Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Demo Ukrajina„Viděli jsme v televizi co se děje, řekli jsme si musíme pomoci, domluvili jsme se a jedeme.“

Na Ukrajině jde dnes o hodně. Týká se to i nás. Ukrajina v Evropě znamená méně vlivu Ruska v naší zemi, v Evropě, ve světě a více naděje pro svobodu a demokracii i v Rusku. Podbarvení posledních dní, spíše nocí obstarává on-line přenos z Mejdanu. Neuvěřitelné - ta energie je přímo cítit z monitoru. Umíte si něco takového představit u nás? Ukrajinský prezident Janukovíč je nakloněn Moskvě, stejně jako prezident Miloš Zeman a jeho předchůdce Václav Klaus. Nově zvolená Sněmovna začíná nebezpečně mutovat do leva, staré praktiky „vládnutí“ tak opět hrozí - k nepochybné radosti Moskvy!

Porovnám-li zpravodajství veřejnoprávní ČT s německou veřejnoprávní ARD, je to obrovský rozdíl obsahem i rozsahem informací a jejich formy. Na ČT se nedá dívat. Na ARD v hlavním večerním zpravodajství od 20:00 do 20:15 hod., se řeknou stručně hlavní informace s odkazem na pozdější podrobný komentář. Ve včerejším komentáři byla i reportáž přímo z auta, kterým Ukrajinci přijížděly stovky kilometrů posílit demonstrující do Kyjeva. „Viděli jsme v televizi co se děje, řekli jsme si musíme pomoci, domluvili jsme se a jedeme.“ Sebou měli napečené pečivo i pro ostatní demonstrující. Auto bylo plné optimismu, naděje a jistoty z konečného vítězství!

Bohužel nejsme Ukrajinci, jen v tichu a bezpečí kritizující, zato vždy se ochotně klonící před mocí, zdarma či za „židácký groš“, jakmile projeví svoji sílu a moc. Tak se zachoval Edvard Beneš v roce 1939, 1948 bohužel i Jan Masaryk, podobně jako vedení země v roce 1968 a i vedení země po roce 1989. Nepojmenovalo se, neodsoudilo a nepotrestalo zlo! To se nám nyní vrací ve stále větší a nebezpečnější síle, aniž to většina národa registruje. Pro ni jsou stále priority chaty, hospody, supermarkety, kdy morálka a mravy zůstávají na posledním místě, pokud vůbec. Dědictví totality je stále přítomné v našich myslích, tedy i chování a našich způsobech.

Vezměme si z Ukrajinců příklad – nikdy není pozdě! V Karlových Varech mají už jasno. Jistě i díky tomu, že Rusové se tam už nechovají jen jako hosté, ale stále více jako „místní“, kdy domorodci se právem cítí být jimi utlačováni jak jejich způsoby a zvyklostmi, tak ve svých právech. Dokonce už z ruských restaurací odcházejí i potomci těch, co zde žili po staletí, Karlovy Vary vybudovali a šířili jejich slávu do celého světa, kdy marně čekají na obsluhu jen proto, že promluvili německy. Ti si naopak za dávných časů ruské klientely vážili, protože byla velmi kultivovaná, vzdělaná a její způsoby tomu také odpovídaly. Tak jako je naše dnešní společnost nutně poznamenaná totalitní minulostí, jsou jí nutně poznamenáni i její dnešní potomci z Ruska. Peníze nikdy nemohou nahradit obyčejnou lidskou slušnost a kultivovanost, natož si tyto hodnoty za ně koupit.

To se samo od sebe nezmění. Držme palce pořadatelům demonstrace v neděli od 15:00 hod. – i Ukrajincům - Karlovy Vary: Za svobodomyslné Ukrajince!

 

Jan Šinágl, 13.12.2013

 

Hledání bezpečí v sovětském objetí

Bojí se Rada ČT pravdy od občana, aneb jak ji hlasování umlčelo…?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.94 (16 Votes)
Share

Komentáře   

0 #9 Earnest 2016-12-30 17:45
If you're answerable for the stuff that your dog desires, you've got the
facility to modify your dog's conduct.

my web site - the dog whisperer died - Earnest: s3.amazonaws.com/.../55.html -
0 #8 เครื่อ 2014-09-17 20:03
Magnificent goods from you, man. I have take note your stuff prior to and you're simply too fantastic.

I really like what you've bought here, certainly like what you're saying and the way in which wherein you assert it.
You are making it enjoyable and you still take care of to stay it sensible.
I can not wait to read much more from you. That
is actually a tremendous website.
0 #7 http://www. 2014-08-24 06:56
A person necessarily lend a hand to make seriously posts I would state.
That is the first time I frequented your web page and up to now?
I surprised with the analysis you made to make this particular publish extraordinary.
Great task!
0 #6 Jan M Berkowtz 2014-08-18 23:56
I visit daily a few web pages and websites to read content, but this weblog provides feature based
writing.
-4 #5 Vitezslav Haramule 2014-01-19 17:45
Americany nech na pokoji Nikolaji,nebyt americanu tak se behem valky rudoarmejci z hladu pozirali mezi sebou.Co jste za svoloc zakernou jsem poznal v 1968.Rusko neni Ukrajina. Litevci,estonci ,lotisi Vas Ivany maji take plne zuby.
+4 #4 Nikolaj Beznoskov 2014-01-19 16:08
"Revoluci" na Ukrajine delaji Cechum a Polakum dobre znami Banderovci. Pod vedenim americanu.A zde je pravdive video o tom, co se deje v Kieve: www.youtube.com/.../
+1 #3 Jan Šinagl 2013-12-18 20:39
Je už součástí české povahy vždy hledat pomoc a chyby u druhých, jen ne u sebe. My děláme vše dobře, za všechno může cizina, ale vždy k ní upínáme své naděje a touhy. Hlavně mít pohodu, nebojovat, neriskovat, nepřinášet oběti. To přenecháme těm druhým. Morálka nás nezajímá, hlavně hospody, supermarkety a chaty. Moudrovat a mudrcovat nám šlo vždy, hlavně po zklamaných nadějích. Svobodu si může vážit jen ten, kdo si jí vybojuje a každodenně chrání. Potom si ji také zaslouží a také ji získá, dříve či později!
0 #2 Fr.Zákostelský 2013-12-18 12:17
Pan Malý si dělá legraci.Něco tak skrtytě zrůdného jako je vlada KGB není ani v Severní Korei.Korejci popravují alespoň za malo tleskání veřejně,ale Putin nechává své spoluobčany střilet a mlatit skrytě a svede to třeba na Čečence.Tvrdím, že velká čast rozkradání našeho statu bylo v režii ruských občanů s pomocí jejich českých poskoků.
+5 #1 Ladislav Malý 2013-12-18 09:25
Jsem přesvědčený, pane Šinágle, že tentokrát jste na nesprávné straně. Ti ukrajinští demonstranti za tzv. Evropu jsou zrovna tak zblblí, jako byla většina lidí u nás v roce 2003 a následně. Dneska už naši lidi vystřízlivěli. Dneska je nad slunce jasnější, že EU nám nic pozitivního nepřinesla, naopak jen samé těžkosti, a to jak v ekonomice, tak i ve společenském systému. Dívat se na dnešní Rusko vedené Putinem a jeho administrativou jako na levičácký systém, kterého se máme bát, je naprosto nepravdivé, falešné a zkreslující skutečnost. Putinův systém je ten nejkonzervativn ější - ve smyslu přirozeného práva - na světě, a - světe div se! - nadešla doba, kdy bychom se měli od Rusů učit!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)