Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vyvadil JiriŽádný z ruských politiků k naší svobodě nepřispěl tak, jako američtí prezidenti - Ronald Reagan: „Jaký je rozdíl mezi demokracií a lidovou demokracií? Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou. Jak poznáte komunistu? Je to někdo, kdo čte Marxe a Lenina. A jak poznáte antikomunistu? To je ten, kdo Marxe a Lenina pochopil.“

Bývalý soudce, senátor, politický turista, papaláš, chcete-li politický vyžírka, který umí jenom sbírat funkce a hledat zdroje dobře placené práce za nic. Jiří Vyvadil, je běs nemravnosti, hnusu, spodiny a toho nejhoršího - Více než jeho samotná existence by nám mělo vadit, že tohoto vejlupka veřejnoprávní televize za naše peníze zve do vysíláni a tím ho legitimizuje! – Podívaná pro silné nervy, někoho pobaví, někoho vyděsí! Jenom doufám, že těch vyděšených bude více!

Moderátorka Zuzana Tvarůžková svoji roli nezvládla a Drtinová, Kvapilová a Veselovský už byli odejiti! Oceňuji, že alespoň tomuto bezcharakternímu výtvoru přírody, kde příroda hodně, ale hodně selhala, alespoň nepoděkovala. Jakoby se čas vrátil do hluboké totality. Nevylučuji, že psychiatr už by zřejmě neměl problém určit chorobu. Tak bezpáteřní a bezcharakterní člověk ani snad být už nemůže bez toho, aby to nezanechalo stopy na jeho duševním zdraví! Cituji z Wikipedie: … V březnu 2005 jej ministr spravedlnosti přidělil k Nejvyššímu správnímu soudu. Od září 2005 pobýval na roční stáži na Ministerstvu spravedlnosti, kde zastával pozici náměstka. Po tuto dobu mu byl pozastaven výkon soudcovské funkce. Tuto stáž musel v únoru 2006 předčasně ukončit, protože jej předseda NSS Josef Baxa odvolal zpět s odůvodněním, že nesplnil očekávání na brzkou reformu české justice, navíc se sešel s trestně stíhaným Tomášem Pitrem, o této schůzce nikoho neinformoval a svůj postup koordinoval pouze s premiérem Jiřím Paroubkem,[ který jej na ministerstvo povolal. Baxa tehdy proti němu zahájil kárné řízení, kterému se Vyvadil vyhnul tím, že se sám vzdal soudcovské funkce. …

 

KSM letak agitace 2014Nepřekvapí mne, když tento zakuklený komunista bude podporovat i KSM – zdá se, že podporu potřebují, mladých komunistů ubývá a věřme i oblblých a přibývá oblbování odolávajících. Létáky v příloze se šíří po českém venkově. Zoufalci.

* * *

Ze skvělého článku Luboše Dobrovského Pátá kolona. Omlouvači ruské agrese ohrožují českou svobodu níže: Pátá kolona. Omlouvači ruské agrese ohrožují českou svobodu - Žádný z ruských politiků k naší svobodě nepřispěl tak, jako američtí prezidenti - Jsme právě svědky nejen návratu vlivu moskevského imperiálního režimu do té části Evropy, v níž kdysi dominoval režim sovětský. Jsme také svědky růstu nepřátelství představitelů tohoto putinovského režimu k principům, na nichž je založena naše, tedy evropská svoboda a demokracie. …

* * *

Dne 28.4.2014 jsem podal stížnost Radě ČT - Stížnost Radě ČT ve věci Hřbitova nebeské setniny – do datové schránky. Včera jsem obdržel poštou (!) informaci jejího místopředsedy Mgr. Jaroslava Dědiče.

Na stížnost ze dne 3.4.2014 - Stížnost Radě ČT k pořadu MÁTE SLOVO – Krize na Ukrajině – jsem odpověď dosud neobdržel.

Na výzvu ze dne 25.9.2013 - Výzva k okamžitému odstoupení generálního ředitele ČT Petra Dvořáka – jsem odpověď dosud neobdržel.

Odpovědi jsem obdržel jen ve věci stížnosti na reportáž o pomazánkovém máslu a neinformování veřejnosti o pietním aktu – Stížnost Radě ČT na nepřipomenutí pietního aktu ke 120. výročí narození maršála letectva Karla Janouška. Reportáž byla v pořádku a příště už snad na gen. Karla Janouška nezapomenou…

 

Jan Šinágl, 14.5.2014

P.S.

Dnes je hostem Interview ČT 24 Jaroslava Jermanová z Hnutí ANO od 18:35 hod., místopředsedkyně Sněmovny. Najde odvahu moderátorka se jí zeptat, kdy se naučí jednací řád Sněmovny?

* * *

Vynikající přednáška prof. Andreje Zubova v Domě národnostních menšin

Praha-Olšany: Uctění památky ROA a krajanů za účasti prof. Andreje Zubova!

Hřbitov nebeské setniny z Majdanu v Praze

* * *

Pátá kolona. Omlouvači ruské agrese ohrožují českou svobodu

Pánové Dolejš, Vyvadil, Kašpárek, Hájek a mnoho dalších aktivistů méně známých jmen se na stránkách tištěných i internetových novin vyjadřují tu zásadně, tu opatrněji ve prospěch imperiální politiky Vladimíra Putina. Jedni mu dávají za pravdu zcela, vidí v něm politika, který jedná rozhodně nejen ve prospěch svých politických představ, ale i ve prospěch jakési nové stability světa. Jejich proputinovská podpora vychází z deklarovaných, avšak neprokazatelných jistot. V souladu s proputinovskou propagandou to vidí takto:

… Prezident Putin, jakkoliv má o demokracii přece jen jinou, méně liberální představu než je v Evropě a v USA obvyklé, má nespornou zásluhu na tom, že se Rusko po zmatené éře Jelcinově opět vzpamatovalo a politicky, ekonomicky a kulturně stabilizovalo. Svědčí o tom prudký nárůst sympatií pro Vladimíra Putina zejména poté, co vojensky zaútočil na Ukrajinu a v zájmu posílení jistot tamních Rusů, občanů Ukrajiny, anektoval Krym. To naši aktivisté považují za dostatečný důvod k ospravedlnění agrese.

… Naši aktivisté také tvrdí, že vše, co prezident Putin koná - neboť on je autoritativní hlavou toho všeho, co hýbe v souvislosti s útokem na Ukrajinu naším světem - rozhodl se učinit teprve poté, když na kyjevském Majdanu došlo k násilnostem a k vražedné střelbě snajperů.

… Mimochodem, smím-li být jen lehce ironický, co měl vlastně tenkrát Brežněv dělat, než použít sílu, když cítil ohrožení z onoho tehdy lehce reformního československého komunismu s lidskou tváří, než co udělal? To „nebezpečí“ vojenskou silou - také téměř bez výstřelu - na dvacet let zažehnal. I on hovořil o pomoci, dokonce bratrské. Podobně, jako mluví dnes Vladimir Putin. A i tu svou pátou kolonu u nás měl, stejně jako ji měl Vladimir Putin na Krymu a má ji na východě a jihu Ukrajiny.

… Pokus předstírat, že to vše, co Putinův režim na Ukrajině dělá, je pouhá reaktivní akce režimu v zájmu obrany vlastní bezpečnosti a likvidace fašistického či nacistického nebezpečí, je primitivní lež, kterou je schopen vyvrátit každý jen trochu zkušený voják.

… Od pádu berlínské zdi Spojené státy nepřipojily ke svému území ani jediný čtvereční metr cizího státu, zatímco Putinovo Rusko vedlo nejprve válku se svými vlastními občany v Čečensku krátce po nástupu Vladimira Putina do prezidentské funkce, poté okupovalo část suverénního území Gruzie a nyní jsme svědky dalšího vojensky zajišťovaného útoku na Ukrajinu.

Konečně z Washingtonu jsme dostávali podporu při naší dlouholeté snaze obnovit demokracii a svobodu, které jsme pozbyli právě z viny těch, kdo o nás rozhodovali v Moskvě. Žádný z ruských politiků k naší svobodě nepřispěl tak, jako američtí prezidenti. Předstírat, jako to dělají naši proputinovští aktivisté, že není rozdílu mezi principy, na nichž je založena svoboda Západu a o něž se opírá diktatura režimu vládnoucího v Ruské federaci, je vyvracena historickou zkušeností celé střední Evropy.

… Jako by se tím, co Vladimir Putin a jeho politický režim dělá a dále dělat míní, naplňovala slova Václava Havla o nebezpečí, které pochází z Ruska, z geopolitických a kulturních principů, na nichž je ruský stát založen a které se právě mírou svobody a úcty k ní od naší představy o svobodě zásadně liší.

… Jsme právě svědky nejen návratu vlivu moskevského imperiálního režimu do té části Evropy, v níž kdysi dominoval režim sovětský. Jsme také svědky růstu nepřátelství představitelů tohoto putinovského režimu k principům, na nichž je založena naše, tedy evropská svoboda a demokracie.

… Určitě není obvyklé, aby vláda cizího státu řídila prostřednictvím svého velvyslanectví činnost určité části menšiny svých někdejších nebo dosud svých občanů žijících na našem území. Určitě není obvyklé, aby taková menšina menšiny za peníze získávané od našeho státu vydávala noviny plné až nenávistné kritiky naší zahraniční politiky.

Propaganda směřující k podpoře sil, které nejsou naší svobodě přátelsky nakloněny, je propaganda svobodě a demokracii nepřátelská a tuto naši svobodu zneužívající. Snad by bylo na místě se oněch našich aktivistů zeptat, zda si jsou vědomi možných důsledků svého jednání. Zda chtějí být svým jednáním zcela spontánně vnímáni jako příslušníci oné páté kolony, která má pomoci režimu prezidenta Putina k opětovnému omezení naší, tak těžce na Moskvě vydobyté svobody.

Luboš Dobrovský

http://echo24.cz/a/wxMEy/pata-kolona-omlouvaci-ruske-agrese-ohrozuji-ceskou-svobodu

* * *

„Jaký je rozdíl mezi demokracií a lidovou demokracií? Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou. Jak poznáte komunistu? Je to někdo, kdo čte Marxe a Lenina. A jak poznáte antikomunistu? To je ten, kdo Marxe a Lenina pochopil.“

Ronald Reagan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.22 (23 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #9 Patrman 2014-05-19 07:35
Mnoho lidi by uvitalo nazor odborniku na udalosti spojene s t.zv. prazskym jarem.
Jelikoz jsem mohl byt v blizkosti tehdejsich
potentatu, tak jsem videl toto " jaro " z blizka.Strucne receno, vetsina tech, co chteli zmeny vzdy zatim videla moznosti dostat se k novym korytum.Nerikam vsichni nekteri byli i idealiste, ovsem tech nebylo tolik, aby obsadili dulezite pozice.Obobny vyvoj nastal po roce 1989
Cesky narod vzdy se obrodil za pomoci karieristu a to jiz i za minula stoleti -
v dobe narodniho obrozeni. I spisovatele
vedeli,jak psat populisticke knihy a clanky.Potrebov ali ctenare.
Ac je to proti proudu, nemohu vynechat i ucast SSSR, kde Soveti meli pravdu, ze
cs. vedeni, resp.ti obrozenci meli konecny cil, umoznit se zapojit do zap.sveta a tim si upevnit svoje pozice ve vedeni statu.
V takove situaci mel SSSR velmi nevyhodnou pozici a rok 1989 prisel o 20let drive.
-1 #8 Jan Mrzílek 2014-05-16 14:33
"Jan Mrzílek"="Yuri ... Není tedy divu, že zbolševizovaná, nevalně vzdělaná morální spodina bezmyšlenkovitě papouškuje propagandistick á prohlášení svých úžasných zločineckých idolů. Je to pořád stejné, ve středověku tato bolševická (od slova mnoho) svoloč vypalovala kláštery, kostely a tvrze, na začátku války udávala a kolaborovala s nacistickou protektorátní správou, pak rozkrádala konfiskáty v Sudetech, totéž v následujícím komunistickém půl století a ani dnes se nečervená a hlasitě se lačně dere s patřičnou zlobou, nenávistí, tupou závistí nahoru, k výsluní prospěchu a podílu na moci.
To se to pak vládne každému zločinnému režimu.
-1 #7 Jan Mrzílek 2014-05-16 14:29
[quote name="Yuri"]"Mn e to už pripomína časy C.K.monarchie aj s tajnými z viedne a pešti s povestnými honmi na Panslávov a Cárských špionov:-)"
Spisky J. Haška pro pobavení prostého lidu nejsou historickou studií o českém království ani o podunajské monarchii, navzdory tomu, že značná část národa je o tom zjevně přesvědčena. Totéž lze říci i o spisech Aloise Jiráska. Ten však nebyl vlastizrádcem a komunistickým kolaborantem, na rozdíl od předešlého a svá vyprávění zasazoval do dob dávno minulých.
-1 #6 Vitezslav Haramule 2014-05-16 14:26
Vsadil bych se ze ta RAT'S ASS se nejmenuje Krysarik.Mel by vystupovat pod jmenem Rudy Komisarik.Obhaj ovat pana Sinagla nema cenu protoze jeho nejlepsi obhajce je jeho aktivita cloveka kteremu neni podvratna a nepratelska cinost komunistu vuci ceskemu lidu a statu lhostejna.Komou si, jste zasrani kolaboranti a to od soudruha Falmera pocinaje az po toho komunistickeho vyzvratka ktery vystupuje pod jmenem psa krysarika. P.S. Chudak pes,ten si takove urazky nezaslouzi.
+13 #5 Petr Krysarik 2014-05-16 12:44
Pan Sinagl je typicka ceska ovce - vymyty mozek, nikoliv svepravny a autonomni obcan, ktery je schopny tvorby relativne nezavislych nazoru. Vzhledem k tomu, ze pravdepodobne necte v zadnem jinem jazyku jen cestine, a hlavne korporatni tisk, jehoz zajmy evidentne zastupuje, jeho nazory jsou slepencem jakychsi predlistopadovy ch vir a predsudku zalozenych na na predstave kapitalisticko - komunistickeho nesmiritelneho boje. Nepochopil, ze oba dva smery jsou fikce vytvorena bankeri (coz je historicky podlozeny fakt - N. Chomsky, prof.Sutton), presne pro takove hloupe a naivni jedince jako pan Sinagl. Vzkaz pro pana Sinagla: PROBUDTE SE....je rok 2014 a meni se socialni system. Zacnete myslet pane Sinagle nebo vas za par tydnu budou mit za dementa i vasi ctenari. A citovat zde Ronalda Reagana, tvurce mezinarodniho teroristickeho systemu, resp. tvurce vize "islamskehoi teroristy" presne koresponduje s vasi infantilni urovni geopolitickych znalosti.
+9 #4 Yuri 2014-05-15 12:33
Mne to už pripomína časy C.K.monarchie aj s tajnými z viedne a pešti s povestnými honmi na Panslávov a Cárských špionov:-)
Dialo sa to aj za onoho režimu. Bezpáteřní riťolezi sa pchali do zadku komunistom, udávali, klamali, podvádzali, písali básničky, nahrávali filmy, vytesávali sochy, len aby sa režimu čo najviac zapáčili. Takýto jedinci sa prejavujú aj dnes, akurát že teraz sa pachajú U.S.A., fašistom, sionistom a iným istom. Takíto ľudia sú nebezpečenstvom pre spoločnosť, toto sú tie hyeny, ktoré si vždy vedia nájsť svoje obete a štvú ich až k nepríčetnosti.
0 #3 Mrzílek 2014-05-14 21:31
Už 1857 to pochopil a prohlásil i náš František Palacký, když si deset let po sepsání Komunistického manifestu /1847/ Karlem Marxem tento pamflet co by šedesátiletý zralý muž přečetl. " Zhovadilost všeobecná povstane byť by komunisté i jen jedné generaci panovati měli."
-10 #2 Tom 2014-05-14 19:06
Položme si však otázku,proč Česká televize vůbec dává takovému hajzlovi prostor.Stejně tak proč se na různých programech neustále opakuje nehorázný seriál Třicet případů majora Zemana a právě v této době ještě propagandistick ý proruský seriál Velká vlastenecká válka.Tato webová stránka nestačí,aby vyburcovala všechny slušné lidi a televize je velmi nebezpečná a mocná zbraň.Mělo by se s tím už něco začít dělat (petice,demonst race,cokoliv),m ám totiž obavu že nám Česká televize masíruje mozky,stejně jako za normalizace.
Pánové Dolejš,Vyvadil, Kašpárek a Hájek si podle mého názoru moc dobře uvědomují důsledků svého jednání.Avšak peníze a moc jsou jim nade vše.Takovými prodejnými děvkami se tento národ bohužel vždy jenom hemžil.
-14 #1 Vitezslav Haramule 2014-05-14 16:13
Pani Zuzana Tvaruzkova dokazala ze je profesionalka a naopak Jiri Vyvadil dokazal a to na sve osobe ze je primo katastroficke kdyz se zamixuje IDIOT, KOMEDIANT,ZRADC E A CESKA USMEVAVA BESTIE dohromady.V jednom me ale ten booolsevicky chrchel ujistil, ze zmena meho nazoru na prezidenta Zemana byla spravna.Milos to mysli s Ceskem dobre.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)