Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausV pondělí pokračoval proces s RWU výslechem znalců - Obrat v karlovarské informační kause (MsP zaplatilo) - Soudce Lázna opět nevinen – Asistent Škromacha Suchánek, získal podporu Senátu pro volbu ústavním soudcem!? – Prověří NBÚ Livii Klausovou i z hlediska jejích aktivit v zahraničí…?! JAKSI TAKSI – Víme svý!

 

… Nejprve byl vyslechnut justiční kabaretiér Ivo Svoboda (1. část, 2. část). Každý zkušený kabaretní umělec ví, co od něj obecenstvo očekává, a že musí při každém vystoupení zopakovat všechny své základní, signaturní triky, na které se lidé těší – a pro něž ostatně též do varieté (případně k soudu) chodí. Proto jsme se dozvěděli, že obhájce Robert Cholenský nesahá judistovi odborně ani po kotníky, ježto se nezmohl ani na doktorát, a že je snad opilý, protože jinak není možné, aby byl někdo tak hloupý a géniovi českomoravského znalectví nerozuměl. Došlo i na oblíbené prášky na vysoký tlak, které tentokrát znalec při hlavním líčení skutečně pozřel. A ovšem, vždy je také nutné přidat něco nového, a ani v tom Svoboda nezklamal: požádal soud o zvukový záznam, jelikož na R. Cholenského podá trestní oznámení, nebo minimálně stížnost k advokátní komoře. Bravo, komiku, byl jsi skvělý, takhle tě máme rádi a nadšeně voláme encore! …

Výměna názorů obhájce Cholenského a znalce Ptáčníka: „Myslíte si, že dnes jsou političtí vězni?“ „Nejsou.“ „Myslíte, že za totality byli političtí vězni?“ „Byli“. „Myslíte, že se jimi totalitní režim veřejně chlubil?“ Podobného jsme byli svědkem 6 hodin – za peníze daňových poplatníků! J.Š.

V pondělí pokračoval proces s RWU výslechem znalců

Jednou větou, bylo to hezké, a bylo toho dost:

Nejprve byl vyslechnut justiční kabaretiér Ivo Svoboda (1. část, 2. část). Každý zkušený kabaretní umělec ví, co od něj obecenstvo očekává, a že musí při každém vystoupení zopakovat všechny své základní, signaturní triky, na které se lidé těší – a pro něž ostatně též do varieté (případně k soudu) chodí. Proto jsme se dozvěděli, že obhájce Robert Cholenský nesahá judistovi odborně ani po kotníky, ježto se nezmohl ani na doktorát, a že je snad opilý, protože jinak není možné, aby byl někdo tak hloupý a géniovi českomoravského znalectví nerozuměl. Došlo i na oblíbené prášky na vysoký tlak, které tentokrát znalec při hlavním líčení skutečně pozřel. A ovšem, vždy je také nutné přidat něco nového, a ani v tom Svoboda nezklamal: požádal soud o zvukový záznam, jelikož na R. Cholenského podá trestní oznámení, nebo minimálně stížnost k advokátní komoře. Bravo, komiku, byl jsi skvělý, takhle tě máme rádi a nadšeně voláme encore!

… Pro řízení byl mnohem důležitější výslech jednoho ze dvou instantních znalců, Jana Ptáčníka, na jehož bedrech usvědčení čarodějnic převážnou měrou leží. A mladý muž se věru činil, nenechávaje nikoho na pochybách, že za trochu peněz šel by český znalec světa kraj (ano, Mefisto rozhodně nezůstal oslyšen). Podobně jako u Svobody je posudek, který s druhým plzeňským výtečníkem, Petrem Krčálem, na děvčata z RWU zpracovali, nepřezkoumatelný, protože veškeré listiny jsou v něm označeny toliko odkazy na dva různé spisy, aniž by se dalo zjistit, na kterou konkrétní listinu odkaz směřuje. …

… Ptáčníkova argumentace byla jednoduše směšná. Příkladmo, když měl vysvětlit, co je extremistického na tom, že děti na Dětském dnu střílely ze vzduchovky, vymyslel konstrukci, že extremistické bylo použití této fotografie pro zpravodajství o akci. Jenže ve skutečnosti to bylo úplně jinak, fotografii vybrala do protokolu o ohledání věcí z domovní prohlídky kpt. Bc. Zlata Pálfiová z ÚOOZ. To lze snadno ověřit, vezmeme-li protokol o ohledání ze dne 22. 6. 2010, č. j. ÚOOZ-42/TČ-2010-200407, ss. 28–34 (to je překvapení, plzeňský doktore Ptáčníku, viďte!: dokument a dokonce konkrétní stránku v něm lze označit, aniž bychom znali jeho – dosud nepřidělené – číslo listu ve spisu; ta jsou, jen pro pořádek, 585–591; chápeme, že na plzeňských rychloprávech se některé věci v tom fofru probrat nedají).

A tak je to, bohužel, i se zbytkem Ptáčníkova a Krčálova posudku. Téměř všechny úvahy byly uskutečněny na základě premisy, že předměty zabavené při domovních prohlídkách patřily obviněným, bez ohledu na to, že v bytě žily např. tři nebo čtyři osoby. …

… Upřímně se přiznávám, že mi výslech Dr. Ptáčníka zvedl krevní tlak asi stejně, jako ho zvedly Ivo Svobodovi otázky obhajoby. Tak mladý, a už tak prodejný! Nebo opravdu jen tak obludně hloupý?

http://paragraphos.pecina.cz/2013/10/v-pondeli-pokracoval-proces-s-rwu.html

P.S.

Zvukový záznam celého soudního jednání doporučuji poslechnout – kdo nevyslechne, neuvěří. Vystoupení „znalců“ a presentace soudkyně je něco neuvěřitelného, ale obávám se vůbec nic ojedinělého v současné české justici! Jistě se mnoho nasmějete, je to ale k pláči, zejména když nevinným děvčatům hrozí kriminál za nic! Mimochodem znalec Ptáčník považuje za normální nedatovat dokumenty politologického ústavu, který reprezentuje?! Ovšem z Plzně už jen tak něco veřejnost nepřekvapí. PČR zjevně používá stejné znalecké posudky i pro jiné kauzy! „Znalec“ Svoboda: „Pane obhájce, položte mi nějakou normální otázku?“ „Máte zlé otázky.“ „Ušetřete si energii na druhého znalce.“ Obhájce Cholenský s úsměvem: „Nebojte se.“ Obává se, že mu ujede v 18:00 hod. vlak, přitom si účtuje jízdu autem?! Soudkyně: „Ježíši“, Šinágl: „Paní soudkyně, neberte Boží jméno nadarmo.“ Soudkyně: „To jsem ráda, že se mnou někdo soucítí.“ Výměna názorů obhájce Cholenského a znalce Ptáčníka: „Myslíte si, že dnes jsou političtí vězni?“ „Nejsou.“ „Myslíte, že za totality byli političtí vězni?“ „Byli“. „Myslíte, že se jimi totalitní režim veřejně chlubil?“ Podobného jsme byli svědkem 6 hodin – za peníze daňových poplatníků! J.Š.

* * *

Obrat v karlovarské informační kause

Tak to nakonec nedopadlo tak špatně, jak se zdálo: ministerstvo spravedlnosti mi bez odporu zaplatilo necelých osm tisíc korun, které jsem byl nucen uhradit – jako pokutu za zpupnost – soudnímu exekutorovi, který úspěšně vymohl z karlovarského magistrátu informace ke kause manželů Kolečkových. A to se, prosím, vyskytli i takoví pochybovači, kteří mému nároku věštili dlouhý život v podobě nového soudního sporu. Vlastně jsem se na něj téměř těšil, a ministerstvo mě svým nekompetentním rozhodnutím připravilo o možnost rozvinout komplexní právní argumentaci…

* * *

Soudce Lázna opět nevinen

Na webu NSS se objevilo rozhodnutí kárného senátu, šestnáctého neboli slitovného, který zprostil soudce Obvodního soudu pro Prahu 10 Ondřeje Láznu kárného obvinění. Opět klasika, nezákonná vazba, a nic překvapivého v odůvodnění: zavřít obviněného do vazby, i když k tomu není zákonný důvod, je pouze legitimním projevem odlišného právního názoru soudce. Můj právní názor je, že by všichni členové kárného senátu, kteří pro zproštění hlasovali, měli na pár týdnů jít do vazby sami, a pak by klidně mohli dostat od státu odškodnění za její nezákonnost, tak jako ta nešťastnice v Láznově věci.

* * *

Suchánek získal podporu pro volbu ústavním soudcem

Odborník na ústavní právo Radovan Suchánek, který působil také jako právní poradce ČSSD, je na nejlepší cestě stát se ústavním soudcem. Jeho zvolení těsnou většinou doporučil senátní ústavně-právní výbor. Minulý týden mu podporu vyjádřil i výbor pro lidská práva. Senát o nominaci rozhodne za dva týdny, tedy 30. října. Suchánkovu nominaci už podpořil také předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, kandidátovi ale doporučil odstřihnout se od politiky. Suchánek byl kromě svého angažmá na Katedře ústavního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy asistentem několika poslanců a nyní je poradcem místopředsedy Senátu Zdeňka Škromacha (ČSSD). Do rozpuštění Sněmovny byl také právním a legislativním poradcem poslaneckého klubu ČSSD. Letos v červnu se podílel na zastupování ČSSD u Ústavního soudu při jeho rozhodování o církevních restitucích. ČRo, 16.410.2013

* * *

Nemusím připomínat kdo je Zdeněk Škromach ani jeho „intelektuální“ projevy. Měl být členem KSČ a nástěnkářem na dole, aby nemusel fárat, chcete-li „politrukem“, jak jsem kdesi dříve četl na internetu. Jeho chování a projevy by to vůbec nevylučovaly. Bohužel i místopředseda Senátu veřejnosti utajuje svůj podrobný neprofesní životopis jako mnozí další „politici“?! Zřejmě nemají být na co pyšní. Jaké asi bude mít morální kvality Radovan Suchánek, když dělal asistenta Škromachovi?! Prezident Zeman tak postupně začíná ovládat Ústavní soud dosazováním osob se zpochybnitelným charakterem! Poslední skandál prezidenta Zemana, kdy navštívil jako snad jediný politik v Evropě firmu na výrobu cigaret hovoří za vše, řekl mj.: „Začal jsem kouřit až od 27 let, tedy kdy vývoj organismu je ukončen a kouření už mu nemůže škodit.“

Při prezidentských volbách jsem nepotkal nikoho, kdo by chtěl volit Zemana. Buď jsme na tom jako národ už tak špatně, že nás tato amorální osoba oslovuje, nebo volby neproběhly demokraticky?! K označení voleb jako nedemokratické stačil už jen lživý inzerát z BLESKu, pomlouvající rodiče Karla Schwarzenberga, navíc uveřejnění v den voleb, tedy také v rozporu se zákonem. Nic se nevyšetřilo, nikdo není za nic odpovědný!

Prověří NBÚ Livii Klausovou i z hlediska jejích aktivit v zahraničí, než bude jmenována velvyslankyní na Slovensku?! Podotýkám, že je dcerou Štefana Myštiny, vysoce postaveného člena bezpečnostních složek fašistického slovenského státu? Podílel se na konfiskaci majetku slovenských Židů, kteří poté byli posláni do tábora Lety, podíleli se spolu se slovenskými Romy na likvidaci velkých lesních škod schwarzenberských lesů, aby následně ukončili svůj život v plynových komorách nacistických koncentračních táborů… Děti za své rodiče nemohou, ale silně pochybuji, že by SRN poslala jako svoji velvyslankyni či velvyslance dceru či syna nacistického válečného zločince či člena NSDAP…?!

Jít k volbám je možnost a naděje něco změnit – volit stále stejné tváře, programy a sliby, či nejít k volbám, je jistá cesta ke stále větší bídě!

 

Jan Šinágl, 17.10.2013

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)