Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jourova 2Politika je postavena na principu "Rozděl a panuj". Je na lidech, aby přestali být manipulovaným stádem – „KdoSinagl soud lže, ten i krade a kdo lže, do pekla se hrabe.“ (staré české přísloví)

Po skončení „grilování“ kandidátky na eurokomisařku ve Sněmovně dne 23.7.2014, jsem s paní ministryní natočil rozhovor na téma, kterému se všichni členové Výboru pro evropské záležitosti při „grilování“ vyhýbali „jako čert kříži“. Všichni poslanci to dobře věděli, stejně jako všechna média, nejen veřejnoprávní, ale i bulvární – všichni členové výboru a všechna média poslušně mlčeli?! Co to vypovídá o naší společnosti a naznačuje, kde je pravda a kde lež?! Opět se bojíme pravdy! Toto aktuální, politicky velmi třaskavé téma se týká skandální kauzy ing. arch. Marka Řičáře. Paní ministryně v ní, podle všech dosud dostupných informací, nehrála zdaleka vedlejší roli, ale jednu z podstatných, ne-li rozhodujících. Oceňuji, že mi tento rozhovor poskytla. Názor už ponechám na čtenářích, resp. posluchačích.

Do jaké míry to byla její ochota či neúnikovost se vzniklé situace si nedovoluji posoudit. Nicméně jsem byl překvapen a uvítal, že se k aktuální kauze konečně vyjádřila i jedna z hlavních protagonistech této skandální kauzy, zasahujících do nejvyšších pater politiky a hlavně do řad ČSSD! Byla to, jak se vyjádřila, její forma reakce na mé „pomluvy“, kdy volila raději tuto cestu než trestní oznámení. Podivné, ale „jourovské“. Samozřejmě bych trestní oznámení uvítal a jako hlavního svědka pozval pana Řičáře a další osoby! Vždy mi šlo, jde a půjde o pravdu, bez ohledu na to, koho se týká! Zvláštní bylo, že paní ministryně stále při rozhovoru v átriu až v koutku, jako by hledala podvědomě ochranu a oporu v jistě pro ni nesnadné a nepříjemné situaci?

Rozhovor ministryně Věry Jourové s Janem Šináglem ze dne 23.7.2014 ve Sněmovně

Také k tématu: Krátký rozhovor s poslancem Tomio Okamurou ze dne 25.7.2014

Poslankyně Helena Langšádlová (LN 24.7.2014): „Paní ministryně se orientuje jenom v regionální politice, všechno ostatní je pro ni velkou neznámou. Až to objeví poslanci Evropského parlamentu, bude to zásadní handicap české kandidátky.“

To, že paní Jourová prohlásila, že bude „po práci“ spojovat české europoslance jen prokazuje její nezodpovědnost či nevědomost co ji očekává. Práce eurokomisaře je náročná práce na plný úvazek, která stojí mnoho sil, kdy volno je třeba využít na regeneraci sil, pokud člověk pracuje s plným nasazením. Pokud by se paní Jourová stala eurokomisařkou, pak by to nevypovídalo nic dobrého o EK a EP! Škoda, že ČR nemůže nabídnout nikoho s nezpochybnitelnou minulostí, jsou-li vůbec takoví? Mohou jimi být lidé, kteří v tak korupční zemi po tolik let zastávají tak odpovědné funkce? Nikdy tam nebyli, nevydrželi, odešli, nebo se přizpůsobili? Pokud jsou takoví, smekám a doufám, že jich bude přibývat a hlavně na těch nejodpovědnějších místech! Přeji každému, aby mohl každý den usínat s čistým svědomím – i paní Jourové. Obávám se, že usínání snadné nemá a mít nebude, dokud se čestně nevypořádá se svoji pochybnou minulostí. Každému bude jednou na konci jeho životní cesty spravedlivě spočítáno.

Z velmi důvěryhodného zdroje jsem obdržel informaci, že paní Jourová se nikdy neměla zajímat o malé zakázky, ale vždy jen o velké?! Zřejmě ty malé byly pod její „úroveň a požadavky“… Hodně toho údajně při vyšetřovaní pokazil vyšetřující policista Tibor Lévai?! Ten měl být údajně později zaměstnán jako bezpečnostní expert u Agrofertu, či tam dosud pracuje?! Jeho fotografii jsem na google nenašel? Zanechme prozatím nabízejících se spekulací. Mimochodem jsem v pátek, dne 25.7.2014, obdržel první osobní dopis od ing. arch. Marka Řičáře, který mé dosavadní přesvědčení o jeho nevině jen potvrdil. Dopis použiji v jeho prospěch a ve prospěch země. Jedná se o neskutečně kultivovaného, schopného, vzdělaného člověka s vizemi, kterého si každá normální země váží, preferuje a jehož schopnosti využije k rozvoji společnosti. Takových nebude nikdy dost. Pokud někdo takový skončí v naší zemi ve vězení, tak je něco hodně špatně nejen s naší zemi, ale především s námi občany, kteří tento neuvěřitelný stav dopustí a tolerují bez jakéhokoliv odporu a snahy o nápravu. Životní příběh ing. arch. Marka Řičáře a jeho těžce zkoušené rodiny, by mohl být předlohou k filmu, který by bezpochyby konkuroval tomu nejhodnotnějšímu ve smyslu střetu slušného, statečného člověka, který se postavil mocné a všehoschopné, korupční mašinérii zla a obdivuhodně jejímu tlaku čelil a stále čelí. Osobně udělám vše pro obnovu procesu jak v ČR, tak v Rakousku. Při obou bylo prokazatelně porušeno právo na spravedlivý proces! Věřím, že i s pomocí dalších, bude pan Řičář brzy na svobodě a nebudu se muset stydět za to, že jsem příslušníkem národa, který je jako člen demokratického společenství zemí EU schopen takovéhoto obludné nespravedlnosti, spáchané na zcela nevinném člověku a jeho rodině s pěti dětmi a který je ve vězení místo skutečných viníků! Připomíná to mnohem více Středověk, než XXI.století!

Je to i odpovědností všech poslanců za Hnutí ANO a jeho vedení, aby se k této kauze postavili čestně a potvrdili, že důvěra občanů byly oprávněná. Na nápravu chyb není nikdy pozdě. Její přiznání není projevem malosti a slabosti. Chci věřit, že nastartovaný proces očisty společnosti Hnutím ANO touto kauzou nekončí, ale skutečně teprve začne. Problémy v zemi už jsou nadále neúnosné. Od slibů je třeba co nejdříve přejít k činům!

  

Jan Šinágl, 27.7.2014

* * *

Z mé korespondence s Věrou Jourovou a Hnutím ANO

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Nabídka kandidatury a pomoci!

Datum:

Sun, 15 Sep 2013 21:43:45 +0000

Od:

Jourova Vera ANO Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Dobry vecer,pane Sinagle,omlouvam se Vam za patecni nervozni reakce,je toho posledni tydny nejak prilis..tesim se na spolupraci,pokud navazete kontakt s prahou.vj

P.S.

S Prahou jsem kontakt navázal, s paní Jourovou už nikdy. Z řad členstva Hnutí ANO mi bylo několikrát naznačeno, že paní Jourová měla být proti mé kandidatuře jak do Sněmovny tak do EP…?! Hnutí ANO 2011 jsem nabízel spolupráci 9.1.2012, bohužel bez odezvy. Rovněž tak 8.8.2013 na http://registrace.ano2011.cz/, kdy systém hlásil potíže s registrací – viz e-mail a text níže. Přihlášku s datem 5.9.2013 ke členství jsem odevzdal osobně v Berouně 6.9.2013 (dodnes žádná reakce).

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: newsletter ANO2011

Datum:

Mon, 09 Jan 2012 10:25:34 +0100

Od:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Děkuji vám, nabízím aktivní spolupráci s vybudováním centra v Berouně, či pobočky, případně centra v Žebráku!

Mnoho zdaru!


S pozdravem

Jan Šinágl

+420 775 239 148

P.S.

Přes opakované pokusy přišla hláška o nezdaření registrace.

* * *

Velmi ohleduplné až uctivé „grilování“ ministryně Věry Jourové ve Sněmovně

Ke stejnému cíli jdu jinou, reálnou cestou

* * *

iDNES 24.11.2013: Před sedmi lety se chtěla Jourová z ANO zabít, dnes rozhoduje o vládě

* * *

Ing. arch. Marek Řičář:

„Kdo mlčí ke zločinu, stává se jeho spojencem… a kdo se jednou ohne, už zůstane ohnutý do konce života. Moji předkové zločinu neposluhovali, ať už to byl zločin nacistický nebo komunistický, a ani já se neohnu před zločinným SYSTÉMEM, který svou moc staví na zneužívání zákona, justice a policie pro potřeby korupční mafie a na strachu a poslušnosti lidí. Proto budu bojovat až do úplného konce a nemůžu nikdy akceptovat „trest“ za něco, co jsem nespáchal a spáchat nemohl. Nemůžu po 7 letech, které mně a mojí rodině vzal SYSTÉM, přistoupit na falešnou hru na spravedlnost a právo a stát se figurkou ve hře mocných. Před 7 lety jsem byl mafií „pohřben“, nemám nic, nejsem nikdo, na mém „hrobě“ slaví politická prostituce, lidská špína a STRACH… a právě já, který více nejsem, než jsem, Vás volám: nemlčte!, překonejte svůj strach!, nenechte se zneužívat!, neposluhujte!, pomozte!“

* * *

PETICE: Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

* * *

Czech „Watergate“: Ing.arch.Marek Řičář & Fabricated Cause Bono publico – emergence and crucial points

Tschechische „Watergate“: DIE CAUSA ING.ARCH. JOSEF MAREK - ŘIČÁŘ

Aufhebung des Urteils und Erneuerung des Prozesses Ing. Arch. Marek Řičář - Josef Marek

* * *

Causa Řičář: Jak politická mafie bezohledně zlikvidovala život rodiny s pěti dětmi (I.)

Causa Řičář: Osm let bezmoci a postupné likvidace (II.)

Causa Řičář: Monstrproces politické a justiční zvůle (III.)

* * *

Případ Josefa Marka, dříve ing. arch. Marka Řičáře je zřejmým justičním zločinem!

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Žádost o udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi předána Hradem na MsP!

Ing. arch. Marek Řičář: Co jsem potkal v útrobách ČSSD v letech 2002-2006

Spravedlivý soud nevinného Ing. arch. Marka Řičáře nás teprve čeká!

Marek Řičář, vězeň svědomí: ČESKÉ PEKLO 2014 ve srovnání s vězením v roce 1930 !!!

Zrušení rozsudku a obnovení procesu Ing. Arch. Marka Řičáře - Josefa Marka

Dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi ve věci kauzy ing. arch. Marka Řičáře

Kauza Řičář: média informována, všechna dosud svorně mlčí…?!

Ing. arch. Marek Řičář mezi nejhorší spodinou ve věznici Všehrdy v akutním ohrožení života!

Otřese Českou republikou kauza Řičář jako s USA kauza Watergate?!

Osobní dopis manželky ing. arch. Marka Řičáře, matky pěti dětí

Brusel: V IT technologiích Česko vážně selhalo, autora nejlepšího IT projektu BONO PUBLICO ing. arch. Marka Řičáře zavřelo!

Věra Jourová eurokomisařkou by byl výsměch dobrým mravům a spravedlnosti !!!

Věra Jourová, skvělá ženská…?!

* * *

GÁBOR MATÉ - MOC ZÁVISLOSTI A ZÁVISLOST NA MOCI

* * *

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Kamjdu 2014-07-29 13:52
Po vyslechnutí rozhovoru si nemyslím, že by paní Jourová neříkala pravdu. Věřím ale rovněž a vychází mi to i psychotronicky, že pan Říčař je rovněž nevinen. Nejnemocnější orgány naší společnosti jsou justice a policie. Jestliže mi vychází v běžné populaci výskyt darebáků cca v množství jen 30 %, tak ale v justici se jich koncentruje 65 % a v policii 55 %. Všude kde je moc se oni cpou, což je logické. Ve sněmovně jich je cca 50 %.Řada z nich jsou přímo sofistikovaní darebáci. Slušní lidé na takovou míru kontaminace nemají nervy, psychickou odolnost a Babišů je málo. Tak co potom s tím? I Babiš potřebuje jisté korektivum od lidí na podobném stupni člověčenství. Nechápu např. proč např. ANO neumí slušně odpovědět na nabídku pana Šinágla....?
-2 #3 Jan Šinagl 2014-07-28 12:51
Děkuji Vám pane Holínku, bohužel jen poděkování panu Řičářovi nepomůže. I Vy můžete pomoci, jen chtít a hledat cesty na které sám stačíte - např. kontaktovat svého poslance a senátora. Nesouhlas patří k demokratické diskusi, tedy i můj nesouhlas s Vaším tvrzením. Jinak byste musel připustit, že bez Hnutí ANO by byla dnes situace stejná či lepší než před předčasnými volbami do Sněmovny. Je to teprve začátek procesu s nejistým koncem, kde nemalou roli hraje víra, naděje od které se vždy odvíjí úspěch. Samozřejmě i osobní aktivitou. Tu můžete sám aktivně projevit i v kauze pana Řičáře. I tato kauza je součástí morální očisty společnosti. Bude trvat generace a tím déle, čím více bude každý na každého čekat. Zde máte podstatu - sinagl.cz/.../...
+1 #2 gojjim naches 2014-07-28 07:22
takové osvětové video www.youtube.com/.../
0 #1 Bořivoj Holínek 2014-07-28 06:52
Pane Šinágle, upřímné Vám děkumji za vše, co činíte k očištění jména pana Marka Řičáře.
K závěru Vašeho výše uvedeného sdělení - cituji: "Chci věřit, že nastartovaný proces očisty společnosti Hnutím ANO touto kauzou nekončí, ale skutečně teprve začne. Problémy v zemi už jsou nadále neúnosné, od slibů je třeba co nejdříve přejít k činům!", si dovoluji vyslovit můj nesouhlas s Vaším názorem, že Hnutí ANO prosazovalo proces očisty společnosti. S čím však zcela souhlasím, je obsah poslední Vaší věty!!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)