Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Motto: "Tuto zemi nedědíme od našich předků, ale půjčujeme si ji od našich dětí." - Nesmysl, který se usídlí v rozumu!
Zebrak letecky pohledSilný vztah mezi člověkem a prostředím existuje, ať už si to uvědomujeme nebo ne. Kvalita prostředí násSP letecky pohled 270913 ovlivňuje jak po stránce fyzické, tak po stránce psychické. Není jedno, jak vypadá naše okolí. Zda je kultivované, estetické či ubohé, nehezké. Jen ve společnosti, která dbá na zachování kvalit životního prostředí se může člověk cítit zcela zdráv, silný a spokojený. To co platí o dospělém člověku, mnohem výrazněji působí na naše potomky. Jak říká citát, zemi kterou nyní obýváme, jsme si půjčili právě od nich. Naše děti si osvojují vztah sami k sobě, svým vrstevníkům, přírodě, okolí. Naučí se a převezmou tyto vzory právě od nás. Bude to lhostejnost, kterou od nás převezmou a která je po čase otupí?

Jak snadno lidé zapomínají... Podívejte se na původní stav Stroupinského potoka. Snad si tím vzpomenou a uvědomí co ztratili… Zároveň se dá i zjistit, kolik stromů je už pokáceno u „Pionýra“ v Riegrově parku - rozhodnutí jako obvykle nikde...?!

Naše občanské sdružení Stroupinská Lípa nemá vůbec nic proti ochraně občanů před povodněmi. Naopak, ale není nám lhostejné, když se beztrestně poručují platné zákony, předpisy a nařízení, mrhá se zbytečně penězi daňových poplatníků, či dotacemi EU a kdy občané suplují práci k tomu určených orgánů a institucí. Ty místo aby včas a urychleně konaly, jak jim ukládá zákon, nekonají a umožňují toto porušování platných zákonů. Takřka vždy si najdou výmluvu jak nekonat, resp. „konat“ co nejméně. V tom jsou často rychlí až „dokonalí“. Příroda se sama bránit bez jejich pomoci rychle nedokáže – dokáže to později, ale o to více to poté všichni pocítíme, resp. ti, co přijdou po nás.

PN c 20-2013 MS Regulace konci I 311013Níže přináším články k tématu. Je smutné, že Zpravodaj města Žebráku zavedl v podstatě cenzuru, kdyPN c 20-2013 MS Regulace konci II 311013 články k tématu nedovoluje otisknout s tím, že téma bylo uzavřeno. Pochopitelně se k tomu nikdo jmenovitě nehlásí, resp. jen anonymní „redakční rada“ či „vedení města“. Nicméně „pochvalné“ články občanů dále otiskuje? I u Podbrdských novin, kde jsem dosud neměl žádný problém s uveřejněním svých článku, se vyskytly neočekávané problémy. Zatímco o naše články jsme museli „bojovat“ a vždy byly doprovázeny „vyváženým“ stanoviskem radnice, resp. starosty Mgr. Daniela Havlíka, byl-li otisknut článek starosty, my jsme se to dozvěděli až z novin a naše reakce byly uveřejněny v dalším čísle, pokud vůbec. Škoda, že chybí výmluvné fotografie u mého článku a článku pana Zemánka. To má samozřejmě dopad na názor lidí, objektivní pohled na věc, kdy názory obou stran jsou v jednom vydání otisknuty a ve druhém ne. Na druhé straně dokáži postoj PN pochopit, kdy jsou mnohými radnicemi sponzorovány a jistě i dost možná mnohdy vystaveny i jiným tlakům, takže i jistě chtěná rovnost stran a podmínek může mít někdy své hranice. Při současné situaci v českém tisku, kdy klesá odběr tištěných novin, situaci majitelům podobných regionálních novin nezávidím, kdy mají o odpovědnost i za rodiny, jejichž členy zaměstnávají.

Vážíme si, že PN uveřejnily k tématu na svém webu i článek „Gabčíkovo-Nagymaros v Žebráku“ s výmluvnou fotografií koryta potoka, byť bez leteckých snímků před začátkem asanace Stroupinského potoka a při jejím dokončování. Další je také „vydatný“ Doplněný článek Jana Šinágla s fotografiemi pařezů a už jen torza jeho bývalé krásy a kouzla…

PN c 21-2013 Sinagl Zemanek Havlik 141113 Vlevo a vpravo výše je článek z PN „Regulace na Stroupinském potoce končí“ – na půl celé stránky, proto 2x scanováno (bohužel na webu PN zatím není). Vyšel v čísle 20/2013 dne 31.října namísto mého „Gabčíkovo-Nagymaros v Žebráku“, navíc bez našeho vyjádření. Ten vyšel (viz vlevo) až v dalším čísle 21/2013 dne 14.11.2013 spolu s reakcí Petra Zemánka na tento článek a současnou reakcí starosty Žebráka Daniela Havlíka. Posuďte sami „věcnost“ jeho kritiky a serióznost mého napadání. Poslal jsem ho i do berounské redakce 5+2, kde vyšel na webu trochu upraven, aby byl oslovující i pro neinformované. Reakci Petra Zemánka uveřejnily PN i na svém webu, ale už ne předmětný článek na který reaguje – viz výše. Ta přiložená fotografie, připomínající takřka idylický horský potůček už je na Stroupinském potoce minulostí. Takové místo už tam nenajdete…

Bez zajímavosti není ani odpověď RNDr. Aleny Vopálkové z MŽP ze dne 31.5.2013 – první částdruhá část, kterou jsme také poslali na vědomí PN.

Pamětníci povodní vám potvrdí, že škody byly vždy jen v horní části Stroupinského potoka, nikdy v dolní části, kde se naprosto zbytečně postavěly masivní hráze, dokonce i jedna napříč, aby zastavily povodňovou vlnu a kde voda nikdy nebyla (zahrada u Hůrků)! Nad tím kroutili hlavou i stavební dělníci. Stavbyvedoucí raději odkazoval na tiskového mluvčího… Mimochodem ve smlouvě je podmínka, že stavbu provede firma STRABAG bez subdodavatelů. Je smutným faktem, že na stavbě vidíme často firmy, které nebudí dojem, že by jejich zaměstnanci byli od firmy STRABAG…

Historie názvu Stroupinská lípa je také zajímavá, stejně jako reportáž ČT, kterou jsme jako občanské sdružení pozvali. Natočila objektivní, pravdivou reportáž a naplnila tak svoji roli veřejnoprávní služby. Později natočila ještě jednu, ale ta už tolik veřejnosti neposloužila, tuším, že přijela i jiná redaktorka, či stejná, už si nevzpomínám…

Naše úsilí našimi omezenými prostředky bude pokračovat. Rádi uvítáme mezi sebou nové členy. Stále jsme mnoho dlužni minulým i budoucím. Slova níže budiž nám stálým varováním!

Konfuzius, 6.st. před Kristem.: „Nejprve se pomíchají slova, potom se pomíchají pojmy, a nakonec se pomíchají věci.“

 

Jan Šinágl, 14.11.2013

člen Stroupinská Lípa o.s

 

Další články k tématu:

Kauza Stroupinského potoka v Žebráku budí vášně

Kolizní kácení stromů podél Stroupinského potoka

Skandální dění na MÚ Žebrák a na MÚ Beroun!

O zločin spáchaný na Stroupinském potoce v Žebráku se začíná zajímat MŽP

Starosta Žebráku Mgr. Daniel Havlík je osobně zodpovědný za spáchání zločinu na přírodě

* * *

Nesmysl, který se usídlí v rozumu

 

.

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.17 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)