Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Magistrat_pohled_090113

Za jiný názor „odměna“ 5 let kriminálu – za nakradené miliardy odměna amnestie - že já blbec raději nenakrad miliardy !!!

Tisíce lidí podepsalo petici, podle očekávání přišli jednotlivci – vřelé díky! Nepřišly média (čest hájila TV METROPOL, které jsem poskytl rozhovor). Jistě hrály roli také mýtinky na podporů presidentských kandidátů ve stejné době. Mnou svolaná demonstrace začala odmítnutím sekretariátu primátora hl. m. Prahy poskytnout mi jedno z volných míst pro mé auto s vybavením pro demonstraci. Se svolením strážníka jsem mohl parkovat zdarma. Ocenil jsem dohled nejvýše odpovědných úředníků Magistrátu, kteří nám dali přednost před kontrolou všech ostatních akcí. Byla ukončena útokem jednoho bezdomovce a profesionální likvidací útočníka přítomným strážníkem.

Před začátkem jsem poskytl delší rozhovor TV METROPOL. Na úvod jsem vyřídil podporu paní Věry Čáslavské divadlu Spejbla a Hurvínka a připomněl už devátý denMagistrat_Berka_2_090113 hladovky Jiřího Mášky za odstoupení jihočeské radní Baborové.  Zvukový záznam celé demonstrace jistě mnohé zaujme. Mluvil jsem přímo, jasně, bez servítků a vážil si ocenění asi 15 přítomných občanů. Na závěr se opilý bezdomovec domáhal mikrofonu. Byl rychle zpacifikován přítomným strážníkem na moji žádost. Jeho chování bylo příčinou, že mne trochu vyvedl z koncentrace a nedoplnil jsem moji odpověď na otázku občana „Jak situaci řešit?“ o volby, jako demokratického nástroje nenásilné změny. Doplňuji tedy.

Magistrat_Berka_1_090113Samozřejmě je to i o prosazení zákona o přímé volbě do Sněmovny – nevolit strany, seznamy neznámých, ale nezpochybnitelné, čitelné osobnosti, majetkově i minulostně. Zákon, který nelimituje platnost voleb procentem účasti voličů je špatný. Půjde-li to takto dále, k volbám půjdou příště jen komunisté, získají 100%, 90% voličů zůstane doma a média budou tvrdit, že voliči si přejí vládu komunistů!!! Ta argumentace mnohých občanů, že za komunistů bylo mnohé lepší je pochopitelná. Už jim ale nedojde, že bez komunistů by to bylo také, ale více, v lepší kvalitě a pro všechny, kdo se nebojí poctivě pracovat. A to nemluvím o stamiliardách, darovaným SSSR ve formě uranu. Ten potenciál, který tenkrát naše země měla – průmysl, lidé, krajina, bohatství po první republice - komunisté zničili a rozkradli jak je jim a jejich zločinné ideologii vlastní. Nyní nám v TV „káží“ o zákazu restitucí církvi, přitom oni její majetek ukradli a zničili. Stále nám dokazují, že morálka, stud a hanba, jsou pro ně cizí slova. Dokud budou komunisté v parlamentu, budeme stále nemocnou zemí, kdy jeho závažnost se bude stupňovat – s patřičnými následky!

Zhovadilost všeobecná nastane, předpověděl František Palacký krátce po přečtení Marxova Komunistického manifestu, pokud se dostanou komunisté k moci na jednu generaci – my jsme jim umožnili ničit naší země po několik generací! Nedivme se potom stavu země – materiálními, duchovnímu a kulturnímu. Potom to vede k tomu, že jeden člověk dělá „blbce“ z celého národa. Nechá-li si to národ delší dobu líbit, nemůže to zůstat bez následků - zasloužených!

Magistrat_Dobrichovice_090113Stojan s mikrofonem se v potyčce bezdomovce s občanem, který mikrofon chránil, převrhl, naštěstí „přežil“. Někdy jde o náhodu, mně se to stává takřka pravidelně.Magistrat_plakaty_090113 Zaplacenou provokaci nemohu proto nikdy vyloučit. Demokracie je boj, někdy je veden i nečistými způsoby. S tím se musí počítat.

Dostavil se i Ing. František Štruc, majitel prodejny „Zlatá Lyra“ na Můstku, kterou má vyklidit do 31.ledna 2013. Nemohl se dlouho zdržet. Podal nejprve trestní oznámení na starostu Prahy 1 Oldřicha Lomeckého a nyní návrh na předběžné opatření. První mu soud na Ovocném trhu neuznal, kvůli nezaplacenému poplatku o čemž neměl tušení. Podal tedy obratem druhé a zaplatil požadovanou částku 10.000,-Kč. Rozhoduje soudce Tomáš Lichovník. Logicky by měl vyhovět, protože šetření důvodného trestního oznámení ještě PČR neukončila. Nicméně to že tentokrát nepřišel zastupitel, který se dosud slovně velmi angažoval, ani asistentka poslankyně Klasnové, spolu s podivnostmi při předběžném opatření, naznačuje, že si mocní prosazují stále svou, bez ohledu na občany a prodejnu, která je druhým, menším Železářstvím u Rotta a tolik potřebným v centru Prahy. O vývoji situace budu informovat.

Smutné je konstatování, že petice na záchranu divadla i prodejny podepsaly tisíce lidí a nepřišel prakticky nikdo. Presidentské volby nemohou být omluvou. Vypovídá to o naší pohodlnosti povaze, následky jsou potom známé…

Dnes jsem byl už (tuším po čtvrté), na PČR v Berouně, v souvislosti s nesmyslným obviněním z podporování genocidia, kdy na mne podala trestní oznámení zpěvačka Helena Vondráčková, její muž Martin Michal a politický vězeň Bohuslav Hubálek. Trestní spis byl doplněn v pořadí už o třetí znalecký posudek. Po amatérském historikovi, amatérské historičce, nyní o znalecký posudek z oboru terorismu. Netušil jsem, že v demokratické zemi se za převzatý názor, vyjádřený v rámci Ústavou zaručených práv, může zavřít až na 5 let!!! Že já blbec raději nenakradl miliardy!!!

Dnes komunisté vzpomínají 100 let od narození Gustava Husáka a paní Zdena Mašínová zahájila hladovku na podporu jihočeských studentů – jak symbolické!

Za jiný názor na dějiny se zavírá - za nakradené miliardy se uděluje amnestie. Přituhuje občané! Příště budete na řadě Vy, pokud je vám skutečná svoboda a demokracie drahá. Pokud ne, nemáte se čeho obávat, stačí sklopit hlavy, poslouchat, mlčet, jen remcat doma či v hospodě, dřít na různé gaunery a darebáky. Nakonec se dočkáte bídy ve všech oblastech života. To už o skutečném životě nebude. Chcete snad stále nedůstojně čekat jako „poslušné stádo“ na porážku?! Stále máme volbu!

D O B R O U  V O L B U !!!

 

Jan Šinágl, 10.1.2013

 

Bude centrum Prahy brzy plné jen kasin, heren, nevěstinců, bez tradičních obchodů pro Pražany…?!

První demonstrace Pražanů za záchranu prodejny „Zlatá Lyra“ na Můstku, ohroženou korupcí zastupitelů!

Na Žofíně ukázali občané zastupitelům co si o nich myslí, Bestia Trimphans zatím vítězí…?!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)