důsledky. Stěžovat si na korupci, nespravedlnost a zvěrstva moci pak přestane mít smysl. Kde není národní společenství a jedinci, kteří jsou schopni a ochotni pracovat pro dobro tohoto konkrétního národního společenství, nemůže být ani spravedlnost ani právo. Ostatně každá spravedlnost a každý altruismus vzniká jen začleněním jednotlivce do větší skupiny lidí (kmen, vesnice, kraj, národ) a bez tohoto konkrétního začlenění a pochopení všech povinností jedince k tomuto společenství, jeho duchovním a politický tradicím zůstane jen zvíře starající se o denní krmení pro sebe a svou nejbližší rodinu. Zvíře – býložravec, který věčně uskakuje a uhýbá v nekončícím strachu ze smrti, nebo zvíře – šelma, která smrt rozsévá.

Tolik text od autora, který nechce být jmenován. Neuměl bych to formulovat lépe!

Dnes, 7.ledna 2013, jsem zaslal do datové schránky předsedy Senátu České republiky pana Milana Štěcha Výzvu Senátu České republiky k obvinění prezidenta Václava Klause ze spáchání zločinu velezrady!

Ostuda České republiky ve světě a jejích občanů, narůstá každou hodinu, kterou prezident Václav Klaus zůstává ve své funkci. Dokonce už začalo hromadné odebírání jeho portrétů z veřejných místností, škol a mateřských školek!

Stále více o zločinné amnestii píše zahraniční tisk. Připomínám článek NZZ (Neue Zürcher Zeitung), jedněch z nejvíce renomovaných a respektovaných novin na světě. Píší, že z amnestie mohou profitovat jen pachatelé hospodářské kriminality, kdy délka jejich procesů není zaviněna soudy, ale jejich draze zaplacenými obhájci. Připomíná úlohu Klause v tzv. „divoké privatizaci“, kdy měla rychlost privatizace přednost před kvalitou a kdy byl položen základ k mocenskému kartelu politických stran a korupčního bahna, pod kterým trpí Česká republika dodnes. To, že premiér Nečas amnestii spolupodepsal, vzbuzuje také u něho otázky ohledně jím deklarované vůle o potírání korupce. I sousední Sasko už začíná mít obavy z nárůstu kriminality!

Je smutné, že podporu této nemravné a zločinné amnestii vyjádřil i pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Neuvěřitelné, že by „odpustek“ za církevní restituce…?! Jak hluboko může ještě naše země klesnout?! Teď už věřím informaci, kterou jsem slyšel vícekrát, že pan kardinál má mít nemanželské děcko či děti, jinak mi snad Pán Bůh odpustí mé rouhání v dobré víře…

Výzvu jsem poslal i senátorovi Tomio Okamurovi, který se, věřím, spojí se stejně smýšlejícími senátory a naplní tak své veřejné sliby a senátorský volební program.

Připomínám článek Karla Hvízdaly z února 2009 Jak odvolat Václava Klause. V archivu mého starého webu v rubrice Václav Klaus si můžete připomenout a oživit jeho minulost. Připomínám i moji petici za jeho odstoupení z 9.prosince 2008.

Advokát Václav Láska zaujal v sobotu tímto právním názorem - něm tvrdil, že prezident Václav Klaus ve zdůvodnění amnestie lže.

"... Zejména jsem si mohl udělat jednoznačný závěr, že Václav Klaus je lhář. Jako advokát bych měl používat termín 'nemluví pravdu', ale přijde mi nepřiléhavý. Václav Klaus lže o důvodech vyhlášení své amnestie. Pokud jde o odpuštění nepodmíněných trestů, lže o tom, že chtěl dát novou šanci prvotrestaným. Nepodmíněné tresty odnětí svobody do jednoho roku (které amnestií odpustil) jsou totiž udělovány jen recidivistům. U prvotrestaných je takový nízký trest v naprosté většině případů podmíněně odložen. Václav Klaus tedy propustil z věznic 95 % procent recidivistů a lže nám o tom, že dává novou šanci prvotrestaným.

Tohle je ale nezajímavá lež, protože se jí jen obhajuje omáčka, kterou se má zakrýt hlavní sousto amnestie. Tedy zastavení trestních řízení, která se vedou více jak osm let. A právě tady přichází lež hlavní. Prý tak Václav Klaus předešel rozhodnutí evropského soudu, neb kdyby si jím amnestovaní obžalovaní u tohoto soudu stěžovali, byli by úspěšní. Ale to je lež. Evropský soud každou takovou stížnost posuzuje individuálně a leckdy dojde k závěru, že se o délku řízení přičinil i sám stěžovatel a jeho stížnost zamítne. Tedy ne zdaleka všichni amnestovaní by u tohoto soudu byly úspěšní.

A zejména, i když evropský soud stížnosti vyhoví, pak jeho rozhodnutí vede jen k finanční satisfakci stěžovateli, či zmírnění nebo dokonce odpuštění trestu (což považuji za spravedlivé). Nikdy však nevede k zastavení trestního stíhání (o vině se vždy rozhodne a stěžovatel se nemůže stát nevinným jenom proto, že řízení trvalo dlouho). A nikdy nevede k odpuštění povinnosti uhradit vzniklou škodu. A to jsou právě následky, které Václav Klaus svojí amnestií způsobil, a kterých by se amnestovaní nikdy u evropského soudu nedomohli." …

Kdo a co je ještě v této zemi normální…?“ Za chování prezidenta se už stydí přes 90 % obyvatelstva, tak to už je zde něco ve velkém nepořádku, včetně nás samých a našeho chování, které tento stav umožnilo a stále umožňuje! Už jednou jsem byl nucen emigrovat. Věřím, že nebudu muset znovu. Pokud bych musel, tak s vědomím, že jsem už pro svoji rodnou zemi nemohl udělat více. Nechci se stydět za to, že jsem Čech. Věřím, že nejsem zdaleka sám!

Připomínám citát K.H.Borovského: „Na světe jsou jen dvě politické strany, slušných a neslušných občanů. Poznáte je podle toho, jak se chovají ke školství.“ Ano, výchova, vzdělání, kultura - a osobní příklad! Začínáme opět on nuly. Klesli jsme jako národ ostudně hluboko, ale ještě větší ostudou a hanbou je nepokusit se znovu vstát!

Prosím, pište svým senátorům a předsedovi Senátu, vytvořme potřebný, legitimní občanský tlak, ať je Ústavní žaloba Senátem podána – je to daleko účinnější než různé petice, při vší úctě ke všem signatářům! Můžete použít i můj text, případně si ho upravit a doplnit podle Vašich představ. Pro mne, jako občana České republiky, přestal být Václav Klaus už dávno presidentem, na kterého bych mohl být hrdy! Děkuji Vám!

Na shledanou na demonstraci před Pražským Magistrátem na Mariánském náměstí ve středu, 9.ledna 2013 od 16:00 hodin!

 

Jan Šinágl, 7.1.2013

 

Aktualizováno 21.1.2013:

Odpověď Senátu ve věci velezrady ze dne 17.1.2013

Odpověď NSZ v Brně ze dne 17.1.2013

 

P.S.

Dodnes všechna česká média o této výzvě Senátu mlčí.

J.Š. 14.1.2013

Nejhorší čin Václava Klause

Na Hradě máme duševně chorou, všehoschopnou osobu, kterého mohou zastavit už jen normální občané!!!

Rychetský: Amnestie byla připravena diletantsky

Praha - Předseda Ústavního soudu (ÚS) Pavel Rychetský v rozhovoru pro Hospodářské noviny (HN) prohlásil, že prezidentská amnestie byla připravena diletantsky. Premiér Petr Nečas (ODS) si měl podle něj před svým podpisem prezidentského rozhodnutí nechat zjistit, jaký bude mít amnestie dopad. Tak vážný krok nemůže podle Rychetského udělat sám prezident.

"Jsme svědky neuvěřitelného diletantismu. Od roku 1920 všechny amnestie připravovala vždycky vláda v čele s ministrem spravedlnosti, nikoli Hrad," řekl HN Rychetský. Podle něj je takzvaná kontrasignace premiéra v ústavě proto, aby vláda mohla mít amnestii nejen připravenou, ale aby také posoudila její dopady.

"Není v kompetenci prezidenta ani premiéra to posoudit, to musí udělat armáda úředníků ministerstva spravedlnosti," sdělil deníku Rychetský. Vláda si podle něj měla nejprve zjistit, koho amnestie vlastně očistí.

Nečas ve středu novinářům řekl, že amnestie je výsostným právem prezidenta a předseda vlády podle ústavních zvyklostí svým spolupodpisem pouze potvrzuje, že není v rozporu s právním pořádkem. Prezident Václav Klaus v úterý v emotivním prohlášení pro Českou televizi označil kritiku amnestie za útok proti své osobě a myšlenkám, které zastává.

* * *

Klaus zůstal Klausem

Laciná není "kampaň", jak označil vlnu odsudků novoročního vyhlášení amnestie Václav Klaus. Laciné je kuloární sebeutěšování pozorovatelů, že se prezident České republiky asi už na Nový rok, nejpozději však v úterý večer - při reakci v ČT na veřejnou kritiku amnestie - čirou náhodou zbláznil. To se může stát každému. Bohužel nezbláznil, jakkoli nás k takovému závěru nutí zdravý rozum a silný vnitřní hlas: "Tohle přece není, to nemůže být pravda. Tohle nesmí existovat mezi nebem a zemí!"

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #15 Jan Šinagl 2013-01-24 13:59
„… Nejméně milion kritiků společnosti se po takovém dni ptá sama sebe, jak je možné, že se systém, který vrší hloupost, neschopnost a nezodpovědnost do pyramidy, dávno nezhroutil, a že naopak projevuje všechny obecně uznané známky politické stability. Milion nebo i více kritiků společnosti zapomíná na to, že systém odporuje sice denně ve svých životních projevech zdravému rozumu, ale že zdravý rozum je to poslední, co hýbe světem. Ani tuto masu kritiků, kterou tvoří devadesát procent mužů a žen v Československu, nevyprovokuje dennodenní urážení zdravého rozumu k žádnému politickému činu, ale jen a jen k reptání a soukromému rozčilení. Motivace jejich základního postoje ke společnosti je skryta hlouběji a má málo společného se zdravým rozumem. Je dána jejich existenčním včleněním do systému, jejich ekonomickou a vlastně i komplexně lidskou závislostí na totální všemocnosti státu reálného socialismu. Zdravý rozum se může bránit a provokovat vědomí tisícem výhrad, je však slabý proti věčné závislosti naprosté většiny lidských bytostí na materiální determinaci. A ta přichází v našem případě jen z dobré vůle státu, u jeho funkce jediného rozdělovatele základních podmínek k životu. A těmi nejsou v moderní civilizaci jen chléb, cár kolem beder a střecha nad hlavou, ale komplikované ukájení zbytnělých konzumních potřeb člověka 20. století. Nevím, jestli je tohle všechno tak přesně známo politikům reálného socialismu, nikdy o tom nemluví, ale jisté je, že se chovají tak, jako by tuhle pravdu znali. Pohrdání zdravým rozumem, kterého jste v obnoveném pořádku dennodenně svědky, toto tušení potvrzuje. ...“

Text Milana Šimečky st. z února 1989. Úryvek z knihy Konec nehybnosti, která vyšla v r. 1990. Podobnost s dnešní dobou čistě náhodná...
+4 #14 Pavel 2013-01-21 14:35
Cituji Jan Herna,Th.Dipl.:
Cituji Martis:
Já bych to viděl spíše na naplnění skutkové podstaty spáchání trestného činu poškození cizích práv dle § 181 odst.2 písm. b) trestního zákoníku.


Také se domnívám, že by to více odpovídalo slovům a duchu skutkové podstaty trestního zákona.


Škoda jen, že jste nepochytil, že prezident má absolutní hmotně i procesně právní exempci z trestního práva.
-2 #13 Jan Šinagl 2013-01-21 14:03
Doporučuji nejprve si přečíst, z čeho lze presidenta obvinit a poté hlavně sám konat. J.Š.
-5 #12 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-01-21 13:54
Cituji Martis:
Já bych to viděl spíše na naplnění skutkové podstaty spáchání trestného činu poškození cizích práv dle § 181 odst.2 písm. b) trestního zákoníku.


Také se domnívám, že by to více odpovídalo slovům a duchu skutkové podstaty trestního zákona.
+1 #11 Frank 2013-01-11 18:21
To, že si ze současných kandidátů nedovedu dost dobře představit nejvhodnějšího kandidáta, neznamená, že jsem z nabídky nevybral nikoho. Aniž bych pročítal doporučené stránky, a i přes pro mě negativní informaci o mnoha funkcích ve výborech a podvýborech v Evropském parlamentu jsem dnes odpoledne tuto paní volil! Takže alespoň v něčem jsme v plné shodě.
-2 #10 Jan Šinagl 2013-01-11 17:04
Kdo sledoval včerejší presidentskou debatu, dokázal si zachovat nadhled, má zkušenosti ze života v kultivované společnosti, může dát svůj hlas s čistým svědomím paní Zuzaně Roithové. Jinak k tématu doporučuji pro nerozhodnuté:
sinagl.cz/.../...
sinagl.cz/.../...
J.Š.
+1 #9 Frank 2013-01-11 16:48
Panu Šináglovi se za svůj omyl omlouvám, někde jsem četl jméno s titulem, bohužel jsem si to ověřoval až po zbytečně rychlém odkliknutí příspěvku, a za předčasné hodnocení mých schopností děkuji. Ovšem mám dojem, že to bylo pochopeno tak, že J.Š. mohl a já ne! Tak to ani zdaleka! Psal jsem to pouze jako vysvětlení předem k případným mým neznalostem zákonů. Prostě chápu pojem velezrady tak, že do něj nelze zařadit nešťastné vyhlášení amnestie. Nechápu ale reakci vysvětlováním důsledků nešťastně vyhlášené amnestie mně, když jasně uvádím, že s rozsahem a obsahem amnestie nesouhlasím!! V případech poškozených v mých očích je rozhodně největším viníkem liknavost soudů a zákony, které umožňují před případným trestním stíháním včas uklidit majetky. Pokud již bylo vše státem prokázáno, tak proč nebyly ani po osmi a více letech vyneseny rozsudky? A to bylo také státem prokázáno, kde ty majetky jsou z kterých to odškodnění bude vypláceno? Proč není iniciativa směrována také tam? Jak je vidět, tak ty zákony doopravdy ani zdaleka neznám, jak uvádím v úvodu a ještě větší zmatek mám po vystoupení předsedy ÚS v TV. který uvedl, že nelze vinu svádět pouze na prezidenta. V příspěvku jsem uváděn jako bych souhlasil se všemi těmi lumpárnami, které se zde děly a dějí, takže pro informaci : mě štvou možná víc než J.Š. ovšem nikdy bych nebyl schopen na adresu prezidenta republiky použít tento slovník. Ten byl vlastně hlavní příčinou, která mě vyprovokovala k příspěvku, ač se prakticky nikde podobných diskusí neúčastním. Závěrem přeji co nejlepšího příštího prezidenta a i přes očekávanou reakci J.Š., že horší už to být nemůže, bohužel nevím, kdo by to měl ze současných kandidátů být.
-3 #8 Jan Šinagl 2013-01-11 12:46
Panu Frankovi neupírám právo na jeho názor, dojmy, ani co on sám cítí. Nevím kde přišel k faktu, že jsem vysokoškolsky vzdělán? To o jeho důvěryhodnosti jeho zdrojů mnoho nesvědčí ani o jeho schopnostech opatřit si pravdivé informace. Nikdy nejsem veden ve své práci nízkou nenávistí k jinému člověku. Jediným měřítkem mé práce je hledání pravdy, boj proti polopravdám a lžím ať už chtěným, nechtěným či účelovým. Snažím se nazývat věci vždy pravým jménem. Pokud označuji prezidenta hanlivými výrazy, tak je to jen podložené vyjádření skutečnosti odpovídajícím výrazem „na hrubý pytel hrubá záplata“. Nemůže to být nikdy překročení hranice možného či slušného. Hranice možného překračuje svým prokazatelně zločinným jednáním právě Václav Klaus. Nedivme se proto, že odmítá před zákonodárci obhájit veřejně neobhajitelné. Nemyslím si, že by se mnou nesouhlasily všechny ty tisíce poškozených, poctivých lidí. Ti musí, díky této zločinné amnestii, nyní bezmocně přihlížet, jak se jim zločinci smějí do tváře. Nepřijdou vůbec o majetek, nepůjdou do vězení, žijí si v luxusu z nakradených peněz, které jejich obětem nyní zoufale chybějí a které si vydělali poctivou prací. Pokud vůbec budou státem odškodněny (museli by sami prokázat v civilním řízení, za své peníze, které nemají, škodu, kterou v trestním řízení stát už za dlouhé roky prokázal a což oni prakticky nemohou nikdy dokázat a dosáhnout), tak by to bylo i z daní pana Franka. Tomu to jistě vadí, jako i to, že ten kdo to způsobil je obyčejný, sprostý darebák, zločinec, gauner, šašek, blázen či duševně chorý – vyberte si. Normální, slušný člověk, takovéhoto nemravného jednání není schopen – a kdyby byl k tomuto jednání donucen, musel by se z toho zbláznit a skončil v Bohnicích. Blázen na Hradě si tak dělá „srandu“ z celého národa. Pokud mu to opět projde, tak si stejné označení zaslouží i obyvatelé země, kteří mu toto jednání beztrestně dovolili a dovolují – a nejenom jemu! Nikdy nepředložil nic pozitivního. Je to člověk zla. Bohužel obrazem a ztělesněním země a poměrů, které v ní vládnou, díky deformaci komunismem a nepochybně i díky vyhnání Sudetských Němců z jejich staletých domovů. Nicméně mu nevadí jezdit v německém autě a bydlet na Hradě, který postavili „cizinci“. Takže ho můžeme plným právem nazvat i pokrytcem.J.Š.
+6 #7 Petr Mocek 2013-01-11 10:19
Cituji Fr.Zákostelský:
Je mně celkem lhostejné,kolik darebáků bude nepotrestano.Nespravedlnost vuči lidem kteří budou splacet bankám půjčky na bydlení a jejich děti budou ošizeni o mnohé.Nedostatek peněz v tomto statě vede k rozvracení rodin.To vše pro neschopnost justice a policie ochranit ovčana a nahravání genstrům v kravatách.I když se mne to přimo netýká,vidím to okolo sebe každý den.Po padu komančů jsem věřil,že tady nějaká moralka přes to hrozné lhaní zustala,bohužel.


Pane Zákostelský nenapadlo Vás, že justice a policie není schopna efektivně ochránit "ovčana" právě proto, že je nucena se řídit zákony, které prolobovali právě Vámi uvedení "gengstři v kravatách"?
Nenechte se mýlit, morálka u většiny občanů této země zůstala a to i přes to, co se v této zemi v posledních letech děje. A ještě něco - buďte ubezpečen, že Vaše lhostejnost k nepotrestaným darebákům vezme okamžitě za své, pokud Vám některý z nich zkříží cestu.
+3 #6 Frank 2013-01-09 15:01
Někde jsem četl, že" čeští právníci mají největší výhrady k propuštění obviněných, nebo usvědčených z korupce a z rozkrádání státního majetku." Škoda, že také soudci a policie už po mnoho let nemají výhrady ke své liknavé práci v těchto kauzách, které trvají bez uzavření tolik let. A ČSSD chce, aby tyto poškozené odškodnil stát, tedy my. Samozřejmě tím chtějí vyvolat ještě větší nenávist a hysterii. Copak by tito bohužel poškození i v případě odsouzení těchto grázlů dostali odškodnění?? Vždyť ty svoje majetky díky našim zázračným zákonům, které toto umožňují, dobře uklidili do svého okolí. Média masírují lidi kolik Kč bylo dáno na cesty a příp.stravu propuštěným, ovšem, že tyto peníze by byly vypláceny i v případě vykonání jejich trestů už žádná media neinformují. To už by lidi tolik nemasírovalo! A že každý den se snižují za každého vězně náklady o dost vysokou částku, to už neinformují raději vůbec.
Již delší dobu pročítám toto zpravodajství, s některými názory se ztotožňuji, s některými ne. A to, že v článcích J.Š. silná nenávist vůči V.K. je víc než zřejmá je dáváno velmi často najevo. Ovšem, ač nejsem díky minulému režimu oproti J.Š. vysokoškolsky vzdělán, tak
mám dojem, že toto už jde za hranici možného! Tento jeho čin chápu jako výsledek až fanatické nenávisti! Závěrem uvádím, že s V.K. také mnohdy nesouhlasím, ale niky mě nenapadlo ho nenávidět. A co se amnestie týče, nelíbí se mi její rozsah i obsah a po tom, čeho jsem nyní svědkem bych byl docela rád, aby rozsah amnestie byl Ústavou nějak omezen, nebo zrušena zcela..

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)