Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jako by v tom byla skrytá určitá symbolika (narozena 7.listopadu), připomínka děsivého dne, kdy se v roce 1917 začala v Rusku realizovat zločinná komunistická ideologie a na kterou tak doplatila její statečná rodina. Podívejte se 13.komnatu paní Zdeny Mašínové, této nesmírně odvážné, statečné a mravně silné ženy. Nacisté popravili jejího otce, komunisté nechali otřesně zemřít její maminku na Pankráci a sourozenci Zdena, Josef a Ctirad se stali symboly boje proti komunismu. Jejich odkaz a mravní poselství naší zemi, ke kterému je vedl jejich otec, neztratilo ani dnes nic na své síle a výzvě každému, kdo ctí svobodu a demokracii.

 

Cituji z Wikipedie:

… Během ročního pobytu na Pankráci a po četných krutých výsleších zcela ztratil svou lidskou podobu – přišel o všechny vlasy a tělo mu pokrývaly hnisavé rány. Gestapáci mu dokonce ukázali jeho ženu, se kterou bylo rovněž surově zacházeno. Také k němu přivedli zmučeného Balabána. Mašín však ani přes toto nic na své spolupracovníky nevyzradil; 30. června 1942 byl odsouzen stanným soudem k trestu smrti a na kobyliské střelnici v Praze popraven. Když byl 27.května 1942 v Praze proveden atentát na Reinharda Heydricha, chtěli po Mašínovi gestapáci, aby atentát odsoudil. Mašín prohlásil, že lituje toho, že Heydricha nemohl zabít on sám. Okovy Josefu Mašínovi popravčí odmítl sejmout a podle výpovědi svědků, se hrdě postavil do pozoru vzdor svým spoutaným pažím a zvolal: „Ať žije Československá republika!“ …

Je mi ctí, že mohu udržovat kontakt s oběma posledními členy rodiny pplk. Josefa Mašína, paní Zdenou Mašínovou, panem Josefem Mašínem, navazovat na odkaz jejich rodiny a pokračovat tak v boji za udržení svobody a demokracie v naší zemi.

 

Jan Šinágl, 6.11.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #18 LOUKA 2013-11-12 13:41
PANE J.ŠINÁGLE,PROSÍ M VÁS NEODPOVÍDEJTE "BÝVALÉMU VĚZNI" (HUČÍNOVI A JEHO LIDEM KTEŘÍ JEJ JEŠTĚ POŘÁDNĚ NEZNAJÍ NEBO JSOU PLACENI Z PENĚZ AGENTA STB K.Z KTERÉ V.H ZDĚDIL ), URČITĚ JIŽ BRZY PŘIJDE DOBA,KTERÁ PROKÁŽE JAK TO BYLO DOOPTAVDY S AGENTEM STB K. ZEJDOU,LÉKAŘEM AGENTEM STB V. H. ALE I DALŠÍMI KAMARÁDY V.H. VČETNĚ JEHO MLUVČÍHO Z. H.,KTERÝ PŘIJAL MILOST OD G. HUSÁKA ZA ZABITÍ NEVINNÉHO ČLOVĚKA !!!---ŽIVAN LOUKOTA VYŠKOV .
0 #17 Jan Šinagl 2013-11-12 12:58
Pan „Bývalý vězeň“ je stále jen „ten anonymní hrdina“, mající zřejmě dobrý důvod se i 24 let po roce 1989 stydět za své jméno a názor. Dokonce ve věku 69 let a po údajných 7 letech komunistického kriminálu? Samozřejmě opět účelově lže, pomlouvá a překrucuje. Mohu snadno jeho lži prokázat zvukovým záznamem přednášky i po jejím skončení zvukovým záznamem s bývalou poslankyní za ODS. Zvláštní je i to, že po tomto mém „veřejném odhalení“ jsem i nadále pana Hučína bez jakýchkoliv problémů a odporu jeho přátel mohl další roky podporovat? Pan Hučín to vskutku „brzy poznal“, byl i díky mým aktivitám soudem po dalších letech očištěn. Mimochodem paní poslankyně Alena Páralová nesouhlasila s vyznamenáním pro Pavla Wonku jako většina tehdejší ODS pro jeho údajnou spolupráci s StB?! Ta byla taková, že ho komunisté připravili o život! Žádná sláva pyšnit se touto poslankyní. Pan Anděl mne „nemohl cítit“ ani 20 let ve Švýcarsku, kdy jsem se s ním pravidelně stýkal, vozil ho autem, zdokumentoval autogramiádu jeho poslední knihy MÉ STOLETÍ v Praze v roce 2005 a kdy jsem ho navštívil v posledních hodinách jeho života ve Vinohradské nemocnici, kde je jeho syn primářem. Podepisoval mi jednu z posledních knih. Nezapomenu, kdy mne požádal, abych mu při odchodu pustil CD s jeho milovaným Mozartem a kdy mne poprvé a naposledy začal tykat… Jeho oba synové mne také dobře znají. Vždy když jedu kolem Dobřívu, stavím se u jeho hrobu. Doufám, že i pan „bývalý vězeň“ mu tam také alespoň jednou položil květinu…
+1 #16 Fr.Zákostelský 2013-11-12 09:12
Komančové a ostatní dobraci se musejí smát když čtou tyto přispěvky.(i v připadě pokud je piší oni)Svoboda a demokracie jednou přijde i k nám,ale né naší zasluhou.Bude ještě zničeno mnoho životů,než lidem dojde o co vlastně běží a jak se tomu ubránit.Součast ná Česká společnost je hodně smutná zaležitost.
+3 #15 Bývalý vězeň 2013-11-12 08:17
Jane Šnágle,
jsem ten, který na VŠ chemické v Pardubicích při přednášce V.Hučína, M.Paumera a P.Tomka před lety veřejně podpořil názor poslankyně Aleny Páralové, která tam před téměř 300 studenty a politickými vězni prohlásila, že jste provokatér, který se potřeboval vetřít k V.Hučínovi, aby škodil a že to V.Hučín brzy pozná sám. Celý tento záznam je perfektně zdokumentován. A ještě vám napovím. Mám v těle 7 let v kriminále za protikomunistic ký odboj a jsem o 8 let starší než V.Hučín. Mám ale prvenství v tom, že jsem před vámi V.Hučína varoval jako první, což byl nucen můj kolega Hučín uznat. A ještě něco. Dobře jsem se znal s JUDr. Andělem, který vás nemohl ani cítit.
-3 #14 LOUKA 2013-11-12 06:49
PŘIPOMÍNKA Z ARCHIVU PANE J. ŠINÁGLE ,TĚM CO STÁLE VĚŘÍ HUČÍNOVI :
Jsem si vědom možného ohrožení mé osobní bezpečnosti, ale nechci a neumím žít v nesvobodě a v nedemokracii, tak jako to nikdy nechtěl a neuměl pan Vladimír Hučín, kterého rád v jeho boji za právo a spravedlnost podpořím. Děkuji i Švýcarsku, kde jsem mohl poznat, co je to skutečná občanská společnost a žitá demokracie v praxi.

Je doba Vánočních svátků a jejich poselství všem lidem dobré vůle. Podpořme, i sebemenší částkou, svým pozdravem solidarity a lidskosti pana Vladimíra Hučína a jeho blízké. Zasluhují si naší pomoci. Jim i nám všem je to strašně moc zapotřebí!

Svoji finanční podporu můžete zasílat na toto jméno a konto u Komerční banky:

(cizí měna bude automaticky převáděna na Kč.)

Anna Hučinová – 867132040217/01 00
-4 #13 Jan Šinagl 2013-11-11 17:55
Jsou lidé, kteří "dělají" aby byli vidět, druzí jsou viděni, protože dělají. Bohužel určité práce nelze dělat "neviděn". Škoda, že "Bývalý vězeň" se tak bojí, že neřekne ani dnes své jméno, ani kdy a jak "varoval" přede mnou, když jsem po léta s ostatnímu velmi pomáhal panu Hučínovi a dalším i finančně? Ten naopak média miloval a vůbec bych nevylučoval, že on je tímto "Bývalým vězněm"? Nasvědčovala by tomu i jeho potřeba využívat každou možnost v médiích mluvit. Zde ji má trvale a kupodivu dosud nikdy nevyužívá a roky "mlčí". To se dá těžko věčně vydržet a přímo svádí k takovýmto komentářům, pro pana Hučína typické formy a obsahu. Pan Rejžek mne zklamal dvakrát. Poprvé, když mi slíbil podpořit mé výstavy o zločinech Ruska v Čečensku - "Čečna konečné řešení" a odmlčel se, podruhé, když po obdržení vyznamenání KANu krátce poděkoval s omluvou, že musí stihnout zápas milované Slávie a opustil plný sál lidí, kteří s ním chtěli diskutovat, osobně mu poblahopřát a více od něho slyšet. Také mne nezná a šíří nesmysly. Nedávno jsme komunikovali, tak snad už pochopil, když si pozorně prostudoval můj web. Jeho styl,psaní jistě potěší "české Pepíky" v hospodě, ale bohužel vůbec nic neřeší. Také je zajímavé, že ho nikdo nezažaluje za často žalovatelné texty? Doufám, že mí stále stejní kritici alespoň uznají, že mimo svého "zviditelnění", zviditelňuji i druhé, kteří v médiích nedostávají prostor ačkoliv by mnohdy patřili na titulky hlavních médií, resp. jejich informace a svědectví. To bohužel pan Hučín už dávno nenabízí, mimo jeho trapné sebeprezentace na jeho webu, kde je diskuse a i samotné přihlášení se nemožné. Zřejmě i dost trpí, kdy musí hledat zřejmě i tyto trapné, anonymní cesty. Své zpravodajství nevnucuji, pouze nabízím. Nikoho tedy ani nenutím, aby mé stránky navštěvoval a komentoval a ještě se přitom rozčiloval. Pokud budou mí kritici dělat nějakou práci dobře, rád je uznám a podpořím, ale snižovat se jen k pouhé kritice, nevidět na druhém nic dobrého a sám přitom nic nedělat, dost dobře nechápu, alespoň u normálního člověka.
+3 #12 Bývalý vězeň 2013-11-11 16:02
Pane Bezděku. Sice jsem s Vámi hovořil asi jen 2x, ale jistě si vzpomenete, když jsem Vás a pana Hučína u Ústavního soudu /který pan Hučín vyhrá/, varoval před Šináglem, Loukotou a Hradilem. Tito lidé se vetřeli do okruhu pana Hučína s cílem škodit. Tenkrát jste moje varování nebrali vážně a tak doufám, že dnes již chápete. Šinágl má chorobnou touhu po zviditelnění a využívá k tomu všechny způsoby. Před lety se na jeho adresu trefně vyjádřil známý redaktor Jan Rejžek a označil ho za teatrálního maniaka. Uděláte nejlépe, když se stránkám Šinágla vyhnete a tak jako mnoho dalších ho zařadíte ve svém PC do spamu.
-3 #11 Rameš 2013-11-11 15:49
Cituji LOUKA:
PANE ING BEZDĚKU , VÝZNAMNÝ FUNKCIONÁŘI KANU /PŘEDSEDO V PŘEROVĚ/, ZASTAV SE CO NEJDŘÍVE V NĚKTERÉ NEBLIŽŠÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLE V OKOLÍ A POŽÁDEJ PANÍ UČITELKU,AT TI "PUJČÍ" TOHO NEJHLOUPĚJŠÍHO ŽÁKA, AT TĚ NAUČÍ OVLÁDAT INTERNET A KUP MU ZA TO ZMRZLINU!!!

A co takhle, pane Louko, požádat dotyčného nejhloupějšího žáka, aby vám za druhou zmzlinu ještě ukázal, kde se vypíná Caps Lock?
-4 #10 LOUKA 2013-11-11 14:19
PANE ING BEZDĚKU , VÝZNAMNÝ FUNKCIONÁŘI KANU /PŘEDSEDO V PŘEROVĚ/, ZASTAV SE CO NEJDŘÍVE V NĚKTERÉ NEBLIŽŠÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLE V OKOLÍ A POŽÁDEJ PANÍ UČITELKU,AT TI "PUJČÍ" TOHO NEJHLOUPĚJŠÍHO ŽÁKA, AT TĚ NAUČÍ OVLÁDAT INTERNET A KUP MU ZA TO ZMRZLINU !!!JINAK BUDEŠ V OČÍCH ČTENÁŘŮ J.Š. POVAŽOVÁN ZA PRIMITIVA S TIT. ING. TO TI V DOBRÉM UMYSLU DOPORUČUJE Ž.LOUKOTA VYŠKOV--PALÁNEK 176 PSČ 68201 PS--NA DRUHE STRANĚ JE CHVÁLI.HODNÉŽE JSI SE NAUČIL ČÍST I TYTO STRÁNKY J.ŠINÁGLA, KTERÉHO JIŽ ŘADU LET POMLOUVÁŠ!!!
+4 #9 Jaroslav Bezděk 2013-11-11 13:07
Vážení, já jsem nikdy netvrdil, že ovládám počítač, ale takové odpovědi, kde se opíše ten kód a stiskne se " odeslat " jsem již odeslal dříve řadu a vždy to šlo. Tak nevím - Bezděk

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)