Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/2014/Jourová_1.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/2014/Jourová_1.jpg'

Jourová 1„Ministryně Věra Jourová chtěla po vlivném člověku z ministerstva, aby ztopil kompromitujícíRicar Marek audity.“ - Návštěva Úřadu veřejného ochránce práv, Vazební věznice Bohunice a NSZ v Brně - Hana Marvanová na H-Systému spolupracovala s Borisem Havlem. Měla se o něm vyjadřovat pozitivně. Marku Řičářovi nepomohla, byl jí znechucen, podle vlastního vyjádření…?! - Z historie Budišova v datech - Počet signatářů PETICE na podporu ing. arch. Marka Řičáře trvale roste. Prosím, i ve vlastním zájmu, šiřte a podepisujte! - Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

… Inu, zdá se, že Kubice dostal befel od někoho zhůry: Jourová nesahat! Novináři by se o tento případ měli podrobněji zabývat...opravdu... Stejně tak třeba i o tom, jak František Dohnal - k nabyté nemovitosti přišel...? a další...a další... a nezapomínejme, že i nedávno oběšený pan Simon s Jihlavy - měl své zkušenosti s lidmi kolem F. Dohnala... Já opravdu nestačím zírat - co vše je v tomto státě možné?! Svatá Panna Orleánská - pí Jourová?

Dle mého, plk. Kubice - neměl - dostatek - důkazů - proti Jourové a tedy mu nezbylo, jenom udělat to, co udělal. Z celého případu je zřejmé, že nelze Jourové nevinu uznat 100%. Chyběly důkazy, které nebyli schopni Kubiceho vyšetřovatelé dát dohromady a měl je tedy jako neschopné vyházet, ANEBO jak už to v tomto Čunkystánu chodí - zasáhl někdo mocný - a tedy Kubice byl tím nucen udělat, to, co udělal. ...? ... Kdo by to s těch mocných tak mohla asi být? Že by František DOHNAL - nyní působící na NKÚ? A jeho vliv na nejvyšší politiky s KDU-ČSL, za které rovněž kandidoval na hejtmana Vysočiny to takový problém opravdu není. A přidat se mohl Dimun a jeho parta s pí ár... Jourová a Dohnal jsou vzájemně propleteni když oba úřadovali na Krajském úřadu Vysočina. Jourová se nyní představuje jako ublížená světice. Nu což, může. Ale měla by také vysvětlit řadu skutečností z doby nejen jejího působení na Kraji Vysočina, ale rovněž i dlouholeté působení na třebíčské (z) radnici. Pozorný čtenář vyznající se v orientaci získávání informací z Obchodního rejstříku, v němž její "bývalý" manžel - a vůbec rodina Jourových - nevím, nevím, zda má věřit - že je to propletenec čistých lidí. ?! Nu a když se ještě nahlédneme do ARES - kolik státních dotací a na co dostali z rodiny Jourových, a na Katastru nemovitostí mrknout na další plejádu...inu, vydá to na pěknou řádku podivností... Jourová Věra - byla Dohnalova favoritka, kterou protlačil do EU - na vyučení se v tom, jak se dostávat na finanční dotace z EU. Bylo to v době, kdy Dohnal působil v zahraničí (uvádí to i v životopise). Tato ambiciózní hopsanda Jourová tak díky Dohnalovi vlastně získala monopol na informace o tom, jak získávat finance z EU. Podívejte se na Archatt památky - bývalá manžel Joura - jak se napakoval. Jak dostávali státní dotace na opravu domů v třebíči v Židovské čtvrti, třeba... To vše je za asistence Dohnal, Jourová, Černá, Burketová Dobrovolný a spol. …

* * *

Odpovědní stále mlčí až na ČHV, který se o podmínkách ve Vazební věznici Brno-Bohunice zmíní na příštím zasedání vládního výboru pro lidská práva. V sobotu jeden z poslanců sdělil důvěryhodnému zdroji: „Ministryně Věra Jourová chtěla po vlivném člověku z ministerstva, aby ztopil kompromitující audity.“ Média se dnes chytají každé „senzace“ a zde všechna mlčí ačkoliv mnou dosud zveřejněné články obsahují velmi znepokojující a závažné informace?! To by daleko spíše nasvědčovalo, že kauza ohrožuje až příliš mnoho mocných a vlivných, kteří by potom měli důvod využít všech svých vazeb k vzájemné podpoře, ochraně a obraně?

Dne 2.6.2014 jsem navštívil Úřad veřejného ochránce práv, kde jsem sepsal protokol ve věci ing. arch. Marka Řičáře k rukám ombudsmanky Anny Šabatové.

Brno VV Bohunice tabulka 020614Poté jsem navštívil Vazební věznici Brno-Bohunice, kde jsem si připadal skutečně jako v 50.letech. Vše přesBrno VV Bohunice budova 020614 mikrofon. Chtěl jsem slyšet vyjádření ředitele věznice k otřesným podmínkám jak je popsal Marek Řičář během své květnové vazby. Ředitel prý nebyl přítomen. Chtěl jsem tedy zástupce. Na první kontakt jsem čekal 1 minutu, poté jsem čekal další 3 minuty, následně 14 minut. Po odchodu jsem se ještě vrátil a zakončil mikrofonovou konverzaci docela zábavným klepáním na dveře, kde se ozýval smích a družná zábava (od 17:40 min.) – „Nebudeme podávat žádné informace. - Vaše jméno? - Naše jméno je věznice“.

Na NSZ bohužel nebyl nikdo z vedení. Přes podatelnu jsem alespoň poslal k rukám NSZ JUDr. Pavla Zemana kopii protokolu k rukám Ombudsmanky ČR.

* * *

Stíhaný bývalý politik ODS pomáhá rozkrýt půlmiliardový podvod - Nová kauze, ve které figuruje opět státní zástupce JUDr. Boris Havel a opět zde operuje s "organizovanou zločineckou skupinou" jako v případě ing. arch. Marka Řičáře? Bude opět nakonec odsouzen jen svědek? Připadá mi to tak trochu jako hon na čarodějnice, jako by si tento státní zástupce na tom založil kariéru? Vyčkejme. Rozhodně o příkladném charakteru státního zástupce Borise Havla, lze důvodně pochybovat. Nedávno absolvoval stáž na NSZ, kde má i svoji přítelkyni. Údajně měl mít kdysi slíbeno za Říčaře místo dokonce v Bruselu? Ke všemu co šlo k NSZ se měl vyjadřovat další stážista Fiala? Hana Marvanová na H-Systému spolupracovala s Borisem Havlem. Měla se o něm vyjadřovat pozitivně. Marku Řičářovi nepomohla, byl jí znechucen, podle vlastního vyjádření…?!

* * *

Z dobového tisku

mr. 08.02.2009 14:47 neregistrovaný

Pro: Antiparoubek Měl by jste taky uvést tu podstatu, že Řičář dle obchodního rejstříku - figuruje ve společnostech společně s panem Jourou, bývalým manželem Jourové a že Řičáře Jourová zná tedy několik let! Jak to, že dodnes figuruje v společnostech s p. Jourou p. Řičař? coby jednatelé společností...? Inu, zdá se, že Kubice dostal befel od někoho zhůry: Jourová nesahat! Novináři by se o tento případ měli podrobněji zabývat...opravdu... Stejně tak třeba i o tom, jak František Dohnal - k nabyté nemovitosti přišel...? a další...a další... a nezapomínejme, že i nedávno oběšený pan Simon s Jihlavy - měl své zkušenosti s lidmi kolem F. Dohnala...

P.S.

To jsou nesmysly a lži, ing. arch. Marek Řičář s panem Jourou neměl nic společného, věděl o něm pouze od Péti, který mu přihrával zakázky. J.Š.

* * *

mr. 08.02.2009 13:20 neregistrovaný

Jourova 2Já opravdu nestačím zírat - co vše je v tomto státě možné?! Svatá Panna Orleánská - pí Jourová? Dle mého, plk. Kubice - neměl - dostatek - důkazů - proti Jourové a tedy mu nezbylo, jenom udělat to, co udělal. Z celého případu je zřejmé, že nelze Jourové nevinu uznat 100%. Chyběly důkazy, které nebyli schopni Kubiceho vyšetřovatelé dát dohromady a měl je tedy jako neschopné vyházet, ANEBO jak už to v tomto Čunkystánu chodí - zasáhl někdo mocný - a tedy Kubice byl tím nucen udělat, to, co udělal. ...? ... Kdo by to s těch mocných tak mohla asi být? Že by František DOHNAL - nyní působící na NKÚ? A jeho vliv na nejvyšší politiky s KDU-ČSL, za které rovněž kandidoval na hejtmana Vysočiny to takový problém opravdu není. A přidat se mohl Dimun a jeho parta s pí ár... Jourová a Dohnal jsou vzájemně propleteni když oba úřadovali na Krajském úřadu Vysočina. Jourová se nyní představuje jako ublížená světice. Nu což, může. Ale měla by také vysvětlit řadu skutečností z doby nejen jejího působení na Kraji Vysočina, ale rovněž i dlouholeté působení na třebíčské (z) radnici. Pozorný čtenář vyznající se v orientaci získávání informací z Obchodního rejstříku, v němž její "bývalý" manžel - a vůbec rodina Jourových - nevím, nevím, zda má věřit - že je to propletenec čistých lidí. ?! Nu a když se ještě nahlédneme do ARES - kolik státních dotací a na co dostali z rodiny Jourových, a na Katastru nemovitostí mrknout na další plejádu...inu, vydá to na pěknou řádku podivností...

...

J 15.06.2009 09:51 neregistrovaný

Jourová Věra - byla Dohnalova favoritka, kterou protlačil do EU - na vyučení se v tom, jak se dostávat na finanční dotace z EU. Bylo to v době, kdy Dohnal působil v zahraničí (uvádí to i v životopise). Tato ambiciózní hopsanda Jourová tak díky Dohnalovi vlastně získala monopol na informace o tom, jak získávat finance z EU. Podívejte se na Archatt památky - bývalá manžel Joura - jak se napakoval. Jak dostávali státní dotace na opravu domů v třebíči v Židovské čtvrti, třeba... To vše je za asistence Dohnal, Jourová, Černá, Burketová Dobrovolný a spol.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/dohnal-prihral-pronajem-jihlavskemu-rotarianovi_124495_diskuze.html

* * *

Z historie Budišova v datech

2001 - Návštěva ministra pro místní rozvoj Ing. Petra Lachnita v Budišově. Návštěva ministra dopravy Ing. Jaromíra Schlinga v Budišově. Návštěva ministra pro místní rozvoj Ing. Petra Lachnita v Budišově. Návštěva ministra kultury Pavla Dostála a ministra obrany Ing. Jaroslava Tvrdíka v Budišově.

2002 - Turnaj v šipkách za účasti ministra dopravy Ing. Jaromíra Schlinga v restauraci Sport.

2003 - Návštěva ministra práce a sociálních věcí Ing. Zdeňka Škromacha v Budišově

2004 - Návštěva hejtmana kraje Vysočina Ing. Františka Dohnala v Budišově.

2006 - Rozhodnutí ministra pro místní rozvoj Radko Martínka o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu a strukturálních fondů projektu Bono Publico. Zatčení budišovského starosty Ladislava Péti pro údajné podezření s machinace s evropskými fondy. Propuštění bývalého starosty Budišova Ladislava Péti z vazby. Převzetí titulu Městys od předsedy PSP Parlamentu ČR Ing. Miloslava Vlčka budišovskými místostarosty Ing. Ladislavem Dokulilem a Petrem Piňosem.

2009 - Očištění bývalého budišovského starosty Ladislava Péti. Budišovský soud zprošťuje viny Zdeňka Doležela

a Petra Řehulku a prohlašuje, ţe skutek, kterého se měl účastnit i Ladislav Péťa, se nestal.

2010 - Odsouzení arch. Marka Řičáře za patnáctimiliónový podvod. Starostou městyse Budišov zvolen Petr Piňos, místostarosty Ing. Ladislav Dokulil a Rudolf Matoušek, dalšími radními Ing. Milan Boček a Zdeněk Sedláček

* * *

Případ Josefa Marka, dříve ing. arch. Marka Řičáře je zřejmým justičním zločinem!

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Žádost o udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi předána Hradem na MsP!

Ing. arch. Marek Řičář: Co jsem potkal v útrobách ČSSD v letech 2002-2006

Spravedlivý soud nevinného Ing. arch. Marka Řičáře nás teprve čeká!

Marek Řičář, vězeň svědomí: ČESKÉ PEKLO 2014 ve srovnání s vězením v roce 1930 !!!

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi ve věci kauzy ing. arch. Marka Řičáře

* * *

Nejsem soudce, ale vzhledem k tomu, že se Věra Jourová pohybuje v silně korupčním prostředí na nejvyšších místech roky, hraničilo by se zázrakem, že je skutečně tak zcela nevinná, bez poskvrny a příkladem vzorných mravů při tak obrovité korupci, která naši zemi stále ničí jako rakovina. Přeji ji ono několikamilionové odškodné jako každému nevinnému, nicméně se obávám, že tyto peníze by si mnohem více zasloužil ing. arch. Marek Řičář a jeho těžce zkoušená rodina. Prokazatelně mu bylo upřeno Ústavou ČR zaručené právo každého občana na spravedlivý soud. Jednou z hlavních příčin byla jeho bezmocnost, kdy byl 5 let v policejním programu na ochranu svědků, spolu s celou svoji šestičlennou rodinou a kdy PČR určovala takřka vše. Nemohl jednat jak by chtěl, nemohl se bránit jak by chtěl, musel jen poslouchat a plnit příkazy, kdy byl sledován a kontrolován takřka na každém kroku. Nemalou vinu nesou na jeho odsouzení i všichni jeho advokáti – naprosto selhali! Také si je nemohl svobodně vybrat!

Podpořit pana Řičáře můžete i zasláním osobního dopisu do této věznice. K rukám ředitele věznice Všehrdy jsem si podal žádost o povolení návštěvy.

Počet signatářů PETICE na podporu ing. arch. Marka Řičáře trvale roste. Prosím, i ve vlastním zájmu, šiřte a podepisujte!

 

Jan Šinágl, 5.6.2014

* * *

Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.94 (18 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #3 Ing. Zbyněk Štivar 2014-06-09 09:54
Zdravím pane Šinágl a vyjadřuji upřimný dík i obdiv za váš čas a energii, kterou se takto stavíte čelem vůči tolika mocným... Děkuji
+7 #2 Poděkování za oběť 2014-06-06 01:37
Autor článků pan Šinágl si zaslouží velké poděkování za tento boj za práva pronásledovanéh o člověka. Dnes je to statečný pan Řičář, zítra už to může být kdokoliv z nás, kdo poukážeme na tunelování. Kolik takových publicistů je v České republice...vel mi málo.
+5 #1 Jan Kubát 2014-06-05 20:26
O případu pana Kramného jsou zprávy na TN.cz každý den. To je typicky české. Marek Řičář se zachoval jako slušný člověk a dnes to nikoho nezajímá. Tisk se zajímá pouze o tzv. senzace. Páni novináři, redaktoři a šéfredaktoři jsou jak prodejné děvky.Za totality to bylo uvěřitelné ale dnes? Pan Šinágl odvádí velký kus práce pro ostatní lidi v nouzi. Snad postupně lidé uvěří pravdě a přidají se na naší stranu alespoň podpisem! www.petice24.com/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)