Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pro odlehčení nabízím Nejkratší telefonát do Sněmovny. Jeho pravdivost posuďte sami. Sledujeme-li dění ve Sněmovně, pak jistě nebude mnoho těch, kteří by obsah rozhovoru nutně vyvraceli, při vší úctě k té menšině skutečných zástupců občanů…?! Jeden dlouholetý zaměstnanec státní správy to vystihl takto: „Naše vláda se obklopuje blbci a ti z lidí co něčemu rozumí dělají analfabety, aby oni byli o třídu lepší.“ Kdo je potom asi ten, kdo toto vše bez odporu platí a podporuje snižování své životní úrovně…?!

Dne 23.7.2014 za doprovodu premiéra Bohuslava Sobotky, podpořil VPEZ (Výbor pro evropské záležitosti) ministryni Věru Jourovou jako kandidátku ČR na eurokomisařku. Bylo to velmi formální povídání o ničem. O tzv. „grilování“ nemůže být řeči. Pouhé nezávazné povídání a teoretizování o známých faktech a skutečnostech – viz video níže. Žádný ze členů výboru si netroufl položit otázky, které položeny být měly, zejména týkající se kauzy ing. arch. Marka Řičáře, která může způsobit kandidátce na eurokomisařku, při skutečném, nemilosrdném grilování v EP nemalé potíže, resp. i rychlý konec její závratné politické kariéry s tolika obraty, odchody, návraty do politiky a přechody do politických stran. Samozřejmě za předpokladu, že EP ctí skutečnou demokracii a její hodnoty. Předchozího dne jsem všem členům VPEZ zaslal E-Mail – viz níže, všichni jeho příjem potvrdili. Po hodině mi došly v kameře baterky. Byla to škoda. Následovala mnohem zajímavější část, kdy jsem požádal o vystoupení za veřejnost, spolu s dalším občanem Dimitrem Petrovem. Níže si můžete poslechnout kompletní zvukový záznam z tohoto jednání. Samozřejmě média tuto legitimní snahu, resp. neočekávaný „incident“ dvou občanů nezaznamenala, resp. zaznamenala, nezveřejnila a poslušně mlčela.

 

Poté, co předseda řekl, že by se muselo hlasovat, vyzval jsem ho, aby nechal hlasovat. Výbor nám položení otázek za občany, neumožnil s diplomatickým zdůvodněním nedostatku času. Poděkoval jsem dvěma či třem statečným poslancům, kteří hlasovali pro naše vystoupení, za projevenou osobní statečnost. Bohužel jsem nezaregistroval, počet a kteří to byli. Zahlédl jsem jen poslankyni Mgr. Helenu Langšádlovou z TOP 09 a poslance Marka Černocha z Hnutí Úsvit, který na mne vyslal zklamaně, omluvné gesto marnosti mého i jeho počínání. Předseda Výboru Mgr. Ondřej Benešík počet hlasujících pro, proti, zdržel se, vůbec nenahlásil. Na druhé straně mi Ing. Roman Váňa z Hnutí Úsvit řekl, že paní Jourovou zná a že jí důvěřuje. Poté, co jsem ho informoval, už mlčel, ale nepoložil jediný dotaz. Stihl jsem i dotaz na Josefa Šenfelda z KSČM, ten mi řekl, že se na tyto věci nemohou ptát. Více členů jsem kontaktovat nestihl. Zklamal mne Petr Fiala, předseda ODS, který ani o ožehavém tématu nemukl. Mlčení poslanců za Hnutí ANO a ČSSD se dalo očekávat.

Zvukový záznam celého jednání: Doporučuji jediný zajímavý dotaz od 42:35 min. ve věci 7x předraženého monitorovacího systému, na který upozornil i odborník z EU. Řešení podle ministryně Jourové je zvýšení informovanosti, vše je v pořádku, vysvětlíme v tiskové zprávě?! Hlavně to vysvětlete odborníkům v EU paní ministryně! Od 1:11:00 hod. začíná „vystoupení“ občanů za veřejnost. Bohužel na webových stránkách VPEZ je pouze usnesení, dosud žádný protokol ze schůze, video už jsem nenatáčel, takže se už těžko dozvíme kdo z poslanců hlasoval pro vystoupení občanů. Připomínám ještě vystoupení ministryně Věry Jourové po zasedání vlády ČR dne 21.7.2014.

Po skončení „grilování“ jsem se pokusil neúspěšně o rozhovor s premiérem Sobotkou, ale doslova mi utíkal před mikrofonem. Nestačil jsem se ho proto ani zeptat, jak se mu bydlí v luxusním pražském bytě pořízeném za ušetřené náhrady z poslaneckého cestovného?! Pokus o rozhovor s ministryní Věrou Jourovou už byl úspěšný. Budete si ho moci poslechnout zítra či v neděli.

Opakované hlasování o snížení spotřební daně z benzinu a nafty ve Sněmovně je dalším výsměchem občanům, demokracii a dobrým mravům. Dokud nebude ve Sněmovně většina zástupců zdravého selského rozumu a slušného vychování, mohou poděkovat občané jen sami sobě.

Pro odlehčení nabízím Nejkratší telefonát do Sněmovny. Jeho pravdivost posuďte sami. Sledujeme-li dění ve Sněmovně, pak jistě nebude mnoho těch, kteří by obsah rozhovoru nutně vyvraceli, při vší úctě k té menšině skutečných zástupců občanů…?!

Jeden dlouholetý zaměstnanec státní správy to vystihl takto: „Naše vláda se obklopuje blbci a ti z lidí co něčemu rozumí dělají analfabety, aby oni byli o třídu lepší.“ Kdo je potom asi ten, kdo toto vše bez odporu platí a podporuje snižování své životní úrovně…?!

 

Jan Šinágl, 25.7.2014

* * *

Jourová prošla výborem pro evropské záležitosti, opozice se zdržela

Sobotka čekal těžší "grilování" - "Bylo to těžké, byla jsem poměrně dost nervózní, ale nakonec to v rámci možností proběhlo snad ne úplně špatně," zhodnotila Jourová své vystoupení před poslanci výboru. "Pokud to bylo grilování, tak na velmi mírném ohni," komentoval slyšení Sobotka, který přiznal, že ho čekal tvrdší. Sama Jourová očekává, že "grilování" před europoslanci bude mnohem náročnější. Opozice vystoupení české kandidátky hodnotila kriticky. Podle místopředsedkyně TOP 09 Heleny Langšádlové byla Jourová vyjma problematiky evropských fondů v ostatních otázkách dezorientovaná. "Česká vláda jde do poměrně velkého rizika, protože kandidáti na eurokomisaře musí obstát před poslanci Evropského parlamentu. Když bude takto nekonkrétně nebo nekompetentně odpovídat, tak nemusí uspět," tvrdí Langšádlová.

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Podklady pro jednání PVPEZ

Datum:

Tue, 22 Jul 2014 09:47:52 +0200

Od:

Jan Šinágl

Komu:

Benešík Ondřej, Fiala Petr, Jakubčík Igor, Langšádlová Helena, Šenfeld Josef, Váhalová Dana, Černoch Marek, Kott Josef, Marková Soňa, Procházka Roman, Sedláček Jan, Toufar Lubomír, Valenta Jiří, Váňa Roman, Zahradník Jan, Ženíšek Marek, Pilný Ivan, Zelienková Kristína;



Vážení občané zákonodárci,

ve středu dne 23.7.2014 máte rozhodovat o schválení návrhu vlády ČR o kandidatuře ministryně Věry Jourové jako eurokomisařky. K tématu jsem již napsal mnoho článků, včetně verzích v anglickém a německém jazyce. EP a západní média jsou informována. Přes závažnost tématu všechna veřejnoprávní média o skandální kauze ing. arch. Marka Řičáře mlčí a vykreslují naprosto falešný obraz o charakteru a schopnostech ministryně Věry Jourové. Bude Vaší neodejmutelnou osobní odpovědností a ostudou, pokud tento návrh vlády ČR schválíte. Netvrdím co nemohu dokázat. Mlčení všech médií, dokonce i bulvárního tisku je vypovídající. Stejně tak byla médii zamlčena soudní žaloba na Hanu Marvanovou, kdy dokonce i soudní jednání nebylo uvedeno na webu soudu. Zamlčena byla také médii velmi závažná TK Miloslavy Pošvářové. Považuji toto dění v zemi, která je členem společenství demokratických zemí za nedůstojné demokratické země, skandální a velmi znepokojující. Přeji Vám, abyste při Vašem jednání projevili osobní odvahu, nezávislost a jednali podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, tak jak jste slíbili při poslaneckém slibu. Více v odkazech níže. Předpokládám, že v tak závažné věci bude jednání přístupné veřejnosti, v patřičné délce, odpovídající jeho závažnosti. Potom rád nabídnu Vašemu Výboru své osobní svědectví, aby Vaše rozhodnutí bylo důstojné občanů zákonodárců, Parlamentu, občanů a země, která se považuje za demokratickou. K tomu Vám přeji mnoho zdaru!

V úctě

Jan Šinágl

Obávám se, že Věra Jourová patří do vězení, ne do Bruselu - a nejen ona!

Profesionální papaláš-žena Jourová

Rozhovor ministryně Věry Jourové s Janem Šináglem

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)