Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Mate slovo JS 170414Stížnost Radě ČT k pořadu MÁTE SLOVO – Krize na Ukrajině - Výzva k okamžitému odstoupeníMate slovo generálního ředitele ČT Petra Dvořáka

Cituji ze článku Karla Hvížďaly „Další pokračování hry na veřejnoprávnost v ČT“:

… Před pár dny jsme si zvolili šest nových radních do patnáctičlenné Rady České televize, ale přes veškeré sliby hlavně ze strany nových poslanců z ANO se nic nezměnilo: Vítězslav Jandák Martina Komárka převálcoval a politici se opět předem domluvili na tom, koho výměnou za koho podpoří. Poměr sil se proti minulé Radě ČT vůbec nezměnil: zdá se, že po odchodu největších dvou kritiků Milana Uhdeho a Radka Mezuláníka jen dva z nových radních jsou k současnému stavu kritičtí: Jan Bednář (který pracoval léta v BBC a ví, jak taková stanice má fungovat) a Luboš Beniak (který řídil Reader’s Digest). Ostatní mají k provozu ČT jen drobné výhrady. To se stalo přesto, že o selhání minulé Rady v době druhé televizní krize, která vedla v posledních několika měsících k likvidaci dvou špičkových týmů kolem redaktorů Rozkošného, Drtinové, Veselovského a Kvapilové, nelze pochybovat. Mladí ztratili profesionální vzory…

… Z řady připomínek k ČT se však vytratilo základní poslání veřejnoprávní instituce, jak ji měl na mysli John Reith v BBC: vytvořit tzv. sjednocující prostředí, které umožňuje překládat ptydepe politiků, blemblem jazyk PR agentur, emocionální ejakulace bulváru do přirozené řeči, stejně jako odborné jazyky s přiměřeným zjednodušením do srozumitelného jazyka. Zároveň by tyto instituce měly dávat prostor morálním legálním autoritám, které vytvářejí protiváhu politikům ve veřejném prostoru. Na tyto základní demokratické funkce by ministerstvo kultury, které chystá nový zákon, mělo také myslet, protože veřejnoprávní média jsou spoluzodpovědná za sociální proměny zvyků, norem a hodnot ve společnosti.

http://blog.aktualne.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=22716

* * *

Ukrajina: ČT1 MÁTE SLOVO – pro jistotu nemáte - židli!

Stížnost Radě ČT k pořadu MÁTE SLOVO – Krize na Ukrajině

Výzva k okamžitému odstoupení generálního ředitele ČT Petra Dvořáka

Pachatel „atentátu“ na pomník okupantům v Praze na Olšanech konečně udán na policii

* * *

Také jsem kandidoval do Rady ČT. Volební výbor nepovažoval za nutné mně řádně odpovědět o výsledku volby. Pokud je volební výbor schopen takovýchto mocenských, nemravných čachrů a machinací proti zájmům veřejnosti, kdy upřednostňuje zájmy politických stran na úkor zájmů občanů, široké veřejnosti a země, tak v mém případě rozhodl zcela jistě správně. Nemyslím si, že by volbu Rady ČT schválili voliči Hnutí ANO. V tomto případě Hnutí ANO a poslanec Martin Komárek, předseda Volebního výboru Sněmovna, zcela zklamali.

 

Jan Šinágl, 17.4.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.73 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jaroslav Mencl 2014-04-25 19:08
Plakat nad rozlitým mlékem není ani dobré, ani to k ničemu nevede.
Má-li velká i malá rada skutečně nezávisle fungovat, pak volby do ní musí spadnout pod Generálního ředitele státní správy, aby výběr kandidátů a konečné hlasování nebylo politicky motivováno. Plíšek
+4 #1 rudolf jiříček 2014-04-17 17:04
Víte, co vlastně znamená komunismus? Je to státní kapitalismus, na rozdíl od údajných lokálních kapitalistů typu Baťa, kteří dávali obživu celému kraji, ale podle komoušů to byli vykořisťovatelé . Co jiného byl socialismus a nedej bože komunismus?
R.Jiříček

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)