Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Začíná Palachův týden! : 14.1 Olomouc, 15.1 Ústí nad Labem, 16.1 Karlovy Vary, 17.1 české Budějovice, 18.1 Zlín, 19.1 Praha

Palachv_tdenNejvětším přínosem volby presidenta je probouzení a aktivace občanské společnosti, bez níž ke změnám k lepšímu nemůže nikdy dojít. Demokracie není „supermarket“, kde siSlouf_Zeman hned a bez úsilí koupíte hotové. Když mají lidé koho volit přijdou! Začínají chápat, že i oni mohou sami aktivně rozhodovat o hodnotách a kam se vydáme! Bobošíková sklidila zasloužené debakl, i za její kolaboraci s komunisty v posledních presidentských volbách, kdy podle pomohla zvolit Klause na účet jinak jistého vítěze Jana Švejnara. Druhé kolo presidentských voleb rozhodnou postoje dosavadních nevoličů a voličů levice. Ti budou ovlivnitelní tím, jakým způsobem se Karel Schwarzenberg vymezí vůči Miroslavu Kalouskovi. Budu volit Karla Schwarzenberga už jen kvůli jeho kultivovanému vyjadřování a způsobům, nesrovnatelnými s vystupováním Miloše Zemana a jeho příznivce Václava Klause. Nechtěl bych se stydět za svého presidenta po deseti letech dalších pět let!

 

Toto vše dost možná začalo už rozkazem ministra vnitra Sachra ze dne 2.dubna 1990. Byl vydán aby nevznikl chaos, nebo aby byly ochráněny cíle a plány komunistů, resp. starého režimu – rozhodněte sami…?! Komunisté byli stále u faktické moci a bylo by těžko představitelné, že by si nedosadili své zástupce do FS, kteří by vykonávali jejich vůli ať už přímo či nepřímo. Revoluce se dělá poněkud jinými rozkazy a činy! Jinak se jen  posiluje moc těch, kteří by o ni měli okamžitě přijít a v jejichž zájmu žádná skutečná revoluce nikdy být nemůže!

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl, OVM 13.1.2013: „Kdyby byla soudkyně, tak bych se jí zeptal, ale je to jen senátorka“ – tak se vyjádřil k vedle sedící bývalé soudkyni Ústavního soudu ČR Elišce Wágnerové. Patřičně a noblesně tohoto vejlupka umravnila. Pan tajemník se také pochlubil, že nejprve navrhl prezident jeho na funkci zástupce ombudsmana. Odmítl s tím, že „už nechce nosit kravatu“. Dále divákům nepřímo sdělil, jak lituje soudce Berky a ostatních darebáků, jak chudáci trpěli oni a jejich rodiny dlouhým procesem, ale tisíce jejich obětí už vůbec nezalitoval! Prezident proto navrhl jako zástupkyni ombudsmana Renatu Veseckou, tu, která v roce 2007 zařídila vynětí Radovana Vávry, šéfa UNION banky, z této kauzy! Samozřejmě ji pan tajemník uznává! Není nad upřímnost hlupáka, darebáka, či duševně chorého...?! Neštěstí, když žvaní nevzdělanci, hlupáci a nevychovanci ke statisícům – přísloví „jaký pán, takový krám“ se opět příkladně potvrdilo!

Jinak ještě jedna poznámka k Radovanu Vávrovi,  bývalému šéfovi UNION banky. Byl nominant Milana Velka, jednoho z dvorních lobbyistů Václava Klause. Co dodat? Svět je velký a o náhody není nouze, zvláště v Čechách…

Z došlé pošty:

Nebojme se označit hlavního viníka, kterým je Václav Klaus, společně s bývalými komunisty, kterým byly dány důležité informace, jak se chovat a orientovat v "revoluční" a porevoluční době. Téměř všichni tuneláři a korupčníci byli členy KSČ. Toto jejich chování za asistence vlády a obou parlamentů přetrvává dodnes. Historie jim to musí spočítat. Proč se všemožně brání prokázání nabytého majetku?! Jedině toto je velmi důležitá věc společně s tím, aby byla rovnost všech občanů před zákonem. Pokud nebude tohoto dosaženo, nemůžeme mluvit o demokracii a právním státě. A jsme zase tam, jako jsme byli od začátku, Už víme, kdo za ten marasmus může?

R.Kraus 12.1.2013

* * *

Vážení členové Sokola.

Veřejně Vás vyzývám k volbě prezidenta, který nebyl členem strany, která Sokol rozprášila, jeho členy perzekuovala a mnohé popravila. Vzpomeňme na ty, kteří museli vlast opustit a zemřeli v exilu. Antonín Hřebík, Marie Provazníková, Juraj Slávik, Petr Zenkl a spousta dalších. Miloš Zeman byl členem KSČ v letech 1968 - 1970. Jeho příznivci se rádi ohánějí tvrzením, že se režimu postavil a byl ze strany vyloučen. Pokládám otázku, kdyby Miloš Zeman nebyl z KSČ vyloučen, našel by dost odvahy a vystoupil? Rozhodně ne, když to nedokázal téměř dva roky po srpnové okupaci. I když vím, že Karel Schwarzenberg není dokonalý a má mnoho chyb. Je rozhodně lepší než Miloš Zeman, který za svůj život vystřídal již několik politických stran, je spojen s opoziční smlouvou a velice rozporuplnými lidmi, jako je pan Miroslav Šlouf.

www.zemannasrat.cz

Jan Bárta, 13.1.2013

* * *

Slušné občany potěší, že Táňa Fischerová porazila Sobotku i Bobošíkovou a úspěch Vladimíra Franze. Miliardář Chrenek a jeho společníci si mohou odepsat milionové investice do Jana Fischera. To je povzbudivá zpráva. Jan Fischer doplatil i na příliš dlouhou volební kampaň. Do cíle dojížděl spíše setrvačností a unaven, než s potřebným finišem. Druhé kolo bude nepochybně napínavé, střetem nositele kultivovanosti a kulturnosti s nositelem opačných hodnot. Na obou je jasně vidět, v jakém prostředí vyrůstali, co je formovalo – a deformovalo.

Bude to pokračování odcházejícího se Klause, nebo ne? Potvrzení posunu k Rusku, nebo ne? Bude to také nepochybně o větší polarizaci levice a pravice. Bude to také další vysvědčení této vládě. Teď to teprve začne. Největší slabinou Zemana je jeho vazba na Klause, tedy i na Rusko a s tím spojené ohrožení naší nezávislosti. To bude téma druhého kola. Karel Schwarzenberg musí být odvážnější - potom má reálnou šanci na jasné vítězství. Bude to  především o tom, jak se vymezí vůči Kalouskovi, jinak prohraje – víme, jaký postoj zaujímá levice, komunisté i nemalá část pravice vůči Kalouskovi. Při těsném poměru hlasů je také mnohem vyšší možnost  zmanipulování výsledků voleb. Případnou kontrolu voleb můžeme vyloučit. Neumím si představit, že by někdo podal stížnost a že by byla ještě nezpochybnitelně prošetřena. Stále volíme menší zlo, s velkou mírou rizika.

Pokud bude Zeman vnímán jako pokračovatel Klause, pak prohraje a právem -  a vyhraje Anti-Klaus Schwarzenberg. Není to pravo-levá optika, ale platí. Kam chceme patřit? Jakou demokracii chceme pěstovat? To je podstatné! Je nutné po Klausovi důkladně vyvětrat. Ten kdo to bude umět lépe a přesvědčí o tom většinu voličů, ten také vyhraje.

Stále vidíme buď Kalouska, nebo Klause, děsivá alternativa! Kdysi se psalo, že nás čeká po skandální privatizaci a právním marasmu italská, nebo dokonce kolumbijská budoucnost, Oběma zemím se dnes musíme omluvit. Náš chaos už připomíná daleko spíše Orient!

Není divu, že Zemana podpoří ČSSD a KSČM, kteří se už nemravně paktují delší dobu. Připomínají způsoby, jakými se komunisté dostali k moci a kdy začala hospodářská, kulturní, mravní a duchovní defastace naší země. Trvá, díky pohrobkům zločinné komunistické ideologie, dodnes a hlásí se stále více a troufaleji ke slovu!

Věřme, že úspěšnou volbou nového presidenta, začne i úspěšné období dalších voleb, těch nejlepších z nás, kteří se musí ujmout správy země a skutečně jí sloužit – ne aby sloužila ona jim jak je to u většiny dnešních politiků, resp. z velké části hodnoty netvořících lidí, kteří žijí nemravně na účet nás všech, místo aby sloužili zemi a jejím obyvatelům. Bohužel je jich velké množství i mimo politiku, dobrovolně neodejdou ani se nezmění. Čeká nás hodně práce, ale o tom je především svoboda a demokracie!

DOBROU VOLBU, OBČANÉ!


Jan Šinágl, 14.1.2013

* * *

Vážení signatáři a podporovatelé Výzvy tříkrálové,

vyzkoušeli jsme si v praxi tzv. synergický efekt a dopadlo to nad očekávání dobře. Karel Schwarzenberg se během tří týdnů přemístil z průzkumy odhadovaného pátého místa na místo druhé, resp. ze 7 % na 23,4 % a skončil jen 0,8 %  za Zemanem. Neuvěřitelné. Velký dík patří všem, kteří k tomuto úspěchu jakkoli přispěli -zejména voličům, volebnímu štábu a také signatářům a šiřitelům Výzvy tříkrálové. Naše radost však může trvat jen 14 dní, protože až nyní se Zeman vrhne všemi svými silami na Karla a bude trhat a trhat. A to on umí. V aktivitách bychom proto měli pokračovat  ve zvýšené míře, neboť nám extrémně vzrostla odpovědnost za výsledek 2. kola. Přejeme Vám proto klidnou mysl a dobré nápady, jejichž realizací (zejména v oblastech, ve kterých žijete) Karlovi dopomůžeme ke konečnému vítězství. Jakýkoli nestandardní podnět nám napište, ale mějte na paměti, že jsme "jen" občanskou aktivitou a naše síly jsou omezené.

 

Srdečně zdraví

Michael Kocáb, Ivan Gabal, Jan Ruml a Fedor Gál

* * *

Schwarzenberg může Zemana porazit, když nepoleví

… A lidé, kteří nechtějí volit levici a nepěknou tradici reálpolitiky devadesátých let, mají jasného a důvěryhodného favorita. Symbolicky se budou Češi rozhodovat mezi dvěma polohami své povahy. Mezi zemitostí chatky z Vysočiny a vznešeností vídeňského paláce. Mezi montérkami a smokingem, mezi becherovkou a šampaňským. Mezi objímáním stromů a objímáním dam. Pozor, ne že by na montérkách, becherovce a stromech bylo něco špatného a na palácích něco dopředu dobrého. Ta volba ale tak stojí.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #11 Honza 2013-01-22 00:33
Pane Fiedl:

To jak říkáte, respektive nazýváte přesně v duchu světových prestitutek - putinovské Rusko, tak to dnešní Rusko je na štěstí na tom pane Fiedl milionkrát líp, než za zaprodance Gorbačova ( neobhajuji socialismus Bože a většina Rusů taky ne )a za ožralu Jelcina, který prodával zem jako cár papíru...pan Veškarna-Havel taky s Tošovským zašmelili zlato do Německa, aby nám nezůstalo NIC... chce to pospojovat body a přestat baštit ,, pomeje '' z jednoho žlabu..

Kniha o podvodu na ČR:
reformy.cz/.../...

Koupit - třeba zde:

bux.cz/.../...
0 #10 Honza 2013-01-21 23:55
Takže koho tu máme: P. Šinágl = revizionosta II.světové války = p.Karel kníže je z jeho hnízda. To je opravdu nestydatoast.
Máme rozum ???
Citace pana Šinágla:

O tom, že si neumíme vládnou poskytují dějiny dost důkazů – i o příčinách pokřiveného charakteru a povahy českého člověka – „dobří kočí a služky“ má stále svoji platnost.

Celá diskuse se mnou zde:

sinagl.cz/.../...
-1 #9 Josef Friedl 2013-01-21 17:32
Domnívám se, že v situaci, která nastala je třeba volit knížete....Za již několikrát usvědčeným lhářem Zemanem stojí bolševici, kteří tím, že nepostavili vlastního kandidáta, potvrdili, že pletichy s kLausmafiány mezi nimi probíhají již dávno.....Pokud zvítězí bolševici lží a podvodem prkticky po čtvrté, pak je to víc než na pováženou....Jd e především o příští vládu, protože Zeman má zřejmě přímo za úkol se do každého nevážet ku prospěchu putinovského Ruska....
+3 #8 Petr Mocek 2013-01-18 22:35
Cituji Novák:
Ano je to jediná správná volba, volit pana Schwazenberka. Zeman s těmi jeho ustavičnými bonmoty, už je terapný Je to bývalý komunista spojenec Klause, který začal zpackanou kuponovou pivatizací, která nahrála zlodějům a podvodníkům.Byla to akce bez právního rámce, zkrátka divočina.A co ostudná opoziční smlouva. Zeman to byl,kdo začal se zadlužováním ČR. A ČSSD v tom pokračovala v době, kdy byl hospodářský růst repibliky. Novák


Vážený pane Nováku,

mohl byste mi, prosím, odpovědět na níže uvedené otázky, které se týkají Vašeho příspěvku:

- z čeho usuzujete, že je M. Zeman spojenec V.Klause ?
- v čem byla ostudná Vámi uváděná tzv. opoziční smlouva ?
- bral byste si hypotéku v době, kdy se Vám finančně daří nebo v době, kdy máte neuspokojivý plat ?

Děkuji za odpověď.
-1 #7 franci musil 2013-01-16 10:23
...Slušné občany potěší, že Táňa Fischerová porazila Sobotku i Bobošíkovou a úspěch Miroslava Franze... Je to pěkně napsané, akorát Franz se jmenuje Vladimír.
-12 #6 Igor 2013-01-16 09:00
Jsem za Schvarcenberga, ja nejsem volic ponevadz ziju na Ukrajine, ale ten pan je z jinych kandidatu nejlepsi. Nedostatkem je jenom jeho vek. Ale doufam ze to ne bude prekazkou k plneni funkci,
+8 #5 Honza 2013-01-15 22:03
Lide koruny české..vemte rozum do hrsti..volba je to nejednoduchá, výběr všelijaký, ale Schwarzenberka, pátou kolonu ???? Svatý Václave stůj při nás...
Pouhých 11 minut:

www.youtube.com/.../
+4 #4 Richard Tichý 2013-01-15 18:09
Já mám jasno, já budu volit Zemana. Karel je taky dobrej, ale volit Kalouskovu politiku nebudu. Plivete všichni na minulost po listopadu 89, ale ta dnešní politická kultura ve sněmovně je na hodně nízké úrovni!!!
-5 #3 Rudolf Karlík 2013-01-14 21:53
Ano,chci slušného prezidenta,za kterého se nebudu muset stydět a který nás bude důstojně reprezentovat i v zahraničí.Po éře negativistickéh o prezidentování V.K. si to snad zasloužíme.Prot o já i moje rodina volíme Karla Schwarzenberga. Na rozdíl od Miloše Zemana má i opravdové sociální cítění,jen o tom tolik nemluví,ale koná.
+7 #2 Pepa Nos 2013-01-14 10:08
Prý šlo o největší porážku pravice v Česku.
Pokud je pan kníže Schwarzenberg pravice, je pan prezident Václav Klaus bublanina.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)