Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ALFAZabíjely a střílely do všech kvůli vytvoření chaosu! - Soudruh Filip se ve Sněmovně ptá kdo to byl, kdo střílel na Majdanu? Tady má odpověď! – První identifikovaný odstřelovač-vrah na Mejdanu byl občan Ruska Sněgirjov z Rostova nad Donem - Proč se nesrovnává Krym se zabráním Podkarpatské Rusi?! - Zaznělo to někdy jasně v médiích? Toto je ALFA! – Zapomíná se, že hlavním důvodem protestů na Mejdanu bylo nesplnění slibu Janukovičem ve věci asociační dohody s EU, kdy jako president země poslechl Putina! – Do dnešního dne už Rusko přepadlo či si podrobilo 17 zemí! – Naděje na uchování svobody a demokracie tak leží opět na USA - Dnes večer se zúčastním pořadu MÁTE SLOVO od 21:25 hod. na ČT1 - téma Ukrajina!

České servery s tajenou ruskou podporou jsou po počáteční, cíleně budované „demokratičnosti“ stále více proruské, na NWOO webu je informace o demonstraci před srbskou ambasádou v Praze při výročí 15.let agrese NATO v Jugoslávii 24.3.2014, ale bez uvedení času konání atd. Památník ruským vojákům na Olšanech byl zdůvodněn oslavou vojáků bez ohledu „zda jsou zprava nebo zleva.“ Bude také jednou postaven památník ruským vojákům na Krymu, kteří hrdinně „dobývají“ ukrajinská kasárna na Krymu - v přední linii s matkami a dětmi?! EU se začíná chovat „chamberlainovsky“ – o to horší mohou být následky a o to větší škody! Rusové nikdy neuznávají dialog tam, kde jsou rozhodnuti dosáhnout cíle silou. Proto likvidují odpůrce, ochotné k dialogu – viz Čečna! – Informační válka nabývá na intenzitě i na českých serverech, pod zřejmým ruským vlivem a kontrolou! Ptejme se, proč dvě videa ze čtyř, týkající se zřejmě jednotek ALFA, už neexistují na webu válečná videa…?!

 

V únoru byly dva pietní akty na oslavu ruských vojáků (bez účasti veřejnoprávních médií). Předevčírem vysílala veřejnoprávní ČT 2, v hlavním vysílacím čase, Velkou vlasteneckou válku s titulky v azbuce o hrdinství Rudé armády! Vskutku „postoj“ hodný veřejnoprávního média země, která je členem EU a NATO v době, kdy aktuálně hrozí válka!

Proč se asi neporovnává s Krymem zabrání Podkarpatské Rusi v Československu a porovnává se se zabráním Sudet, které mělo zcela jiné pozadí?! Podkarpatská Rus nikdy nepatřila k Ukrajině. Krymští Tataři byli původními pány Krymu – budou nyní utlačováni další menšiny, kdy Rusové na Krymu kupodivu o svém „utlačování“ dlouhá léta mlčeli? Stejně jako vyhnal Stalin Krymské Tatary ze staletého domova, vyhnal Edvard Beneš české Němce z jejich staletých domovů!

EU nedělá nic účinného ačkoliv by mohla. Ze strany Ruska to nejsou určitě poslední nároky. Rusové mají své bratry všude, probíhá cílená rusifikace. Rusko vždy umělo využít slabosti druhé strany, rozumí a uznává jen sílu. Do dnešního dne už Rusko přepadlo či si podrobilo 17 zemí – a pak chtějte vyjednávat! Toho je schopen pouze neschopný, naivní, neinformovaný, zbabělec, nebo darebák. Ustupování je znakem slabosti, nerozhodnosti, bezradnosti a zbabělosti. Putin toho bude neustále využívat. Zatím se mluví jen o možných materiálních ztrátách – na ty se rychle zapomene až půjde o lidské životy. Kam vstoupí ruský medvěd, zanechá tam vždy stopy, aby měl na co při návratu navazovat!

Pátá kolona Ruska v ČR se aktivizuje a je stále troufalejší – staví si památníky, kostely, domy na černo, kdy majitel pošle úředníky někam, zatímco Čech musí svůj dům zbourat… Není to jejich vina, ale naše, že jim toto vše dovolujeme. Chovají se v naší zemi často jako nadřazení páni, využívají jejích výhod, ale přitom o nás mluví hanebně. Myslíte si, že by jejich pozice byla dnes v Karlových Varech stejně silná, kdyby zde zůstali jejich původní obyvatelé čeští Němci? Nepochybně by jim to nedovolili, přinutili je chovat se jako hosté a respektovat pravidla platná pro všechny, jako každý normální, rozumný člověk, chránící svůj staletý domov, své zvyky a svoji kulturu.

… Ruská diplomacie ústy svého mluvčího Alexandra Lukaševiče odmítla ukrajinské námitky proti nedělnímu referendu o připojení poloostrova k Rusku jako "podivné, nelogické a právnicky negramotné", protože nepřihlížejí k právu národů na sebeurčení a prý i připomínají "výzkumy nacistických teoretiků ve 30. letech minulého století". … To je docela zajímavé, Rusko tak poprvé de facto uznává právo i na sebeurčení českých Němců, které bylo garantováno mezinárodní smlouvou ze St.Germain a podmínkou podpory vzniku Československa, vyslovenou presidentem USA W.Willsonem – vit 14.Willsonových bodů.

Víme z vlastní zkušenosti kam politika ústupků vede. Svoboda není nikdy zadarmo a její výši určuje připravenost k obětem a odhodlání bojovat. Nebojovat jen proto, že nepřítel je silnější je projev zbabělosti. To bylo Finům v rusko-finské válce jasné. Proč tam asi je dnes nejmenší korupce, pokud vůbec?

Charakter národa jeho páteř tvoří odhodlanost bojovat. Ustupování podporuje bezpáteřnost s patřičnými ústupky nepříteli. Ten je vždy rád využije. Nakonec jsou oběti a ztráty ještě větší než kdyby se jednalo včas, rázně a nekompromisně.

Bohatý si nemůže nikdy rozumět s chudým. Základ blahobytu je poctivá práce většiny, která tvoří i potřebný mravní základ. Proto lidé z Východu vidí a uznávají přirozeně a z velké většiny jen materiální hodnoty, kdy pojmy svoboda a demokracie vnímají nutně jinak, na rozdíl od lidí ze západní civilizace. Lidé na Východě žili v nenormálním prostředí celý život a stále žijí, mají o skutečných duchovních a demokratických hodnotách jiné, pokřivené představy, resp. ani jiné mít nemohou, potom čím si v životě prošli – pouze komunistickou ideologií narušené normální myšlení. Současné potíže EU jsou jen logickým následkem rychlého, nezodpovědného propojení, těchto tak rozdílných myšlenkových světů. Proto ani nemůže být EU schopná jednotného a jasného jednání.

Smysl mělo pouze postupné sbližování se a otevírání se obou kultur, provázené vzájemným obohacováním se. Členství je nejprve nutné odpracovat, zasloužit si ho výsledky své práce a schopností, ne darovat bez zásluh a žít z práce druhých. Rychlé otevření se nemohlo mít jiné následky než kolem sebe nyní vidíme. Východ se pustil do Západu jako do „tučného sousta“ a který mu to svoji naivitou v dobré víře nabídl a velmi usnadnil. Materiální hodnoty tak vítězí, morálka upadá všude, čehož Rusko opět využívá jako tomu bylo vždy v historii. Zopakujeme si ji jako nepoučitelní? Snad ještě není pozdě! Naděje na uchování svobody a demokracie tak leží opět na USA, jako už mnohokrát v minulosti! Rusko respektuje a uznává jen silné a sílu!

Dnes večer se zúčastním pořadu MÁTE SLOVO od 21:25 hod. na ČT1 - téma Ukrajina! Doufám, že budu moci také promluvit.

 

Jan Šinágl, 20.3.2014

 

Ekonomové: Rusko na pokraji bankrotu, odliv kapitálu vžene zemi do recese

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Shed Plans 2015-07-20 09:57
Hi, Neat post. There is an issue together with your website in internet explorer,
may check this? IE still is the marketplace leader and a good
component of other people will pass over your wonderful writing due to this problem.Shed
Plans: finegardening.com/.../...
+1 #4 witness. 2014-09-08 01:03
Cituji www.:
Your style is so unique in comparison to other people I've read stuff from.
Thank you for posting when you've got the opportunity,
Guess I'll just bookmark this web site.

I must agree
+2 #3 www. 2014-09-07 15:02
Your style is so unique in comparison to other people I've read stuff from.
Thank you for posting when you've got the opportunity,
Guess I'll just bookmark this web site.
+5 #2 Jan Šinagl 2014-03-26 14:12
Neupírám nikomu právo věřit Rusku. Zeptejte se Čečenců a Ukrajinců, připomeňte si Gulagy a naši poválečnou minulost.
-5 #1 Dušan Vítek 2014-03-26 11:58
Pane Šinágle. Co říkáte tomu, že Rusko, aby dalo souhlas ke sjednocení Německa bylo ubezpečeno, že do NATO nikdy (NIKDY) nebude přijato Československo, Maďarsko a Polsko§ A byly v roce 1999. Načež v roce 2004 dalších cca 7 ještě blíže k Rusku. A od roku (minimálně) 2007 Putin varuje před dalším přibližováním, jinak že bude muset reagovat. Co se chystalo (či chystá) na Ukrajině není třeba opakovat. Váš názor je, že má držet ústa? A krok? A scvaknout kramfleky? A to myslíte vážně?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)