Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Učíme děti mrhat miliony – Mrazáky a děla, rozhýbaj nám těla – Ivane jdi domů – Sportem trvale k obrazovkám – Další „Stalinův pomník“ na Letné – 80 milionů, ale na symbolický Olympijský oheň už nezbylo – Zeman měl v úmyslu pozvat do Soči Věru Čáslavskou!

 

 

Letna Soci deti  3 060214Podstatu skandálu popsal organizátor Ondřej Mirovský na ČRo od cca 8:30 min., kdy byl hostem spoluLetna Soci deti 1 060214 s mluvčí SOČI-Letná. ČEZ nabízí vstupenky zdarma. Část vystoupení Ondřeje Mirovského na Letenských sadech, kdy hovoří o využívání Letné po celý rok. Je smutné, že organizátory vůbec nenapadlo v tak rozsáhlém „cirkusu“ umístit symbolický Olympijský oheň, který by hořel po celou dobu akce. Ukázaly tak, že to je jen o penězích a marketingu. Vysvětlujte pak něco dětem o významu olympijského ohně a olympijské myšlenky. Alespoň je o trochu méně na tu ostudu v noci vidět!

Prošel jsem si celý areál. Působil na mne studeně, bez ducha a jiskry, jen samý skrytý či přímý byznys a Letna Soci deti 2 060214reklama. Skutečnou radost jsem zažil u dětí, kteří se vyřádily na haldě sněhu. Kdyby Magistrát nechal za pár tisícovek navézt několik hromad sněhu, udělal by dětem mnohem větší radost, navíc mnohem levnější aLetna Soci verejnost 060214 smysluplnější. SOČI-Letná jsem vnímal jako další „Stalinův pomník“, tzn. zcela zbytečně vyhozené peníze, které nenaplní žádný smysluplný účel, vyjma bezedných kapes podnikatelů a jejich firem. Přeji dětem, aby se podobných akcí už v Praze nedožily. Hymna_olympijskych_sadu.jpg složená ke dni demonstrace 6.2.2014 hovoří za vše. Byla zpívaná sborem.

Klauni protestovali proti Olympijskému parku na Letné

Z mé korespondence: „Je to zločin. Nejdřív nám vzali na nekonečně dlouho velký kus letenské pláně, který zaneřádili hromadami zeminy z tunelu Blanka. Teď zabrali další kus pláně, ale nejenom to, ještě park. Dnes mi říkala jedna žena, která tamtudy chodí do práce, že nemůže, že jí tabule radí, aby šla po ulici Milady Horákové místo parkem. Já musím se psem obcházet celý ten cirkus a pozorovat tu zhůvěřilost. Nevím, jak jsou na tom jiní zasloužilí olympijští vítězové, ale Věra Čáslavská má důchod necelých deset tisíc. Kdyby ty peníze raději dali olympijským veteránům. Zabrali veřejné prostranství a ještě vybírají peníze. Je to též zločin Magistrátu, že to povolil. Ale u takových velkých rozpočtů je dobrá příležitost, aby se hezké peníze zakutálely do několika významných kapes, jak je v českých zemích zvykem.“

Letna Soci stadion za 40 060214Mimochodem Věra Čáslavská měla ještě donedávna důchod 8000,-Kč a až nyní necelých 11.000,-Kč! PoLetna Soci sportoviste v lete 060214 tom, co vše pro sport a naši zemi udělala a vykonala je to další nebetyčná ostuda naší země. Prezident Zeman jí měl v úmyslu dokonce pozvat do Soči, aby ho doprovázela jako členka oficiální delegace. Napsala skvělé poselství ZOH a ukrajinským sportovcům v češtině, angličtině a ukrajinštině. Zůstává tak nadále věrná sama sobě a své zemi. Pokračuje tak v tom, co dokázala už svým statečným gestem na OH v Mexiku v roce 1968 proti okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy. Je skutečným, opravdovým velvyslancem naší země a reprezentantem všech jejích slušných občanů. To o současném jejím prezidentovi říci nelze. Ten má bohužel zcela jiné reprezentační, resp. prezentační, schopnosti. President Václav Havel by do Soči zcela jistě neodjel, tak jako většina skutečných státníků vyspělých demokratických zemí.

 

Jan Šinágl, 8.2.2014

 

Putimkinovy OH v Soči jsou postaveny doslova na zločinných základech!

Vyjádření Věry Čáslavské k ZOH v Soči a k Ukrajině

Vera Caslavska to the Olympic Games in Sochi

Letna Soci kone 1 060214Letna Soci PCR 060214

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.62 (13 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 youtube.com 2014-10-06 20:47
whoah this weblog is wonderful i like studying your articles.
Keep up the good work! You realize, many people are searching round for this information, you can aid them greatly.
-2 #3 Jan Šinagl 2014-02-25 10:47
To by bylo smutné paní Krejčová, aby byl každý článkem kohokoliv nadšen či zklamán. To, že o něčím článku prohlásíte, že je hanlivý vůbec ještě neznamená, že tomu tak je a že je tak vnímán většinou. Vyjádřil jsem svůj názor z prvního dne jak jsem ho vnímal ze svého pohledu, stejně jako Vy ze svého. Nikdy bych se nesnížil nazvat článek jiného autora hanlivým, hloupým či manipulací s fakty pokud to nelze jasně prokázat. Váš názor Vám přeji a nepochybuji o jeho upřímnosti. Vám připadá normální a smysluplné za 80 milionů během 16 dnů dělat propagaci sportu dětem, když se za stejnou částku dají postavit dva stadiony, sloužící desetiletí statisícům dětí? Proč se to asi nekonalo dříve a proč zrovna když se konaly ZOH v Rusku? Jistě mi nebudete vyvracet, kdyby jeden z těch milionů obdržel Váš pionýrský oddíl Střela, že by pro mládež udělal daleko více než celý park Letná-Soči. Pro rozšíření Vašeho úzkého pohledu na věc doporučuji tento pohled veřejnosti - slideshare.net/.../... Mimochodem jsem měl na mysli skutečný olympijský oheň, jehož provoz by stál zanedbatelný zlomek z celkových nákladů. Na druhé straně proč mít pravý Olympijský oheň, včetně jeho zapálení od zdroje, když i led a sníh byl umělý…
+3 #2 Šárka Krejčová 2014-02-24 11:14
Přečetla Váš článek a byla jsem velmi zklamána. Píšete hanlivě o věci, o které zřejmě nic moc nevíte. Na Vašich fotkách máte jen chodníky, žádné sportoviště. Tomu se říká manipulace s fakty. Vždyť kritizovat je tak snadné. Proč jste se nepřijel podívat, když byl park zcela zaplněn nadšenými návštěvníky? Prožila jsem jako dobrovolník na Letné úžasných 10 dní, celou dobu jsem byla na biatlonové střelnici. "Sloužili" jsme v 8 hodinových směnách a mnohdy jsme neměli čas ani jídlo. Někteří pomáhali celý den. Ale bylo to úžasné. Byla tam spousta dospělých i dětí, kteří byli poprvé na běžkách, většina měla možnost poprvé vyzkoušet biatlon a všichni byli spokojení. Ledové plochy byly neustále obsazené, o curlingu ani nemluvě. A snowpark - super. Na Letné se nedělala politika, na Letné se sportovalo a stálo to za to. A symbolický olympijský oheň tam také byl. Šárka Krejčová Žebrák
-1 #1 Jaroslav Mencl 2014-02-13 13:41
Při Letní Olympiádě, která se konala v osmdesátých letech v Moskvě jsem vedl letní tábor dětí zaměstnanců našeho závodu. Při příjezdu do tábora jsme na vytyčeném místě slavnostně zapálili "Táborový Olympijský oheň" Byl to oheň na malém ohraničeném ohništi poblíž vstupní brány. Jeho zvláštností byl, že pro jeho nepřetržité udržování po dobu pobytu na táboře se staraly děti samy a to tak, že palivo si museli donést z přilehlého lesa, nařezat, rozštípat a mít dostatečnou zásobu dopředu. Zhasne-li vám tento oheň, tábor končí a jedete domů, řekl jsem při zahájení.
Bez rozdílu věku se družstva staraly. Naučily se práci s pilkou a sekyrkou.
Dodnes , kdy už jsou to tátové a mámy od rodin, když se setkáme, na to vzpomínají jako na nejlepší zážitek z tábora.A stačí tak málo. Takže chci li někoho zapálit, musím sám hořet. Plíšek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)