Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ANO Horovice rodina 2 051013Na shledanou zítra 8 .září na Tylově náměstí v Praze od 8:30 hod do 19:00 hod.! Od 18:00 bude Andrej Babiš nabízet kobližky, tak si pospěšte ať se na vás také dostane, bude jich čerstvě napečeno „jen“ 1000:-)

Bez mála sedm hodin jsem pomáhal Hnutí ANO 2011 s propagací mezi tisíci návštěvníky tradičního „Cibuláku“ANO Horovice muzika 5 051013 v Hořovicích v sobotu 5.září. Vedl jsem stovky rozhovorů, až na tři zřejmé komunisty, většina ještě nevěděla, koho bude volit. Mé argumentaci dali za pravdu – proč volit stále stejné a jistě stejné a nedat šanci novým, kteří na rozdíl od těch dosavadních už něco v životě dokázali. Vůle po změně byla všudypřítomná. TOP 09 postavila na rohu náměstí velký sloup TOP 09, to bylo asi vše, co bylo z této strany viditelné – stál tam osamocen, bez zájmu, jako skutečný „kůl v plotě“. Lidé mi neustále s neskrývavým pobavením hlásili: „Je tu Kalousek, tamhle byl Kalousek, támhle jde Kalousek“, apod. Zvláštní, přes všechnu snahu jsem ho nezastihl a neviděl…?!

ANO Horovice rodina 6 051013Opakuji, na četné dotazy, proč nekandiduji. Chtěl jsem, ale nestihl – mrzí mne to hlavně kvůli ztracenému potenciálu zahraničních krajanů, kteří volí ve SK. Při volbách v řádném termínu bych jistě stihl kandidovat. Škoda, při zvolení by levice a komunisté z mé přítomnosti ve Sněmovně asi mnoho radosti neměli, zato TV přenosy by určitě nebyly tak nudné jako dosud. I beze mne s poslanci za Hnutí ANO 2011 TV přenosy už jistě nudné nebudou! Samozřejmě, že se nemohl stihnout kvalitní výběr kandidátů a že mnoho schopných se na kandidátky nedostalo, ale i tak je stále dostatek schopných na kandidátkách. Hlavně se nenechme odradit a pomáhejme těm slušným a schopným. Nebudou to mít snadné. Hnutí ANO 2011 je už na druhém místě, nelze vyloučit ani vítězství, potom realizace programu bude mnohem reálnější. Důležité bude, aby občanské aktivity ani po volbách nepolevily!

Ačkoliv mé zpravodajství pokračuje v neztenčeném množství a závažnosti zpravodajství, poklesla návštěvnost mého webu po změně jeho destinace. Často zjišťuji, že EM, které posílám příjemce neobdrží, tzn. že nemusí také vždy dorazit EM určený mně? Omlouvám se proto, pokud nereaguji na EM, prostě se ke mně nedostaly.

ANO Horovice JS 4 051013Za komunismu jsme se odnaučili poctivě pracovat, považovat poctivou práci za něco normálního, naučili jsme se beze studu krást, podvádět, lhát a považovat krádeže, podvody a lež za normální. Nedivme se proto dnešnímu stavu země – mravní hodnoty jsou převráceny, resp. rozvráceny! Komunisté v parlamentu jsou jen logickým následkem nemravné doby, ve která byla nucena většina z nás žít a která poznamenala každého z nás, byť si to nechceme připustit. I o tom budou nadcházející předčasné volby, aby mobilizovaly ty nejschopnější a neslušnější z nás. Máme stále volbu – o neodejmutelnou osobní odpovědnost!

Rozhodně nás nespasí požadavek „Do politiky smí jenom „svatí“. Nejsou, nikdy u nás ani jinde nebyli a nebudou. Hodnoťme druhé podle toho, co prokazatelně udělali a ne podle drbů a pomluv. Hlavně si neustále připomínejme slova Bible: „Hoď kamenem, kdo jsi bez viny!“

Naše země musí nyní zmobilizovat ty nejlepší z nás, má-li si zachovat naději na prosperitu a svobodu - obojí se vzájemně generuje. Jedno není možné bez existence druhého. Tato šance se už nemusí opakovat. Nechci věřit, že pouhý „konzum a pohoda“ jsou konečným cílem pro většinu z nás. To bychom byli opravdu, ale opravdu malým národem, který si zaslouží jím i zůstat a být veden stejně malými do ještě větší malosti, zapomnění a konečné bídy!

Na shledanou zítra na Tylově náměstí v Praze od 8:30 hod do 19:00 hod.! Od 18:00 bude Andrej Babiš nabízet kobližky, tak si pospěšte ať se na vás také dostane, bude jich čerstvě napečeno „jen“ 1000:-)

 

DOBROU VOLBU!

 

Jan Šinágl, 7.10.2013

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (16 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #12 Vaclav Knapp 2013-10-09 22:18
Mr Fonda, nechte toho Fandu na pokoji,je to dickhead.Kind regards from New York,yours Venda.
-2 #11 Fonda 2013-10-09 22:00
Fando nejsi nahodou frnda=(latinsky ,SKLEBIOSA CHLUPENDIS)
-2 #10 Fonda 2013-10-09 20:22
Cituji Fanda:
Drahý Gumo Cenzoroviči Šinágle, pokud chcete mazat, tak musíte mazat i ty příspěvky, které na ty mé reagují. Diskuse jinak nedává smysl.

S Tebou se ty blbousi neda diskutovat protoze tve slabomyslne utoky na pana Sinagla a Babise jsou ubohe vyrony z tveho pomateneho MOZGU..
-1 #9 Jan Šinagl 2013-10-09 09:15
Omlouvám se čtenářům, že opět přicházejí o „pobavení“ komentáři mého fandy Fandy. Přes opakovaná upozornění, vytrvale porušuje etický kodex tohoto webu. Má stále problém pochopit, že demokratická diskuse je věcná výměna názorů na názory, ne nízké a primitivní pomlouvání a urážení jejich autorů. Toho jsme si dost užili za totality, Fandovi se po nich viditelně stýská. Je jistě zajímavé, že ho zajímá jen pan Babiš a moje osoba. Nespekuluji o možných příčinách. Většina návštěvníků tohoto webu už si jistě udělala sama názor.
-1 #8 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-10-08 14:38
Tak jsem prohlížel svoji sbírku fotografií a přitom mi napadlo, že takové Bubo bubo (sova) je docela chytré zvíře - pták. Však se také zobrazuje jako symbol moudrosti. Ovšem Kalousek je na rozdíl od ssovy symbol hlouposti a škůdcovstí.
0 #7 Ferda 2013-10-08 10:29
[quote name="Fanda"]Fe rdo, bylo by fajn, kdyby český člověk nebyl ovcí. Jenže šéfredaktor z nás ty ovce dělá ! Dělá je tím, že voličům vzkazuje : neptejte se na program, neptejte se...

Než podobné nesmysly si raději poslechnu úspěšné lidi, kteří mi mluví ze srdce a ví o čem hovoří!!!
www.youtube.com/.../
-4 #6 Ferda 2013-10-07 22:55
[quote name="Fanda"]Co to je za blbost : On nekandiduje, protože ho ANO nikde nechce mít...

Zloba a jen zloba čiší z těchto a dalších řádek. Proč jen my někteří Češi musíme vyhledávat nějaké terče. Já už to tu sleduji delší dobu a nemám z toho dobrý pocit. Pokud někdo chce napravovat křivdy, nebo něčemu pomáhat, já v tom nevidím nic špatného. Každý má nějaké zkušenosti a zážitky a to ho formuje.

V Bibli se něco praví o třísce a břevnu v oku a já bych proto spíše hledal, jak něčemu pomoci a ne jak to dehonestovat a ničit. Bohužel je takových povrchních diskutérů i na Novinkách hodně, často i puberťáků, jindy lidí poznamenaných vlastním neúspěchem a závistivců a, a, a,..

Přemýšlejme, zda je to k něčemu dobré a čeho jsme tím již dosáhli! Mně už jen takové mrhání časem nijak nenaplňuje, jen přemýšlím, co to dává ostatním za požitek. Já tímto mé vstupy uzavírám a dál chci využit přidělený čas příhodněji. Amen.
-5 #5 Ferda 2013-10-07 22:33
Cituji Fanda:
Ferdo, je mi k blití!


Je li tomu opravdu tak, pak bych se navážel spíše do komunistů, je jich tady stále dost a dost i jejich voličů. Bylo by to užitečnější a třeba by se Vám tolik nezvedal žaludek. Další jsou zalezlí třeba v ODS a jen se po komunistech ohánějí. Babiš se ke své chybě přiznal a dál neškodil a neškodí, ba naopak. Já neposuzuji lidi podle odznáčku, ale podle toho, co a jak dělají a jak se chovají k bližním. Je mi 80 a hodně jsem prožil a poznal, tak jsem v hodnocení každého člověka opatrnější a hledám důvěryhodné zdroje i osobní setkání, než posoudím, nebo odsoudím.

Už jsem se tu dál zmínil o nálepkování A. Babiše stran STB. Čí zájmem asi je ta nesmyslná pomluva, komu bere ANO rapidně voliče. Český člověk není ovcí, byť se to o mnohých nedá říci, ještě jsme se málo poučili, stačí mi náš prezident. Dobrou noc.
-3 #4 Ferda 2013-10-07 18:13
Cituji Rameš:
[quote name="Ferda"]...
Ferdinande, vy popleto, já volím již tradičně Stranu svobodných občanů, kdyby byla má "skrytá favoritka" KSČ, budu ANO velebit, neboť ho vede STBák Bureš, víme?


Pane Rameši, Vy, narozdíl od F. máte alespoň jistou úroveň, jinak bych dál nereagoval. Volíte však vulgarismy, jaké si může dovolit stále ještě poslanec Kalousek. U něho je to otrlost, u Vás nezdvořilost, jestliže po době temna si myslíte, že demokracie nabízí bezmeznou svobodu. Je to chyba našich médií, je to častá chyba osobní a pocit, že jsme nestíhatelní a můžeme veřejně ostouzet hlavně politiky, kdykoli se nám na nich něco nezdá. Babiš ve mně nemá obhájce, ale uvažuji, že kdyby neměl čisté svědomí, riskoval by
by totální propad svého ANO, jelikož se o účast v STB soudí.
+3 #3 Rameš 2013-10-07 17:02
Cituji Ferda:
...
Po volbách vás pánové tenhle "humor" nutně přejde...Vaše skrytá favoritka KSČ má totiž smůlu, ztrácí ve prospěch ANO asi 3% hlasů a další voliči vám odcházejí, staří, co naplat, umírají...

Ferdinande, vy popleto, já volím již tradičně Stranu svobodných občanů, kdyby byla má "skrytá favoritka" KSČ, budu ANO velebit, neboť ho vede STBák Bureš, víme?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)