Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

BrdyObčané z Brd píší LN zajímavé informace – ZOI ministru obrany V.Pickovi - Na MPSV probíhá utajované zemětřesení – Bude se soudce zajímat jak přišli Rath, Kott, Pančová a další k tak obrovským majetkům - Vnuk Jakeše zemřel při rvačce jako vyhazovač nočního podniku - Děsivý nový občanský zákoník: Koupě od nevlastníka v novém občanském zákoníku – paragrafy 980-986 !!!

… Nedaleko zámečku Tři trubky je vysokým plotem s kamerami ohrazen velký prostor. V něm se pravděpodobně nachází ono důle­žité vojenské stanoviště. V něm pracovalo a stále pracuje mnoho občanů obce Strašíce. Odjakživa se jim říkalo „němí“. … Jde o území nazývané „údolí němých“, kde se v 60. letech vybudovalo pro vládu a velení armády celé podzemní městečko se všemi zařízeními, zdroji atd. včetně vlastní nemocni­ce. Od té doby je toto údolí němých velmi přísně střeženo a udržováno, i když si myslím, že v dnešní době jde vlastně o věc pro náš stát nepotřebnou a stojí ar­mádu ročně velké množství pe­něz.

 

 

Brdy: krásné chvíle si nenechávám ujít

Ad LN 20.11.: V    zemi vojenských prostorů

Díky za velmi přesný popis toho, o co v Brdech jde. Nedaleko zámečku Tři trubky je vysokým plotem s kamerami ohrazen velký prostor. V něm se pravděpodobně nachází ono důle­žité vojenské stanoviště. V něm pracovalo a stále pracuje mnoho občanů obce Strašíce. Odjakživa se jim říkalo „němí“. Je možné, že někteří rodinní příslušníci vě­děli, co tam je a co tam jejich táta nebo i máma dělá. Oni sami se o tom nikdy nezmiňovali. Můj odhad je, že je tam vybudováno záložní velitelské stanoviště. Ale ono je to v dnešní době asi jedno. Jezdím po celém prostoru už více než 30 let na kole. Je to nád­hera, v některých partiích má člo­věk pocit, že jezdí na Aljašce. Ob­čas jsem byl zadržen, občas jsem stačil ujet, ale i přes tyto nepříjem­nosti jsem si nenechal a nenechávám dosud ty krásné chvíle na kole ujít. Doufám, že ty tanečky okolo Brd skončí příznivě pro nás všechny, kdo se pěšky nebo na kole, s respektem k přírodě, po Brdech touláme.

Zdeněk Loudal, Strašíce

O „údolí němých“

Ad LN 20.11.: V zemi vojenských...

Od svého narození v roce 1947 žiji v Rožmitále pod Třemšínem. V 80. letech jsem pracoval u fir­my Stavby silnic a železnic. V té době jsme prováděli rekonstruk­ce všech cest ve vojenském újez­du Brdy, takže vojenský prostor znám velmi dobře. Samozřejmě že nás občany Pří­bramska a především Rožmitálu pod Třemšínem občas štve, že mu­síme objíždět jak na Plzeň, tak na Hořovice tento vojenský újezd. Pokud by v minulosti došlo v sou­vislosti s možnou výstavbou rada­rové základny k rekonstrukci sil­nic například na Plzeň, zkrátila by se pro všechny doba k dojezdu do Plzně, díky rekonstrukci silnic, které bylo v projektu MO zamýš­leno. Radar se nestavěl, takže veš­keré tyto projekty spadly pod stůl. Jak je vám známo, VÚ Brdy je nej­rozlehlejší lokalita, která je dod­nes v původním stavu, kde napří­klad zvěř se živí tak, jak se živila v minulosti, protože ve VÚ nej­sou žádné plantáže ani řepky, ani kukuřice, které genetické kódy pů­vodní zvěře likvidují. Nám by se také líbilo jezdit na Plzeň rovně přes VÚ, ale silnice, která by ten­to újezd rozdělila na dvě části, by toto ekologicky cenné území na­prosto zlikvidovala.

Uvádíte, že pan Hamáček tvr­dí, že uvnitř Brd je přísně utajova­né vojenské zařízení. V tom má ale naprostou pravdu. Jde o území nazývané „údolí němých“, kde se v 60. letech vybudovalo pro vládu a velení armády celé podzemní městečko se všemi zařízeními, zdroji atd. včetně vlastní nemocni­ce. Od té doby je toto údolí němých velmi přísně střeženo a udržováno, i když si myslím, že v dnešní době jde vlastně o věc pro náš stát nepotřebnou a stojí ar­mádu ročně velké množství pe­něz. Nejde tedy o základnu u Míšova, jak jste se mylné domníval.

Jiří Sadílek, Rožmitál pod Třemšínem

LN, Dopisy redakci, 22.11.2013

* * *

Dnes jsem odeslal k rukám ministra obrany Ing. Vlastimila Picka ZOI. S jeho odpovědí obratem seznámím veřejnost.

Na MPSV probíhá utajované zemětřesení. Obrovské, nesystémové, reorganizační změny, přesouvají se agendy a kompetence tak, aby se nic nenašlo. Klade se logická otázka proč asi? Zlí jazykové tvrdí, že tam kdysi „pracovala“ jistá servírka…?! Najdou média odvahu zeptat se přímo na místě ministra, či předsedy vlády?

Z velké korupce obžalovaní Rath, Kott, Pančová a další, jsou po 1 ½ roce opět na svobodě. Výsměch veřejnosti! Buď nic neudělali a neměli být vůbec zavřeni, nebo ano a neměli být vůbec propuštěni na svobodu při jejich společenském postavení a vysoké odpovědnosti! Bude zajímat soudce jak obžalovaní přišli k obrovským majetkům na který si těžko mohli vydělat ze svých oficiálních příjmů? Pokud mají čisté svědomí, museli by tuto možnost sami přivítat a iniciovat jako jeden z důkazů své neviny? Pokud ne, měl by jim být majetek zabaven jako nepřímý důkaz jejich viny. Dočká se opět veřejnost po dvou letech „klasického“ výsledku: Nevinni a náhrady za utrpěné materiální a mravní škody?

Dosud nám vládli diletanti a zločinci. Nejsem zatím takový optimista, abych si to přestal myslet při pohledu na to, jak se nám zatím vyvíjí dění na politické scéně…?!.

V USA zemřel při rvačce vnuk Milouše Jakeše. Zřejmě „Pako jako jeho děda“, jak mi výstižně napsal jeden ze čtenářů.

Zemřel vnuk Milouše Jakeše, při rvačce v Los Angeles

Generální tajemník objevuje telefonní záznamník

 

Jan Šinágl, 23.11.2013

Aktualizováno:

Žádost MO o prodloužení zákonné lhůty na odpověď - 6.12.2013

Konečná odpověď na ZOI MO - 18.12.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.22 (9 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 pedes 2016-08-04 07:19
Raketová základna včetně řídícího střediska sloužící k obraně a s velmi solidně vybudovanou infrastrukurou s vysokým stupněm pravděpodobnost i odhalení a likvidace cílů byla nad Dobříší/Klondaj k. Pokud jde o Němé, v podstatě nikdo o nich až na armádní špičky dnes neví. maximálně pár pamětníků z doby její existence. Faktem je, že nijak přímo nesouvisela ani s vojenským objektem na vrchu Praha, ani s raketovými aktivitami - střelby s odpalovou rampou u Nepomuku, ani spůvodní střelnicí nad Lázem ani s posádkou v Rožmitále p.Tř. Žila si svůj vlastní život s určitou vazbou na Míšov a snad i s určitou vazbou na některé podzemní prostory , dnes již zlikvidované nebo zdevastované v některých částech Brd. To, že si uchovala svůj význam a existuje i v dnešní době po neštěstném zřízení CHKO a vydání Brd na pospas šílencům a v dohledné době developerům, hodně vypovídá o kvalitě a významu samotného objektu.
+4 #1 Pavel Šenkyřík 2013-11-24 04:43
Radar měl odchytávat elektronickou poštu v samém centru Evropy,zvěž,bro uci a kytičky - to je povídání na dobrou noc.Údolí němých - to byl komplex s řídícím střediskem raketových vojsk a pohybem ruských generálů v civilních vozech.Nechtějí se loučit se základnou na obranu socialismu.Rath ,Kott a Pančová neměli opustit vězení - je to holota našeho státu,rozkrádán í majetku a osvojení desetimilionů - doživotí pro výstrahu všem podobným zlodějům.Když si postavíte bez stavebního povolení domek,přijede buldozer a srovná takovou černou stavbu.A když si postavíte z černých peněz okázalé majetky,mělo by se postupovat zrovna tak nebo zkonfiskovat a přestavět na školky či jiná potřebná sociální zařízení.Jinak se to s postbolševiky či novými zlatokopy ani dělat nedá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)