Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Motol Josef BryksSkvělé projevy v Motole, ale zapomíná se na Ďáblický hřbitov! – Dědeček ing. arch. Marka Řičáře byl také politický vězeň - Pouštní liška Erwin Rommel - V Bavorsku je už na třech ZŠ jakoRommel Erwin povinný předmět čeština – Politici a úředníci dostanou přidáno, učitelé nic!

Dnes se konalo tradiční pietní shromáždění v Motole. Přímo vysílala ČT. Mimo tradičně nudných čtených projevů politiků, zazněly skvělé projevy z nichž doporučuji: 56:36 – plk. Eduard Stehlík, vojenský historik, 60:50 - Milena Kozumplíková, Nadační fond Karla Hartiga, 68:00 – Jan Formánek, starosta Spolku českých právníků ze Všehrd, 73:40 – Zora Dvořáková, spisovatelka, 98:30 – Joel Ruml, místopředseda Ekumenické rady církví a Jiří Kusý, římskokatolický kněz. Mně osobně nejvíce oslovil projev nového řečníka, zástupce mladé generace, právníka Jana Formánka. Komunisté se báli i popela mrtvých! Závěrečná slova obou knězů jsou též doporučení hodná! Kněz Joel Ruml zakončil slovy: „Kámen nesvobody dosud není odhalen!“.

Sluší se v zájmu pravdy poznamenat, že moderátor pietného aktu Ing. František Šedivý, pokladník a místopředseda KPV ČR, předseda Klubu dr. Milady Horákové a čestný občan města Řevnic, nemá zdaleka tak čisté svědomí a charakter, jak by jeho funkce naznačovaly. Za totality pracoval v nakl. Melantrich a pomáhal krýt rozkrádání tzv. Emingerova fondu na pomoc politickým vězňům. Politický vězeň z Kanady pan Eminger, daroval Nadaci jeden milion dolarů, následně docházelo k jeho rozkrádání. Poté byl Emingerův fond přejmenován na Zdravotní a sociální fond, což samo dokumentuje tuto nemravnost a vrhá poněkud jiné světlo na ty, kteří by měli být mravními ikonami našeho národa! Stejně tak MUDr. Naděžda Kavalírová, která po odsezení poloviny trestu (nikdo neví za co, je dodnes tajný), nastoupila na komunistické ministerstvo kde pracovala 16 let. Byla členkou mnoha komunistických organizací což vylučuje být členkou KPV-ČR – tedy podle starých stanov. Byly právě proto změněny!

Charakter skutečného politického vězně projevil Stanislav Stránský, znal jsem ho osobně. Kdysi upozornil na spolupráci prvního předsedy KPV-ČR s StB Pernického, byl jím zažalován a prohrál. Stálo ho to 100.000,-Kč. Později mu dal soud za pravdu, ale peníze už mu nikdo nevrátil.

Stanislav Stránský pořádal pravidelné pietní akty v Pankrácké věznici na místě, kde byla popravena dr. Milada Horáková. Vedení KPV-ČR jsem tam samozřejmě nikdy neviděl. Ďáblický hřbitov je snad ještě otřesnější místo, kde se nachází v bezejmenných dírách nejen popravení, umučení a zavraždění političtí vězni, ale i několik desítek novorozeňat vězeňkyň! Byly vhozeny do stejné díry, jako maminka sourozenců Mašínových a manželka gen. Josefa Mašína! Nechali ji zemřít bez lékařské péče, jako těžce nemocnou, v lednu, v mrazu, bez topení, při otevřeném okně, v pankrácké věznici. Pokud vím, tak pietní akty na Ďáblickém hřbitově, které jejichž tradici založil právě Stanislav Stránský, se již nekonají. Ani si nevzpomínám, že by je kdy ČT vysílala přímo, když, tak pouze reportáže.

* * *

Dnes vysílala ČT 2 skvělý film USA Pouštní liška o polním maršálu Erwinu Rommelovi se skvělým Jamesem Masonem.

Winston Churchill „Způsobil nám katastrofální ztráty, zaslouží si však uznání, které jsem mu vyslovil v Dolní sněmovně v lednu roku 1942. Zaslouží si i naší úctu, protože ačkoliv byl původně loajálním německým vojákem, nakonec Hitlera nenáviděl i všechny jeho zrůdné skutky a zapojil se do spiknutí, které mělo Německo zachránit a tohoto maniaka definitivně odstranit. Za což nakonec zaplatil vlastním životem. Ve střízlivém světě moderní demokracie není mnoho prostoru pro rytířské ctnosti.“

ČT tento úžasný film vysílala dnes odpoledne na ČT2? Neznámá minulost se musí zřejmě správně a opatrně „dávkovat“ a tak raději odpoledne, večer raději osvědčenou Velkou vlasteneckou válku a ruské hrdiny, spojenecké hrdiny raději ráno, odpoledne či pozdě v noci, stejně jako jiné závažné, hodnotné dokument! Hlavní vysílací čas tak okupují nenáročné programy, které veřejnoprávně ohlupují občany! Mimochodem reportáž z Motola přinesla ČT v Událostech až v cca 40-té minutě, kdy přednost dostaly „nenáročné“ informace.

U nás klesá zájem o výuku německého jazyka, ve SRN roste, zejména v pohraničních oblastech. V Bavorsku je už na třech ZŠ jako povinný předmět čeština.

Vláda rozhodla o navýšení platů politiků a úředníků, učitelům ani korunu navíc! Dost skandální rozhodnutí, vezmeme-li v úvahu současnou „kvalitu“ práce politiků a potřebnost vzdělání. Připomínám výrok K.H.Borovského: „Na světě jsou jen dvě politické strany – slušných a neslušných občanů. Poznáte je podle jejich vztahu ke školství a vzdělání.“ Doplnil bych ještě o kulturu a osobní příklad!

 

Jan Šinágl, 10.5.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Vitezslav Haramule 2014-05-10 19:41
Ta vyuka cestiny v SRN ma i jiny duvod.Slysel jsem ze v Rakousku a v Nemecku na dverich obchodu ve mestech pobliz nemecko-ceske statni hranice se objevily napisy " CESI NEKRADTE"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)