Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masin_Josef_jnJosef Mašín 15.3.2013: „Mé odpovědi na otázky dané panem Rychetským byly, jako obyčejně v českém tisku, otištěny v Parlamentních listech zkresleny. Pozměněny byly v otištěné verzi i mně položené původní otázky. Mé žádosti o opravu, ač přislíbeno, nebylo vyhověno. Přikládám originál.“

J.Š.: Především tato část byla vypuštěna v šesté otázce:Prostředky změny se musí přizpůsobit těm, které používají demokratické země jejich sousedů. Pojem demokracie je "state of mind" (stav smýšlení) obyvatelstva. Samotný možný přístup nebo chození k volbám ještě neznamená mít demokratické smýšlení! Hamas v Gaze byl zvolen k moci též veřejnými volbami. Evropská Unie, nebo Amerika, Čechům dnešní systém,  jejich vládu nebo prezidenta nedosadila a nedosadí. Tak jako Hamas, své prezidenty a svou vládu si volíte sami. Ti jsou obrazem ducha národa. … (Původní článek v PL Jany Rychetského ze dne 11.3.2013)

Havel, Klaus, Zeman. Co si o téhle trojce myslíte a neměl by být úřad prezidenta v Česku, jak tvrdí Vaše sestra, zrušen?

Trojice je trojicí si sobě hodných. Bez toho prvního by nebylo těch dvou dalších. Úřad prezidenta je převážně reprezentativní funkce. Nemám nic proti tomu, aby vhodná osobnost reprezentovala své voliče.

Máme nového prezidenta. Co si o něm myslíte?

Tento prezident vhodně reprezentuje své voliče.

Nesměruje se Česko opět někam do východní zóny?

Česko zůstává věrné samo sobě, ono se totiž nikdy z té východní zóny nedostalo.

Mladí zde povstali proti komunistům ve vedení krajů. Jde o hladovky a demonstrace. Nejsou podle vás tyhle protesty marné a pošetilé, stejně jak jste se vyjádřil k činu Jana Palacha?

Tato demonstrace, ač chvály hodna, zůstává pouze demonstrací menšiny národa, jehož většina, zkorumpována čytřiceti lety komunistické indoktrinace, si znovu zvolila svého nového představitele. Toho prvního, Vaška Havla, si zvolili komunisti sami. Doufám a věřím, že někdy v budoucnosti z řad dnešních demonstrantů vyroste nový vůdce tohoto národa. Jan Palach nebyl vůdce ani bojovník. Byl, vlastním přičiněním, tragickou obětí okolností.

Proč mají podle vás Češi v současnosti jen takovéto projevy. Nejsme opičí národ?

Český národ se podobá plachetnici bez plachet se zlomenými stěžni, naplněné bývalými otroky trpícími stockholmským syndromem, s ožralými kapitány. Tato plachetnice se dostala z bouře bez vlastního přičinění. Nalézá se uprostřed oceánu s posádkou, která ztratila morální kompas. Českému národu chybí vůdce a osobnost jako byl Ronald Reagan v českém měřítku.

Nemyslíte si, že je načase formovat čtvrtý odboj?

Odboj je činnost jednotlivců a skupin za účelem odstranění nebo změny stávajícího politického nebo hospodářského pořádku, odstranění vládnoucích politických struktur použitím ozbrojených a sabotážních prostředků proti státnímu mocenskému aparátu. Ve XXI. století, po zhroucení se světového komunismu, je Česko malá země ve střední Evropě, dnes část Evropské Unie, kde komunistická strana jako jediná dodnes přežila. Prostředky změny se musí přizpůsobit těm, které používají demokratické země jejich sousedů. Pojem demokracie je "state of mind" (stav smýšlení) obyvatelstva. Samotný možný přístup nebo chození k volbám ještě neznamená mít demokratické smýšlení! Hamas v Gaze byl zvolen k moci též veřejnými volbami. Evropská Unie, nebo Amerika, Čechům dnešní systém,  jejich vládu nebo prezidenta nedosadila a nedosadí. Tak jako Hamas, své prezidenty a svou vládu si volíte sami. Ti jsou obrazem ducha národa.

Opravdu se nikdy do Česka nepodíváte, když Vaše dcera sem občas zajede?

Můj bratr Radek ani já jsme nikdy nic podobného neprohlásili. Otázka mého návratu, ač bych se rád do Čech podíval, závisí na podmínkách v zemi, ve které jsme se narodili. Československo dnes neexistuje, ode dne našeho odchodu za účelem boje proti tehdy existujícímu systému se mnoho nezměnilo. Po sametové revoluci v České republice komunistická strana dále existuje, je zastoupena v parlamentu, kde spolurozhoduje o budoucnosti této země. Hospodářská moc a soudní systém zůstaly po listopadu v rukou komunistů a jejich přátel, které si sami dosadili. Kontinuita komunistických zákonů zaručuje, aby rozkradené majetky zůstaly v rukou těch, kteří je rozkradli a komunistické zločiny zůstaly nepotrestány. Budoucnost a osud českého národa dnes závisí na vás.

 

Děkuji za Vaše přání k narozeninám,

Josef Mašín

* * *

Na mém webu vpravo je anketa, kde můžete hlasovat, zda souhlasíte s natočením celovečerního filmu o odbojové skupině bratří Mašínů. ZDE je část rozhovoru k tématu z Hospodářských novin ze dne 15.3.2013 s Američanem Rickem Mc Callumem. V listopadu si připomeneme 60.výročí jejich neuvěřitelné cesty za svobodou a ozbrojenému odporu proti zločinnému komunistickému režimu. Komunisté už jeden film natočili v seriálu o majoru Zemanovi. Bylo by zajímavé, promítat oba filmy současně a pořádat následné besedy v rámci stále potřebné osvěty co skutečně tento režim představoval a kdy dnes stále více většina obyvatelstva vzpomíná jen na jeho „jistoty“ i díky neuvěřitelné snaze ČT. Ta nám už roky servíruje denně své reportáže z této doby. Škoda, že tehdy nenatáčela i v mnoha komunistických koncentrácích!

Nezvolení senátora Jiřího Dienstbiera do vedení ČSSD signalizuje, že Zeman své plány na posílení moci prezidenta myslí vážně! Prezident Zeman se stále více obklopuje bývalými komunisty, podivnými „podnikateli“ s podivnou minulostí a jinými vlivnými známými?! Vratislav Mlynář získával pro své podnikání všemožné státní dotace, mezi jeho přátele patří jak Miroslav Šlouf, tak Ivan Langer. Poslanec za ODS Tomáš Úlehla držel pod krkem vládu, šéf zlínské ODS a bývalý hejtman Libor Lukáš jezdí zase rád lyžovat do Mlynářova areálu. Europoslanec Richard Falbr učil za komunistů rozvědčíky na vnitru cizím jazykům vysílaných do západních zemí. Od takové snůžky bezcharakternosti, která samozřejmě drží při sobě, nemůžeme očekávat nic dobrého. Politika je především bezrizikový, výnosný byznys, který platí občané a zůstane jím, pokud se budou chovat stále stejně.

Programem strany není jen co se všeobecně ví a co každá strana před volbami stále stejně opakuje – a nerealizuje. Není to o tom CO, ale JAK? Od  stále stejných a neschopných se můžeme dočkat jen stejného, resp. ještě horšího. ČSSD mohla zvolením senátora Dienstbiera hodně získat. Takto nám ukázala, že se vůbec nezměnila a zbavuje se těch, kdo ohrožují mocenské zájmy - až snad na vulgární projevy některých jejích představitelů na sjezdu. Mimochodem současný předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se dostal do politiky díky katolické tělocvičné organizaci OREL. Bylo mu pomoženo a sliby nedodržel. Není nad „správný“ charakter.

Ve volbě nového Papeže Františka I. je jistá naděje. Jezuité mají heslo: „Zachovej řád a řád zachová Tebe.“ Jsou velmi vzdělaní, např. zavedli do škol knihy a jsou nejpočetnějším řádem mezi katolíky.

Prof. sociologie Ivo Možný: „Cynický individualismus je vážným symptomem úpadku Západu. Ten posun od individuální odpovědnosti přímo před Bohem, jak byl individualismus vnesen do naší kultury protestantismem, k individualismu jako legitimaci prospěchářské neodpovědnosti – to je posun, který každého, kdo má děti, musí děsit.“

 

Jan Šinágl, 16.3.2013

 

P.S. Olšanské hřbitovy 25.2.2013

Cizinec při hymně – jen připomínám, že i zástupce ruské ambasády nesundal svoji koženou kšiltovku. Jeden soudruh mne kritizoval, když jsem ho upozornil na pana zástupce, byl konec rozhovoru.

 

V Hroznatíně odhalili pamětní desku generálu Ludvíku Svobodovi

V Hroznatíně na Třebíčsku si v sobotu několik stovek lidí připomnělo vojáky, kteří před 70 lety bojovali za druhé světové války v bitvě u Sokolova, a také ostatní legionáře z východní i západní fronty. K výročí odhalili pamětní desku generálovi, někdejšímu komunistickému prezidentovi a rodákovi Ludvíku Svobodovi. Svoboda se narodil v rodině hroznatínského sedláka před 118 lety. Válečným křtem u Sokolova pod jeho velením prošel 1. československý samostatný polní prapor v SSSR. Na pamětní desku za 250.000 korun přispěli lidé ve sbírce, kraj Vysočina a také Společnost Ludvíka Svobody.Vzpomínky se zúčastnili zástupci generálního štábu armády, ČSSD i KSČM nebo třeba Svobodova dcera Zoe. ČRo, 16.3.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)