Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kladno ANO sal 130913Tentokrát byla na místě i ČT. Co, kdy a kde vysílala ze dvouhodinové diskuse? Odpovědět si dokáži sám. KolikKladno ANO paneliste 130913 politických stran pořádá podobné otevřené, naprosto demokratické diskuse pro občany? Kolik z nich dokáže udržet pozornost po dvě hodiny bez přestávky? Většinou se zmohou jen na stále stejné, neposlouchatelné plky o ničem před televizními kamerami a mikrofony na TK, či si udrží návštěvníky za „pivo a párek“. Panelisté, zejména oba podnikatelé, Andrej Babiš a Tomáš Březina hovořili velmi přesvědčivě se spousty faktů a příkladů, ze kterých mrazilo a které jsou realitou. Současně ale nabízeli i řešení. Posuďte sami se zvukového záznamu opět skvělého večera. Věřím, že můj příspěvek osloví i vás (od 44 min.).

Doplním o pád postřehů. K romské problematice doporučuji poslech vynikající závěrečné řeči Mgr. Petra Kousty z kauzy Natálka, kdy bylo prokazatelně porušeno právo na spravedlivý proces a mladí lidé byli skandálně odsouzeni na více než 20 let do vězení, zničeny jejich životy, životy jejich rodin a příbuzných. Např. byla odmítnuta i svědectví hasičů a policistů v jejich prospěch. Toto téma, panelisté nezvládli. Nesrovnával bych cikány v ČR s černochy v USA. Diskutující to správně připomněl, když upozornil, že v sále se nenachází ani jeden cikán. Ti jsou v podstatě spokojeni a protestují, jen když nedostanou peníze. Ze své přirozenosti zneužívají sociální systém ve velké většině. Je vinou státu, že to připustí a nevyžaduje, už jenom z návykových a výchovných důvodů a vlivu v rodině, např. vykonávání veřejných prací, byť to Ústavní soud zakázal. Neznám necikána, který by po generace nepracoval a pobíral vysokou sociální podporu. U Cikánů je to naopak dost běžné. Pak se nedivme, že v oblastech kde žijí, narůstá nespokojenost a kdy často mnoho let poctivě pracující, kteří ztratili práci a platili daně, jsou na tom hůře, než ti, co nikdy nepracovali.

Zmínka Tomáše Březiny o 12-ti kolové volbě Lídra ODS Petra Bendla, také stojí za poslech! Stejně tak četné, otřesné příklady Andreje Babiše o plýtvání penězi. Např. proč se stavěl drahý železniční koridor z Prahy do Plzně, kdy se časově mnoho nezískalo, a kdy Student Agency je mnohem levnější a rychlejší. Naopak, proč se nepostavil český „TGV“ z Prahy do Brna? Ulevilo by se dálnici, stačily by méně velkorysé opravy a vlakem jsme mohli být z Prahy v Brně za půl hodiny – a navíc přitom ještě v pohodlí moci i pracovat!

Řeči o závislosti LN a MFD na Andreji Babišovi jsou nesmyslem. Naopak, garantuje jejich nezávislost na politické vůli, resp. zvůli. Které noviny uveřejnily velký rozhovor s Danielou Drtinovou „Vyhodili ji pro nadbytečnost“, o její skandální likvidaci a likvidaci Pavlíny Kvapilové gen. ředitelem ČT Petrem Dvořákem? Byl otištěn v páteční příloze LN dne 13.9.2013. Neuvěřitelné, GŘ se ptá politiků, zda jsou s Danielou Drtinovou spokojeni!!! Ve vyspělé zemi by byl takto se chovající GŘ veřejnoprávní televize okamžitě Radou ČT odvolán. I o mediálních radách, jako poslušných sluhů politiků, hovořil Andrej Babiš. Znám obě skvělé redaktorky osobně, dělaly svoji práci poctivě, v zájmu veřejnosti, odmítly poslouchat, proto byly totalitním způsobem zlikvidovány. Ke kauze se samozřejmě vrátím a obě redaktorky podpořím.

V současnosti tu nevidím nic lepšího než Hnutí ANO 2011. Má reálnou šanci začít řešit problémy země. Bude to na mnoho let, s nejistým koncem, ale nadějí. To je problém naší země, chce jistotu předem a nepřipouští naději, důvěru a víru, ani u těch, kteří si naši podporu svým dosavadním životem zaslouží, na rozdíl od zločinecké polistopadové politické reprezentace. „Tělo“ naší země je stále schopné, ale potřebuje zdravou „hlavu“, aby své schopnosti ukázalo a dokázalo. Tomáš Březina připomněl, že německý pracující je 3x výkonnější než český. Nedivme se, když ten český musí živit tolik neproduktivních a kteří ho navíc ještě zdržují při práci nesmyslnými zákony, předpisy, nařízeními a vyhláškami!

Nenechte se ovlivnit dezinformacemi, podporujte zdravý rozum a reálná, realizovatelná řešení, dané stavem země. Poslechnete si zvukové záznamy Hnutí ANO z Plzně, Kladna, přečtěte si podrobné CV Andreje Babiše a pak suďte. Čekat na Godota, hrát si na vzor mravů je snadné, pohodlné a zbabělé. Podpořím každé hnutí, které bude stejné či lepší než ANO. Není to už o Andreji Babišovi, ale o myšlence. Je tradicí naší země hledat na všem novém chyby, kritizovat, jenom ne podpořit a sám něco dělat. Pak vždy reálné hrozí, že původně dobrou myšlenku, postupně zneužijí neschopní a všehoschopní. Potom ale nekritizujte a ptejte se sami sebe, pokud se považujete za lepší a schopnější, proč jste sami nepřiložili včas ruku k dílu, nebo nevymysleli sami něco lepšího? Nic dobrého se neudělá samo a zlého vždy, když slušní lidé mlčí, aktivně nekonají a neangažují se ve veřejném životě!  

 

Jan Šinágl, 17.9.201

 

Můj fanda Fanda

#10 Jirka 2013-09-15 13:13

Odkdy bylo členství v KSČ povinné Fando? Jakmile jste chtěl pracovat na manažerské funkci. Výjimka byla možná jenom tam, kde ty bolševické funkcionářské svině už neměli nikoho jiného, nebo kde byla ještě vyšší protekce než povinné členství. Doplňte si prosím znalosti. Jinak většina členů KSČ tam byla z donucení kvůli práci, bytu, studiu dětí apod. Prostě v důsledku vydírání režimem. Z dnešního pohledu svobody se to jeví zbabělé, ale tento národ měl vždy málo Mašínů ochotných vzít zbraně a přijmout vyhlášený třídní boj. Když máte děti před střední školou, žádost o byt před vyřízením a nemáte pas na západ, nezbylo vám než to posrané členství v KSČ na oko vzít. Tak to udělala většina národa. Zvláště, když na všechny komunistické zločiny, politické procesy a rudé lágry byla tvrdá cenzura a opačná propaganda + brainwashing (skupinové vymývání mozků od malička) běžný občan často vůbec o zločinech KSČ netušil. Suďme jiné, když jsme v jejich situaci nebyli...

#9 Jirka 2013-09-15 00:46

Ten Fanda zahltil internet žlučovitou nenávistí ke člověku, který i přes svojí vysokou podnikovou funkci a povinné členství v KSČ nikomu neublížil. Což jeho spis prokázal. V rudých lágrech pro politického vězně často platilo: Jeden slušný bachař (byť komunista mezi ostatními rudými bestiemi) znamenal více, než hospoda plná odpůrců režimu...

 

Klausovi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.88 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #11 Fanda 2013-09-18 15:12
Takže se soudruhu Babišovi snížil koaliční potenciál na nulu. Hlasy ANO jsou tímto bezcenné a putují rovnou do koše...Proč ? Dnes i hlavní síla pravice TOP 09 vyloučila jakoukoliv spolupráci s "komunistickým udavačem". Pokud dominantní levicová strana soudruha Babiše odmítá ( A ON ODMÍTÁ EXPLICITNĚ JI !!!) a k tomu ho odmítne i dominantní pravicová strana, pak soudruhovo hnutí čeká osud "outsiderky" Bobošíkové, staré svazácké sekernice. Schwarzenberg, který toho tolik udělal pro disent a exil, by musel začít chodit kanály, kdyby začal spolupracovat s tím, kdo v ČR bolševickou totalitu pomáhal udržovat svým členstvím v KSS a udavačstvím v StB.
+6 #10 Fanda 2013-09-18 15:03
ANO není žádným "hnutím", ale podnikatelským projektem jedné na transformaci zbohatlé komunistické rychlokvašky. Podívejme se na oficiální rozpočet ANO : ze 76 milionů na kampaň "sponzoruje" Babiš 72 milionů. Hnutí znamená, že se občané sejdou za nejakým jasně definovaným programem "odzdola". Soudruh Babiš žádný nemá a jako jeho předchůdce Bárta z Veverek se veze na vlně nespokojenosti lidí. To "hnutí" u něj reprezentuje pár koupených figurek, konjunkturalist ů, vyžírků a příštipkářů jako Stropnický, Jourová, Komárek, Zlatuška, Šinágl atd.
+7 #9 Karel Adler 2013-09-18 12:55
Bohužel to je o pan Babišovi, o člověku, jehož zisk je přímo podmíněn nepoctivými praktikami (cca 3 miliardy ze zemědělských dotací - vystoupením Česka z EU by o ně přišel, další cca 3 miliardy z povinného míchání řepkového oleje do pohonných hmot - zrušením daného nesmyslného pravidla by se jeho zisk opět znatelně snížil). Lze tedy tvrdit, že Babiš (and his melody boys) vstupuje do politiky primárně s cílem si tyto problematické výhody udržet.
-2 #8 Miloslava Chalupová 2013-09-17 22:56
Jak na to, když chci volit skvělého pana Březinu, ale i skvělého pana Lásku a panašování zatím zákon neumožňuje.
-3 #7 Ano 2011 2013-09-17 21:55
Me ANO, tomu Andrejovu Ano.
0 #6 Fanda 2013-09-17 20:23
Cituji Mrzílek:
Člověka potěší, že člověk který se leta věnoval obchodu ekonomii chce pomoci jako podnikatel státu. Jeho politika není ani levicová ani pravicová. Dělá dojem, že chce pomoci ekonomice státu, tedy nám občanům, podobně jako si pomohl letitým budováním svých podniků, samozřejmě co by člen KSS jinak to tehdy nešlo. Považuji to za něco nového, protože lobisty snad nebude potřebovat n peníze má svoje. Takže i když stranu pana Babiše neznám, z těch nových stran a straniček jeví se mě ANO-budelíp jako partaj, která má za sebou nejen vlastní peníze, ale i úspěchy mnohaletého budování prozatím svých podniků a do budoucna i našeho českého státu. Protože hra na pravici a levici, které tady staré partaje roky hrají vede hlavně do kapes velké většiny jejich zástupců. Z uvedeného důvodu dám hlas straně ANO.

Pane Mrzílku, je to fakt od Vás ? Tolik pravopisných chyb v textu se mi nezdá...
+3 #5 Fanda 2013-09-17 20:20
No to je fakt "skandál" ! Chudáci "mladí lidé" doma vyrobí Molotovovy koktejly, aby za živa ve spánku upálili nemluvně, jeho matku a rodinu. A ten zlotřilý stát je na ně "skandálně" zlý, protože jim za pokus o rasistickou vraždu nedal metál, ale dvacet let !!! Ty bestie za deset let vylezou z lochu zdravé, Natálka má bolestivé a nevratné následky do konce života ! Vy a ten povedený magor (Mgr.) byste se měli stydět !
+2 #4 Fanda 2013-09-17 20:15
Jestli byla ta "demokratická" diskuse stejně "demokratická" jako ta Vaše zde na webu ( kde mažete odlišné názory ), pak pozdrav Pánbůh .......
-3 #3 Mrzílek 2013-09-17 18:45
Člověka potěší, že člověk který se leta věnoval obchodu ekonomii chce pomoci jako podnikatel státu. Jeho politika není ani levicová ani pravicová. Dělá dojem, že chce pomoci ekonomice státu, tedy nám občanům, podobně jako si pomohl letitým budováním svých podniků, samozřejmě co by člen KSS jinak to tehdy nešlo. Považuji to za něco nového, protože lobisty snad nebude potřebovat n peníze má svoje. Takže i když stranu pana Babiše neznám, z těch nových stran a straniček jeví se mě ANO-budelíp jako partaj, která má za sebou nejen vlastní peníze, ale i úspěchy mnohaletého budování prozatím svých podniků a do budoucna i našeho českého státu. Protože hra na pravici a levici, které tady staré partaje roky hrají vede hlavně do kapes velké většiny jejich zástupců. Z uvedeného důvodu dám hlas straně ANO.
-3 #2 Vitezslav Haramule 2013-09-17 15:46
Fando,to veschno co jsi napsal o panu Babisovi o tom se mnohokrate psalo.Jestli nemas zajimavejsi informace tak toho nechej.Ono by se toho dalo napsat dost a dost o tech dalsich desetitisicu lidech, zavedenych ve svazcich, jako spolupracovnici StB.Ja osobne volim Kanadske konzervativce,t ak me povazuj jako nezucastnenou osobu, pokavad se voleb v CSR tyce

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)