Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prazska krizovatka 011014Sin Tong-Hjok: „Byl jsem zvíře a v člověka se teprve vyvíjím.“ „Laskaví lidé nezasahují, ti pouzeHjuk přemýšlejí.“ – Lidská práva po 25 letech – Mezinárodní konference na počest laureátů Ceny Václava Havla za lidská práva 2014 na Pražské křižovatce.

Stihl jsem stihl jsem první tři panely: Rozhovory s laureáty, Reflexe stavu lidských práv ve světě a Role lídrů ve svobodném a nesvobodném světe. Poslední dva: Lidská práva a situace ve Východní Evropě a Jednání nových organizací Evropy a světa, jsem nestihl kvůli sledování „grilování“ Věry Jourové v EP, které ČT nevysílala přímo, jinak bych zůstal. I tak jsem měl zůstat, přenos z Bruselu byl o ničem.

Vystoupil jsem dvakrát v diskusi a připomněl i stav naší společnosti, její nereagování na skandální pomník ruským okupantům na Olšanském vojenském hřbitově, ztráty schopnosti přirozené lidské komunikace i to proč lidé nemají zájem o další zlo jinde, kdy ho mají kolem sebe také dost. Reagoval jsem na poznámku o malém zájmu o osud Sin Tong-Hjoka a jeho knihu. Připomněl jsem i výstavu Čečna konečné řešení o zločinech proti lidskosti Ruské armády v Čečensku. Byla zavřena v den otevření v Bruselu pro její otřesnost. Zajistil jsem její převoz do ČR, kde následovalo 7 výstav, kdy plno bylo pouze v Knihovně Václava Havla za jeho účasti a v Karlových Varech. Na ostatních pěti místech jen jednotlivá návštěvníci, včetně Univerzity Karlovy. Veřejnoprávní média ji naprosto ignorovala. Nikdo se nedívá rád na smrt a hřbitovy. Od toho máme veřejnoprávní média, která také nic z debat v Pražské křižovatce nevysílala přímo. Promluvil jsem i o nedemokratickém volebním zákonu – viz níže.

* * *

Běloruský disident Bjaljacki: Havlova cena mi pomohla z vězení

Běloruský disident Ales Bjaljacki je přesvědčen, že loňské získání Ceny Václava Havla za lidská práva přispělo k jeho propuštění z vězení. Řekl to dnes v rozhovoru s ČTK. Česko je podle něj v Bělorusku stále vnímáno jako kritik autoritativního režimu prezidenta Alexandra Lukašenka a tamní opozice a nevládní organizace cítí jeho podporu. Obává se však, že zapojení Minsku do řešení rusko-ukrajinského konfliktu může vést k většímu přijímání Lukašenkova režimu v zahraničí a zmírnění mezinárodního tlaku na něj. Jednapadesátiletý aktivista se v Praze zúčastnil konference na počest letošního laureáta Havlovy ceny pořádané Knihovnou Václava Havla. Prestižní ocenění letos získal ázerbájdžánský bojovník za lidská práva Anar Mammadli, který je, stejně jako Bjaljacki loni, ve své vlasti ve vězení. Bělorus se dostal předčasně na svobodu letos v červnu a zásluhu na tom přisuzuje i Havlově ceně. ČRo, 1.10.2014

P.S.

Sin Tong-Hjok nestál ČRo za zmínku, jeho vystoupení bylo nejpůsobyvější. Jeho výrok „Laskaví lidé nezasahují, ti pouze přemýšlejí“, bych tesal do kamene!

J.Š.

* * *

Uprchlík z KLDR: Svět o zločinech v KLDR jen mluví a nic nedělá

* * *

Diskutujte: Nechceme pomoci našim spojencům přímo, ale jejich přímou pomoc při vlastním ohrožení očekáváme!
Zneužitý volební zák — 2014-10-01 02:03

Volební zákon je hned po tunelářské privatizaci největší podvod na občanech od roku 1990. Každý právník ví, jak je sepsaný pro stranické mafie na věčné časy. O každoročním miliardovém příspěvku politickým stranám (AŽ DO ROKU 2013 VLASTNĚ MAFIÍM) jsoucím v parlamentu ani nemluvě. O něm ví málokdo. Toto privilegium nemá ani sicilská mafie řídící mnoho italských stran. A nejde zrušit, strany si samy sobě mafiánský zákon nezruší.

* * *

Až na pár jednotlivců hrají všechny strany stejnou hru, včetně komunistů, tedy i těch co se „překabátili či přestranili“. Důkaz je neměnnost volebního zákona, která vládu nevolitelných zaručuje už 25 let. To že Hnutí ANO hlasovalo proti uznání Putinovi agrese vůči Ukrajině je toho dalším důkazem. Volby do Sněmovny jsou formálně demokratické, ale obsahově v podstatě totalitní, protože na jejich výsledek občané nemají prakticky žádný vliv. To je možné jen v postkomunistických zemích, bez zažité tradice demokracie. Proto se i obyvatelstvo Číny chová zcela jinak než obyvatelstvo Hong Kongu!

Lomecky mafie 011014Právě mi krajané z Vídně napsali, jak se styděli za bývalého velvyslance a primátora Prahy Koukala: „Dělal tam celou dobu jen ostudu, hanbili jsme se, když se snažil mluvit německy. Asi má dobrou trafiku, že?“ Odpověděl jsem jistě. Za to, že pomohl z Pražské Městské banky vytunelovat 2 miliardy, pokud si dobře vzpomínám. Stejně tak patří zcela jinam i současný velvyslanec ČR v USA Petr Gandalovič. Dalším z nich je současný starosta Prahy 2 Oldřich Lomecký – viz fotografie, kterou jsem pořídil včera náhodně kousek od vchodu do Pražské křižovatky. Na svědomí má také likvidaci známé prodejny Zlatá Lyra na Můstku o které jsem psal před dvěma lety! Z prosperující a potřebné prodejny pro Pražany se stal další „krám z hadry“, který těžko prosperuje a stejně těžko asi platí Praze tolik, kolik platil majitel Zlaté Lyry ing. František Šruc.

To jsou všechno následky mafiánského volebního zákona, kdy dáme souhlas, aby byl zvolen ten koho nechceme a ještě dáme politickým stranám s pár tisíci či stovkami členů stamilionové příspěvky na činnost. Potom se nedivte, že se ze stran stanou slušně „prosperující“ firmy, které nic netvoří a jen beztrestně kradou. Cesty do tohoto „výtahu k moci a penězům“ jsou dobře hlídány. Pokud se tam dostane schopný, zaplať Pán Bůh za každého. Většinou ale podlehne, ať už charakterově, nebo z pohodlnosti a snadného živobytí. Nepochybuji, že silná osobnost by byla v nouzi i fyzicky odstraněna. Jak správně říká ing. arch. Marek Řičář, korupce musí zničit sama sebe, každého, kdo se jí postaví přímo, zlikviduje. Jde o postupnou, každodenní drobnou práci, napomáhat nabourávat základy „korupční katedrály“, aby se co nejdříve zhroutila sama a potom si dát pozor, abychom neopakovali stejné chyby jako v minulosti. Bez skutečných, osvícených vůdců to při českém charakteru nepůjde. Především o tom to bude v nadcházející době a čase.  

Díky odcházející soudkyni Ústavního soudu Ivaně Janů za tento rozsudek. Také vypovídá o stavu naší justice i společnosti. To, že soudci a státní zástupci při stavu naší společnosti a neschopné, postkomunistické justice požadují další miliardy za nekvalitní práci je jen věrným obrazem jejího stavu. Slušného a schopného soudce to ani nenapadne. Obávám se, že to napadne většinu z nich.

 

Jan Šinágl, 2.10.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)