Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Žádné miliony nemohou nahradit Janu Šafránkovi takřka 20 let ztraceného života. Stopy tohoto neuvěřitelného zločinu spáchaném na nevinném člověku, nemohou nikdy zcela zmizet z jeho života stejně tak, jako ze života jeho blízkých, přátel a kamarádů.

ČTK:Šafránek byl ze znásilnění obviněn v roce 1992. Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou ho později odsoudil k ročnímu vězení za to, že na Chrudimsku údajně donutil ženu k orálnímu a análnímu styku a vyhrožoval jí, že pokud to někomu oznámí, nakazí ji virem HIV, nebo ji zastřelí. Rozsudek později potvrdil Krajský soud v Brně. V roce 2006 však policie vypátrala skutečného pachatele a Šafránek byl v obnoveném řízení osvobozen. "Nebylo pochyb o tom, že má žalobce na odškodnění právo," uvedla soudkyně Markéta Jirásková. Muži se však podle ní nepodařilo dostatečně prokázat, že by měl nárok na celou požadovanou částku. Zcela jasně ale vyplynulo, že trestní stíhání a následné odsouzení výrazně ovlivnilo rodinné vztahy. …

Několik postřehu ze soudního jednání samosoudkyně Mgr. Markéta Jirásková: Poškozená popsala pachatele jako 40-50 letého (Janu Šafránkovi bylo 19 let, poškozená nebyla schopna tento rozpor ve své výpovědi vysvětlit) - PČR neoznámila zatčení Jana Šafránka státnímu zastupiteli - V době činu byl Jan Šafránek prokazatelně doma - „Když to nepodepíšeš, tak Tě zavřeme!“, Jan Šafránek byl zbit policií, přinucen násilím a vyhrůžkami k podpisu lživého protokolu – Rekognice byla provedena až poté co oběť měla možnost potkat Jana Šafránka na policii – Rozhodující důkaz (krevní skupina Jana Šafránka), který ho vylučoval jako pachatele, si nikdo při vyšetřování „nevšiml“, ačkoliv znalecké posudky soudci vždy vítají a trestní spis nebyl tak rozsáhlý, aby mohl být přehlédnut…

Morální a psychickou újmu nelze popsat a přesně zdůvodnit jako je tomu u fyzické újmy, utrpěné škody mohou být i mnohem horší a závažnější! Ve vyspělých zemích se o tom nediskutuje, každému soudci a slušným občanům je to jasné.

Zvukové záznamy OS Praha 2, Francouzská 19, 4.2.2013, 13:00 hod.

Výpověď Jindřicha Rouna - zvěrolékař

Výpověď Jany Rounové – velmi lidská

Výpověď Miloše Pospíšila – rodinný přítel

Výpověď Pavla Šmahy – velmi lidská

Závěrečná řeč JUDr. Petra Kočího PhD. – obhájce Jana Šafránka

Závěrečná řeč zástupkyně MsP

Rozsudek

JUDr. Petra Kočího PhD. – v rozhovoru pro média

Fotogalerie

Mezi oběti české justice patří i maminka Jana Šafránka, kterou tato donebevolající nespravedlnost připravila o roky života a o radost z dalších vnoučat. Smutné je, že žádný trest nepostihne viníky z řad justice a policie. Doufejme, že je nemine Boží spravedlnost. Zde nešlo o hloupost, nevědomost, ale vědomé, zločinné jednání. Pokud jeden ze dvou obhájců Jana Šafránka (oba zcela selhali), je dnes soudcem, tak není co komentovat. Oněch přiznaných 5.000.000,-Kč odškodného pokryje sotva výdělek, o který Jan Šafránek přišel tím, že nemohl plně pracovat a využít svoji kvalifikaci! Kde je potom odškodnění za způsobené morální a psychické škody? Na České poměry jde o jistě průlomový rozsudek, přesto bych za odpovídající sumu považoval nejméně 10.000.000,-Kč. Lze jen doufat, že tento rozsudek bude varováním justici a policii. Vyšší odškodnění by určitě nazatížilo státní pokladnu, ale naopak by ji dlouhodobě odlehčilo, navíc by přispělo k lepší práci justice a policie. Stát by měl také mimo omluvy a vyplacení řádné částky, navíc ještě a hodně Janu Šafránkovi poděkovat, že „přispěl“ ke zkvalitnění práce obou institucí. Bohužel na účet dalšího zmařeného, plnohodnotného života.

Vážený pane Jane Šafránku, vážená paní Jano Šafránková, slušní občané s vámi cítí a současně vám děkují za vaši oběť pro nápravu stále neutěšeného stavu české justice. Přeji vám a vašim blízkým pevné zdraví a mnoho štěstí na další cestě životem!

 

Jan Šinágl, 4.2.2013

 

Oběti justičního omylu byla přiznána náhrada 4,88 mil. korun


 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #3 ing.P.Kolečkář 2013-02-08 10:05
Nejde o ten největší ze skandálů,si dovoluji namítat-ještě mám otlak na zápěstích po spoutání dne 6.2.na základě souhlasu SZ Rutarové ze dne 24.10.,spolu s justiční mafií realizující, nejméně již poosmé od roku 1985,vykonstruo vané trest.stíhání mojí osoby,pokud momentálně kritizuji i místní soudní frašku s tzv.Toflovým gengem...-když navíc čelím pokusu justiční mafie,která si v r.2004 opatřila falzifikáty lék.zpráv,zbavi t mne způsobilosti k právním úkonům s přispěním bratra,a on se tak úspěšně cca už deset roků vyhýbá exekucím atd.
-1 #2 Jan.Herna,Th.Dipl.,C 2013-02-06 10:19
Tento a jemu podobné případy jsou systémovou chybou naší justice. Pokud již dojde k návrhu na ravizi procesu, rozhoduje o ní, zda jí povolí tentýž soudce, který jednal v rozporu s fakty a zákonem. I soudci, kteří odsoudili nevinného by měli být souzeni. pak snad by byla záruka spravedlivého rozsudku.
-2 #1 Pepa Nos 2013-02-05 10:36
Doufejme, že v případě "obžalování" pana Šinágla Jana se již justiční a jiný póvl poučí a nebude plnit úkoly jim zadané profláknutou "celebritou" (patřící do cely), známou pod jménem BUFO BUFO a hochštaplerem.

JESTLIŽE SE NEPOUČÍ, BUDE NÁS TO VŠECHNY STÁT ONĚCH DESET MILIONŮ Z NAŠÍCH KAPES DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ. NE-LI VÍCE.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)