Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MafieProč přerušil ČRo svůj přenos z TK? – Příčiny pádu Římské říše jsou dnes opět přítomny – Peterův princip

Trapné takovýto veřejný poprask, pokud jde skutečně jen o avizované…?! Vyspělá země by tuto situaci s vyspělým aparátem řešila rychle, jasně a přesvědčivě. Mnohem trapnější, pokud jde o další mocensky boj mezi darebáky? President Zeman i Moskva se nepochybně radují! Média mlčí o roli BIS? Mlčí BIS i její ředitel? BIS je přitom podřízena přímo premiérovi…?! Janu Nagyovou zastupuje Bruna, absolvent plzeňských práv u něhož byl na praxi Stanislav Gross. Kruh se rozevírá, ale propojený stále zůstává! Média se neptají a měla by na co! Proč je už přes rok ve vězení jen Rath, odsouzen Alexandr Novák, není stále obžalován Bém, Bendl, Rittig, Janoušek, Dlouhý, Oulický, Jurečko a mnoho jim podobných? Stačí se podívat na včerejší pořad Reportéři ČT o Ivo Rittigovi a Romanu Janouškovi, abyste se na současné dění dívali i poněkud jinou optikou. Až budou tzv. velké ryby“ zatčeni, obžalováni, souzeni a odsouzeni, pak mohou občané začít věřit na obrat k lepšímu v justici a u policie. Do té doby to nutně zůstanou jen mocenské hrátky o kterých můžeme donekonečna jen spekulovat. Skutečně mocní se nám veřejně vysmívají. Je jim srdečně jedno co se o nich píše, pokud to vůbec čtou. Jejich moc a postavení to neohrožuje. Ohrožují je jen nezávislí, odvážní policisté, státní zástupci a soudci.

Na str.14 Usnesení o trestním stíhání je uvedeno: ,,11.3.2013 Jana Nagyová telefonicky sdělila  Nečasovi, že měla zásadní rozhovor s gen. Páleníkem, kterému „dala ty věci“, aby to zjistil on, aby oni nepostávali někde s taxíkem. Premiér byl minimálně o sledování řidiče Pertla a Aleny Hegrové informován jsou-li ovšem dokumenty pravé? Nečas se za sledování omlouvá a přitom by v tom byl podle těchto důkazů namočen „až po uši.“ Advokát Nagyové Bruna, patří k lidem z okruhu Milana Kindla. Kdysi hájil i ministra Čunka. Vyvíjel také nátlak na advokáta Jelínka, který rozkrýval zmanipulované konkursy Kindlovy mafie – viz TK JUDr. Karla Jelínka z 5.11.2009 v Plzni – poslech vřele doporučuji! Logicky by si měla policie dojít i pro premiéra, který má k jeho propagovaným křesťanským postojům stále hodně daleko. Ocenit je třeba přiznání gen. Kovandy. Toho se od většiny českých politiků nikdy nedočkáme. Raději budou obviňovat celý svět než aby přiznali vlastní pochybení.

Občan má na vybranou:

a) zásah byl adekvátní situaci a ohrožení země

b) jedná se o další pokus v režii skutečně mocných v ČR sledujících jen své osobní zájmy

c) jedná se o další pokus v režii skutečně mocných sledujících nejen své osobní zájmy za pomoci a i v zájmu Moskvy

d) obraz neschopnosti země s její praktickou ukázkou a reálným obrazem, kdy dění je vytvořeno a neseno stávajícími poměry bez „nadřízením“ nikým a odnikud

Požadavek politiků na zvýšenou kontrolu tajných služeb je nesmysl, který mohou chtít jen hlupáci, nebo lumpové. Od toho je tajná služba tajná, aby mohla konat. Její jediná smysluplná kontrola spočívá v zajištění takového mechanismu, aby její příslušníci byli mravně, morálně a odborně nezpochybnitelní. To je ta nejlepší, nejúčinnější a jediná možná „kontrola“ tajných služeb. Požadavek kontroly tajných služeb zkorumpovanými politiky je protimluv a nebezpečná hloupost. Není divu, že ji prosazují komunisté a ostatní levice.

Země dokazuje, že není zralá pro demokracii. Stala se skvělým, výdělečným „nástrojem“ všehoschopných pohrobků totality. Většina lidí by uvítala dnešní výhody a totalitní převzetí odpovědnosti za své životy státem. To dohromady nejde. Budou si muset vybrat. Jinak bude za ně dělat pořádek někdo jiný. Země si koleduje stále více o výjimečný stav, kdy jen vláda „silné ruky“ bude moci zjednat pořádek, nemá-li vše skončit katastrofou. Nebude-li to „osvícený diktátor“ potom Vítejte opět na Východě, který jsem opustily jen právně, ale duchovně a duševně se do něho propadáme stále více když všude kolem sebe vidíte tu narůstající spoušť, neschopnost, nepořadek a chaos – v krajině i lidských duších.

Je děsivé konstatování a obrazem nefunkčnosti země, když každý vidí všude kolem sebe lumpárny, které se neřeší, jen se každý diví?! Na co si platíme tedy odpovědné orgány a instituce? Aby se chovali jen jako většina občanů, tzn. jen kritizovali a konstatovali, ale nekonali? Kdo by také nekonal za ty peníze a další tantiémy za žádnou práci! Neodstranění totalitního administrativního aparátu a základu komunistického práva po roce 1989,  tak garantuje přenos a stálou funkčnost všeho špatného až do dnes. Totalita učinila z neschopných „odpovědné“ a ze schopných a odpovědných chudáky, pokud přežili. Vláda neschopných proto logicky pokračuje se všemi důsledky, tedy i zločineckou KSČM v Parlamentu, která opět ze situace těží jako ostatně vždy v dobách krize, kdy nemá žádnou odpovědnost a jen primitivně a populisticky těží z materiální a morální krize. Ta je především jejím dědictvím. Lidé jsou opět ochotni volit neschopné v naivní víře, že to za ně zařídí a odpracují hlavně oni. Jak to umí nám ukazují stále stejné strany a politici už 23 let – jako předtím komunisté od roku 1948! Opět se nevládne, ale jen „korytáři“, proto by byl zázrak, kdyby se konali předčasné volby. Drtivá většina poslanců bez stranického rozdílu, tedy včetně KSČM, sleduje jen svůj prospěch i přes sebekrásnější slova a „korytařit“ co možná nejdéle!

Ta neskutečná naivita, hraničící až s degenerací národa a prvky mravní demence, je neuvěřitelná, ale zákonitá po tom, jakou materiální a mravní spoušť zde zanechala totalita. Její pohrobci v ní úspěšně pokračují! Nyní bude rozhodující, zda se dokáže spojit zbylá část schopných, odpovědných a dokáže přesvědčit většinu slušných,  stále deformovaných prostředím, ve kterém byli nuceni žít po většinu života a kteří o skutečné svobodě, demokracii a odpovědnosti každého jednotlivce za svůj život a svoji zemi nemají, resp. nemohou mít vůbec tušení. O to snadněji jsou manipulovatelní a v dobré víře opět volit své „katy“ a nevolit ty, které by jim mohli dát naději a ne „jistoty“, které jsou jen jistou cestou do dalšího pekla!

 

Jan Šinágl, 18.6.2013

Z korespondence:

 

-----Original Message-----

From: POLI POLI [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Friday, June 14, 2013 12:36 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: TK dnes

 

Vazeny pane Zavorale,

 

obracim se na Vas ve veci TK se statnim zastupcem z Olomouce, kterou R-Zurnal dnes vysilal od cca.1101 hod. Prosim o sdeleni z jakeho duvodu byl prenos TK ukoncen po cca. 7 minutach. Na muj tel. dotaz do redakce zprav mne bylo sdeleno ze,cituji,"asi z technickych duvodu"?! Zda se neuveritelne, ze Cesky rozhlas je technicky spatne pripraven na TK ktera je nejdulezitejsi za posledni leta. Prosim o sdeleni, zda v teto veci provedete interni setreni a rad bych byl o vysledku informovan.

 

Dekuji,s pozdravem.

Tomas Verner.

 

 

------- Původní zpráva -------

Od: René Zavoral

Komu: "'POLI POLI'"

Předmět: RE: TK dnes

Datum: 18.06.2013 08:12

---------------------------------------

Vážený pane Vernere,

 

přímý přenos tiskové konference jsme předčasně ukončili hned z několika důvodů. Za prvé jsme měli po pár minutách poměrně velké technické potíže. Vypadával signál z přenosového vozu. Sice jsme měli jako zálohu připraven signál z ČT24, ale jak jsme krátce na to zjistili i oni měli podobné technické problémy. Je proto dost možné, že za potížemi je spíše technika policejního prezidia, ale to už jsou jen naše spekulace, leč nebylo by to poprvé. Přesto po přerušení signálu ho technici dokázali na místě po několika minutách opět obnovit a my jsme se k vysílání tiskové konference vrátili a posluchačům se omluvili. Poté jsme stejně jako v jiných případech podle dohodnutých pravidel vysílali to podstatné z tiskové konference. Vzhledem k tomu, že účastníci tiskové konference po sdělení zásadních skutečností, mluvili velmi opatrně a právnickou řečí, v sále se i na několik desítek vteřin rozhostilo ticho. Když novináři pokládali otázky a posluchač tak neměl možnost správně pochopit některé spojitosti,  rozhodl šéfeditor stanice, že rozpačitý přenos přerušíme a posluchačům přineseme ucelené informace okamžitě po jejím skončení. Tak jsme to také hned udělali.

 

Věřím, že Vás odpověď uspokojí a věřím, že nám i nadále zachováte přízeň.

 

S přáním všeho dobrého

________________________________________________________

Mgr. René  Z A V O R A L

náměstek generálního ředitele

pro program a vysílání

Deputy Director General for the Programme

* * *

 

Hodnocení příčin pádu tak velké a kdysi mocné Římské říše

1. Valná většina obyvatel preferuje zábavu před prací.

2. Tradiční role otců jako živitelů rodiny je zpochybňována, množí se rozvrácené vztahy a svobodně žijící matky bez otců.

3. Senioři jsou zanedbávání. Lidé pečuji o domácí mazlíčky více než o svoje staré rodiče.

4. Literatura a umění se stávají bezduchým. Vytváří se planá zábava za každou cenu. Takzvaná umělecká díla jsou ošklivá, nevkusná, nic neříkající, ale přesto za ně bohatí zaplatí horentní sumy.

5. Čestná vojenská služba vlasti je odmítána, zpochybňována vysmívána a posléze zákonem zrušena. Armádu tvoří nájemní žoldneři.

6. Lidé pilně pracující jsou zesměšňováni a jako vzor se staví prázdní pokrytci, populisté, pochybní umělci a takzvané celebrity.

7. Daňové zatížení obyvatelstva stále roste a stát přerozděluje neúměrně vysoké částky. Lidé se nebojí nepracovat, protože stát se o ně vždy nějak postará.

8. Úroveň vzdělání rapidně klesá.

9. Státní dluh roste do nikdy nesplatitelné výše.

10. Přestává se vyrábět a pěstovat, protože výroba doma je moc drahá a potraviny a výrobky se dovážejí ze satelitních zemí.

11. Kdo se dostal do pozice, kde může ze státního krást, většinou tak  činí. Postižitelnost těchto zločinů je velmi malá.

12. Početí a výchova dětí je vnímáno jako obtěžující a dětí se rodí  stále méně.

13. Léty osvědčené mechanizmy, chránící poctivé před podvodníky, náhle selhávají.

14. Veřejné funkce se stávají předmětem kořisti zisku. udělují se za úplatky, a kdo je získal, chce z nich kořistit, aby se mu vložený  úplatek několikanásobně vrátil.

15. Staletími předků prověřené hodnoty - jako je čest, smysl pro  povinnost, zodpovědnost, nadšení pro práci, pro dobročinnost, zápal  pro věci veřejné, jsou vysmívány a zesměšňovány.

16. Šíří se cynismus.

17. Šíří se plýtvání, nestřídmost, znevažování znalostí, dovednosti a poctivé práce.

18. Do země přichází velké množství cizinců.

19. Politikové nadbíhají iluze, která si vynucuje zábavu a státní  podpory (chléb a hry)

20. Občané stále na všechno nadávají.


Tolik Edward Gibbon v roce 1775 o pádu Říše Římské.

* * *

Peterův princip

Satirická teze o zákonitostech služebního postupu, formulovaná v roce 1969 L. J. Peterem: „Projeví-li se zaměstnanec jako schopný, je povyšován tak dlouho, až dosáhne postavení, na které nestačí. Za určitou dobu bude tedy v úřadě každé místo zastáváno pracovníkem, který je nezpůsobilý je vykonávat. Administrativa zatím funguje pouze proto, že je v současnosti ještě dostatek úředníků, kteří to „nedotáhli“ na místo své nezpůsobilosti.“

* * *

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #2 Kamjdu 2013-06-19 14:07
Ve mě zas sílí pocit, že platí varianta a) tj. že zásah byl adekvátní situaci a ohrožení země. A není to proto, že bych si naivně myslel, jak je policie a justice jako celek ne až tak kontaminovaná darebáky. Naopak, jsou v ní velká uskupení zla (např. klaka co dala pana Ratha a jiné lidi do vězení). Tak jako se občané dělí zhruba do dvou táborů, tak je to i v policii a justici. Mám však ale obavy že v těchto institucích se jaksi darebáci vyskytují ve větším množství. Proto jsme tam kde jsme.
-3 #1 Jiří Kraus 2013-06-18 14:20
b) jedná se o další pokus v režii skutečně mocných v ČR sledujících jen své osobní zájmy.
Tak to je!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)